تبلیغات پولی مثل میانبری است که شما را مستقیماً به مشتریان هدف میرساند. بهجای منتظر ماندن برای دیده شدن، میتوانید پیام خود را دقیقاً به افرادی نمایش دهید که به محصول یا خدمات شما نیاز دارند. اما چطور میتوان از این روش بیشترین نتیجه را گرفت؟ در این مقاله، تمام فوتوفنهای تبلیغات پولی را بررسی میکنیم تا بتوانید کمپینهایی بسازید که فروش را متحول کنند!
فهرست مطالب
تبلیغات پولی چیست؟
تبلیغات پولی به معنای پرداخت هزینه برای نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف است. این هزینه میتواند بر اساس کلیک (PPC)، نمایش یا حتی اقدامات خاص مانند خرید یا تکمیل فرم، پرداخت شود. محبوبترین مدل آن، پرداخت بهازای کلیک (CPC) است. تبلیغات پولی هم بهصورت آنلاین (مانند تبلیغات در گوگل و اینستاگرام) و هم آفلاین (مانند بیلبوردها و تلویزیون) انجام میشود. با این حال، در دنیای امروز، تبلیغات دیجیتال به دلیل کارایی بیشتر، محبوبیت بالاتری پیدا کرده است.
بودجه تبلیغات پولی عامل مهمی در تعیین جایگاه و مدت زمان نمایش تبلیغ شما است. هرچه بودجه بیشتری اختصاص دهید، شانس دیده شدن تبلیغ شما در پلتفرمهای مختلف بیشتر میشود.
تبلیغات پولی یا بازاریابی ارگانیک؛ کدام یک بهتر است؟
بازاریابی ارگانیک نوعی بازاریابی است که در آن یک برند از طریق انتشار محتواهای سرگرمکننده در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی، انتشار بلاگ پستها و سئو سایت طی مدت زمانی طولانی به مخاطبان زیادی دست پیدا میکند و آگاهی از برند خود را افزایش میدهد. البته نتیجه این نوع بازاریابی هم ماندگارتر است.
در مقابل، تبلیغات پولی برای کسب و کار شامل کمپینهایی با هدف فروش است. یعنی مخاطب بهجای طی مراحل چرخه بازاریابی درونگرا (جذب، تبدیل، صمیمیت و شوق) به یکباره به مشتری تبدیل میشود. تبلیغات پولی در فروش تاثیر بیشتری دارد و سریعتر از بازاریابی ارگانیک، نتیجه میدهد. تبلیغات در گوگل ادز، تبلیغات در توییتر و تبلیغ در استوریهای یک بلاگر نمونههایی از این نوع بازاریابی هستند.
از آنجایی که هر دو استراتژی، اهداف متفاوتی دارند، نمیتوان گفت که کدام یک برتر از دیگری است. شما میتوانید بهجای انتخاب یکی از این روشها با ترکیب هر ۲ استراتژی با هم، از مزیتهای بیشتری هم بهرهمند شوید. برای مثال سایت آل اسپرت با راهاندازی فروشگاه اینترنتی خود و فعالیت در بخش بلاگ، تبلیغات پولی را هم از طریق خدمات یکتانت انجام داده است.
تاثیر تبلیغات پولی در فروش: چرا نباید از این فرصت بگذریم؟
اگر به دلیل هزینههای تبلیغات پولی از اجرای کمپینهای تبلیغاتی منصرف شدهاید، شاید وقت آن رسیده که در تصمیمتان تجدید نظر کنید. در دنیایی که حدود ۲۷ درصد از خریدهای مردم از طریق اینترنت انجام میشود (Tidio)، چشمپوشی از تبلیغات پولی یعنی از دست دادن مشتریان بالقوه! در ادامه، به ۴ تأثیر کلیدی تبلیغات پولی در فروش میپردازیم.

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره
۱. ارزیابی عملکرد و بهبود نتایج تبلیغاتی
یکی از مهمترین مزایای تبلیغات پولی، امکان سنجش دقیق عملکرد است. گوگل و شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک اطلاعات جامعی دربارهی مخاطبانی که تبلیغات شما را دیدهاند ارائه میکنند.
برای مثال، با ابزار WordStream میتوانید گزارش دقیقی از تبلیغات پولی در گوگل بگیرید و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) را محاسبه کنید. براساس آخرین آمارها، نرخ بازگشت سرمایه تبلیغات کلیکی (PPC) حدود ۲۰۰ درصد است. (SmallBizGenius)
۲. اثربخشی سریعتر در مقایسه با سئو
در حالی که تبلیغات پولی میتواند در مدت زمان کوتاهی ترافیک سایت شما را دو برابر کند، تکنیکهای سئو نیاز به زمان دارند. اگر بهدنبال رشد سریع فروش هستید، تبلیغات پولی گزینهی ایدهآلی برای شماست.
3. هدفگذاری با بیشترین دقت
در گوگل و دیگر پلتفرمهای تبلیغاتی، میتوان با بهرهگیری از دادههای موجود، تبلیغات را مستقیماً به گروههای خاصی از مخاطبان نمایش داد. این روش، تأثیر تبلیغات پولی را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد و میتواند نقش پررنگی در رشد فروش داشته باشد.
اگر با مفاهیمی مانند پرسونای مخاطب یا تقسیمبندی بازار آشنا باشید، راحتتر متوجه میشوید که چطور هدفگذاری دقیق میتواند نتایج را بهبود ببخشد و تبلیغات را از یک بازی شانسی به یک استراتژی هدفمند تبدیل کند.
حالا اگر شما هم میخواهید تبلیغات خود را مستقیماً به مخاطبان ایدهآلتان برسانید، میتوانید از یکی از راههای زیر استفاده کنید:
هدفگذاری تبلیغات متنی (Contextual Ad Targeting)
در این روش، تبلیغات با موضوعات مرتبط با محتوای سایت نمایش داده میشوند. مثلاً وقتی کاربری مشغول خواندن یک مقاله درباره طرز تهیه غذای موردعلاقهاش است، تبلیغهایی درباره ظروف آشپزخانه، قابلمههای باکیفیت و سوپرمارکتهای آنلاین برای خرید مواد غذایی مشاهده خواهد کرد.
هدفگذاری رفتاری (Behavioral Ad Targeting)
این مدل تبلیغات بر اساس رفتار کاربران، جستجوهای آنها و خریدهای قبلیشان اجرا میشود. برای مثال، اگر کسی «بهترین مدلهای ساعت هوشمند» را جستجو کند، احتمالاً تبلیغات فروشگاههای موبایل و ساعتهای هوشمند را خواهد دید.
هدفگذاری جمعیتی (Demographic Targeting)
در این روش، تبلیغات بر اساس عواملی مانند سن، جنسیت، میزان درآمد و سطح تحصیلات به کاربران نمایش داده میشوند. مثلاً یک مؤسسه کنکوری میتواند تبلیغات خود را برای افراد ۱۷ تا ۱۹ ساله هدفگذاری کند تا بیشترین بازدهی را از تبلیغات پولی خود داشته باشد.
هدفگذاری مجدد (Retargeting)
اگر میخواهید تأثیر تبلیغات پولی بر فروش را به حداکثر برسانید، بهتر است مخاطبان قبلی را دوباره هدف بگیرید. یکی از روشهای مؤثر، نمایش تبلیغات به کاربرانی است که سبد خرید خود را در سایت شما رها کردهاند. طبق آخرین آمار، نرخ بازگشت این سبدهای خرید، بسته به ارزش و تعداد سفارشات، بین ۳ تا ۵ درصد است. (منبع: Hotjar)
هدفگذاری بر اساس موقعیت جغرافیایی (Geotargeting)
در این روش، تبلیغات بر اساس موقعیت مکانی کاربران نمایش داده میشود. مثلاً یک فروشگاه آنلاین مواد غذایی، تبلیغات خود را فقط به مخاطبانی که در نزدیکی آن هستند، نشان میدهد.
جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد مشتریان ترجیح میدهند از فروشگاههای محلی یا نزدیکترین گزینه ممکن، خرید اینترنتی انجام دهند.
هدفگذاری بر اساس موقعیت نمایش تبلیغ (Placement Targeting)
این روش به شما امکان میدهد که تبلیغات خود را در وبسایتها، اپلیکیشنها یا حتی بخشهای خاصی از یک صفحه نمایش دهید. برای مثال، سایت همراه مکانیک که در زمینه خرید و فروش خودرو فعالیت دارد، فضایی را برای تبلیغات در اختیار برندهای مرتبط قرار میدهد. در عکس مجموعه “سعادت رنت” که در حوزه اجاره خودرو فعالیت میکند، از این فرصت برای نمایش تبلیغ بنری خود استفاده کرده است.
هدفگذاری کلمات کلیدی (Keyword Targeting)
اگر به دنبال تأثیرگذارترین روش تبلیغات در فروش هستید، هدفگذاری بر اساس کلمات کلیدی میتواند گزینه مناسبی باشد. برای مثال، اگر فردی عبارت «بلیط قطار گرگان تهران» را جستجو کند، تبلیغ صفحه فروش بلیط این مسیر در یک سایت معتبر گردشگری میتواند در صدر نتایج جستجو نمایش داده شود.
هدفگذاری بر اساس دستگاه (Device Targeting)
نوع دستگاهی که کاربران از آن برای وبگردی استفاده میکنند، بر تجربه تبلیغاتی آنها تأثیر دارد. تبلیغات روی موبایل معمولاً به نحوی طراحی میشوند که کاربران سریعتر به صفحه خرید هدایت شوند، درحالیکه در دسکتاپ اطلاعات و جزئیات بیشتری نمایش داده میشود.
طبق آمار در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۳، حدود ۵۸.۳۳ درصد از ترافیک وبسایتها متعلق به تلفنهای همراه بوده است. بنابراین با تمرکز روی این دستگاهها، میتوانید بیش از نیمی از کاربران اینترنت را هدف بگیرید.
قابلیت دسترسی بدون محدودیت
ممکن است با راهاندازی سایت و بهینهسازی آن نتوانید بهطور دقیق بدانید که چه کسانی صفحات سایت شما را مشاهده میکنند، اما با تبلیغات پولی، شما میتوانید اطمینان حاصل کنید که مخاطبان هدفتان به راحتی به تبلیغات شما دسترسی پیدا میکنند.
در دنیایی که ۶۷.۱ درصد از افراد به اینترنت دسترسی دارند و هر فرد بهطور متوسط روزانه ۶ ساعت و ۳۱ دقیقه آنلاین است (Demandsage)، این فرصت برای دسترسی به کاربران را نباید از دست بدهید.

با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان
معرفی انواع تبلیغات پولی
بعد از هدفگذاری دقیق، مرحله بعدی انتخاب استراتژی مناسب برای تبلیغات پولی است. راههای متعددی برای تبلیغات پولی وجود دارد، اما برای مشاهده تأثیر بیشتر در فروش، باید بهترین استراتژی را بر اساس هدف کسبوکار خود انتخاب کنید.
تبلیغ در موتورهای جستجو (Search Engine Advertising)
زمانی که کلمه کلیدی مرتبط با خواستهتان را در اینترنت جستجو میکنید، ممکن است نتایج جستجو شامل ترکیبی از نتایج ارگانیک و تبلیغات پولی باشد که بهطور برجسته در موتور جستجوی گوگل ظاهر میشوند.
استراتژی PPC (Pay-Per-Click) تبلیغات شامل نتایجی است که با برچسبهای Ad یا Sponsored در بالای صفحات یا پایین نتایج گوگل ظاهر میشوند.
برای مثال، اگر عبارت «رزرو هتل در کیش» را جستجو کنید، تبلیغات سایتهایی مثل اسنپتریپ یا فلای تودی در نتایج نمایش داده میشود.
با توجه به اینکه ۸۸.۰۲ درصد از جستجوهای کاربران در آسیا در گوگل انجام میشود ( Statcounter)، تبلیغات در این پلتفرم میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد. گوگل با توجه به هزینه و کیفیت تبلیغ، جایگاه آن را در نتایج جستجو تعیین میکند.
برای تبلیغات در موتور جستجو، باید کمپینی در گوگل ادز راهاندازی کنید. با انتخاب کلمات کلیدی مناسب، تبلیغات شما برای کاربرانی که آن عبارت را جستجو میکنند، نمایش داده میشود.
برای افزایش کارایی، میتوانید از Long Tail Keywords (عباراتی که ۳ تا ۵ کلمه دارند) استفاده کنید تا نرخ تبدیل را افزایش داده و CPC (هزینه به ازای هر کلیک) را کاهش دهید.
