کمپین پیامکی خود را ساختید، برگزار کردید و تمام شد؟ حالا چطور باید بفهمید کمپین به بار نشسته است؟ ناجی شما، لینک ترکر پیامکی است!
لینکی که به شما میگوید هر پیامک چقدر برای شما آورده داشته است؛ چه چیزی از این بهتر؟
از آنجایی که بهینهسازی تبلیغات راز موفقیت است، ما تصمیم گرفتیم این بار به شما کمک کنیم کمپینهای پیامکی خود را با ردیابی لینک پیامکی بهینه کنید.
از طرفی، تمپلیتی رایگان آماده کردیم تا خودتان لینک ترکر را در کمتر از ۱ دقیقه بسازید! بیایید شروع کنیم.
فهرست مطالب
منظور از ردیابی لینک پیامکی چیست؟
روی هر نامه ۲ آدرس ثبت میشود: آدرس گیرنده و آدرس فرستنده. اولی برای اینکه مشخص شود نامه به دست چه کسی برسد و دومی برای اینکه بدانیم نامه از کجا آمده است. ردیابی لینک پیامک در واقع مشخصکردن آدرس فرستنده است؛ این کار را لینک ترکر انجام میدهد.
حالا لینک ترکر چیست؟ چند پارامتر (پارامترهای UTM) به انتهای لینک اضافه میکنیم که هرکدام تگی هستند که به یکی از اطلاعات موردنظر ما مربوط است؛ به کل این لینک، لینک ترکر پیامکی میگوییم.
به بخش داخل کادر زردرنگ در تصویر دقت کنید:
این قسمت پارامترهای UTM را نشان میدهد که به انتهای لینک لندینگ پیج یکتانت اضافه شده است.
فرض کنید کمپین پیامکی راه انداختهاید. با پارامترهای UTM، کمپین، پیامک و متن پیامک را کدگذاری میکنید تا بفهمید از لینکی که در پیامکهای این کمپین فرستادهاید، چند نفر وارد لندینگ پیج شما شدهاند.
دلیل این کار چیست؟ روزانه کاربران زیادی از کانالهای دیگر وارد صفحههای سایت شما میشوند. اگر میخواهید عملکرد یک کمپین پیامکی را بررسی کنید، باید افرادی که روی لینک پیامک کلیک کردهاند، از بقیهٔ کاربران جدا کنید. این همان کاری است که پارامترهای UTM برای ما انجام میدهند.
بیایید در بخش بعد با نحوهٔ ساخت لینک ترکر و تعریف هر پارامتر آشنا شویم.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهنحوه ساخت لینک ترکر پیامکی (+ تمپلیت رایگان ساخت لینک ترکر)
راهوروش ردیابی لینک پیامکی چیست؟ اضافهکردن ۴ پارامتر زیر به آخر لینک!
- Medium: ترافیک ورودی به سایت شما از چه نوعی است که میشود پیامک
- Source: منبع این ترافیک از کجاست؛ مثلاً کمپین پیامکی با پنل یکتانت
- Campaign: مشخص میکند لینک شما به کدام کمپین مربوط است؛ اگر چند کمپین پیامکی به مقصد یک صفحه اجرا کنید، با مشخصکردن هر کمپین، میتوانید ترافیک آنها را تفکیک کنید
- Content: پارامتر آخر هم مشخص میکند هر کلیک مربوط به کدام متن پیامک بوده است؛ مثلاً اگر از بیشتر از یک پیامک برای کمپین پیامکی استفاده کردهاید، با پارامتر content میفهمید که وضعیت کلیک هرکدام چگونه بوده است
هرکدام از پارامترها را به عبارت «utm_» اضافه میکنیم و تگ آن ساخته میشود؛ یعنی:
- utm_medium
- utm_Source
- utm_campaign
- utm_content
این تگها را داشته باشید تا نحوهٔ ساخت لینک ترکر با آنها را توضیح دهیم.
بهطور کلی ۳ روش وجود دارد:
ساخت لینک ترکر بهصورت دستی
لینک خود را تایپ و پارامترها را یکییکی به آن اضافه میکنید؛ چطور؟ بعد از تگ هر پارامتر، یک علامت «=» میگذاریم و کدی را که برای آن مشخص کردهایم، مینویسیم.
لازم است پس از پایان URL و قبل از قراردادن پارامترها، یک علامت سؤال انگلیسی «?» بگذارید و پارامترها را با نشانهٔ «&» از هم جدا کنید.
یک مثال بزنیم:
- www.yektanet.com/blog/?utm_medium=sms&utm_source=yektanetpanel&utm_campaign=leadgeneration2&utm_content=v2
از علامت سؤال تا انتهای پیامک میشود همان چیزی که باید به هر لینک اضافه کنید.
هرچه URL طولانیتر باشد، احتمال اینکه در نوشتن آن دچار خطا شوید، بالاتر میرود؛ برای همین توصیهٔ ما استفاده از روش بعدی یعنی تمپلیت رایگان است.
استفاده از تمپلیت رایگان ساخت لینک ترکر پیامکی
برای اینکه کارتان را راحت کنیم، تمپلیتی رایگان آماده کردیم. کافی است کدهای خودتان را وارد کنید تا لینک شما در ستون لینک ترکر پیامکی بهطور اتوماتیک ساخته شود.
ابتدا روی «تمپلیت رایگان ساخت لینک ترکر پیامکی» کلیک و سپس یک کپی از آن برای خودتان بگیرید؛ روی دکمهٔ «Make a copy» کلیک کنید.
بعد از اینکه کپی گرفتید، میتوانید عبارت هر پارامتر را با توجه به انتخاب خودتان، در ستون مربوط به آن بنویسید؛ در ستون اول، URL لندینگ پیج را مطابق تصویر وارد کنید و در ۴ ستون بعدی هم پارامترهای UTM را.
به ستون آخر دست نزنید و آن را تغییر ندهید! چراکه لینک بهطور اتوماتیک تولید میشود.
استفاده از سرویسهای کوتاهکننده لینک
پنلهای پیامکی عموماً سرویسهایی برای کوتاهکردن لینک ارائه میدهند که امکان واردکردن پارامترهای UTM را پیش از کوتاهکردن لینک دارند.
در پنل ارسال پیامک یکتانت، بهصورت خودکار لینک کوتاه میشود. برای ردیابی لینک پیامکی، میتوانید پارامترهای UTM را هنگام ساخت کمپین پیامکی، در قسمت «تنظیمات پیشرفته» (مرحلهٔ دوم ساخت کمپین پیامکی) وارد کنید:
در پنل اس ام اس نجوا هم پس از نوشتن متن پیامک، میتوانید در بخش «تنظیمات آنالیتیکس» یعنی مرحلهٔ دوم ساخت کمپین پیامکی، پارامترهای UTM را بهترتیب وارد کنید.
نکته: در هر ۲ پنل (هم یکتانت و هم نجوا) بهطور اتوماتیک برای هر پیامک، پارامترهای UTM وارد میشوند. میتوانید همان پارامترها را جایی یادداشت تا از آن برای ردیابی لینک پیامکی خود استفاده کنید.
برای اینکه لینکهای UTM بینقصی بسازید، نکتههای زیر را به یاد داشته باشید:
- قبل از ساخت کمپین پیامکی، روی مقدار پارامترها توافق کنید تا بعداً ردیابی آن آسان باشد! بهعلاوه نامهای ساده انتخاب کنید که هر کسی با دیدن آن متوجه شود که هر کدام به چه معناست؛ برای مثال، sms بهترین نام برای تگ Medium کمپین پیامکی است
- حتماً از سرویسهای کوتاهکنندهٔ لینک استفاده کنید؛ چون لینکهای طولانی علاوه بر زشتکردن پیامک شما، تعداد کاراکترها را زیاد میکنند و این یعنی پیامکهای گرانتر!
- از حروف کوچک استفاده کنید؛ این را در نظر بگیرید که کدهای UTM به بزرگی و کوچکی حروف حساس هستند
کل قوانین مربوط به UTM را که لازم بود بدانید، گفتیم؛ ولی یک مسئلهٔ اساسی ماند: مزایای لینک ترکر چیست؟
چرا باید به فکر ردیابی لینک پیامکی باشیم؟
اگر از لینک ترکر استفاده کنید، پس از برگزاری کمپین پیامکی ۲ گزارش از عملکرد خود خواهید داشت:
- گزارش پنل پیامکی
- گزارش گوگل آنالیتیکس
داشتن همین گزارشها کمپین شما را از سطح «تیری در تاریکی» به سطح «مدال طلای تیراندازی المپیک» میرساند؛ چرا؟
اطلاعاتی که با کمک لینک ترکر به دست میآورید، گزارش دقیق عملکرد کمپین شما در گوگل آنالیتیکس است. این گزارش به شما میگوید چقدر در جذب مخاطب موفق بودهاید، چه کسانی را جذب کردهاید، چه نقاط ضعفی داشتهاید و…
برای مثال، فرض کنید ۲ متن پیامک تبلیغاتی ارسال کردهاید. میخواهید ببینید چه عبارتها و پیشنهادهایی روی مخاطب هدف تاثیر میگذارد.
با ردیابی لینک پیامکی با کمک پارامترهای UTM، ترافیک ورودی هر ۲ متن را جدا میکنید. پس از آن، در گوگل آنالیتیکس میبینید که هرکدام چند نفر را به لندینگ پیج رساندند.
از طرفی، متوجه میشوید بانک شمارهٔ انتخابی شما اول اینکه چقدر دقیق و دوم اینکه چقدر به مشتری احتمالی شما نزدیک بوده است.
یک نمونه تحلیل دیگر هم در سطح کمپین است. آیا مثلاً کمپین بهاره موفق بوده است؟ در این کمپین، شما ترافیک ورودی کل کمپین را با کمک پارامتر مرتبط با آن میسنجید.
برخی از آن برای مقایسهٔ ۲ پنل پیامکی استفاده میکنند تا ببینند کدامیک آنها را به مشتریانی میرساند که برای کسبوکارشان خرج خواهد کرد. بالاخره شمارههای زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که شما دقیقاً نمیدانید کدام به واقعیت نزدیکتر است.
در آخر اینکه اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیارتان قرار میدهد، به شما میگوید کسانی روی لینک شما کلیک کردهاند، چه ویژگیهایی (جنسیت، دستگاه و…) داشتهاند. این اطلاعات به شما کمک میکند شناخت بهتری از مشتریان بالقوهٔ خود به دست آورید.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگانکمپین پیامکی خود را تجزیهوتحلیل کنید!
ممکن است بدون تجزیهوتحلیل کمپینهای پیامکی خود گاهی نتایج خوبی بگیرید؛ ولی نمیتوانید عملکرد خود را برای کمپینهای بعدی، بهینه و بهصرفهتر کنید!
در این مقاله دیدیم ردیابی لینک پیامکی چه کمکی به ما میکند و از چه طریقی انجام میشود. اگر نظر یا پرسشی دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات با شما گفتوگو کنیم 🙂
ممنونم اطلاعات خوب و کاملی بود. اما یه سوال هیچ پنلی غیراز گوگل آنالیتیکس برای تحلیل کمپین پیامکی نیست؟ تنها راه ارزیابی گوگل آنالیتیکس است ؟!
خیلی خوشحالیم برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.
اغلب پنلهای پیامکی مثل پنل پیامکی یکتانت، گزارش کمپین رو در اختیارتون میذارن که بهتره با گزارش آنالیتیکس ترکیب و تحلیل شه.