با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

۶ راهکار مفید برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

مقالات دیجیتال مارکتینگ | فاطمه هدیه‌لو | تاریخ بروزرسانی : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

۶ راهکار مفید برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

تیم‌های ورزشی برای حضور در مسابقات از یک کار هرگز غافل نمی‌شوند: بررسی و تحلیل رقیبان خود. در تبلیغات گوگل، ما مثل کشتی یا شمشیربازی رودرو و چشم‌درچشم با رقیبان نمی‌جنگیم؛ ولی مثل مسابقات دو، در کنار یکدیگر برای رسیدن به هدف خود پیش می‌رویم.

پس هرقدر توانایی‌ها و دانش و تجربهٔ خود را رشد می‌دهیم، باید همان قدر عملکرد رقبا را رصد کنیم؛ خصوصاً که تبلیغات گوگل خیلی پیچیده‌تر از برد با رسیدن به خط پایان است.

در این مقاله، می‌خواهیم راه‌هایی را که ما در ایران برای تحلیل رقبا در گوگل ادز در اختیار داریم، بررسی و معرفی کنیم؛ ولی قبل از آن کمی از ضرورت این کار صحبت می‌کنیم.

 

چرا باید به فکر تحلیل رقبا در گوگل ادز باشیم؟

گوگل ادز عرصهٔ رقابت برای جلب توجه مخاطب است و سر بعضی كلمات کلیدی، این رقابت داغ داغ است؛ برای همین باید علاوه‌ بر اینکه بدانیم با چه کسانی سر جایگاه‌های تبلیغ گوگل، رقابت می‌کنیم، باید بفهمیم آن‌ها چطور عمل کرده‌اند و چقدر موفق بوده‌اند.

برای مثال، از ظاهر تبلیغ شروع می‌کنیم: عنوان و دیسکریپشن، مزیت رقابتی بیان‌شده، افزونه‌های استفاده‌شده و… چیست.

با کلیک روی تبلیغ وارد لندینگ پیج می‌شویم. آنجا هم می‌توانیم عناصر مختلف را بررسی کنیم تا ببینیم چطور مخاطب را جذب می‌کنند؛ مثلاً ساختار صفحه به چه شکل است؟ فرایند خرید چطور است و…

البته برای تحلیل رقیب در گوگل ادز به داده‌های بیشتری می‌توانیم دسترسی داشته باشیم؛ مثلاً چقدر ایمپرشن می‌گیرند، چند درصد مواقع جایگاه‌های بالاتر یا پایین‌تر از ما را گرفته‌اند، كلمات کلیدی آن‌ها چیست و…

دانستن این اطلاعات از چند جهت به ما کمک می‌کند. هرچه بیشتر از عملکرد رقبا بدانیم، می‌توانیم استراتژی مؤثرتری بچینیم. ممکن است آن‌ها چیزی را در نظر گرفته باشند که ما به آن فکر نکرده باشیم.

برای مثال، کیوردهایی را انتخاب کرده باشند که ما از آن غافل بوده‌ایم یا در عنوان تبلیغ به چیزهایی اشاره کرده‌اند که برای مخاطب مهم‌تر است.

در تصویر زیر، ۲ تبلیغ گوگل را می‌بینید که هر ۲ مورد تقریباً روی مسائل مشابهی دست گذاشته‌اند که می‌دانند برای مخاطب مهم است. اگر تبلیغ سومی بخواهد با این‌ها رقابت کند، باید پیشنهادی در همین حد یا بهتر داشته باشد.

چیزی که می‌توان برداشت کرد:

  • نزدیکی به حرم برای مخاطب مهم است
  • به پشتیبانی ۲۴ ساعته نیاز دارد
  • قیمت پایین در اولویت است
  • اعتبار میزبان هم اهمیت دارد
  • نظافت اقامتگاه هم بسیار مهم است

هر ۲ سایت به‌خوبی مخاطب رزرو آنلاین اقامتگاه را درک کرده‌اند؛ مخاطب نمی‌تواند از نزدیک محل اقامت را ببیند و برای ریختن ترس او، باید روی نیازهای اصلی مثل نظافت، امنیت، پشتیبانی و… دست گذاشت.

بررسی دستی برای تحلیل تبلیغات در گوگل ادز

مزیت بعدی تحلیل رقبا این است که می‌توانیم جاهای خالی بازار را شناسایی کنیم و خودمان سراغ آن‌ها برویم.

