فرض کنید وارد حراجی بزرگی شدهاید که هر ثانیه در آن یک مزایده برگزار میشود و در هر مزایده باید با دهها و بلکه صدها نفر رقابت کنید تا برنده شوید. این حسی است که بیدینگ برای تبلیغات گوگل دارد؛ اگر مجبور بودید برای هر تبلیغ در هر لحظه شخصاً نرخ پیشنهاد میدادید و رقابت میکردید.
در واقعیت هنگام تنظیم کمپینهای گوگل ادز، شما استراتژی بیدینگ گوگل را هم انتخاب میکنید. این استراتژیها نحوه و روند قیمتگذاری برای هر کمپین را تعیین میکنند.
در این مقاله میخواهیم با ۱۰ استراتژی بیدینگ گوگل ۲۰۲۴ آشنا شویم و ببینیم هر کدام برای کدام اهداف تبلیغات مناسبند.
فهرست مطالب
چرا انتخاب استراتژی بیدینگ گوگل اهمیت دارد؟
گوگل بزرگترین پلتفرم تبلیغات کلیکی جهان است و کل تبلیغات آن بر پایه مزایدههایی میچرخد که در هر لحظه برای هر جایگاه تبلیغاتی انجام میشود. تبلیغ برندگان این مناقصهها در نهایت به مخاطب نمایش داده میشود.
برای شرکت در این مناقصهها تبلیغدهندگان ناچارند نرخی را پیشنهاد دهند. تعیین نرخ پیشنهادی با استراتژیهایی انجام میشود که در این مقاله قرار است بررسی کنیم.
خلاصهای از روندی را که برای نمایش هر تبلیغ طی میشود، در تصویر زیر میبینید:
همان طور که در تصویر بالا معلوم است در کنار امتیاز کیفی تبلیغ (Quality Score) که کیفیت محتوای تبلیغ و میزان مرتبط بودن آن را نشان میدهد، نرخ پیشنهادی یا بید هم در گرفتن جایگاه تبلیغ و نمایش اثرگذار است.
از طرف دیگر، نرخ پیشنهادی شما با نرخ رقبا مقایسه میشود. هرچند قیمت تنها عاملی نیست که برنده را مشخص میکند، اما همچنان عامل قدرتمند و مهمی است. بهخصوص که مستقیماً به بودجه تبلیغات شما مرتبط است.
اگر در مزایده تبلیغات گوگل، استراتژی بیدینگ مناسبی را انتخاب نکرده باشید، این خطر وجود دارد که بودجهٔ خود را خیلی زود از دست بدهید؛ بدون اینکه نتیجهٔ لازم را از تبلیغات گرفته باشید؛ در حالی که استراتژی مناسب موجب بهینه سازی تبلیغات، یعنی بازدهی بالا با هزینهٔ کمتر هم میشود.
بهعلاوه، اگر استراتژی بیدینگ گوگل را درست انتخاب کنید، کمک میکند هدف شما از تبلیغات محقق شود.
در ادامه مقاله، با بررسی استراتژیهای بیدینگ گوگل ۲۰۲۴، به شما میگوییم هر کدام برای چه هدفی از تبلیغات مناسب هستند؛ ولی قبل از آن خوب است با ۲ دستهبندی کلی این استراتژیها آشنا شویم.
بیدینگ دستی یا بیدینگ خودکار؟
اول ببینیم هر کدام از این استراتژیها به چه معنا هستند. استراتژی بیدینگ دستی (Manual) یعنی تبلیغدهنده حداکثر قیمتی را که حاضر است بهازای هر کلیک برای کلمه کلیدی یا جایگاه مشخصی بپردازد، تعیین میکند.
مزیت این روش پیشنهاد قیمت این است کنترل بیشتری روی بودجه تبلیغات گوگل خود دارید و میتوانید بیدگذاری متفاوتی برای هر کلمه کلیدی داشته باشید.
البته این کار زمانبر است و امکان بروز خطای انسانی در آن هم وجود دارد. غیر از اینها، با این روش بهسختی میتوان در صدر نتایج جستوجو بود.
در طرف مقابل بیدینگ خودکار (Automated) داریم را که در آن گوگل ادز بهطور خودکار قیمت هر کلیک را برای دستیابی به بهترین نتیجه تنظیم میکند.
بیدینگ خودکار زمان کمتری میگیرد و دقیقتر است؛ ولی وقتی بودجه خود را به الگوریتم گوگل بسپارید، نمیتوانید به همان دقتی که عملکرد بیدینگ دستی را دنبال میکنید، عملکرد آن را ردیابی و پیگیری کنید (منبع: mayple).
خب با توجه به چیزهایی که گفته شد، فکر میکنید نتیجه چیست. بالاخره کدام انتخاب بهتری است؟
جواب این است که به هدف کمپین بستگی دارد. در اکثر مواد بیدینگ خودکار عملکرد بهتری از خود نشان میدهد؛ ولی گاهی اوقات استراتژی دستی با کنترل بیشتری که روی بودجه دارد، گزینه مناسبتری است (منبع: Search Engine Land).
در بخش بعدی انواع بیدینگها را بر میشماریم و میگوییم هر کدام برای چه اهدافی مناسبند.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۱۰ استراتژی برتر بیدینگ گوگل در سال ۲۰۲۴
در این بخش مقاله استراتژیهای بیدینگ گوگل ۲۰۲۴ را بررسی میکنیم. اگر میخواهید بیدینگ شما برای تبلیغات هدفمند باشد، مطالعه این بخش را از دست ندهید.
بعضی از استراتژیهای این لیست جزء استراتژیهای هوشمند بیدینگ گوگل هستند که با هدف افزایش نرخ تبدیل طراحی شدهاند. به این استراتژیها هوشمند گفته میشود؛ چون از هوش مصنوعی گوگل برای بهینهسازی نرخ تبدیل یا ارزش تبدیل در هر مزایده استفاده میکنند.
این دسته از استراتژیهای خودکار سیگنالهای گستردهای را در زمان مزایده برای تعیین بید در نظر میگیرند؛ مثل دستگاه، مکان، زبان، سیستم عامل و ساعتی از روز که تبلیغ نمایش داده میشود.
در ادامه ۱۰ استراتژی بیدینگ گوگل را به شما معرفی میکنیم. برای نوشتن این بخش از منابع Google، Semrush و KICK ADS در کنار منابع قبلی کمک گرفتهایم.
۱. بیدینگ دستی هزینه به ازای هر کلیک – Manual Cost Per Click
این استراتژی را در بخش قبل معرفی کردیم. برای ۲ نوع کمپین، بیدینگ دستی انتخاب مناسبتری است:
- اول کمپینهای برند هستند که هدف آن این است که مطمئن شوید افرادی که نام برند شما را جستوجو میکنند، حتماً راهی سایت خودتان شوند.
- دوم وقتی است که كلمات کلیدی با حجم جستوجوی پایین را هدف گرفتهاید.
در این ۲ حالت شما میتوانید بهصورت دستی بید را تنظیم کنید؛ مثلاً میزان بودجه روزانه را ۱۰ میلیون و قیمت هر کلیک را ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفتهاید. اگر تمام بودجه در یک روز خرج میشود، میتوانید نرخ پیشنهادی را پایین بیاورید.
این کار را آن قدر ادامه دهید تا دیگر تمام بودجه روزانه خرج نشود. آن وقت مسیر را برگردید تا دوباره تمام بودجه خرج شود. نرخی پیشنهادی در این حالت، بهترین نرخ برای شماست.
توصیه ما این است که این روش بیدینگ را تا زمانی که حجم تبدیلهای شما به حد کافی رسید، ادامه دهید و بعد از آن استراتژی بیدینگ خود را به یکی از روشهایی که در ادامه میگوییم، تغییر دهید.
البته ممکن است هیچ گزینه بهتری برای کمپین شما وجود نداشته باشد. تشخیص این مسئله با شماست.
۲. هزینهبهازای هر کلیک بهبودیافته – Enhances Cost per click (ECPC)
استراتژی ECPC مدل خودکارشده بیدینگ دستی (CPC) است. با انتخاب این استراتژی به گوگل اجازه میدهید که بهصورت دستی نرخی را که برای هر کلیک معین کردهاید، کاهش یا افزایش دهد؛ ولی بر چه اساسی؟ بر اساس احتمال اینکه یک کلیک به تبدیل منجر شود.
با کمک این استراتژی نرخ کلیک و نرخ تبدیل شما بهبود مییابد؛ ولی بهصرفهترین گزینه نیست؛ چون گوگل ممکن است برای هدف گرفتن افرادی با قصد خرید بالا، بید را افزایش دهد.
برای مثال فرض کنید شما نرخ ۱۰۰ هزار تومان را برای هر کلیک تعیین کردهاید. با الگوریتم ECPC ممکن است برای کلیکی که احتمال تبدیل آن به مشتری حضوری بالاست، رقم ۱۷۰ هزار تومان در نظر گرفته شود؛ ولی برای کلیکی که صرفاً از وبسایت بازدید خواهد کرد و تبدیلی هم در کار نخواهد بود، رقم ۳۰ هزار تومان.
مزیت این استراتژی این است که بین کنترلپذیری بیدینگ دستی و مؤثر بودن بیدینگ خودکار تعادل ایجاد میکند.
۳. بیشینهسازی کلیکها – Maximizing Clicks
زمانی که هدف شما از کمپین گوگل ادز به حداکثر رساندن کلیکها باشد، این استراتژی بیدینگ گوگل به درد میخورد. برای این استراتژی شما تنها میانگین بودجه روزانه خود را معین میکنید و گوگل باقی کارها را انجام میدهد.
این استراتژی برای زمانی مناسب است که میخواهید ترافیک روانه سایت خود را جمعآوری کنید.
خوبی این استراتژی این است که میتوانید برای بید سقف تعیین کنید تا بیشتر از آن خرج نشود و از این طریق بر هزینههای کمپین کنترل داشته باشید.
البته نمیتوانید انتظار داشته باشید همه کلیکها به لیدهای باکیفیت و بازگشت سرمایه منجر شوند؛ چون هیچ عاملی از این نظر کلیکها را بررسی نمیکند.
۴. بیدینگ هدفگذاریشده برای هزینه بهازای هر اقدام – Target Cost Per Action (CPA)
در این استراتژی بیدینگ بهازای هر اقدام مانند فروش، ثبتنام یا دانلود نرخی مشخص میشود. استراتژی CPA زمانی که قصد جذب لید دارید، به شما کمک میکند.
در این استراتژی شما هزینهای میانگین برای هر اقدام تعیین میکنید. گوگل ادز تلاش میکند بیشترین تعداد تبدیل را در نرخ پیشنهادی شما داشته باشد. در این بین به دیتاهایی که از سوابق کمپین دارد و سیگنالهای زمان مزایده مثل مکان و ساعت نمایش تبلیغ هم توجه میکند.
در نهایت ممکن است هزینه بعضی از تبدیلها بیشتر از نرخ پیشنهادی شما باشد و هزینه برخی کمتر.
این استراتژی بیدینگ تبلیغات هوشمند با چسبیدن به یک هزینه ثابت موجب میشود هدفگذاریهای شما از نرخ بازگشت سرمایه محقق شود.
۵. بیدینگ هدفگذاریشده برای بازگشت بهازای هزینهٔ تبلیغات – Target Return on Ad Spend (ROAS)
اگر حداقل ۳۰ تبدیل در ۱۵ روز گذشته داشتهاید، میتوانید این استراتژی بیدینگ گوگل را انتخاب کنید. در این استراتژی بیدگذاری برای بهینهسازی ارزش تبدیل انجام میشود.
برای اعمال این استراتژی شما مقدار بازگشت سرمایه بهازای هزینه تبلیغات را تعیین میکنید؛ مثلاً اگر میخواهید از هر یک میلیون تومانی که خرج میکنید، یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تومان برگردد، عدد ۱۳۰ درصد را بهعنوان ROAS هدف خود انتخاب میکنید.
نکته: مثالها در این مقاله به تومان هستند؛ ولی شما باید بر اساس ارزی که در گوگل ادز استفاده میکنید، محاسبات را انجام دهید.
حالا گوگل چطور بیدینگ را انجام میدهد؟ هوش مصنوعی گوگل ارزش بالقوه هر تبدیل را در زمان جستوجوی کاربر تخمین میزند که برای این کار به سابقه تبدیلهای شما نیاز دارید تا پیشبینی دقیقی داشته باشد.
گوگل طوری بیدینگ را انجام میدهد که همزمان هم ارزش هر تبدیل بالا برود، هم میزان بازگشت بهازای هزینه تبلیغاتی که تعیین کردهاید، حفظ شود.
این استراتژی بیدینگ گوگل ۲۰۲۴ برای کسبوکارهایی که مخاطبانی با قصد خرید بالا نیاز دارند و کمپینهای هدفمند، مناسب است.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۶. بیشینهسازی تبدیلها – Maximize Conversions
اگر معیار موفقیت کمپین شما تعداد تبدیلهاست، این استراتژی به کارتان میآید؛ مثلاً فروشگاهی که میخواهد موجودی آخر فصل خود را تمام کند، میتواند از این استراتژی بیدینگ استفاده کند.
البته حواستان باشد با انتخاب این استراتژی، گوگل از تمام بودجه شما برای رسیدن به حداکثر تعداد تبدیلها استفاده میکند و لزوماً همه تبدیلها بهصرفه نیستند.
در این استراتژی بیدینگ هم عملکرد گذشته کمپین، هم سیگنالهای زمان مزایده مثل دستگاه و سیستم عامل کاربر اثرگذارند. گوگل ادز بید را برای هر مزایده بهصورت پویا تغییر میدهد تا بهصرفهترین تبدیلها را به دست آورد.
در نهایت، بیدها برای هر جایگاه مناسبسازی میشوند تا شانس برنده شدن جایگاههای تبلیغاتی ارزشمند بالا برود.
۷. بیشینهسازی ارزش تبدیلها – Maximize Conversion Value
این استراتژی بیدینگ گوگل برای کسب بیشترین ارزش تبدیل ممکن متناسب با بودجه کمپین طراحی شده است. تفاوت این استراتژی با قبلی در این است که اینجا تعداد و نوع تبدیلها مهم نیست؛ بلکه ارزش تبدیل اهمیت دارد؛ یعنی گوگل برای به دست آوردن جایگاههایی بیدگذاری میکند که بیشترین ارزش تبدیل را به بار بیاورند.
در واقع، بهجای اینکه مخاطبانی با قصد خرید بالا هدفگذاری شوند، مخاطبانی هدفگذاری میشوند که قصد خرید محصولات ارزشمندتر را دارند.
اگر این استراتژی را انتخاب میکنید، میزان بازگشت سرمایه بهازای هزینه تبلیغات نباید برایتان مهم باشد.این استراتژی برای کمپینهایی که اهداف تبلیغ متنوعی دارند، هم مناسب است؛ مثلاً دستهبندیهای مختلفی از محصولات یا خدماتی با حاشیهسودهای متفاوت تبلیغ شدهاند.
حواستان در استفاده از این استراتژی جمع باشد؛ چون ممکن است هزینه هر تبدیل نسبت به رقبا بالاتر برود یا نرخ ROAS پایین بیاید. بهعلاوه این استراتژی با بودجههای خیلی کم کارایی خود را نشان نمیدهد.
۸. بیدینگ هدفگذاریشده برای سهم ایمپرشن – Target Impression share
اگر هدف شما افزایش مشاهدهپذیری تبلیغ است؛ یعنی افراد بیشتری تبلیغ را ببینند، این استراتژی بیدینگ گوگل ۲۰۲۴ را انتخاب کنید.
این استراتژی تبلیغ شما را بالای صفحه یا در بالاترین نقطه صفحه (بین جایگاههای برتر) یا هر قسمتی از صفحه طبق تنظیمات تبلیغ میبرد.
برای این استراتژی درصدی از ایمپرشن را که میخواهید به شما تعلق بگیرد، تعیین میکنید. گوگل ادز بر اساس آن بیدگذاری را انجام میدهد تا شما در جایگاه دلخواه قرار بگیرید.
مثلاً اگر میخواهید در تمام ایمپرشنها در صدر نتایج باشید، ۱۰۰ درصد را وارد میکنید. البته میتوانید برای جلوگیری از مصرف بیشازحد بودجه، سقفی را برای هزینه هر کلیک مشخص کنید.
این استراتژی برای کمپینهای برند مفید است که میخواهید قطعاً بالاتر از رقبا قرار بگیرید و سهم مشتریان و مخاطبان خود را از دست ندهید.
اگر با نام برند خود از این استراتژی استفاده کنید، قاعدتاً هزینه کمتری میپردازید؛ ولی اگر بخواهید روی نام برندهای رقیب تبلیغ بروید و بالاتر قرار بگیرید، نیاز است بودجه و بید بالایی داشته باشید.
۹. هزینه بهازای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن – CPM
این استراتژی برای رسیدن به حداکثر مشاهدهپذیری یا ایمپرشن است. خیلی ساده در این استراتژی بیدینگ مشخص میکنیم که مایلیم برای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن چقدر بپردازیم.
این استراتژی بیدینگ برای ۳ هدف زیر کاربرد دارد:
- وقتی هدف تبلیغ شما این است که بیشتر در معرض دید قرار بگیرد یا آگاهی از برند را افزایش دهید.
- برای کمپینهای ویدیویی که هدف آنها بهبود تعداد بازدیدها یا افزایش تعامل با ویدیو است.
- تبلیغات شبکه نمایش گوگل با هدف افزایش تعداد مشاهده تبلیغ.
مدل دیگری از CPM، viewable CPM یا vCPM است که در آن فقط بهازای کاربرانی هزینه میپردازید که تبلیغ شما را دیدهاند. این مدل حداکثر میزان ایمپرشن را با بودجه شما به دست میآورد.
همچنین tCPM هم وجود دارد. در این مدل شما نرخ میانگینی را که حاضرید برای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن خرج کنید، تعیین میکنید.
۱۰. بیدینگ هزینه بهازای هر بازدید – CPV
این استراتژی مخصوص کمپینهای تبلیغ ویدیویی است که هدف آن اینگیجمنت تبلیغ مثل بازدید یا تعامل کاربر است. در استراتژی CPV بهازای بازدید یا کلیک روی دکمه کال تو اکشن هزینه میپردازید.
حالا بازدید به چه معناست؟ بازدید ویدیو یعنی کاربر حداقل ۳۰ ثانیه از تبلیغ شما را مشاهده کرده است یا اگر طول ویدیو کمتر از ۳۰ ثانیه است، کل آن را دیده است.
در استراتژی بیدینگ CPV هم میتوانید حداکثر میزانی را که حاضرید بهازای هر بازدید بپردازید، مشخص کنید تا بودجهتان بیشازحد خرج نشود.
این استراتژی برای کمپینهایی که قصد جذب ترافیک به سایت را دارند، چندان مناسب نیست.
با انتخاب بیدینگ مناسب، کمپینهای مؤثرتری داشته باش
همان طور که خواندید، انتخاب استراتژی بیدینگ گوگل به استراتژیهای تبلیغات شما بستگی دارد. پس اول باید هدف از تبلیغ و نوع آن را مشخص کنید و بعد بیدینگ را متناسب با آن انتخاب کنید.
در این مقاله با ۱۰ استراتژی برتر بیدینگ گوگل ۲۰۲۴ آشنا شدیم. خوشحال میشویم نظر شما را دربارهٔ این مقاله بدانیم 🙂