نکته: از آنجا که معمولاً نتایج تبلیغات بالاتر از نتایج ارگانیک نمایش داده میشوند، کاربران اغلب ابتدا روی تبلیغات کلیک میکنند تا نیاز خود را برطرف کنند. بنابراین، برای معرفی محصولات جدید یا اطلاعرسانی سریع درباره رویدادها، تبلیغات در موتور جستجوی گوگل بهترین استراتژی است.
تبلیغات در شبکههای اجتماعی (Social Media Ads)
تبلیغات در شبکههای اجتماعی یکی از بهترین استراتژیها برای تأثیرگذاری بر فروش است. پلتفرمهای مختلفی مثل اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و پینترست برای تبلیغات در دسترس هستند و شما میتوانید بسته به نیاز کسبوکار و مخاطب هدف خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
برای موفقیت در تبلیغات شبکههای اجتماعی، باید پلتفرم مناسب را انتخاب کرده و در مرحله بعدی، محتوای متناسب را منتشر کنید. انواع مختلفی از تبلیغات در این پلتفرمها وجود دارد، از جمله تبلیغات ویدیویی، تبلیغات تصویری، استوریها و تبلیغات کروسل (Carousel Ads).
در جدول زیر میتوانید اطلاعات دقیقتری درباره تعداد کاربران ماهانه، بازه سنی و کاربرد هر شبکه اجتماعی پیدا کنید تا بهترین پلتفرم را برای انتشار تبلیغات خود انتخاب کنید.
از آنجا که در این نوع تبلیغات پولی میتوانید بهطور دقیق هدفگذاری کنید، بهترین زمان برای استفاده از تبلیغات در شبکههای اجتماعی زمانی است که بخواهید گروه مشخصی از مخاطبان را با هدف خاصی افزایش دهید. همچنین، با تمرکز بر این گروه خاص، میتوانید آنها را به سمت خرید از سایت خود هدایت کنید.
تبلیغات همسان (Native Advertising)
تبلیغات همسان به نوعی از تبلیغات پولی گفته میشود که در آن، محتوای تبلیغاتی از نظر ظاهری با محیط یا بستری که در آن قرار دارد هیچ تفاوتی ندارد.
هنگامی که مخاطب تبلیغات همسان یا نیتیو را مشاهده میکند، معمولاً تصور میکند که این محتوا پیشنهادهایی از سمت موتور جستجوی گوگل، سایت میزبان یا شبکههای اجتماعی است. تنها با برچسب کوچک “Ad” یا “Sponsored” در گوشه تبلیغ مشخص میشود که این یک محتوای تبلیغاتی است.
در تصاویر زیر، نمونههایی از این نوع تبلیغ را مشاهده میکنید:
در تصویر بالا، با مشاهده تبلیغات یکتانت در این صفحه از سایت و درج عبارت “مطالب پیشنهادی” بهنظر میرسد این محتواهای تبلیغاتی بخشی از مطالب پیشنهادی خود سایت هستند.
تبلیغات شاپینگ (Shopping Ads)
تبلیغات شاپینگ، یکی از روشهای تبلیغات پولی ترکیبی است که به راحتی به مشتریان بالقوه دسترسی پیدا میکنید. متاسفانه، این روش در حال حاضر در ایران قابل استفاده نیست.
در این روش، زمانی که مخاطب محصول مورد نیاز خود را در گوگل جستجو میکند، تبلیغ محصول شما بهعنوان یکی از نتایج در صدر جستجو قرار میگیرد. برای استفاده از این نوع تبلیغ باید حساب کاربری خود را در Google Merchant Center ایجاد کنید.
برای مثال، اگر عبارت “کفش کتانی“ را جستجو کنید، میتوانید محصولات مختلف در این بخش از نتایج گوگل مشاهده کنید.
تبلیغات ویدیویی (Video Advertising)
همانطور که از نام این نوع تبلیغات پیداست، کسبوکارها ویدیویی از محصول، سرویس یا خدمات خود را بهعنوان استراتژی تبلیغات پولی به نمایش میگذارند. این تبلیغات معمولاً در رسانههایی مانند یوتیوب، آپارات و حتی تلویزیون پخش میشوند و ممکن است قبل از نمایش ویدیو اصلی، در حین پخش یا پس از آن به نمایش درآیند.
در سال ۲۰۲۴، ۸۴ درصد از مصرفکنندگان اعلام کردند که پس از تماشای ویدیوهای تبلیغاتی، انگیزه بیشتری برای خرید پیدا کردهاند. بنابراین، تاثیر این تبلیغات در افزایش فروش نباید نادیده گرفته شود.
تبلیغ نمایشی یا بنری (Display Advertising)
تبلیغات نمایشی یا بنری یکی دیگر از استراتژیهای تبلیغات پولی است که شامل محتواهای بصری مانند گیفها، ویدیوها، انیمیشنها، بنرها و تصاویر است که در سایتهای مختلف به نمایش درمیآیند.
این نوع تبلیغات میتواند برای هدفگیری مجدد مخاطبان (ریتارگتینگ)، ایجاد آگاهی از برند یا دستیابی به اهداف خاص (مانند تبلیغات برای مخاطبانی که به دنبال محصولاتی مشابه محصولات شما هستند) استفاده شود.
برای آشنایی بیشتر با این نوع از تبلیغات پیشنهاد میکنیم مقاله تبلیغات بنری چیست؟ را مطالعه فرمایید.
نکات مهم برای اجرای کمپینهای تبلیغاتی موفق
برای موفقیت در تبلیغات پولی و افزایش فروش، باید نکات تاثیرگذار زیر را در نظر بگیرید:
- شناسایی دقیق بازار هدف:
پیش از انتخاب کلمات کلیدی، پلتفرمها و تخصیص بودجه، باید مخاطبان خود را بشناسید. پرسونای دقیقی از مخاطبان طراحی کنید و به علایق، رفتارها و مشخصات آنها توجه کنید. - تعیین بهترین هدف:
هدف خود را بهوضوح مشخص کنید. آیا هدف شما افزایش آگاهی از برند است یا میخواهید از طریق تولید لید (سرنخ) به فروش مستقیم دست یابید؟ - اختصاص بودجه متناسب با هدف:
بر اساس اهداف تعیینشده، بودجه مناسب را تخصیص دهید تا بتوانید بهطور مؤثر کمپین خود را اجرا کنید. - انتخاب بهترین پلتفرم:
با استفاده از دادههای موجود، پلتفرمهای مناسب برای کمپین خود را انتخاب کنید. برای مثال، گوگل و لینکدین برای بازاریابی در موتورهای جستجو و بازاریابی B2B ایدهآل هستند. در حالی که فیسبوک و لینکدین میتوانند به شما در یافتن لیدهای قدیمی کمک کنند و اینستاگرام و توییتر برای مخاطبان جوانتر مناسب هستند. - استفاده از کانالهای متنوع:
از انواع استراتژیهای تبلیغات پولی استفاده کنید و آنها را در کانالهای مختلف مانند شبکههای اجتماعی و گوگل اجرا کنید. با این کار میتوانید بهترین بازخورد را دریافت کنید. سپس، برای افزایش تأثیر تبلیغات پولی، روی همان استراتژیهای موفق تمرکز و سرمایهگذاری کنید. - بهینهسازی صفحات فرود:
از آنجایی که تبلیغات پولی کاربران را به صفحات خاص هدایت میکنند، باید این صفحات را از نظر محتوای مناسب (مثل مزایای محصول) و ساختار مناسب (برای موبایل) بهینه کنید.
یکتانت؛ بزرگترین مرجع تبلیغات پولی در فروش
تبلیغات پولی به هر نوع تبلیغی گفته میشود که شما برای دیدهشدن کسبوکار خود هزینه پرداخت میکنید. با استفاده از استراتژیهای مختلف تبلیغات پولی، مانند تبلیغ در موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی، تبلیغ ویدیویی، همسان و بنری، میتوانید این روش را بهطور موثر اجرا کنید.
تبلیغات پولی میتواند با هدف قرار دادن مخاطبان خاص، نتایج سریع و کارآمدتری در کسبوکار شما به همراه داشته باشد و این نتایج قابل اندازهگیری هستند.
سوالات و تجربیات خود را در رابطه با استفاده از تبلیغات پولی با ما به اشتراک بگذارید.