مثلاً رقبا کیوردهایی را اصلاً استفاده نکرده‌اند که برای ما سودآور است یا از دسته‌بندی‌هایی از مخاطبان غافل بوده‌اند که ما می‌توانیم تنها تبلیغ برای آن‌ها باشیم.

دلیل آخر برای تحلیل رقبا این است که از آن‌ها عقب نمانید. در فضای رقابتی، باید رقابتی عمل کرد و حواس‌جمع بود. شاید رقیب روی نام برند شما تبلیغ رفته باشد یا تاکتیک‌های خود را تغییر داده باشد و شما برای اینکه بتوانید همپای آن‌ها رقابت کنید، نیاز داشته باشید که تاکتیک خود را تغییر دهید (منبع: Megadigital).

در کل، اگر تبلیغ به‌صرفه و نتیجه‌بخش هدف شما هم هست، تحلیل رقبا را به‌طور منظم انجام دهید. اینکه چطور این کار را انجام دهید، در ادامه می‌گوییم.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

روش‌های تحلیل رقبا در گوگل ادز از ایران

روش‌های تحلیل رقبا در گوگل ادز از ایران بیشتر در بخش ابزارهای تحلیلی با دیگر جاها متفاوت است؛ مشکل اصلی هم پرداخت دلاری حق اشتراک ابزارهاست. موضوع بعدی هم محدودیت‌ها و داده‌های مرتبط با زبان فارسی است.

در این بخش، روش‌های مختلفی را بررسی می‌کنیم که به شما اجازه می‌دهند وضعیت خودتان را در بازار رقابتی بررسی کنید. تمام این روش‌ها برای تبلیغات در صفحهٔ نتایج گوگل است. از ۳ منبع Oxylabs و Gravitatedesign و Goinflow هم به‌عنوان کمکی استفاده کردیم.

 

۱. استفاده از صفحهٔ نتایج جست‌وجو (دستی)

اولین، ساده‌ترین و دردسترس‌ترین روش برای تحلیل رقبای گوگل ادز، جست‌وجوی کلمات کلیدی هدف خود در گوگل است.

هر تبلیغی را که پیدا کردید، از لحاظ ظاهری زیرورو و ظاهر تبلیغ و لندینگ پیج آن را کاملاً بررسی کنید. به پیشنهاد انحصاری، مزیت رقابتی، هدلاین، توضیحات دیسکریپشن، افزونه‌ها و… دقت کنید چگونه احساس مخاطب را هدف قرار داده است.

البته که ممکن است همهٔ رقبا را نبینید؛ ولی برای شروع تحلیل نقطهٔ خوبی است! مخصوصاً که احتمال پیداکردن رقبای تازه‌کار یا ناشناخته با این روش زیاد است.

برای مثال، تصویر زیر را ببینید. در کنار حریفان نامدار که با سئو بالا آمده‌اند، ۲ تبلیغ دیده می‌شوند که متعلق به کسب‌وکارهای کمترشناخته‌شده هستند. اینجاست که می‌بینیم چه پیشنهادی دارند و تبلیغ نویسی آن‌ها چطور است.

نمونه بررسی دستی برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

رقبا ممکن است تبلیغ خود را به دستگاه یا ساعات مشخصی محدود کرده باشند. برای همین در ساعت‌های مختلف و با دستگاه‌های متفاوت جست‌وجو کنید تا اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. بعضی رقبا به‌علت بودجهٔ محدود، ساعات پربازده‌تر را برای تبلیغ انتخاب می‌کنند.

از این‌ها گذشته، به یک دلیل دیگر هم كلمات کلیدی را چند بار دیگر جست‌وجو کنید؛ چراکه این امکان وجود دارد که هدلاین و دیسکریپشن آن‌ها تغییر کند. فقط در این شرایط، دیگر نیاز نیست یک بار دیگر لندینگ پیج آن‌ها را بررسی کنید؛ خرج اضافی روی دست رقبا نگذارید!

برای نمونه، با جست‌وجوی عبارت یکسان با نمونهٔ اولی که در این مقاله دیدید، به تبلیغ‌های متفاوتی از همان تبلیغ‌دهنده‌ها رسیده‌ایم:

نمونه تبلیغات در گوگل

اگر به هدلاین این تبلیغ‌ها دقت کنید، در اولی ۲ مزیت نزدیکی به حرم و نظافت و در دومی نزدیکی به حرم و ارزانی پررنگ شده‌اند.

در دیسکریپشن روی ویژگی‌های متفاوتی تاکید شده است و هرکدام از ۲ لینک هم در قسمت افزونه‌های گوگل ادز هم برای دسترسی سریع‌تر به راه‌حل سایر نیازها استفاده کرده‌اند.

افزونهٔ Sitelink آن‌ها به شما چه می‌گوید؟ شما متوجه می‌شوید سوییت و مسافرخانه هم جزو مقاصد پرجست‌وجو با تقاضای بالاست.

با توجه به مزیت‌های رقابتی تاکیدشده در این تبلیغ‌ها، مشخص است که مخاطبان متفاوتی را هدف گرفته‌اند. اولی افرادی که به رزرو سریع، نظافت و کیفیت بالای اقامتگاه اهمیت می‌دهند و دومی، کسانی را که تجربه‌ای ارزان و امن را می‌خواهند، هدف قرار داده‌اند.

وقتی رقبای خود را بررسی می‌کنید، یادتان باشد حتماً یک بار به لندینگ پیج سر بزنید و تجربه و رابط کاربری آن و سفر مشتری را ارزیابی کنید.

نکته: هنگام جست‌وجو، حتماً مرورگر را در حالت خصوصی باز کنید تا بدون قرارگرفتن در دسته‌بندی خاصی از مخاطبان، بتوانید تبلیغات بیشتری را ببینید. برای بازکردن مرورگر در حالت خصوصی، دنبال «New Private Window» یا «New Incognito Window» باشید:

بازکردن مرورگر در حالت خصوصی برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

راه دستی به‌معنای تلاش زیاد برای دیدن تمام تبلیغات رقباست! بیایید یک روش با کلی داده به شما معرفی کنیم.

 

۲. رفتن به مرکز شفافیت گوگل برای دیدن تبلیغات رقیب

در مرکز شفافیت گوگل (Google Transparency Center) دامنهٔ رقیب خود را وارد می‌کنید و تمام تبلیغاتی را که در یوتیوب، شبکهٔ نمایش گوگل و نتایج جست‌وجو داشته است، در زمان‌ها و مکان‌های مختلف می‌بینید.

وقتی رقیب خود را بشناسید، این ابزار خیلی مفید است؛ ولی اگر رقیب خود را نمی‌شناسید، روش اول و دوم را ترکیب کنید و نتایج را ببینید.

مثلاً ما دامنهٔ یکی از رقبا را در مرکز شفافیت گذاشتیم و نتیجهٔ زیر را گرفته‌ایم:

نمونه تحلیل رقبا در گوگل ادز با مرکز شفافیت گوگل

با کلیک روی «see all ads» تمام تبلیغات رقیب را می‌توانید ببینید و با کلیک روی هر تبلیغ، فرمت کامل تبلیغ، تاریخ برگزاری کمپین آن و کلی اطلاعات مفید دیگر مشخص می‌شود.

یک نمونهٔ دیگر؟ بیایید برخی تبلیغات سایت شب را ببینیم. فقط به تنظیمات دقت کنید:

  • پلتفرم: Google Search
  • لوکیشن: Anywhere (ایران در لیست نیست)

اگر هم می‌خواهید تبلیغات اخیر را ببینید، می‌توانید تاریخ را هم مشخص کنید.

نمونه تحلیل رقبا در گوگل ادز با مرکز شفافیت گوگل

اطلاعاتی که از این راه به دست می‌آورید کمک می‌کند استراتژی‌های رقبا را شناسایی کنید، ببینید چه تبلیغات فعالی دارند، از گذشته تا امروز چه تغییراتی داشته و چه مخاطبانی را هدف گرفته‌اند.

سایت‌هایی با دامنهٔ ir، از دامنهٔ متفاوتی برای تبلیغات استفاده می‌کنند و نمی‌توان با واردکردن دامنه، کمپین‌های آن‌ها را دید. به‌عنوان نمونه، شب یکی از سایت‌های ایرانی با دامنهٔ ir. است که برای تبلیغات از دامنهٔ travel. استفاده می‌کند.

برای یافتن آن‌ها در مرکز شفافیت، اول می‌توانید یکی از تبلیغ‌های آن‌ها را پیدا کنید و مسیر زیر را طی کنید:

روی سه‌نقطهٔ بالای تبلیغ کلیک و گزینهٔ «see more ads» را انتخاب کنید؛ وارد مرکز شفافیت گوگل می‌شوید و داده‌ها را برای تحلیل رقبا در گوگل ادز به دست می‌آورید.

رسیدن به تبلیغات رقیب در مرکز شفافیت از طریق جست‌وجو

توجه: شما در مرکز شفافیت به داده‌های تمام کمپین‌های رقیب دسترسی دارید؛ ما بالاتر فقط تبلیغ در گوگل را بررسی کردیم. به‌عنوان نمونه، ما روی یکی از تبلیغات بینابینی شب کلیک کردیم که با هدف افزایش نصب اپلیکیشن اجرا شده است:

تبلیغات بینابینی شب

۳. تکیه‌کردن به کیورد پلنر

ابزار مفید دیگر برای تحلیل رقبا در گوگل ادز کیورد پلنر است. با این ابزار می‌توانید عملکرد هر کلمهٔ کلیدی، سطح رقابت و فرصت‌های بالقوه را بیابید.

وقتی وارد کیورد پلنر گوگل ادز شوید، می‌توانید كلمات کلیدی موردنظر خود را در کادر مرتبط بنویسید. در صفحه‌ای که باز می‌شود، اطلاعاتی برای همان کلمهٔ کلیدی و چند کلمهٔ کلیدی پیشنهادی کیورد پلنر می‌بینید.

حواستان باشد مکان خاصی انتخاب نشده باشد و لوکیشن روی All Locations باشد. زبان را هم فارسی انتخاب کنید. در تصویر زیر ما همین کار را برای کیورد «خرید بلیط هواپیما» انجام داده‌ایم:

استفاده از کیورد پلنر برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

در این جدول یک ستون به‌نام «Competition» داریم که سطح رقابت را نشان می‌دهد و ممکن است زیاد، متوسط و کم باشد. این ستون بر اساس تعداد تبلیغ‌دهندگانی است که در مزایدهٔ آن کلمهٔ کلیدی شرکت کرده‌اند.

۲ ستون دیگر هم به‌نام «Top of page bid» وجود دارد. این ستون‌ها رقم‌هایی را نشان می‌دهند که تبلیغ‌کنندگان برای حفظ جایگاه برتر خود در نتایج جست‌وجو پیشنهاد می‌دهند.

اگر رقم پیشنهادی بالا باشد، یعنی رقابت داغ است و تقاضا برای آن کلمهٔ کلیدی بالاست؛ پس احتمالاً آن کلمهٔ کلیدی عملکرد خوبی دارد.

البته فقط كلمات کلیدی با سطح رقابت بالا را انتخاب نکنید. استراتژی شما می‌تواند شامل چندین کلمهٔ کلیدی با رقابت پایین باشد.

شاید هرکدام در ماه مثلاً ۲۰ تا ۴۰ بار جست‌وجو شوند؛ ولی هزینهٔ کمِ رقابت در آن كلمات کلیدی، در کنار استفاده از مجموعه‌ای از آن‌ها، یک استراتژی سودآور می‌سازد که به‌صرفه هم هست.

تحلیلی که از این طریق از رقبا انجام می‌دهید، در انتخاب كلمات کلیدی سودآور مفید است. همچنین می‌توانید فرصت‌های نابی که رقیبان زیادی سر آن ندارید، پیدا کنید.

نکته: یادتان باشد بید پیشنهادی تنها عاملی نیست که گوگل برای نمایش تبلیغ شما در نظر می‌گیرد. رتبهٔ کیفی تبلیغ را بالا نگه دارید تا بتوانید با رقم پایین‌تر رقابت کنید.

این ابزار برای پیش‌بینی هزینه تبلیغات در گوگل و عملکرد احتمالی کمپین هم مناسب است. کافی است پس از انتخاب کلمات کلیدی، روی «Forecast» کلیک کنید. اینجا پیش‌بینی خود را بر اساس داده به شما می‌گوید که شامل تعداد کلیک، ایمپرشن، هزینه، نرخ کلیک و میانگین هزینهٔ هر کلیک است.

توجه: این نتیجه دقیق نیست و هزینه‌ها در لحظه تغییر می‌کند؛ از آن ایده بگیرید.

پیش‌بینی هزینه تبلیغات با گوگل کیورد پلنر

جلوتر دربارهٔ این مسئله صحبت می‌کنیم چطور از سایت رقبا برای یافتن کلمه کلیدی برای تبلیغات استفاده کنید.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

۴. استفاده از شبیه‌ساز CPC گوگل ادز برای قیمت‌گذاری

در شبیه‌ساز CPC، شما رقم‌های مختلف را به‌عنوان بید پیشنهادی خود وارد می‌کنید و شبیه‌ساز به شما می‌گوید تغییر بید چه اثری بر عملکرد و هزینهٔ شما در ۲ سطح تبلیغ و کمپین، در ۷ روز آینده دارد.

شبیه‌ساز CPC از داده‌های خود را از حراج‌های شبکهٔ جست‌وجو جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل می‌کند و هم‌زمان اطلاعاتی مثل امتیاز کیفی، ترافیک کلمه کلیدی و سطح رقابت در آن حراج را در نظر می‌گیرد.

شبیه‌ساز با این اطلاعات قادر می‌شود تأثیر تغییر رقم پیشنهادی را بر معیارهایی مثل نرخ کلیک، ایمپرشن، جایگاه و هزینه‌ها تخمین بزند. در تصویر زیر نمونه‌ای از آن را می‌بینید:

استفاده از شبیه‌ساز گوگل ادز برای تحلیل رقبا

خب این چه کمکی به شما می‌کند؟ می‌توانید بر اساس بودجه‌ای که دارید، عملکرد تبلیغ را پیش‌بینی کنید یا اینکه ببینید با چه بودجه‌ای می‌توانید از رقبا جلو بزنید.

فرض کنید شما برای کیورد خود با بید ۰/۵۳ دلار، کمپین برگزار کرده‌اید و می‌خواهید ببینید با کاهش این رقم به مثلاً ۰/۳ دلار عملکرد کمپین چه تغییری می‌کند.

این ابزار بر اساس نتایج شبیه‌سازی، پیشنهادهایی هم به شما می‌دهد؛ مثلاً برای رسیدن به هدفی مانند بهبود جایگاه تبلیغ، چه بیدی پیشنهاد دهید.

رقم‌های مختلف را امتحان کنید تا بین هزینه‌ها و عملکرد تناسبی ایجاد شود که هم با بودجهٔ شما بخواند و هم نتیجه‌بخش باشد.

 

۵. تحلیل رقبا در Auction Insights

زمانی که تبلیغ فعال داشته باشید، می‌توانید تحلیل رقبا در گوگل ادز را با گزارش کاربردی Auction Insight انجام دهید. این ابزار را می‌توان بهترین راه برای تحلیل در نظر گرفت که بر اساس داده‌‌های لحظه‌ای، می‌‌گوید شما کجای کار هستید و رقبا کجا.

با این گزارش می‌توانید عملکرد تبلیغ خود را در مقایسه با رقیبانی که در حراج‌های مشترکی با شما شرکت کرده‌اند، تحلیل کنید؛ مثلاً ببینید کدام رقبا در نتایج جست‌وجو کنار شما دیده می‌شوند.

در این گزارش هم ممکن است نام رقبای آشنا به چشم بخورد و هم ممکن است رقبای ناشناخته و جدید را پیدا کنید. (جایگزین جست‌وجوی دستی)

برای دسترسی به گزارش Auction Insight در اکانت گوگل ادز خود، روی کمپین یا گروه تبلیغات مورد نظر کلیک کنید و از منو، گزینهٔ Auction Insight را انتخاب کنید.

Auction Insight بهترین ابزار برای تحلیل رقبا در گوگل ادز

خب ببینیم از این گزارش چه اطلاعاتی به دست می‌آوریم و چه کمک بزرگی به ما در تحلیل رقبا در گوگل ادز می‌کند:

  • سهم ایمپرشن (Impression share)

این معیار نشان می‌دهد در یک حراج، شما و رقبا چه سهمی از ایمپرشن‌های ممکن داشته‌اید. این رقم با تقسیم ایمپرشن‌های دریافتی به کل ایمپرشن‌های ممکن به دست می‌آید.

سهم ایمپرشن بالا نشان می‌دهد تبلیغ شما دیده می‌شود و در مقابل سهم ایمپرشن پایین یعنی جا برای بهبود رقم پیشنهادی خود یا امتیاز کیفی آن وجود دارد.

البته اگر ایمپرشن بالایی دارید، حتماً نرخ بازگشت سرمایه (ROI) را محاسبه کنید تا مطمئن شوید بیش‌ازحد برای دیده‌شدن خرج نمی‌کنید.

  • نرخ همپوشانی (Overlap rate)

نرخ همپوشانی نشان می‌دهد چقدر تبلیغ رقیبی از همان جایی که شما ایمپرشن گرفته‌اید، ایمپرشن دریافت کرده است. به زبان ساده، در یک نتیجهٔ جست‌وجو یا صفحه، هر دو نمایش داده شده‌اید.

برای نمونه، اگر این رقم برای رقیبی ۶۰ درصد است؛ یعنی ۶ بار از هر ۱۰ بار نمایش تبلیغ شما، تبلیغ این رقیب هم نمایش داده شده است.

