ساخت کمپین پیامکی چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد؛ انتخاب گروه مخاطب (بارگذاری لیست)، گذاشتن متن و زمانبندی ارسال پیامک.
از طرفی، طبق آخرین نظرسنجی یکتانت از مدیران مارکتینگ کسبوکارها، کانال پیامکی، بیشترین بازدهی را برای فروش داشته باشد.
ولی آیا ارسال پیامک معجزه میکند؟ خیر، تبلیغات پیامکی وقتی پولساز خواهد بود که طبق اصول اجرا شود.
برای اینکه چنین چیزی را تجربه کنید، این مقاله را تا آخر بخوانید تا با راهوروش افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی آشنا شوید.
فهرست مطالب
۱۰ نکته که به افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی منجر میشوند!
نکاتی را در این بخش بررسی میکنیم تا بهجای ۱۰ دانه، از هر خوشهٔ گندم ۵۰ دانه برداشت کنید. بیایید با سادهترین، ولی سختترین (!) نکته شروع کنیم تا ببینیم چگونه بازدهی تبلیغات پیامکی را افزایش دهیم.
۱. متنی ساده، روان و کوتاه بنویسید
متنی باعث افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی میشود که با کمترین تعداد كلمات ممکن، منظور خود را در کمال شفافیت و سادگی برساند. پیامک زیر را بخوانید:
پیامک بالا با نهایت صرفهجویی در كلمات نوشته شده و در عین حال، مفهوم خود را میرساند.
سعی کنید زمان نوشتن محدودیت کاراکتر بگذارید تا ملزم شوید کوتاه بنویسید و در همین تعداد کاراکتر، محور اصلی پیام خود را که میتواند تخفیف، معرفی محصول و… باشد، بیان کنید.
البته گاهی اوقات در برخی کمپینها چارهای جزو ارسال متن بلند ندارید و دست شما بسته است؛ ولی همان پیامک را هم میتوانید بهجای ۴ صفحه در ۳ صفحه بنویسید.
چند نکته را رعایت کنید:
- جملهها کوتاه باشند
- از سادهترین کلمهها استفاده کنید
- رسمی اداری و خشک ننویسید
- جملهها به هم ربط داشته باشند
- عبارتهای مهم (مثل اسم برند، محصول، تخفیف و…) را در گیومه بگذارید
- موضوع را الکی کش ندهید
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۲. متن باید متناسب با مخاطب باشد
قبل از شروع کمپین پیامکی، باید بدانید برای چه کسی قرار است پیامک بفرستید و چه خصوصیاتی دارد. متنی که زنان خانهدار دههشصتی را جذب میکند، برای مردان بازنشسته کارساز نخواهد بود.
طبق گزارش سالانه نجوا، پیامکهای شخصیسازیشده و متناسب با مخاطب تا ۲۲ درصد نرخ کلیک بیشتری دارند!
چه خصوصیاتی را بدانیم؟ در مقالهٔ «منظور از بازار هدف چیست و چرا باید بازار را بخشبندی کنیم؟» دربارهٔ این مسئله مفصل صحبت کردیم.
بهطور کلی، شما بر اساس ویژگیهای زیر، مخاطب خود را جدا میکنید:
- جمعیتشناختی (جنسیت، سن، میزان درآمد، تحصیلات، شغل و…)
- روانشناختی (باورها، عقاید، سبک زندگی، ارزشها و…)
- جغرافیایی (شهر، روستا، اقلیم و…)
- رفتاری (خرید در زمان بهخصوص، فایده و مزیت موردانتظار، تصمیمگیرندهها و…)
برای مثال، اگر «آبوهوا و اقلیم» را در نظر بگیریم، متن تبلیغ محصولات گرمایشی باید برای شمالغربی و غرب کشور زودتر ارسال شود و پیشنهادی ویژه برای چنین محصولی به او دهیم و نه محصولات سرمایشی!
یک مثال دیگر؟ مخاطبی که اهل خرید کالای لوکس است، دنبال جنس ارزان نمیگردد. چنین فردی میخواهد کالایی را داشته باشد که در جامعه بهندرت دیده میشود. به همین دلیل، «تخفیف» در متن باعث میشود حس دمدستیبودن کالا القا شود.
بهجای آن، استفاده از عبارتهایی مثل «تعداد محدود»، «انحصاری»، «کلکسیونی»، «مرغوب» و… کارساز است. حتی اشارهکردن به جنس و نوع خاص محصول هم در متن باز برای چنین مخاطبی خوب است؛ مثلاً «فرش وینتیج»، «فرش ابریشم دستباف» یا «ساعت رولکس».
اگر برای حفظ و بازگشت مشتری پیامک مینویسید، نام و مشخصاتی از مشتریان را قبلاً ثبت کردهاید. این پیامکها را با نام مشتری شروع کنید، پیشنهادهایی بر اساس سابقهٔ خرید به او دهید و در کل پیامک را طوری بنویسید که مشتری حس کند مختص او نوشته شده است.
۳. از عبارات تاثیرگذار استفاده کنید
در هر پیامک یک بار باید توجه مشتری را جلب کنید تا پیامک را باز کند و یک بار او را قانع کنید که عمل خواستهشده را انجام دهد؛ یعنی جملهٔ اول و متن پیامک.
در جملهٔ اول خلاق باشید و روی چیزی دست بگذارید که میدانید برای مشتری جالب است؛ برای مثال فرصت محدود معمولاً جواب میدهد:
میتوانید پیام اصلی خود را بیان و در ادامه آن را کامل کنید؛ یعنی کنجکاوکردن مخاطب با دستگذاشتن روی مهمترین نیاز او!
حالا نوبت متن پیامک است. اول ببینید باید چه اثری در مخاطب بگذارید:
- اگر قرار است ترس او را از ضرر بریزید، عباراتی مثل تضمین «بازگشت وجه»، «خرید قسطی» و «مهلت تست» مناسب هستند
- اگر قصد دارید آگاهی از برند خود را افزایش دهید و باید اعتماد و همدلی ایجاد کنید، به نظر مشتریان قبلی، تعداد مشتریان، پروژههای موفق و… اشاره کنید
- اگر کمپین فروش دارید و میخواهید مشتری جذب کنید، با عباراتی مثل «فرصت / ظرفیت / موجودی / مهلت محدود»، زمان باقیمانده تا پایان تخفیف، «فقط امروز»، «همین حالا» و «آخرین فرصت» احساس فوریت ایجاد کنید
در مقالهٔ «نمونه جملات و عبارات تاثیرگذار در تبلیغات که باید به کار ببرید!» با جملات و عبارات تاثیرگذار بیشتری آشنا میشوید. با استفادهٔ درست از آنها شاهد افزایش تاثیر پیامک تبلیغاتی خواهید بود.
۴. مخاطبان خود را حتماً دستهبندی کنید
بازار یعنی مردمی که قرار است از کسبوکارها بخرند؛ ولی برخی مردم (مثلاً صاحبان خودروی سواری) در یک ویژگی مشترکند: مشتری بالقوهٔ کسبوکاری خاصاند.
همان طور که گفتیم متن باید با مخاطب متناسب باشد؛ ولی پیشنیاز آن این است که مخاطبان را دستهبندی کنید و به هرکدام پیشنهادی دهید که از آن استقبال میکند.
در مرحلهٔ اجرای کمپین پیامکی گام دیگری هم باید بردارید: شمارههای مخاطبان هدف خود را پیدا کنید.
اگر برای مشتریان جذبشده کمپین اجرا میکنید، اطلاعاتی که هنگام ثبتنام از مشتری میگیرید یا بعداً با نظرسنجی به دست میآورید، در دستهبندی آنها کمک میکند.
اگر هم ارسال انبوه دارید، باید از پنلی استفاده کنید که شمارههای مخاطبان خود را دستهبندی کرده باشد؛ برای مثال، در پنل یکتانت بر اساس ۴ معیار، مخاطبان دستهبندی شدهاند:
- خریداران کالا یا خدمات بر اساس نوع کسبوکار شما
- بر اساس علاقهمندی و رفتار خرید کاربران
- بر اساس شغل و صنف افراد
- و بر اساس محل زندگی برای ارسال پیامک منطقه ای
برویم سراغ نکتهٔ پنجم!
۵. مخاطب را به انجام کاری دعوت کنید
همهٔ چیزی که تا اینجا گفتیم برای رسیدن به بخش آخر پیامک است: دعوتبهاقدام.
اگر نظر مخاطب را جلب و او را قانع کرده باشید، باید بگویید چطور کاری را که از او میخواهید، انجام دهد.
برای مثال، برای خرید روی لینک بزند و وارد دستهبندی محصولات تخفیفخورده شود یا حضوری به فروشگاه شما مراجعه کند.
مطمئن باشید اگر دعوتبهاقدام واضح و مشخصی نداشته باشید، احتمال بسیار کمی وجود دارد مخاطب سایت شما را جستوجو کند یا دنبال آدرس و شمارهتلفن فروشگاهتان بگردد.
متن دعوتبهاقدام گاهی میتواند فقط یک ایموجی باشد که به لینک اشاره میکند. اگر در پیامک لینک گذاشتهاید، حتماً مقصد آن لینک را متناسب با دعوتبهاقدام قرار دهید.
برای مثال، اگر مخاطب را به خرید محصول خاصی دعوت میکنید، لینک صفحهٔ آن محصول را بگذارید یا اگر خواستهاید وقت مشاوره رزرو کند، مخاطب به صفحهٔ مرتبط همراه با فرم هدایت کنید. صفحهٔ اصلی سایت بهجز در موارد خاص مقصد خوبی برای لینکهای دعوتبهاقدام نیست.
۶. در زمان درست تبلیغ کنید
افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی به یک عامل مهم دیگر هم بستگی دارد: زمان ارسال.
ولی زمان ارسال درست چیست؟
- زمانی که کمپین برگزار میشود
برای مثال، همزمان با شروع جشنوارهٔ فروش، روز تولد مشتری، آغاز مهلت تخفیف.
با ارسال پیامک زماندار میتوانید مطمئن شوید کمپین پیامکی شما در زمان درست ارسال میشود. پیامکهای خودکاری مثل پیشنهاد ویژهٔ روز تولد یا کد تخفیف پس از خرید اول را هم با کمک وبسرویسهای متصل به پنل پیامکی بفرستید.
- زمانی که مخاطب به پیامک بیشتر توجه میکند
مخاطبان معمولاً در چه روزها و ساعاتی بیشتر با پیامکهای تبلیغاتی تعامل میکنند؟ بر اساس گزارش سالانه نجوا (۱۴۰۱)، ساعت ۱۹ مخاطبان بیشتر روی لینک پیامکها کلیک میکنند.
البته ممکن است این زمان برای شما متفاوت باشد. بهترین کار این است که چند کمپین تستی در ابعاد کوچک برگزار کنید و با توجه به نتایج بهترین روز و ساعت ارسال پیامک را پیدا کنید بد نیست بدانید که سال ۱۴۰۰، نرخ کلیک پیامکهای ساعت ۲۲ بیشتر بود و پارسال ۱۹! پس حتماً امتحان کنید و بعد تصمیم بگیرید.
توجه: بین ساعتهای ۱۰ شب تا ۷ صبح اجازهٔ ارسال پیامک تبلیغاتی ندارید.
۷. از یک پیامک همهچیز نخواهید!
همان طور که گفتیم باید مخاطبان را دستهبندی کنیم و برای هریک پیامکی متناسب بفرستیم. یک پیامک نمیتواند همهٔ اهداف ما از تبلیغات پیامکی را برآورده کند.
پس هدف خود را مشخص کنید: جذب مشتریهای جدید، افزایش وفاداری مشتریهای قدیمی، افزایش خرید مشتریان غیر فعال و…
این هدف نوع کمپین، مخاطبان آن و متن پیامک را مشخص میکند.
برای مثال، اگر میخواهید مشتریهای غیرفعال را به خرید دوباره تشویق کنید، باید بفهمید چه چیزی موجب شده دیگر از شما خرید نکنند: به رقبای شما روی آوردهاند، از محصولات و خدمات جدید شما بیخبرند، به این محصولات و خدمات دیگر نیاز ندارند، مهاجرت کردهاند و…
برای مثال، فرض میکنیم از خدمات دیگری استفاده کردهاند که از قضا شما هم دارید. حالا برای دادن پیشنهاد دوباره، چون میدانید این افراد از آن خدمات نتیجه گرفتهاند، همان خدمت را معرفی و به مزیت رقابتی خود اشاره میکنید.
در کنار کمپینهای بازگشت مشتری قدیمی، کمپینهایی برای جذب مشتری جدید داشته باشید. اینجا تخفیفهای کلی روی همهٔ محصولات یا حراج کمک میکند.
برای مثال، اگر سال تحصیلی شروع شده و دفترهای شما هنوز فروش نرفته است، تخفیفی ویژه بگذارید و کمپین پیامکی برگزار کنید:
۸. از قبل برای پاسخگویی به نیاز و مشکلات مشتریان آماده باشید
سراغ بخش پشتیبانی و خدمات مشتریان بروید. ببینید مشتریان معمولاً چه مشکلاتی داشتهاند یا چه سؤالاتی برایشان پیش آمده است و کمپین پیامکی خود را متناسب با آن بهینه کنید.
برای مثال، اگر مشکلات زیادی در فرایند ارسال یا بستهبندی پیش آمده است، پس از رفع علت آن مشکلات، در پیامک خود به این مسئله اشاره کنید.
یک مثال دیگر؟ رنگ و طرح یکی از محصولات شما تصادفی انتخاب میشود؛ ولی بعد از بررسی، متوجه میشوید مشتریان زیادی از طرح یا رنگی که دریافت کردهاند، خوشحال نیستند.
اینجا میتوانید ابتدا راهکاری برای انتخاب طرح یا رنگ قبل از خرید پیدا کنید. پس از آن، میتوانید امکان انتخاب رنگ طرح را با مشتریان خود مطرح کنید و البته مهمتر از آن، اجازه دهید محصول را با رنگ موردعلاقهٔ خود عوض کنند یا با تخفیف بخرند.
در کنار اینها، آمادهٔ ارسال سریع سفارشها، برگزاری جلسات مشاوره، استقبال از مشتریان حضوری یا پاسخگویی به تلفنهای مشتریان هم باشید. خلاصه اینکه برای افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی راهی بهغیر از آمادهشدن برای پاسخدادن به مشکلات، نارضایتیها و خواستههای مشتری ندارید.
۹. ببینید چند بار پیامک ارسال کنید، بهتر است
اگر زیاد پیامک ارسال کنید، احتمالاً لغوهای زیادی دریافت خواهید کرد، اگر خیلی کم پیامک بفرستید، ممکن است فراموش شوید.
تعداد پیامکها در یک بازهٔ زمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال، اگر جشنوارهٔ فروش برگزار کردهاید، یک پیامک در آغاز جشنواره، یک پیامک در اواسط کمپین و یک پیامک در روز آخر آن کارساز است.
فقط به یک مسئله باید اشاره کنیم: یک رویکرد مشخص برای ارسالهای بعدی داشته باشید.
برای مثال، پیامک دوم را فقط برای کسانی بفرستید که روی لینک پیامک اول کلیک کردهاند. پیامک آخر را هم میتوانید با ایجاد حس فوریت، برای کل گروه بفرستید یا فقط همان گروهی که پیامک دوم را باز کردهاند.
نکته: در صورتی که مخاطب باید فوراً به پیامک شما واکنش نشان دهد، میتوانید بیشتر از یک بار در مدت کوتاهی پیامک بزنید.
۱۰. بهینهسازی، بهینهسازی و بهینهسازی!
بعد از ارسال پیامک، سراغ نتایج کمپین بروید، نرخهای کلیک و تبدیل را بررسی کنید و بر اساس گزارشها کمپینهای بعدی را بهینهسازی کنید.
اگر ایجاد فوریت در پیامک بیشتر جواب داده است، از این ترفند بیشتر استفاده کنید، اگر در روزهای تعطیل واکنش کمتری گرفتهاید، دیگر در روزهای تعطیل پیامک نزنید و…
برای اینکه بهتر بتوانید نتایج کمپینهای خود را ارزیابی کنید، حتما از لینک ترکر پیامکی استفاده کنید. به این ترتیب، با کمک گوگل آنالیتیکس میبینید کمپین شما چقدر موفق عمل کرده است.
در پنل ارسال پیامک یکتانت و همچنین پنل اس ام اس نجوا گزارش کمپین در خود پنل هم به شما ارائه میشود تا بتوانید عملکردتان را تجزیهوتحلیل کنید.
پس از اینکه خیالتان از موارد بالا راحت شد، باید برای کارهایی را قبل و بعد از کمپین پیامکی برنامهریزی کنید.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگانتبلیغات پیامکی بهتنهایی فایده ندارد!
پیامک فقط یک بخش از کمپین پیامکی است. برای افزایش تاثیر تبلیغات پیامکی باید زنجیرهای از کارها را تیک بزنید.
قبل از شروع کمپین، باید دربارهٔ نیاز مشتریان خود تحقیق کنید و ببینید به چه چیزی بهتر واکنش نشان میدهند: تخفیف، ارسال رایگان، پیشنهاد محصول بر اساس رفتار مشتری و…
البته این وسط هدف شما از کمپین پیامکی هم اهمیت دارد. میخواهید صرفاً اطلاعرسانی کنید، فروش محصولی را بالا ببرید، مشتریان را بازگردانید یا نام خود را بر سر زبانها بیندازید.
اگر پیامک شما لینک دارد، کار مهم دیگری که باید انجام دهید، طراحی لندینگ پیج است. صفحهٔ فرود کاربر نباید شلوغ و گیجکننده باشد؛ بلکه باید همهچیز خیلی شفاف و ساده توضیح داده شده باشد.
در این صفحه، به مزیت رقابتی و ارزش پیشنهادی خود اشاره کنید. دعوتبهاقدام را جلوی چشم کاربر بگذارید؛ طوری که مجبور نباشد خیلی پایین برود و با جملهای واضح، عمل خواستهشده را بیان کنید.
پیشبینی یک راه ارتباطی برای مشتری را بکنید و آن را در لندینگ قرار دهید؛ برای مثال، چت آنلاین بگذارید و یک نیرو به آن اختصاص دهید که به همهٔ پیامها بهسرعت پاسخ دهد یا اگر قرار است مشتریان تماس بگیرند، نیروی تلفنی داشته باشید.
تا اینجا تمام کارهای لازم برای افزایش بازدهی کمپین پیامکی را بررسی کردیم؛ ولی یک سؤال باقی میماند: چطور بدانیم بازدهی داشته است یا نه؟
چطور بازدهی تبلیغات پیامکی را بسنجیم؟
قرار بود برای افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی خود، هدف تعیین کنیم. سنجش بازدهی پیامکی دقیقاً به همان هدف بستگی دارد.
اگر هدف شما آگاهی از برند بوده است، صرفاً تعداد پیامکهای بهمقصدرسیده یا اگر لینک داشتهاید، نرخ کلیک به شما میگوید چه تعداد افراد با شما آشنا شدهاند؛ از طرفی، میزان سرچ اسم شما در گوگل، تعداد تماسها و پرسشها دربارهٔ محصول معرفیشده و… هم معیار خوبی برای سنجش این مسئلهاند.
یکی دیگر از راههای سنجش موفقیت این کمپین، ارسال پرسشنامه قبل از کمپین و بعد از آن است تا ببینید چند درصد تغییر کرده است.
وقتی هدف فروش باشد، معیاری که از همه مهمتر است، نرخ تبدیل و میزان فروش است؛ یعنی از میان افرادی که کلیک کردهاند (نرخ کلیک)، چند درصد خریدهاند.
اگر قصد شما جذب مشتریان راغب بوده است، تعداد تماس تلفنی یا تعداد افرادی که فرم لندینگ پیج را پر کردهاند، برای شما اهمیت دارد.
معیارها و شاخصهای مختلفی مثل نرخ تعامل (درصد افرادی که روی لینک پیامک کلیک کردهاند)، نرخ ریزش (تعداد افرادی که دریافت پیامک را لغو کردهاند) و نرخ تبدیل در تبلیغات پیامکی مهماند؛ ولی اجازه دهید به یک مسئلهٔ مهم اشاره کنیم: هزینهٔ جذب مشتری.
هزینه جذب مشتری میشود کل هزینهٔ ارسال پیامکها تقسیم بر تعداد مشتریان جدیدی که گرفتید. عدد مشخصی نمیتوان از قبل تعیین کرد؛ چراکه به نوع کسبوکارتان و محصول بستگی دارد.
مثلاً شاید ۱۰۰ هزار تومان برای مشتری خودکار خیلی منطقی نباشد؛ ولی برای مشتری املاک خوب باشد.
تبلیغات پیامکی میتواند تاثیرگذار باشد، ولی با رعایت اصول!
با اینکه ظاهر پیامک ساده است؛ ولی میتواند یک ابزار تبلیغاتی قدرتمند باشد. البته به شرطی که به آن ساده نگاه نکنید و اصول تبلیغات با پیامک را رعایت کنید.
در این مقاله، با روشهای افزایش بازدهی تبلیغات پیامکی و روشهای سنجش بازدهی آن آشنا شدیم. اگر نکته یا سؤالی دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. از خواندن نظرات شما خوشحال میشویم.
مقالهها کارآمد و پر از نکات هدفمندِ
خوشحالیم اینو میشنویم 🙂 ممنون که به ما فیدبک میدین.
درود . بسیار عالی و آموزنده بود . سپاس از همه عزیزان
سلام
خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.