بسیاری از کسبوکارهایی که در فضای آنلاین فعالیت میکنند این دغدغه را دارند که رتبه سایتشان را بدانند و بتوانند آن را ارتقا دهند. به نوعی میتوان گفت بسیاری از وبمسترها یا مدیران کسبوکارهای حوزه وب اعتبار و آبروی خود را در این رنکینگ و رتبهها میدانند. اما این رتبهبندیها و تعیین رتبه سایت در ایران چگونه اتفاق میافتد ؟
فهرست مطالب
رنکینگهای معتبر تعیین رتبه سایت
در دنیا کسبوکارهای متفاوتی برای رتبهبندی صفحات وبسایتها شکل گرفتهاند که هر کدام در تلاش است تا بسته به معیارهایی و با تخمین درست اطلاعات از هر سایت، آنها را رتبهبندی کنند. برخی از این رنکینگها با قدمتهای بیشتر و برخی نوپاتر هستند.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۱. تعیین رتبه سایت با PageRank گوگل
یکی از قدیمیترین رنکینگهاست که سایتها را بسته به میزان محبوبیت آنها نمره میدهند.
۲. تعیین رتبه سایت با الکسا
الکسا نیز از جمله معتبرترین سایتهای تعیین رتبه است که همه سایتهای دنیا را در یک لیست قرار داده و به آنها رتبه میدهد. طبیعتاً هرچه رتبه سایتی کمتر است به معنی بازدید و محبوبیت بیشتر آن سایت است.
۳. تعیین رتبه سایت با MozRank
سایت Moz.com نیز از قدیمیترین سایتها در حوزه رنکینگ و سئو و… است که خدمات متفاوتی ارائه میکند. MozRank و MozTrust دو رنکینگ متفاوت از Moz است که هر دو در مقیاس 1 تا 10 هستند و یکی از لحاظ اعتماد جهانی لینکها، رتبهبندی میکند و دیگری از لحاظ محبوبیت یک وبسایت.
رتبه بندیهای زیاد دیگری در حوزههای مختلف سایتها نیز وجود ندارند. مثلاً رتبهبندی سرعت بارگذاری سایتها، رتبه بندی سئو بهتر سایتها، رتبهبندی کدهای بهینه سایتها و …
درباره رنکینگ کلی سایتها نیز سایتهای دیگری به جز 3 مورد ذکر شده نیز وجود دارند که یا از اهمیت کمتری برخوردار هستند و یا دیگر خدمات ارائه نمیکنند مانند Compete.com یا Customrank یا …
PageRank گوگل چیست
یکی از اولین دغدغههایی که موسسان گوگل برای موتور جستجوی خود داشتند این بود که وقتی باید نتایج یک جستجو را به کاربرش معرفی کند، بر اساس چه رتبهبندی باید سایتها را نمایش دهد. سایتهای صفحه اول کدام باشند و صفحات بعدی کدام.
یکی از نخستین الگوریتمهای خیلی مهمی که موسسان گوگل کشف و ثبت کردند PageRank بود. در پیج رنک گوگل فاکتور بسیار مهم این بود که چه تعداد سایت در دنیا به هر سایتی لینک دادهاند و آن را در سایت خود معرفی کردهاند. آنها معتقد بودند که اگر یک وبسایت واقعاً محبوب و معتبر است باید طبیعتاً سایتهای بیشتری لینک آن را در سایت خود قرار داده باشند. بر همین اساس یعنی تعداد بکلینکها به یک سایت، به آن سایت از 1 تا 10 نمره میداد که هرچه نمره سایت به 10 نزدیکتر باشد یعنی آن سایت محبوبتر است.
سواستفادهها از پیج رنک گوگل
بعدها به دلیل سواستفادههایی که از این معیار صورت گرفت، گوگل تصمیمات جدیدی اتخاذ کرد. بسیاری از مدیران سایتها سعی میکردند به صورت فیک یا با پرداخت پول تعداد بیشتری بکلینک بگیرند و به صورت تقلبی خود را در رنکینگ بهتری در گوگل قرار دهند. از این رو گوگل پیجرنک خودِ سایت بکلینکدهنده را نیز در نمرهای که به آن بکلینک میدهد در نظر گرفت. بعدها مربوط بودن سایتهای بکلینکدهنده به موضوع وبسایت لینکشده نیز مورد نظر قرار گرفت. این تغییرات جلوی بسیاری از بکلینکهای فیک را گرفت.
چگونه پیج رنک گوگل خود را ببینیم
گوگل از چند سال قبل رسماً اعلام کرد به دلیل سواستفادههای برخی وبمستران از نمایش عمومی پیج رنک خودداری خواهد کرد. اما برخی سایتها وجود دارند که تخمینهایی از رنک شما میزنند که اصلاً دقیق نیست. میتوانید در گوگل وارد کنید Check Page Rank تا تعدادی از این سایتهای تخمینزننده را ببینید ولی هرگز روی دقت و صحت کامل آن حساب باز نکنید.
اگرچه گوگل دیگر رتبه PageRank را رسماً آپدیت نکرد ولی نمیتوان گفت که در نتایج گوگل این آیتم بیتاثیر است.
رنک الکسا چیست
الکسا یک کمپانی در حوزه خدمات اینترنتی مختلف به وبمستران است که در سال 1996 تاسیس شده و با رشد بسیار خوبی که داشت در سال 1999 توسط آمازون خریداری شد. یکی از مهمترین اقدامات الکسا ایجاد رنکینگی از سایتهاست. رنک الکسا در واقع یک تخمین است، یک تخمین نسبی. یک تخمین از میزان محبوبیت سایت شما نسبت به سایر سایتهای دنیا. رنک الکسای شما در واقع فقط به محبوبیت سایت شما ارتباط ندارد، بلکه محبوبیت سایر سایتها هم روی رنک شما تاثیرگذار است چرا که ممکن است رنک آنها رشد کند و شما یک پله سقوط کنید و یا بالعکس، مشابه تعیین رتبه در کنکور.
همان طور که در شکل زیر میبینید در الکسا از پربازدیدترین سایت دنیا یعنی گوگل تا کمبازدیدترینها را رتبهبندی کرده است. یک رتبهبندی مربوط است به رتبهبندی جهانی و دیگری مربوط است به رتبه در کشور. همان طور که در نمودار مشخص است رقابت بین سایتهای انتهای لیست بسیار سادهتر از رقابت در سایتهای بالای لیست است. چرا که در پایان لیست اگر شما بتوانید به مقدار کمی بازدیدکنندگان خود را افزایش دهید ممکن است بتوانید حتی چند هزار رتبه بهبود پیدا کنید اما در بالای لیست به دلیل رقابت همه سایتها برای افزایش بازدید، با هزینههای خیلی بیشتری میتوانید شاید فقط چند رتبه ارتقاء پیدا کنید.
چگونگی تعیین رتبه سایت در الکسا
برای دیدن رتبه الکسا سایت خود کافیست به لینک تعیین رتبه سایت الکسا بروید و بعد از وارد کردن آدرس سایت خود در آن، رتبه سایت در ایران و جهان به علاوه اطلاعات مختصر دیگری را ببینید.
چگونه رتبه الکسا خود را بهبود دهیم
روشهای زیادی برای این کار وجود دارد اما شما فقط بر روشهای به اصطلاح کلاه سفید متمرکز باشید یعنی روشهای مورد قبول الکسا. در سایت خود الکسا چنین توصیههایی برای بهبود رتبه مطرح شده است.
بیشتر بخوانید: بهبود و کاهش رتبه الکسا
۱. محتوای اورجینال و جذاب تولید کنید
محتوای خوب باعث میشود که مخاطب، بیشتر با سایت شما درگیر (engage) شود، زمان بیشتری را در آن سپری کند، مطالبی از آن را با دیگران به اشتراک بگذارد و … این محتوای خوب باید برای کاربران ارزش خلق کند و آنها را به چیزی که در جستجوی آن هستند برساند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب بازاریابی محتوایی چیست مراجعه کنید.
۲. سایتهای مرتبط بیشتری را جذب کنید که به شما لینک دهند
الکسا و گوگل هر دو به تعداد سایتهایی که لینک سایت شما را قرار دادهاند بسیار اهمیت میدهند اما به شرطی که آن سایت هم خودش معتبر باشد و هم مربوط به موضوع سایت شما باشد ارزش خیلی بیشتری قائل میشوند.
لینکهای داخلی نیز موضوع بسیار مهمی است. یعنی یک صفحه از سایت شما که به صفحه دیگری مربوط است به هم لینک داده شوند.
۳. کلیدواژههایی که رقبای شما بیشترین ترافیک را از آن میگیرند بیابید.
حضور در چنین کلید واژههایی نیز موضوعی است که به رنک الکسای شما کمک میکند. میتوانید در این کلیدواژهها به بهینهسازی سایت بپردازید و با اینکه یک کمپین تبلیغات کلیکی روی آن پیاده کنید. مطلب آموزش بهینه سازی سایت میتواند در این باره به شما کمک کند.
۴. بهترین تجربیات را بسازید.
رنک الکسا و سئو سایت تنها به معنی ایجاد نمایش بیشتر یا ترویج بیشتر خودمان در وب نیست بلکه بهبود تجربه کاربری و طراحی کاربری سایت نیز بسیار روی رنک الکسای شما در بلندمدت تاثیرگذار خواهد بود.
آیا خرید بکلینک کار خوبی است؟
همان طور که تا اینجا اشاره شد، بک لینک تاثیر خیلی زیادی روی تعیین رتبه سایت شما خواهد داشت. بنابراین افراد زیادی علاقهمند میشوند تا به صورت پرداخت پول بکلینک دریافت کنند. سایتهای زیادی هم برای درآمدزایی از این افراد ایجاد شدهاند. چندین آژانس هم وجود دارند که تبلیغ و لینک شما را میگیرند و در سایتهایی که طرف قرارداد دارند نمایش میدهند. به دلیل علاقه زیاد گوگل به بکلینک با دامنههای edu. و gov. که متعلق به ادارات دولتی و دانشگاههاست، حتی خرید بکلینک از سایتهایی با این دامنهها نیز وجود دارد.
اما قبل از اقدام به خرید بکلینک ابتدا باید این نکته را بدانید که گوگل خرید بکلینک را به عنوان تخلف معرفی کرده و سایتهای خریدار و نمایشدهنده بکلینک را جریمه خواهد کرد. اما چگونه گوگل متوجه این موضوع خواهد شد که شما بکلینک خریداری کردهاید و به صورت طبیعی بکلینک نگرفتهاید. گوگل به مرتبط بودن موضوع سایت بکلینکدهنده با سایت خریدار بکلینک بسیار اهمیت میدهد لذا هنگامی که این ارتباط وجود نداشته باشد به آن بکلینک ارزش زیادی نمیگذارد یا حتی اگر تکرار شود ارزش منفی قائل میشود. یا به عنوان روشی دیگر گوگل کلمات و موضوعات مطرح شده قبل و بعد لینک نیز برایش مهم است، اگر صفحهای که موضوع صحبتش مثلاً سینما است و همه لینکها در آن باره است انتهای متن یا در سایدبار آن صفحه لینکی درباره فروش خودرو وجود داشته باشد یقیناً به آن بکلینک اعتباری نمیگذارد.
یک نکته جالب آن که کلیدواژههای خرید بکلینک ارزان و خرید بکلینک رایگان در ایران متاسفانه خیلی جستجو میشود. مراقب این موضوع حتماً باشید که چنین جایگاهها و سایتهایی که بک لینک ارزان و رایگان به شما میدهند که تعدادشان نیز کم نیست یقیناً به صدها سایت مربوط و نامربوط دیگر هم اینجایگاهها را میدهند. گوگل نیز به خوبی این سایتها را شناسایی کرده است و بکلینک شما در آنها اگر جریمه نشود حداقل ارزش خاصی برای شما ایجاد نمیکند.
به جای این گونه هزینهها فقط به دنبال تولید محتوای با کیفیت برای مخاطبان خود باشید که طبیعی و اصولی رشد کنید. اگر هم وبسایت وردپرس دارید نکاتی که در مطلب اصول سئو و آموزش سئو وردپرس وجود دارد به شما کمک خواهد کرد.
سلام خسته نباشید
من واقعا از طریق مطالب سایت شما به جواب سوالاتم رسیدم
واقعا سپاسگذارم
سلام دوست عزیز:)
از دیدن دیدگاه شما بسیار خوشحال شدیم. موفق باشین 🙂
تولید محتوا یعنی همین مقاله.
متشکرم از یکتا نت.
خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂
بسیار عالی و مفید بود باتشکر
ممنون از اینکه بهمون فیدبک دادین 🙂