این معیار از رقبا رونمایی می‌کند؛ آن‌هایی که پابه‌پای شما در نتایج جست‌وجو برای جذب کاربران می‌جنگند. حالا اگر نرخ همپوشانی با رقیبی مشخص، بالا باشد، یعنی رقابت شما با او مستقیم و تنگاتنگ است.

بعد از پیداکردن این رقیبان، باید ببینید سر کدام کیوردها این اتفاق می‌افتد تا بتوانید تبلیغ مربوط به آن را بهینه کنید؛ مثلاً ممکن است متن تبلیغ را عوض کنید یا حتی قیمت پیشنهادی را افزایش دهید.

  • سهم برتری (Outranking Share)

این معیار می‌گوید چقدر تبلیغ شما در حراج بالاتر از تبلیغ دیگران قرار گرفته یا وقتی که آگهی دیگران نمایش داده نشده، در نتایج حضور داشته است.

مثلاً اگر برای یکی از رقبا در گزارش Auction Insight خود در ستون Outranking share عدد ۲۰ درصد درج شده بود؛ یعنی ۲۰ درصد مواقع تبلیغ شما بالاتر از تبلیغ آن رقیب قرار گرفته است.

اگر رقم این معیار برای شما پایین باشد، یعنی برای اینکه جایگاه تبلیغ خود را نسبت به رقبا بهبود دهید، نیاز است استراتژی تبلیغ خود را تغییر دهید؛ مثلاً چند کار می‌توان انجام داد

۱. قیمت پیشنهادی را بررسی کنید تا ببینید تغییر آن چه سودی دارد

۲. روی متن تبلیغاتی کار کنید تا متنی مرتبط با مخاطب و همچنین تاثیرگذار با شانس CTR بالاتر بنویسید

۳. لندینگ پیج را بررسی کنید تا هم مطمئن شوید عملکرد فنی خوبی دارد و هم مرتبط است

۴. حتی می‌توانید از برخی تکنیک‌ها مثل خودکارسازی جایگذاری عبارت جست‌وجوی مخاطب در متن تبلیغ هم استفاده کنید؛ مثلاً اگر «اقامتگاه مشهد» را جست‌وجو کرد، به‌طور اتوماتیک در متن تبلیغ به این شکل بیاید: اقامتگاه مشهد – نزدیک حرم نظافت عالی

  • نرخ موقعیت بالاتر (Position above rate)

این معیار برعکس قبلی است و نشان می‌دهد در نتایج جست‌وجویی که شما و رقیبی با هم حضور داشته‌اید، چقدر رقیب شما جایگاه بالاتری داشته است.

مثلاً اگر نرخ این معیار برای رقیبی ۱۰ درصد باشد، یعنی یک بار از هر ۱۰ باری که تبلیغ شما هم‌زمان نمایش داده شده، تبلیغ این رقیب بالاتر قرار گرفته است.

اگر این نرخ برای رقبا بالا باشد، نشان‌دهندهٔ این است که بیدهای گران‌تری پیشنهاد داده‌اند یا تبلیغ مرتبط‌تری دارند؛ پس شما هم برای برنده‌شدن نیاز است رقم پیشنهاد و رتبهٔ کیفی تبلیغ خود را بهبود دهید.

با کمک مرکز شفافیت و همچنین جست‌وجوی دستی، تبلیغ و لندینگ پیج آن‌ها را هم حتماً بررسی کنید.

  • نرخ بالای صفحه (Top of page rate)

این معیار و معیار بعدی فقط مختص تبلیغات در نتایج جست‌وجو هستند. این ۲ نرخ را هم برای خودتان و هم رقبا در گزارش می‌توانید ببینید.

حالا این نرخ چه می‌گوید؟ اینکه چند درصد مواقع تبلیغ شما یا رقبا بالاتر از نتایج ارگانیک جست‌وجو نمایش داده شده است.

مثلاً نرخ ۲۰ درصد یعنی در ۲۰ ایمپرشن از ۱۰۰ ایمپرشن، تبلیغ شما بالای صفحهٔ جست‌وجو بوده است.

  • نرخ مطلق بالای صفحه (Absolute top of page rate)

این معیار درست مانند قبلی است با این تفاوت که درصد دفعاتی را نشان می‌دهد که تبلیغ شما یا رقبا اولین نتیجهٔ جست‌وجو بوده است.

در این ۲ معیار، اگر نرخ رقبا خیلی بالا باشد، ممکن است نشان‌دهندهٔ بید بالاتر یا تبلیغ باکیفیت‌تر و مرتبط‌تر باشد؛ پس شما هم باید روی این ۲ مورد کار کنید (منابع: Google Support و GrowthMindedMarketing).

 

۶. استفاده از ابزار Semrush

این ابزار تنها ابزار پولی لیست ماست؛ ولی می‌توانید اکانت اشتراکی با قیمت کم بخرید و از قابلیت‌های آن استفاده کنید (البته ما پیشنهاد نمی‌کنیم؛ چراکه اطلاعات شما با چند کسب‌وکار دیگر به اشتراک گذاشته می‌شود).

ابزار Semrush گزارش جامعی برای تحلیل رقبا در گوگل ادز به شما می‌دهد که جزئیات زیادی را در بر می‌گیرد. اول دامنهٔ رقیب را در ابزار Advertising Research یا Domain Analytics وارد کنید و اطلاعات مربوط به کمپین‌های گوگل ادز آن‌ها را ببینید؛ مثل کیوردهای برتر، کپی تبلیغاتی و جایگاه تبلیغات.

وقتی این اطلاعات را داشته باشید، می‌توانید ترندها و الگوهای آن را تحلیل و از آن برای بهبود استراتژی خود استفاده کنید. در تصویر زیر گزارش ابزار Advertising Research را می‌بینید:

تحلیل رقبا در گوگل ادز با Semrush

ابزار دیگری که Semrush ارائه می‌دهد، Keyword Magic است. این ابزار کیوردهای رقبا در کمپین‌های گوگل ادز را تحلیل و بررسی می‌کند؛ مثلاً به شما می‌گوید هر کلمهٔ کلیدی چه حجم جست‌وجو، سختی، هزینهٔ به‌ازای هر کلیک و سطح رقابتی داشته است.

همچنین Semrush به شما گزارش‌هایی دربارهٔ معیارهای مرتبط با جایگاه و عملکرد تبلیغات می‌دهد؛ مثل ایمپرشن، نرخ کلیک و نرخ تبدیل. با این اطلاعات میزان موفقیت تبلیغ‌های آن را می‌فهمید و متوجه می‌شوید بودجهٔ خود را بیشتر صرف کدام تبلیغ‌ها کرده‌اند.

خب، ۶ روش را توضیح دادیم که شما را استاد تحلیل رقبا در گوگل ادز کنیم. البته یک مسئلهٔ مهم را باید در نظر بگیرید:

تجزیه‌وتحلیل عملکرد رقبا و بهینه‌سازی تبلیغات بر اساس آن به مهارت و تخصص نیاز دارد. شما باید اول از همه به‌خوبی با اصول تبلیغ نویسی و همچنین طراحی لندینگ پیج آشنا باشید. پس از آن، امکانات، اصطلاحات و نحوهٔ کار گوگل ادز را بلد باشید.

به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم کارشناس تبلیغات استخدام کنید، با مشورت متخصصان پیش بروید یا کار را به دیگر شرکت‌ها بسپارید. فرست ادز (زیرمجموعهٔ یکتانت) در تبلیغات گوگل ادز کنار شماست؛ کافی است به صفحهٔ تبلیغات در گوگل بروید و فرم مشاورهٔ رایگان را پر کنید.

برخی به‌جای تحلیل رقبا، به سراغ تبلیغات با کمک بازدیدکننده‌های سایت رقیب می‌روند. شدنی است؟! بیایید ببینیم.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

نحوهٔ استفاده از سایت رقیب برای تبلیغات

بعد از ساخت کمپین گوگل ادز خود، می‌توانید بر اساس اطلاعاتی که از رقبا دارید، تنظیمات کمپین خود را تغییر دهید. در این بخش ۲ روش را به شما پیشنهاد می‌دهیم (منبع: Josiahroche).

 

۱. استفاده از رقبا در تحلیل کلمات کلیدی

در ابزار کیورد پلنر، جدا از اینکه می‌توانید سطح رقابت و بید كلمات کلیدی مختلف را بررسی کنید، امکان سرک‌کشیدن به كلمات کلیدی رقبا هم وجود دارد.

وارد کیورد پلنر شوید و گزینهٔ «Discover New Keywords» را انتخاب کنید.

یافتتن کلمات جدید بر اساس سایت رقیب در کیورد پلنر

پس از آن به بخش «start with a website» بروید و آدرس سایت رقیب را وارد کنید. اینجا هم مکان روی «All locations» و زبان فارسی باشد.

استفاده از سایت رقبا برای یافتن کلمات کلیدی

روی «Get result» کلیک کنید و كلمات کلیدی رقبا را به‌ترتیب میزان مرتبط‌بودن آن‌ها مشاهده کنید. ما دامنهٔ سایت یکتانت را وارد کردیم و نتایج زیر را گرفتیم:

گزلرش کلمات کلیدی کیورد پلنر بر اساس سایت رقیب

اینجا ممکن است کلیدواژه‌هایی را که رقابت سر آن‌ها سنگین است یا کلیدواژه‌هایی که شما از قلم انداخته‌اید، پیدا کنید. کلمات مناسب برای تبلیغات هم کلماتی است که برای آن‌ها قیمت هر کلیک در گزارش ثبت شده است. اینجا شما به‌دنبال کلمات مناسب برای بلاگ نیستید!

از این کلیدواژه‌ها زمان را‌ه‌اندازی کمپین در قسمت Ad group استفاده کنید. توجه کنید بر اساس نیاز و تحقیق خودتان، نحوهٔ تطبیق کلمات کلیدی را مشخص کنید.

اضافه‌کردن کلمات کلیدی رقیب به اد گروپ

جای دیگری که از کلیدواژه‌های رقبا می‌توانید استفاده کنید، در بخش‌بندی مخاطبان است. اینجا می‌توانید کلیدواژه‌های مرتبط با رقبا را وارد کنید که نمی‌خواهید در نتایج جست‌وجوی آن‌ها دیده شوید؛ ولی می‌خواهید مخاطبان آن‌ها را بگیرید.

برای مثال، کلیدواژه‌هایی که شامل نام برند هستند؛ مانند «خرید بلیط هواپیما از [نام سایت]» یا «تبلیغ در یکتانت» 🙂

این کار چه کمکی می‌کند؟ مثلاً متوجه می‌شوید مخاطب شما همان کسی است که به‌دنبال خرید بلیت هواپیماست؛ اینجا شما احتمالاً در حوزهٔ رزرو اقامتگاه فعالیت می‌کنید.

استفاده از کلمات برند برای نمایش تبلیغ و بخش‌بندی

ولی یک راه دیگر باقی مانده است: نمایش تبلیغات به بازدیدکننده‌های سایت رقبا. اینجا هم رقیب می‌تواند مستقیم باشد یا مثل نمونهٔ بالا رقیب غیرمستقیم که مخاطبی شبیه به شما دارد.

 

۲. هدف‌گیری بازدیدکننده‌های سایت رقیب

مشتریان بالقوهٔ شما احتمالاً از سایت رقبا بازدید کرده‌اند. شما می‌توانید این افراد را در کمپین‌های خود هدف بگیرید.

بعد از اینکه رقبا را با روش‌هایی که در بخش قبل گفتیم، شناختید، کمپین گوگل ادز خود را بسازید و در بخش مخاطبان (Audience) بازدیدکننده‌های سایت رقیب را هدف بگیرید.

برای هدف‌گرفتن این افراد در اکانت گوگل ادز خود طبق مسیر تصویر زیر، به «Audience manager» بروید و یک گروه مخاطب سفارشی بسازید.

مدیریت مخاطبان گوگل ادز

در بخش «People who browse website similar to» دامنهٔ سایت رقبا را یکی‌یکی وارد کنید و اینتر بزنید.

استفاده از کلمات برند برای نمایش تبلیغ و بخش‌بندی

در سمت راست صفحهٔ اطلاعات جمعیت‌شناختی مثل جنسیت و سن این افراد را می‌توانید ببینید که برای تهیهٔ متن تبلیغاتی و همچنین طراحی لندینگ پیج تبلیغ به شما کمک می‌کند.

 

با شناخت رقیب، هم قیمت بهتر و هم تبلیغ موثرتر را تجربه کنید

تبلیغ بدون شناخت و تحلیل رقبا، اتوبانی به‌سمت شکست است. شما باید مدام خود را در مقایسه با رقبا بسنجید و راه‌های نو برای افزایش بازدهی تبلیغ و بهینه‌سازی هزینه تبلیغات در گوگل پیدا کنید.

در مقاله‌ای که خواندید، با ۶ روش تحلیل رقبا در گوگل ادز و ۲ روش برای استفادهٔ مستقیم از سایت آن‌ها آشنا شدید. این مقاله برای شما مفید بود؟ خوشحال می‌شویم در بخش نظرات، نظر شما را بخوانیم.

 

4.5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی