با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

tasvir_guide_yektanet

بهینه‌سازی تبلیغات ویدئویی

در این راهنما، نحوهٔ بهینه‌سازی کمپین تبلیغات ویدئویی را بررسی می‌کنیم.

 

۱۰ نکته برای بهینه‌سازی کمپین‌های ویدئویی

موارد زیر را به‌ترتیب انجام دهید:

۱. از ویدئوهای تبلیغاتی مختلف استفاده کنید

با افرادی از طیف‌های مختلف سروکار دارید؛ پس نمی‌توانید از یک ویدئو و یک پیام برای معرفی تمام خدمات یا محصولات خود استفاده کنید.

برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید چند ویدئوی تبلیغاتی مختلف آماده کنید و از هرکدام برای جذب گروهی مشخص بهره ببرید.

در ساخت تبلیغ هم به چند مورد زیر حتماً توجه کنید:

  • ویدئوی شما باید حداکثر ۳۰ مگابایت باشد (سرعت اینترنت  را در نظر بگیرید.)؛
  • اندازهٔ هر تبلیغ باید ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ باشد؛
  • شما می‌توانید به‌جای ساختن ویدئو، از یک بنر استفاده کنید. این بنر می‌تواند تصویر متحرک یا ثابت باشد؛
  • می‌توانید برای ایجاد و افزایش آگاهی از برند، لوگوی خود را هم به تبلیغ اضافه کنید؛
  • عنوان تبلیغ از اول تا آخر ویدئو در پایین آن نمایش داده می‌شود؛ پس سعی کنید عنوانی جذاب و مرتبط با پیشنهادتان بنویسید تا مخاطب تبلیغ را رد نکند.

اگر در گزارش خود دیدید که تبلیغ به‌اندازهٔ کافی نمایش داده نشده است، لزوماً نیاز نیست مبلغ بیشتری بپردازید! گاهی اوقات، یک ویدئوی جذاب هم می‌تواند CTR و به‌تبع آن، تعداد نمایش را افزایش دهد. در بخش‌های بعدی، ویژگی‌های ویدئوهای جذاب را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

 

۲. متن کال‌تواکشن را تغییر دهید

شما باید مخاطب را به انجام عملی مشخص دعوت کنید. اگر تعداد افراد کمی روی تبلیغ کلیک می‌کنند، ممکن است به‌دلیل متن دکمهٔ شما باشد.

برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید، از افعالی استفاده کنید که مخاطب را به انجام عملی دعوت کنند. مثلاً به‌جای «مشاهده»، بگویید «مشاهده کنید!»

استفاده از کلمات قدرتمندی مثل «رایگان» یا «اقساطی» هم در افزایش نرخ کلیک نقش دارد:

  • رایگان شروع کنید!
  • مشاوره رایگان
  • خرید اقساطی

 

متن دکمهٔ تبلیغات ویدئویی

 

 

۳. خلاق باشید

سعی کنید ویدئویی آماده کنید که در ذهن مخاطب بماند؛ حتی اگر روی آن کلیک نکند! اینجاست که ردپای خلاقیت دیده می‌شود؛ چون باعث می‌شود تبلیغ شما از دیگران متمایز شود.

۳ تکنیک در بین ایرانی‌ها محبوب‌تر است:

  • بزرگ‌نمایی؛
  • شوخی و طنز؛
  • مقایسه.

اینکه از کدام‌یک برای ساختن ویدئوی تبلیغاتی بهره ببرید، به هدف و مخاطب موردنظرتان بستگی دارد. فقط می‌توان طبق تجربه گفت که مردم بیشتر از اینکه به‌دنبال دیدن تبلیغ باشند، دوست دارند سرگرم شوند یا اطلاعاتی کسب کنند.

منظور از اطلاعات هم این نیست که در ۵ ثانیه به مخاطب یک موضوع را یاد بدهید. به این معناست که نشان دهید برای حل مشکل او، چه راه‌حلی ارائه می‌کنید.

در مقالهٔ «تبلیغات خلاقانه چیست»، تکنیک‌های مختلفی را همراه با ۱۴ نمونه بررسی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم آن را همین حالا بخوانید.

 

۴. احساسات مخاطب را درگیر کنید

ویدئوهایی که توانسته‌اند احساس مخاطب را در همان ۳ ثانیهٔ اول درگیر کنند، ۳۶۰ درصد موفق‌تر بوده‌اند. از طرفی هم نرخ خرید ویدئوهایی که در فضای باز ضبط شده‌اند، ۶۰ درصد بیشتر بوده است.

هرقدر بیشتر بتوانید احساس مخاطب را در همان ثانیه‌های اول هدف بگیرید، موفق‌تر خواهید بود. فراموش نکنید مردم اول تصمیم می‌گیرند و سپس برای اینکه خودشان را توجیه کنند، چند دلیل هم جور می‌کنند.

از طرفی، وقتی لبخند روی لب مخاطب بیاید، راحت‌تر شما را به خاطر می‌آورد. ممکن است حتی فراموش کند چه پیشنهادی داده‌اید؛ ولی شما را با همان تبلیغ عاطفی به یاد می‌آورد.

یکی دیگر از راه‌های درگیرکردن احساس هم تکیه‌کردن به افرادی است که مردم آن‌ها را دوست دارند. حضور آن‌ها در تبلیغ به جلب توجه و ایجاد اعتماد منجر می‌شود. اگر کاراکتر خاصی برای کسب‌وکارتان طراحی کردید، از آن در ویدئوهای تبلیغاتی خود استفاده کنید؛ مثلاً خرس پشمالو شما را یاد کدام برند می‌اندازد؟

برای تبدیل مخاطب هم می‌توانید روی احساساتی مثل ترس از دست‌ دادن فرصت، علاقه به اصلاح و بهترشدن یا میل به بهترین‌ها و جدیدترین‌ها دست بگذارید. یک پیشنهاد ویژهٔ مدت‌دار هم باعث می‌شود مخاطبان بیشتری جذب شوند!

 

۵. بهتر است ویدئو کوتاه و گیرا باشد

بیشتر افراد در همان ۵ تا ۱۵ ثانیهٔ اول ویدئو تصمیم می‌گیرند که پیشنهاد شما را قبول کنند یا نادیده بگیرند. شاید برندهای شناخته‌شده به داستان‌سرایی روی بیاورند و ماموریت برند خود را نشان دهند؛ ولی برای شروع، بهتر است ویدئوی شما کوتاه باشد.

این ویدئوی کوتاه باید شامل ارزش پیشنهادی باشد و در عین حال، جذاب و خلاقانه طراحی شود. در طراحی ویدئو، چند ثانیهٔ اول را جدی بگیرید!

مخاطب را فوراً درگیر کنید.

چطور؟ با مطرح‌کردن مشکل مخاطب، پرسیدن سؤال، اشاره به یک پیشنهاد متمایز یا نشان‌دادن چهرهٔ آدم‌ها.

در این ویدئوی کوتاه، باید به مخاطب بگویید چرا باید شما را انتخاب کند. چه کمکی به او می‌کنید؟ چگونه مشکل او را حل می‌کنید؟

در آخر هم او را به انجام عمل مشخصی دعوت کنید. از فروشگاه شما دیدن کند؟ محصول را بخرد؟ با شما تماس بگیرد؟ به یک شماره پیامک بدهد؟ هر کاری که مدنظرتان است، واضح و مشخص بگویید.

این دعوت می‌تواند از زبان راوی گفته شود یا به‌‌شکل متنی و گرافیکی به مخاطب نمایش داده شود. تمام این موارد را در سناریوی ویدئوی خود مشخص کنید تا بدانید در هر ثانیه، چه چیزی به مخاطب بگویید.

از طرفی هم روی یکی از ویژگی‌ها و مزایای خودتان تمرکز کنید؛ مثلاً اصالت کالا را تضمین می‌کنید یا ارسال رایگان دارید؟

توصیهٔ آخر: به نام خود در همان ابتدای ویدئو اشاره کنید.

مقالهٔ «آموزش ساخت تبلیغات ویدیویی حرفه‌ای» را بخوانید تا با راه‌وروش ساخت تیزر تبلیغاتی بیشتر آشنا شوید.

 

۶. برای هر ثانیه برنامه داشته باشید

سناریوی ویدئوی تبلیغاتی مسیر شما را مشخص می‌کند. با چه چیزی شروع کنید؟ چه پیشنهادی دهید؟ راوی چه بگوید؟ عناصر بصری در کجا نمایش داده شوند؟

برای نوشتن سناریو هم می‌توانید از فرمول گوگل (ABCD) استفاده کنید:

  • Attract

شما باید در همان ابتدای ویدئو، توجه مخاطب را جلب کنید؛ پس تکلیف این موضوع را در سناریو مشخص کنید. با چه چیزی مخاطب را فوراً درگیر کنیم و اجازه ندهیم ویدئو را رد کند

  • Brand

چگونه برند خود را به مخاطب نشان دهید؟ این دومین چیزی است که باید در سناریو مشخص کنید. مثلاً ممکن است بخواهید نام برند و لوگوی آن را روی جعبه‌های بسته‌بندی در پس‌زمینه نشان دهید. شاید هم تصمیم بگیرید که راوی نام برند را تکرار کند.

یکی دیگر از کارهای جذاب هم این است که نحوهٔ کار با محصول را در واقعیت نشان دهید.

  • Connect

در سناریو، باید مشخص کنید چگونه می‌خواهید با مخاطب ارتباط برقرار کنید؟ پیشنهاد ما برقراری ارتباط عاطفی است. می‌توانید مستقیماً با خود مخاطب هم صحبت کنید.

  • Direct

مطمئن شوید که خیلی واضح و مستقیم، مخاطب را به انجام عملی مشخص دعوت کنید. نوشتاری باشد یا راوی بگوید؟ این موضوع را در سناریو بیاورید.

بر اساس این چهار مورد، شما دیگر می‌‌توانید تکلیف تمام اجزای سناریو – از متن و بازیگر گرفته تا تجهیزات موردنیاز – را مشخص کنید.

برای مثال، وقتی قرار است راوی بگوید «لطافت و تمیزی به درخشش الماس»، چه تصویری نمایش داده شود؟

تمام نکاتی مهمی را که باید هنگام ساختن ویدئو رعایت کنید، بررسی کردیم. بیایید یکی از نمونه‌های موفق را که توانست نتیجهٔ فوق‌العاده‌ای رقم بزند، با هم ببینیم:


 

 

 

۷. دایرهٔ مخاطبان را کوچک کنید!

دو گروه را در نظر بگیرید:

  • ۵ هزار نفر با نیازها و علایق مختلف؛
  • هزار نفر با نیازها و علایق مشترک.

جذب کدام‌یک راحت‌تر است؟ بدیهی است که جذب افرادی که ویژگی‌ها و نحوهٔ تصمیم‌گیری آن‌ها را می‌دانید، به‌مراتب راحت‌تر است. شما نمی‌توانید آن ۵ هزار نفر را با یک پیام یکسان به‌سمت خود بکشانید؛ چراکه پیشنهاد شما برای همه جذاب نیست.

ولی فرض کنید طرف مقابل شما زن خانه‌دار یا والدین کودکان خردسال باشد. راحت‌تر می‌توانید تصمیم بگیرید با چه لحنی حرف بزنید، از چه نوع ویدئویی استفاده کنید و چه پیشنهادی بدهید.

گفتیم که مخاطب بعد از ۳ تا ۵ ثانیه، می‌تواند تبلیغ شما را ببندد و ادامهٔ ویدئو را تماشا کند. زمانی که پیشنهاد شما برای او جذاب نباشد، فقط منتظر می‌ماند تا این ۵ ثانیه تمام شود.

طبق آمار، می‌توان نرخ کلیک را با هدف‌گیری مبتنی بر رفتار کاربر تا ۴۰ درصد افزایش داد.

فقط فراموش نکنید که یک تبلیغ یکسان را چند بار به یک نفر نشان ندهید!

 

۸. مبلغ بیشتری برای نمایش در نظر بگیرید

اگر تبلیغ شما جذاب بود و تمام نکات بالا را رعایت کرده بودید، به مبلغی مراجعه کنید که برای هر نمایش در نظر گرفتید. قیمت پیشنهادی پایین هم یکی دیگر از دلایل عدم‌نمایش تبلیغ ویدئویی است.

اینکه هر تبلیغ با چه مبلغی بیشتر نمایش می‌گیرد، به میزان رقابت در آن حوزه بستگی دارد. مثلاً کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌های حمل‌ونقل و زیبایی و مد برای کمپین‌های ویدئویی بیشتر خرج می‌کنند.

 

۹. از بید شناور برای افزایش تعداد نمایش بهره ببرید

تبلیغات ویدئویی شما در سایت‌های مختلف نمایش داده می‌شود. بدیهی است که رقابت برای نمایش تبلیغ در برخی سایت‌ها بیشتر باشد. برای حل این مشکل، می‌توانید از بید شناور استفاده کنید.

روش کار هم به این شکل است که شما مبلغ بیشتری را برای نمایش تبلیغ خود در برخی نمایش‌دهنده‌ها مشخص می‌کنید تا شانس بیشتری داشته باشید.

 

۱۰. از امتحان‌کردن نترسید!

نمی‌توان دقیقاً مشخص کرد چه پیشنهادی برای مخاطب شما جذاب‌تر است یا به چه نوع ویدئویی واکنش نشان می‌دهد. به همین خاطر، بهتر است امتحان کنید! عنوان را تغییر دهید، از متن دیگری برای دکمه استفاده کنید یا حتی از انواع ویدئوهای دیگر استفاده کنید.

پس از آن، نتایج را با هم مقایسه کنید تا ببینید چه چیزی بیشتر از بقیه در تصمیم‌گیری مشتری تاثیر دارد و شما را به هدفتان می‌رساند.

در بخش پایانی راهنما، قرار است به یک سؤال مهم جواب دهیم:

 

موشن گرافیک یا ویدئوهای واقعی، کدام‌یک برای تبلیغ بهتر است؟

اجازه دهید یک نگاه کوتاهی به هر ۲ مورد بیندازیم و سپس تصمیم بگیریم کدام‌یک بهتر است.

در ویدئوهای واقعی، ما چه چیزی را نشان می‌دهیم؟ فضای فروشگاه و بازدیدکننده‌هایی که در حال خریدند. ممکن است فرد یا افرادی را نشان دهیم که دربارهٔ مزایا و ویژگی‌های محصول صحبت می‌کنند.

حتی شاید فرد یا افرادی در حال انجام عملی مشخص باشند که فایدهٔ محصول یا خدمت را توصیف کنند.

در هر حالتی و به هر شکلی، مخاطب با دنیای واقعی روبه‌رو می‌شود؛ چیزی که آن را همیشه می‌بیند و می‌تواند مقایسه کند.

بنابراین می‌توان گفت این ویدئوها برای برقراری ارتباط عاطفی مناسب‌ترند و مخاطبان چهرهٔ دوستانه و انسانی برند را به خاطر می‌سپارند.

ولی بدون عیب هم نیستند!

  • به بودجهٔ کافی نیاز دارند که بتوان ویدئویی جذاب و باکیفیت آماده کرد؛
  • افراد حاضر در ویدئو باید متن را به‌خوبی بخوانند و مخاطب احساس نکند با ربات طرف است؛
  • برقراری ارتباط هم کاملاً به فرد (افراد) حاضر در ویدئو بستگی دارد.

در نقطهٔ مقابل، موشن گرافیک زیبا و جذاب و برای توصیف ویژگی‌های محصول و نشان‌دادن محیط اپلیکیشن بسیار مناسب است.

وقتی پای یک محصول جدید و پیچیده در میان باشد، موشن گرافیک کمک می‌کند اعتماد مخاطب را جلب کنید؛ چراکه مخاطب به‌خوبی با محصول درگیر می‌شود و می‌تواند آن را متصور شود.

پس می‌توان گفت بسته به هدف، مخاطب و محصول، پاسخ این سؤال تغییر می‌کند.

مثلاً می‌خواهید با یک لبخند گرم و صمیمی، اعتماد مخاطب را جلب کنید یا دوست دارید هیجان و احساس سرزندگی و به‌روزبودن را با موشن گرافیک منتقل کنید؟ شاید هم بخواهید نمونه کارها و فضا را به مخاطب نشان دهید.

 

کمپین ویدئویی خود را تحلیل کنید

در تبلیغات ویدئویی، می‌توان کمپین را آن‌قدر تغییر داد و اصلاح کرد تا به نتیجهٔ دلخواه رسید.

تعداد نمایش کم است؟ مبلغ بیشتری برای هر نمایش کنار بگذارید یا تبلغ جذاب‌تری بسازید.

نرخ کلیک پایین است؟ متن دکمه را تغییر دهید یا ویدئوی تبلیغاتی خود را عوض کنید!

مشتری کمی جذب می‌شود؟ هدف‌گیری خود را محدود کنید.

تمام اجزای کمپین قابل‌تغییرند؛ فقط به خودتان بستگی دارد که چگونه نتایج را تحلیل و کمپین را بهینه کنید!