با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

ترندهای دیجیتال مارکتینگ

مقالات دیجیتال مارکتینگ | تحریریه یکتانت | تاریخ بروزرسانی : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

در دنیایی که بیش از ۱۷۰ میلیون نفر به صورت منظم از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، انتظار می‌رود که هر کسب‌وکاری حداقل با اصول ابتدایی بازاریابی دیجیتال آشنا باشد. به زبان ساده، دیجیتال مارکتینگ فرایندی است که در طی آن محصولات یا خدمات از طریق اینترنت یا هر نوع رسانه الکترونیکی معرفی می‌شوند. درحقیقت بازاریابی دیجیتال استفاده از رسانه‌های دیجیتال برای تبلیغ و بازاریابی هدفمند محصولات و خدمات به مصرف‌کنندگان است. در ادامه همراه باشید تا با تاریخچه دیجیتال مارکتینگ و ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ بیشتر آشنا شوید.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

تاریخچه دیجیتال مارکتینگ

اصطلاح «دیجیتال مارکتینگ» اولین بار در دهه ۱۹۹۰ به کار برده شد. عصر دیجیتال با روی کار آمدن اینترنت و پلتفرم Web 1.0 شروع و توسعه پیدا کرد. Web 1.0 اولین مرحله از توسعه وب جهان‌گستر (WWW) بود. تا آن زمان هنوز بازاریابان به عصر دیجیتال اعتماد نداشتند و مطمئن نبودند که استراتژی‌های بازاریابی آن‌ها چگونه به حیات خود ادامه خواهد داد و آیا اینترنت می‌تواند شیوه فعالیت آن‌ها را تغییر دهد؟

در سال ۱۹۹۳ اولین بنر قابل کلیک در فضای وب اجرا شد و اولین مجله اینترنتی به نام HotWired برای تبلیغات خود از این بنرها استفاده کرد. این اتفاق را می‌توان سرآغاز عصر دیجیتال مارکتینگ نامید. چرا که از آن زمان به بعد تغییرات بیشتری در فضای اینترنت رخ داد و فناوری‌های جدیدی وارد بازار شدند. در سال ۱۹۹۴ یاهو راه‌اندازی شد. این شرکت در سال اول نزدیک به یک میلیون بازدید داشت که آمار بی‌نظیری است.

کم‌کم شرکت‌ها و کسب‌وکارها متوجه شدند که برای بقا باید در دنیای دیجیتال هم وارد شوند و پا به عرصه بازاریابی دیجیتال بگذارند. در همان سال‌ها شرکت‌های مختلف برای خود وب‌سایتی راه‌اندازی کردند. در سال ۱۹۹۶ از موتورهای جست‌وجو و ابزارهایی همچون Alexa، LookSmart و HotBot رونمایی شد.

گوگل در سال ۱۹۹۸ متولد شد و مایکروسافت موتور جست‌وجوی MSN را راهی بازار کرد. دو سال بعد یعنی سال ۲۰۰۰ شاهد شکست حباب-دات-کام بودیم و بسیاری از کسب‌وکارهای خرد از بین رفتند و تنها غول‌های فناوری به حیات خود ادامه دادند. در سال ۲۰۰۶ ترافیک موتورهای جست‌وجو در یک ماه به حدود ۴/۶ میلیون دلار رسید و این نقطه اوجی برای دیجیتال مارکتینگ بود.

کم‌کم مردم به عضوی فعال در فضای اینترنت تبدیل شدند و حجم اطلاعات موجود در وب چندین برابر شد. همین فرصتی فراهم کرد تا کسب‌وکارها با مشتریان خود بتوانند تعاملی فعالانه و مستقیم داشته باشند. در سال ۲۰۰۴ تبلیغات اینترنتی و بازاریابی دیجیتال در آمریکا ۹/۲ میلیارد دلار درآمد داشت. در آن هنگام بازاریابان فهمیده بودند که باید استراتژی‌های خود را به سمت وب و اینترنت سوق دهند.

ظهور شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، فرصت‌های بیشتر و جدیدتری را برای بازاریابان و کسب‌وکارها فراهم کرد تا فصل جدیدی از تجارت را آغاز کنند. اختراع کوکی وب از دیگر نقاط عطف و مهم در صنعت دیجیتال مارکتینگ بود. بازاریابان می‌توانستند الگوهای رفتاری کاربران اینترنت را بررسی کرده و رویکردهای جدیدی برای تبلیغات خلق کنند. اولین کوکی‌ها تنها عادات کاربران را ثبت می‌کرد، اما در حال حاضر این کوکی‌ها پیشرفته‌تر شده و با روش‌های مختلفی داده‌های کاربر واقعی را جمع کرده و در اختیار بازاریابان می‌گذارد.

بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ توسط Marketingtechblog انجام شد، ۹۹ درصد بازاریابان از فیس‌بوک، ۹۷ درصد از توییتر، ۶۹ درصد از پینترست و ۵۹ درصد از اینستاگرام استفاده می‌کنند. ۷۰ درصد از بازاریابان B2B از فیس‌بوک برای یافتن مشتری استفاده کرده و ۸/۸۳ درصد از برندهای لوکس و معتبر در پینترست حضور دارند. لینکدین،‌ توییتر و فیس‌بوک اصلی‌ترین شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی هستند.

بازاریابی دیجیتال برخلاف بازاریابی سنتی مقرون به صرفه‌تر است. همچنین با کمک ترندهای دیجیتال مارکتینگ شما می‌توانید در یک بازه زمانی کوتاه‌تر، به طیف وسیعی از مخاطبان دست پیدا کنید. با توجه به اینکه مردم روز به روز بیشتر از محتوای دیجیتال استفاده می‌کنند، به زودی دیجیتال مارکتینگ حتی ممکن است که جایگزین بازاریابی سنتی شود و آن را برای همیشه کنار بگذارد. به همین دلیل یک متخصص بازاریابی دیجیتال باید نسبت به روندهای نوظهور و الگوریتم‌های جدید موتورهای جست‌و‌جو آگاه باشد تا بتواند استراتژی‌های رقابتی را برای کسب‌وکار خود در فضای دیجیتال تدوین کند.

 

 

ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰

در حال حاضر هیچ صنعتی نمی‌تواند دیجیتال مارکتینگ را نادیده بگیرد. فرقی نمی‌کند که چه محصولات یا خدماتی را ارائه می‌کنید، در هر صورت به رویکردهای بازاریابی دیجیتال نیاز خواهید داشت. در سال ۲۰۲۰ داروینیسیم دیجیتال را دست کم نگیرید، اگر سازگار نشوید، مطمئنا عقب خواهید ماند. در ادامه مهم‌ترین ترندهای دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی می‌کنیم که بتوانید خود را برای یک رقابت هیجان‌انگیز در سال پیش رو آماده کنید.

بیشتر بخوانید: تاثیر هوش مصنوعی بر آینده دیجیتال مارکتینگ

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

 

ترندهای بازاریابی دیجیتال در شبکه‌های اجتماعی

۱. ممکن است فیس‌بوک به اوج برسد

فیس‌بوک دیگر پادشاه شبکه‌های اجتماعی نیست. بر اساس تحقیقات فوربز، حدود ۴۱ درصد از کاربران فیس‌بوک بالای ۶۵ سال سن دارند. جمعیت جوان‌تر استفاده از سایر شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تیک‌توک را به استفاده از فیس‌بوک ترجیح می‌دهند. همچنین فیس‌بوک در سال ۲۰۱۸ به دلیل رسوایی که به بار آورد، اعتبار قابل توجهی را از دست داد. به نظر می‌رسد که فیس‌بوک برای نسل جوان‌تر زد (Z) هیچ محبوبیتی نداشته و عملا مرده است.

با توجه به اینکه شاهد روند نزولی حضور نسل جوان در فیس‌بوک هستیم، بازاریابان باید ببینند که آیا هنوز هم می‌توانند از این شبکه اجتماعی برای دستیابی به اهداف خود استفاده کنند؟ البته فیس‌بوک هنوز هم سرپا است و مخاطبان خاص خود را داشته و ممکن است حتی به اوج برسد. پس از آن که مطمئن شدید مخاطب هدف شما در فیس‌بوک فعال است، بودجه بازاریابی خود را به این شبکه اجتماعی اختصاص دهید.

۲. اینستاگرام از نسل جوان اشباع شده است

اینستاگرام یک میلیارد کاربر دارد و این موفقیت چشمگیری برای این شبکه اجتماعی است. این شبکه اجتماعی همچنان در حال رشد است و بیشتر کاربران او افراد جوان و زیر ۳۰ سال هستند. در حالی که فیس‌بوک به عنوان شبکه اجتماعی نسل مسن شناخته شده، اینستاگرام شبکه اجتماعی نسل جوان محسوب می‌شود.

یکی از مشکلاتی که بازاریابان با این شبکه اجتماعی خواهند داشت، احتمالا حذف گزینه نمایش تعداد لایک‌ها است. چرا که فعالیت بسیاری از کسب‌وکارها و اینفلوئنسرها می‌تواند تحت تاثیر عدم نمایش تعداد لایک‌ها قرار بگیرد. به همین دلیل بازاریابان باید به دنبال افزایش کیفیت محتوای خود باشند.

 

با کمک سرویس تبلیغات در اینستاگرام یکتانت، بهترین اینفلوئنسرها را بر اساس بودجه و هدفتان انتخاب کنید!

با کمک سرویس تبلیغات در اینستاگرام یکتانت، بهترین اینفلوئنسرها را بر اساس بودجه و هدفتان انتخاب کنید!

شروع تبلیغات arrow-left

 

۳. بازاریابی در پیام‌رسان‌ها افزایش خواهد یافت

پیام‌رسان‌ها فقط برای برقراری ارتباط با خانواده یا دوستان نیستند. کسب‌وکارهای بسیاری از پیام‌رسان فیس‌بوک یا واتس‌اپ برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده می‌کنند. واتس‌اپ ۶/۱ میلیارد کاربر فعال دارد و هر روز بیش از ۵۵ میلیارد پیام در آن ارسال می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود تا پنج یا هفت سال آینده، پیام‌رسان‌ها به اولین شبکه بازاریابی دیجیتال تبدیل شوند. بنابراین تدوین استراتژی برای استفاده از پیام‌رسان‌ها به عنوان یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ می‌تواند موفقیت بازاریابی شما را تضمین کند. پیام‌رسان‌ها به شما کمک می‌کنند تا  با محتوای کوتاه و شخصی سازی شده با مخاطبان خود در ارتباط باشید.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

دیگر ترندهای جدید دیجیتال مارکتینگ کدام‌اند؟

۴. چت بات‌ها بر خدمات مشتری تسلط خواهند یافت

چت بات‌ها که یک نرم‌افزار هوش مصنوعی (AI) هستند، با مشتریان ارتباط برقرار کرده و به آن‌ها کمک خواهند کرد. با گذشت زمان و جمع‌آوری بیشتر داده‌ها، هوش مصنوعی درباره مشتریان اطلاعات بیشتری کسب کرده و می‌تواند بهتر به خدمات مشتری رسیدگی کند. در حال حاضر این چت بات‌ها، پیام‌های متنی را پوشش می‌دهند اما به زودی شاهد گفت‌وگوی کلامی هم خواهیم بود.

۸۰ درصد مشاغل به دنبال استفاده از چت بات‌ها هستند چرا که:

  • خدمات آن‌ها ۲۴ ساعته است.
  • به سوالات مشتری به سرعت پاسخ می‌دهند.
  • هیچ استراحت و تعطیلاتی نیاز نداشته و نیازی به پرداخت اضافه کاری به آن‌ها نیست.

بر اساس تحقیقات Tidio در ابتدای سال ۲۰۲۰، ۴۳ درصد از مشتریان ترجیح می‌دهند که از خدمات چت بات‌ها استفاده کنند. به طور یقین چت‌ بات‌ها از ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال پیش رو خواهند بود.

بیشتر بخوانید: چت بات چیست و چه کاربردی دارد؟

۵. ویدیو به عنوان یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ دیگر فقط یک محتوای پیشنهادی نیست

اگر کسب‌وکار شما هنوز هم از بازاریابی ویدیویی استفاده نمی‌کند، باید بدانید که ویدیو دیگر فقط یک گزینه پیشنهادی نیست و باید آن را در برنامه دیجیتال مارکتینگ خود قرار دهید. محتوای متنی دیگر نمی‌تواند با محتوای ویدیویی رقابت کند، به خصوص وقتی پای فروش محصولات و خدمات از طریق اینترنت وسط باشد.

مردم این روزها بیشتر از هر زمان دیگری تمایل به تماشای ویدیو دارند، آن‌ها از موبایل‌های خود برای تماشا و به اشتراک‌گذاری ویدیو‌ها و یادگیری بیشتر درباره برندها استفاده می‌کنند. بر اساس آمار ImpactBND:

  • ۷۰ درصد از مخاطبان، ویدیوی یک برند را به اشتراک گذاشته‌اند.
  • ۵۲ درصد از مخاطبان ادعا کرده‌اند که تماشای فیلم محصولات آن‌ها را نسبت به خرید مطمئن کرده است.
  • ۷۲ درصد از کسب‌وکارها باور دارند که محتوای ویدیویی نرخ تبدیل آن‌ها را بهبود بخشیده است.

بازاریابی ویدیویی به خصوص اگر زنده ( یا به اصطلاح لایو) باشد، بسیار جذاب است. پخش مستقیم ویدیوها ابزاری قدرتمند در دیجیتال مارکتینگ است. بسیاری از هنرمندان، ورزشکاران و اینفلوئنسرها از ابزار لایو برای تعامل بیشتر با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. برای مثال تلویزیون اینترنتی Twitch دارای بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال در روز است که بیشتر آن‌ها ویدیوهای ریچارد تیلور بلوینس معروف به نینجا را دنبال می‌کنند. او یک یوتیوبر و گیمر حرفه‌ای است که به عنوان یک شخصیت اینترنتی مشهور در جهان شناخته می‌شود. او با قدرت همین ویدیوها توانست به ماکروسافت قرار داد ببندد.

۶. همچنان محتوای خوب ارزشمند است

بازاریابی محتوایی هنوز هم از مهم‌ترین اصل‌های بازاریابی دیجیتال است. بااین‌حال کیفیت محتوا بیش از همیشه اهمیت پیدا کرده، چرا که گوگل با درک عمیق‌تر و هوشمندانه‌تری محتوای آنلاین را شناسایی می‌کند. گوگل توصیه می‌کند که به جای دنبال کردن فقط الگوریتم‌های سئو، به دنبال لینک‌دهی‌های مفید و نوشتن مطالب خوب باشید. همچنین از سرعت بالای سایت خود اطمینان حاصل کنید.

فراموش نکنید که بازاریابی محتوایی قرار نیست کنار گذاشته شود. گوگل روز به روز باهوش‌تر و دقیق‌تر می‌شود و این شما هستید که باید محتوایی باکیفیت و عالی مطابق سلیقه مخاطب و البته گوگل تولید کنید.

مقاله پیشنهادی: نقش دستیار صوتی در تبلیغات چیست؟

۷. ایمیل به عنوان یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ شخصی‌تر می‌شود

ایمیل از شبکه‌های اصلی ارتباطات در فضای آنلاین است که بسیاری از مردم از آن با  اهداف شخصی، تجاری و تحصیلی استفاده می‌کنند. به همین دلیل ایمیل مارکتینگ بسیار پررنگ بوده و همچنان دارای اهمیت است. بااین‌حال بازاریابی ایمیل در حال تحول است و دیگر ایمیل‌های تبلیغاتی مانند گذشته موثر و کارآمد نیستند.

ایمیل درحقیقت محرک نهایی برای ایجاد انگیزه در مخاطب برای اقدام است. استفاده از ایمیل مارکتینگ با کمک تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال، به نحوی که بتوانید محتوای شخصی‌تر و اختصاصی‌تری را به مخاطب نمایش دهید، یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: با مزایای ایمیل مارکتینگ آشنا شوید!

 

۸. محتوای تعاملی برگ برنده است

محتوای تعاملی به محتوایی گفته می‌شود که مخاطب بتواند روی آن کلیک کرده، آن را جابه‌جا کنند یا به هر شکلی با آن تعامل آنلاین داشته باشند. ۹۳ درصد از بازاریابان می‌گویند که استفاده از محتوای تعاملی برای آموزش به خریدار بسیار موثر بوده است. در سال ۲۰۲۰ شرکت‌های بیشتری به دنبال محتوای تعاملی خواهند بود، محتواهایی همچون:

  • آزمون‌ها و نظرسنجی‌ها
  • تبلیغات واقعیت افزوده
  • فیلم‌های ۳۶۰ درجه

کاربران با محتوای تعاملی یاد می‌گیرند، سرگرم می‌شوند و احساس تعامل بیشتری با برند می‌کنند.

۹. ارتباطات صوتی به عنوان یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ رشد چشمگیری خواهد داشت.

با تشکر از سیری (Siri)، گوگل، الکسا و بسیاری دستگاه‌های هوشمند دیگر، ارتباطات و تعاملات صوتی کاربران با نرم‌افزارها رشد چشمگیری داشته است. این نشان می‌دهد که مردم دوست دارند صحبت کنند و این نوع تعامل را ترجیح می‌دهند. بااین‌حال این روش همچنان چالش‌هایی دارد، برای مثال نتایج جست‌وجوی صوتی با جست‌وجوی نوشتاری بسیار متفاوت است.

جست‌وجوی صوتی تنها یک استراتژی برای تضمین بقا در فضای وب نیست، بلکه روشی است که به کمک آن می‌توان برای مخاطب تجربه‌ای منحصربه‌فرد رقم زد. درنتیجه روابط مشتریان با برند تقویت شده و در آن‌ها وفاداری ایجاد می‌شود.

۱۰. بازاریابی اومنی‌چنل (Omni-channel) یک نیاز حیاتی است

بازاریابی اومنی چنل به عنوان یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ به شما کمک می‌کند تا نقاط تماس بیشتری با مخاطب خود داشته و تجربه کاربری را روز‌ به روز بهبود بخشید. بر اساس گزارش ClickZ، بازاریابی اومنی‌چنل مشارکت سه برابری نسبت به بازاریابی تک کاناله دارد.

با پیشرفت هوش مصنوعی می‌توانید رفتارهای مشتری را بهتر درک کرده و با یادگیری ماشینی، ارتباط مستمرتر و موثرتری را با مخاطبان ایجاد کنید. به این ترتیب با اقدامات هماهنگ و یکپارچه در حفظ و نگهداری مشتریان موفق‌تر عمل خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: تعریف بهتری از بازاریابی اومنی چنل و آشنایی با اهمیت و مزایای این نوع بازاریابی

درنهایت

همان‌طور که می‌بینید همه چیز در دنیای دیجیتال مارکتینگ به سرعت در حال حرکت و تغییر است. سال ۲۰۲۰، سال فناوری هوش مصنوعی، ویدیو، جست‌وجوی صوتی و محتوای تعاملی خواهد بود. دیگر ثابت ماندن و پافشاری روی روش‌های گذشته کمکی به رشد شما نمی‌کند، بلکه باید برای تکامل قدم بردارید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی