با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

سئو داخلی چیست؟ (+ آموزش کامل اصول و تکنیک‌های سئو داخلی)

مقالات دیجیتال مارکتینگ | نیکان حیدری | تاریخ بروزرسانی : ۱۸ مهر ۱۴۰۲

سئو داخلی چیست؟ (+ آموزش کامل اصول و تکنیک‌های سئو داخلی)

این مقاله کامل‌ترین راهنما و آموزش سئو داخلی در سال ۱۴۰۲ است که با کمک آن یاد می‌گیرید:

  • چطور محتوای خودتان را بهینه کنید
  • چگونه از اسکیما و URL برای بهبود سئو سایت استفاده کنید
  • چطور عنوان و متا دیسکریپشنی موثر بنویسید
  • لینک‌سازی چه تاثیری در سئوی داخلی دارد
  • چگونه برای گوگل سیگنال مثبت و درست بفرستید

علاوه بر این موارد، کلی نکته و تکنیک را که باید رعایت کنید، بررسی می‌کنیم تا برای بهینه‌سازی سایت خودتان مثل حرفه‌ای‌ها آماده شوید.

اگر آماده‌اید، بیایید با تعریف سئو on-page شروع کنیم.

 

سئو داخلی یعنی چه؟

خیلی‌ها سئوی داخلی را در تولید محتوا بر اساس اصول سئو خلاصه می‌کنند که اشتباه است؛ چون محتوا میز و صندلی است! برق‌کشی، رنگ، دکور و… هم مهم است.

سئو داخلی (سئو On-page) یعنی تمام فعالیت‌هایی که برای بهینه‌سازی اجزای صفحه (هر آنچه که کاربر می‌بیند) انجام می‌دهیم تا در موتورهای جست‌وجو رتبه بگیریم (منبع: Hubspot).

عناصر سئو داخلی

عناصر صفحه شامل محتوا، تصاویر، لینک‌ها و حتی فضای سفید می‌شود که در نهایت به درک درست و راحت صفحه توسط گوگل و کاربر منجر می‌شود.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

تفاوت سئو خارجی و سئو تکنیکال با سئو داخلی چیست؟

سئو خارجی یعنی هر کاری که خارج از سایت انجام می‌گیرد تا رتبه‌های برتر حاصل شوند. از مهم‌ترین این اقدامات می‌توان به گرفتن بک‌لینک از طرق مختلف مثل انتشار رپورتاژ آگهی و حتی روابط‌عمومی اشاره کرد.

در تصویر زیر، تمام عناصر هر ۲ نوشته شده است:

تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی

سئو تکنیکال هم می‌شود هر کار در حوزهٔ فنی سایت که رتبه‌گرفتن را میسر می‌کند؛ تمام این‌ فعالیت‌ها برای این است که موتورهای جست‌وجو سایت شما را راحت‌تر بخزند، کشف کنند و در نهایت، صفحه ایندکس شود.

بهبود سرعت، ریسپانسوکردن، اصلاح لینک‌های منقضی‌شده و ساختاربندی داده‌ها جزو اقدامات مرتبط با سئو تکنیکال هستند.

و اما یک پرسش بسیار مهم:

 

چرا باید به سئو داخلی توجه کنیم؟

آیا سئوی داخلی (On-page Seo) هنوز در سال ۱۴۰۲ مهم است؟ بله، اجازه دهید به گفته‌های خود گوگل نگاه کنیم که سازوکار موتور جست‌وجو چیست:

موتورهای جست‌وجو چگونه کار می‌کنند

پس اولین سیگنال که نشان می‌دهد اطلاعات با چیزی که کاربر جست‌وجو کرده، ارتباط دارد، کیورد است؛ یعنی کیوردی مشابه در آن صفحه (چه تایتل و چه متن) باشد. اگر قرار باشد نتیجه بگیریم، باید بگوییم گوگل همچنان سایت شما را برای یافتن کیوردها می‌خزد.

ولی دیگر مثل سابق نیست که صفحه را از کلمات کلیدی پر کنید و انتظار داشته باشید جلوی بقیه قرار بگیرید! حالا باید صفحه‌های سایت را برای مقاصد مختلف بهینه کنید:

  • رقم‌زدن بهترین تجربه برای کاربر
  • افزایش سرعت بارگذاری
  • افزایش نرخ کلیک
  • تطابق بین هدف کاربر از جست‌وجو و محتوا

بیشتر از اینکه استفاده از کیورد مهم باشد، ارائهٔ محتوایی مفید و معتبر اهمیت دارد. از طرفی، کاربر باید خیلی زود به پاسخ خود برسد و محتوا را راحت مطالعه کند. اینجاست که پای مسائل دیگر مثل طراحی کاربری خوب، فضای سفید، تصاویر اورجینال و… به میان کشیده می‌شود.

شاید کاربر متوجه نشود چه فعالیت‌هایی پشت‌صحنه (تکنیکال) و خارج از سایت (سئو خارجی) انجام داده‌اید؛ ولی سئوی داخلی مسقیماً در تجربهٔ او و چیزی که احساس می‌کند، تاثیر می‌گذارد.

پس بهینه‌سازی داخلی مهم است، چون به گوگل و کاربر کمک می‌کند صفحه‌ها و سایت شما را درک کنند.

خب، دیگر آماده‌اید تا حرفه‌ای شوید! بخش بعدی، شامل تمام کارهایی است که باید انجام دهید.

 

تکنیک‌های سئو داخلی که باید بلد باشید

برای اینکه یادگیری تکنیک‌ها راحت‌تر باشد، این قسمت را به چند بخش تقسیم کرده‌ایم. قبل از اینکه شروع کنیم، نکتهٔ زیر را در بخوانید:

برخی تکنیک‌هایی که در ادامه می‌خوانید، ممکن است در مقاله‌های سئو تکنیکال هم دیده باشید؛ چیز عجیبی نیست! چراکه با هم در برخی موارد مشترک هستند و نمی‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد.

 

۱. اصول و نکات مرتبط با محتوا و عبارت کلیدی

مهم‌ترین بخش سئو داخلی، تولید محتوای باکیفیت است که به‌خوبی به نیاز کاربر پاسخ دهد؛ ولی خلق چنین محتوایی چطور ممکن می‌شود؟ بیایید ببینیم!

 

شناسایی کلمات کلیدی مهم برای بهینه‌سازی محتواها

برای این کار به ابزارهای مخصوص نیاز خواهید داشت؛ گزینه‌های بسیاری وجود دارند که از مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در تحقیق کلمات کلیدی، اول از همه مهم است کلماتی پیدا کنید که به دردتان می‌خورد؛ یعنی کیوردهایی که مشتری‌های احتمالی شما جست‌وجو خواهند کرد. برای مثال، «روش پخت کتلت» برای مجلهٔ فعال در حوزهٔ خودرو مفید نیست!

بعد از آن مواردی مثل حجم جست‌وجو، میزان رقابت و هدف کاربر از جست‌وجو اهمیت دارد. برای مثال، کلمات کلیدی دم‌دراز شاید حجم جست‌وجوی بالایی نداشته باشند، ولی نرخ تبدیل بالایی دارند.

البته قرار نیست فقط روی این کلمات وقت بگذارید! شما باید لیستی از تمام کلمات مرتبط – چه عمومی و چه کم‌حجم – آماده کنید.

این کلمات اساس کار شما در سئوی داخلی است؛ پس بهتر است این مرحله را جدی بگیرید. به‌طور مفصل، تمام مراحل شناسایی بهترین کلمه‌ها و اینکه چه محتوایی برای چه هدفی مناسب است، در مقالهٔ «آموزش تحقیق کلمات کلیدی بر اساس تجربه (+ همراه با نمونه)» بررسی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم آن را حتماً بخوانید.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

بهینه‌سازی عنوان و متا دیسکریپشن با کیوردهای مرتبط

بعد از پیداکردن کلمات کلیدی مناسب، باید از آن‌ها در صفحات استفاده کنید! مثلاً اگر مقاله‌ای در رابطه با چگونگی پخت قرمه‌سبزی دارید، باید عبارت «طرز تهیه قورمه سبزی» را به آن اضافه کنید.

عنوان و متا دیسکریپشن، ۲ بخش اصلی صفحه‌اند که باید کیورد را حتماً در آن‌ها به کار ببرید. عنوان سئو چیزی است که به گوگل و کاربر می‌گوید صفحهٔ شما دربارهٔ چیست.

معمولاً هرقدر کیورد را در جایی نزدیک‌تر به ابتدای عنوان بگذارید، شانس بیشتری هم دارید. البته قرار نیست حتماً آن را در ابتدای عنوان بگذارید؛ یعنی اگر نگذارید، به این معنا نیست که رتبه نمی‌گیرید. گاهی اوقات، اصلاً منطقی نیست و عنوان بی‌معنی می‌شود.

عنوان سئو

در کنار کیورد، می‌توانید از کلماتی مثل «بهترین»، «رایگان» و… استفاده کنید تا نتیجهٔ بهتری از تایتل بگیرید. از طرفی، حتی می‌توانید به جست‌وجوی کاربران نگاه کنید و تایتل را بر اساس آن اصلاح کنید؛ مثلاً «تحقیق کلمات کلیدی برای سئو» به‌جای «تحقیق کلمات کلیدی».

نکته: در استفاده از کلمات قدرتمند زیاده‌روی نکنید؛ چراکه ممکن است عنوان طعمه دیده شود و کسی روی آن کلیک نکند.

متا دیسکریپشن خود را خالی نگذارید! توضیحی شفاف دربارهٔ مقاله همراه با کیورد بنویسید. این توضیح را به‌هیچ‌وجه با کیوردهای مختلف پر نکنید. ۲ عنصر را حتماً در توضیح خود بگنجانید:

  • توصیف مقاله
  • مهم‌ترین مزایا

البته ممکن است گوگل از دل محتوا بر اساس عبارتی که کاربر جست‌وجو می‌کند، توضیحی انتخاب کند؛ ولی شما حتماً توضیح خود را بنویسید.

متا دیسکریپشن

نکته: در حال حساب‌رسی محتواهای خود هستید؟ حتماً برای آن‌هایی که متادیسکریپشن ندارند، توضیحی همراه با کیورد بنویسید.

 

اضافه‌کردن کیوردها به محتواها به‌طور طبیعی

نباید این حس به گوگل القا شود که در حال سوءاستفاده از کلمات کلیدی هستید!

باید از کلمۀ کلیدی انتخابی، به‌طور مداوم و البته طبیعی در متن استفاده کنید. شاید گوگل به‌طور واضح و مشخص قبول نکند تکرار کیورد مهم است؛ ولی چطور وقتی کیورد اصلی فقط یک بار در محتوا استفاده شده است، متوجه شود واقعاً موضوع مقاله دربارهٔ آن است؟

ولی افراط نکنید! قرار نیست هر چند خط یک بار یا هر ۲۰۰ کلمه یک بار، کیورد را به کار ببرید؛ به‌طور طبیعی، در جای مناسب و با توزیع مناسب، از کیورد استفاده کنید. از طرفی، تکرار بیش‌ازحد کیورد باعث می‌شود اتفاق ناگواری به نام «کیورد استافینگ» رخ دهد و ضربه بخورید.

کیورد استافینگ چیست

شناسایی و حذف کیورد کنیبالیزیشن و جلوگیری از رقابت با خود!

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ممکن است از تازه‌کارها سر بزند، ساخت چند صفحه برای یک کلمۀ کلیدی است! به این اشتباه نابخشودنی در سئو، کیورد کنیبالیزیشن (Keyword Cannibalization) می‌گویند.

فرض کنید برای همین کلمۀ کلیدی سئو داخلی، یک صفحۀ دیگر هم داشتیم! خب نرخ کلیک، بک‌لینک‌ها، نرخ تبدیل و حتی محتوا بین ۲ صفحه تقسیم می‌شد؛ به‌علاوه، اعتباری که قرار بود از گوگل بیاید هم کمتر می‌شد!

از آن بدتر اینکه گوگل نمی‌داند اصلاً کدام صفحه را نمایش دهد و از خیر آن می‌گذرد! در حالی که اگر با همین یک صفحه پیش برویم، همۀ این‌ها برای همین صفحه خواهند بود و شانس بیشتری برای تصاحب رتبه‌های برتر خواهیم داشت.

برای رفع مشکل، جدولی از محتواها آماده کنید و URL هرکدام را جلوی آن همراه با عبارات کلیدی بنویسید. حالا ببینید در کدام ۲ صفحه از یک کیورد استفاده کرده‌اید.

با استفاده از یک یا چند مورد از راهکارهای زیر، می‌توانید مشکل را حل کنید:

  • ساختاربندی مجدد سایت
  • تغییر محتوا بر اساس نیاز کاربران و نتیجهٔ سرچ کنسول
  • یافتن کلمات کلیدی جدید
  • استفاده از ری‌دایرکت ۳۰۱

راه‌حل مشکل کیورد کنیبالیزیشن

محتوایی بنویسید که فایده داشته و ارزشمند باشد

اگر قرار به بالا آمدن سایت در گوگل است، باید محتوایی منحصربه‌فرد، دسته‌اول و معتبر تولید کنید. محتوای شما باید با بقیه متفاوت باشد و از کپی‌کردن خودداری کنید! (کلمات را پس‌و‌پیش نکنید که فرقی ندارد.)

موضوع دست شما را بسته است؟ محتوایی کامل‌تر از رقبا ارائه کنید. در این محتوا، بهتر است ببینید رقبا چه کارهایی نکردند که باید انجام دهید.

برای مثال، تمام رقبا ۲۰ محصول خوب برای فروش اینترنتی معرفی کرده بودند. پا را فراتر از این حرف‌ها گذاشتیم. اول اینکه ۳۱ محصول را انتخاب کردیم. دوم اینکه محبوبیت محصولات را با گوگل ترندز چک کردیم. نتیجهٔ کار را هم در تصویر زیر ببینید:

نمونه نتایج جست‌وجو

 

توضیح اینکه چطور محتوایی مفید تولید کنیم، در این مقاله نمی‌گنجد. از شما می‌خواهیم مقالهٔ «تولید محتوا چیست و چطور محتوایی برنده خلق کنیم؟» را مطالعه کنید.

ولی به‌طور کلی، چند مورد مدنظرتان باشد:

  • از کلمات کلیدی فقط جایی استفاده کنید که نیاز است
  • حتماً محتوایی مطابق با نیاز کاربر آماده کنید
  • زیاده‌گویی نکنید
  • اطلاعات به‌روز، کاربردی و عملی ارائه کنید
  • محتوا باید برای کاربر ایرانی باشد و مطمئن شود راهکارتان به درد او می‌خورد
  • از تصاویر کمک‌کننده (مثل اینفوگرافیک) استفاده کنید
  • محتوایی کامل‌تر از رقبا بنویسید
مقاله پیشنهادی: چگونه محتوای کپی را تشخیص دهیم؟ (معرفی ۹ ابزار کاربردی)

محتوایی بنویسید که به قصد کاربر از جست‌وجو پاسخ دهد

اگر کاربری عبارت «خرید ایرپاد» را جست‌وجو کند، به احتمال زیاد نیت او، خرید محصول است. در چنین حالتی، باید صفحۀ محصول را با نوشتن توضیح محصول مناسب که حاوی کلمۀ کلیدی است، آماده کنید.

نتایج جست‌وجوی خرید ایرپاد

 

ولی اگر عبارت «راهنمای خرید ایرپاد» جست‌وجو شود، کاربر می‌خواهد مقالۀ مفصل و آموزشی را بخواند که او را در گرفتن تصمیم بهتر یاری کند.

نتایج جست‌وجوی راهنمای خرید ایرپاد

 

اگر محتوایی که تولید می‌کنید ارتباطی به قصد کاربر نداشته باشد، اصلاً در نتایج برتر نمایش داده نمی‌شوید؛ چه برسد به اینکه بخواهید توجه کاربران را جلب کنید!

مقاله پیشنهادی: سئو محلی چیست و چه تکنیک‌هایی دارد؟

با توجه به E-E-A-T، سئو داخلی را به سطح بعدی برسانید!

E-E-A-T تمپلیتی است که ما از آن برای امتیازدادن به یک سایت استفاده می‌کنیم؛ ما از آن برای ارزیابی تک‌تک عبارات جست‌وجو شده و تک‌تک نتایج کمک می‌گیریم.

هیونگ جین کیم

خیلی ساده بگوییم، E-E-A-T می‌گوید اعتماد (Trust) با ترکیب تجربه (Experience)، تخصص (Expertise) و اعتبار (Authoritativeness) حاصل می‌شود.

چند نمونه را بخوانیم که از نظر گوگل امتیاز کمتری می‌گیرند:

  • اصول بازاریابی نوشته‌شده توسط دانش‌آموز ۱۵ سالهٔ بی‌نام‌ونشان
  • راهنمای درمان گلودرد نوشته‌شده توسط دانشجوی مکانیک
  • صفحهٔ سایتی که شهرت بدی دارد
  • فرم اظهارنامه مالیاتی در سایت پزشکی!
  • صفحهٔ خرید با اطلاعات بسیار کم که شفاف هم نیستند

اجازه دهید در بخش بعدی کمی روی منظور این مفهوم دقیق‌تر شویم.

 

نشان‌دادن تجربه یا تخصص در موضوع محتوا

برای گوگل، آن دسته از محتواهایی که توسط متخصص یا فردی باتجربه تهیه شده باشند، ارزش بسیار بیشتری دارند.

مثلاً در حوزۀ پزشکی، اگر محتوا توسط بر اساس تجربیات پزشک تهیه شده باشد، یا حداقل پزشک آن را بازبینی کرده باشد، شانس بیشتری برای کسب رتبه‌های برتر دارد.

برای اینکه خیال گوگل را از این بابت راحت کنید، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • نشان دهید اشراف کاملی دارید؛  راه‌حل مشکلات را با استناد به تجربه ارائه کنید
  • از منابع معتبر استفاده کنید و به آن‌ها لینک دهید
  • از نقل‌قول‌های حرفه‌ای‌ها بهره ببرید
  • صفحه‌ای برای هر نویسنده ایجاد کنید و به پروفایل لینکدین او لینک دهید؛ در انتهای هر مقاله، نام نویسنده را هم ذکر کنید
  • مطمئن شوید اطلاعاتی که در قالب محتوا ارائه می‌شود از همه نظر درست‌اند
محتوای کسی که چیزی را تجربه کرده با کسی که فقط ترجمه کرده، متفاوت باشد. مثلاً فرض کنید مقاله‌ای دربارهٔ «۱۰ رستوران برتر تهران» ببینید. در چه حالتی برای شما مفیدتر و جذاب‌تر است:
0
کدام محتوا برای شما مفیدتر است؟x
  • نویسنده به ۱۰ رستوران سر زده باشد و تجربهٔ دست‌اول خود را در میان گذاشته باشد
  • اطلاعات اینترنت را جمع‌آوری کرده باشد (حتی ممکن است دیگر آن رستوران وجود خارجی هم نداشته باشد!)

رعایت این نکات، هم خیال خواننده را از اعتبار محتوا راحت می‌کند و هم گوگل با اطمینان بیشتر به آن رتبه می‌دهد.

 

از کیورد در متن محتوا درست استفاده کنید

بالاتر از اهمیت توزیع طبیعی محتوا در متن صحبت کردیم؛ بهتر است در ابتدای متن (ترجیحاً پاراگراف اول)، حتماً یک بار از کلمۀ کلیدی اصلی استفاده شود. رویکرد درست این است که مجموعه‌ای کلمات کلیدی مرتبط را انتخاب کنید و محتوا را پیرامون آن‌ها پیش ببرید.

مثلاً برای نوشتن مقاله‌ای برای پخت خورشت قیمه، ممکن است کلمۀ کلیدی اصلی «دستور پخت خورشت قیمه» باشد؛ ولی خب عبارات زیر هم پیرامون همان موضوع هستند:

  • طرز تهیه خورشت قیمه
  • چگونه خورشت قیمه بپزیم
  • آموزش تهیه خورشت قیمه
  • دستور پخت خورشت قیمه مجلسی
  • راهنمای تهیه خورشت قیمه مجلسی
  • طرز تهیه قیمه با گوشت گوسفندی
  • طرز تهیه قیمه برای ۴ نفر

این‌ها را به‌عنوان کلمات کلیدی ثانویه و فرعی می‌شناسیم. گوگل از آن‌ها برای فهم ارتباط صفحه با عبارت جست‌وجوی کاربر (کوئری) استفاده می‌کند؛ یعنی متوجه می‌شود موضوع صفحه دربارهٔ چیست و چه دردی از کاربر دوا می‌کند. استفاده از آن‌ها باعث می‌شود محتوای شما از کلمهٔ کلیدی اصلی پر نشود!

یافتن کلمات کلیدی ثانویه و فرعی برای سئو داخلی

علاوه بر پاراگراف اول، در زیرعنوان‌ها (در صورت امکان)، پاراگراف آخر و همچنین دل متن از کیوردها به شکل درستی استفاده کنید.

 

به محتواهای خود ویدیو و تصاویر مناسب اضافه کنید

استفاده از فرمت‌های مختلف محتوا در یک صفحه، هم برای گوگل ارزشمند است و هم تجربۀ خوبی برای کاربر رقم می‌زند. اگر بتوانید ویدئویی مرتبط با موضوع صفحه آماده کنید، هم رتبه‌‌گرفتن راحت‌تر خواهد شد و هم افراد زمان بیشتری می‌مانند.

استفاده از ویدئو در محتوا برای سئو داخلی

تصاویری مثل اینفوگرافیک و حتی اسکرین‌شات از مراحل آموزش – مثلاً آموزش ساخت کمپین همسان در یکتانت – باعث می‌شود کاربر مفاهیم سخت را راحت‌تر یاد بگیرد.

طبق تجربه، بهتر است در مقاله‌های آموزشی مثال‌های متنوعی داشته باشید. برای اینکه مخاطب مثال‌ها را بهتر درک کند، تصاویر آن را اضافه کنید. از طرفی، ویدئویی از تمام مراحل ضبط کنید؛ کافی است یک بار مراحل را خودتان انجام دهید.
این هم نشان می‌دهد واقعاً آموزش شما شدنی است و هم اینکه بر اساس تجربه نوشته شده است.

 

نوشتن تایتل و متا دیسکریپشن کلیک‌خور

مهم است که تایتل و متادیسکریپشن را طوری بنویسید تا بازدیدکننده ترغیب شود روی لینک شما کلیک کند.  می‌توانید از پرسش در عنوان استفاده کنید؛ همچنین، تحریک احساسات و استفاده از اعداد هم معجزه می‌کنند؛ مثل «بهترین‌ تکنیک‌های سئو داخلی در سال ۱۴۰۲».

اگر در صفحه ویدیو دارید، حتماً در عنوان ذکر کنید؛ مثلاً «آموزش ویدیویی ثبت لوکیشن در گوگل مپ با گوشی و کامپیوتر». علاوه‌ بر این، عباراتی مثل آموزش مرحله‌به‌مرحله، آموزش تصویری، کامل‌ترین لیست و… هم موثرند.

در رابطه با متا دیسکریپشن، حتماً آن را طوری بنویسید که کاربر بداند باید انتظار چه چیزی را در مقاله بکشد. تا جایی که ممکن است آن را کوتاه نگه دارید؛ استفاده از کلمات کلیدی را هم فراموش نکنید!

در نمونهٔ زیر، به ۳۲ ابزار اشاره شده است و اینکه برای تمام انواع محتواها، ابزار معرفی کردیم.

نمونه نتایج جست‌وجو

نکته: از دادن وعده‌های دروغین لطفاً خودداری کنید!

کار ما با بخش اول تکنیک‌های سئو داخلی تمام شد. چیزی ذهن شما را درگیر کرده است؟ روی آیکون روبه‌رو کلیک کنید:
1
دغدغهٔ خودتان را اینجا بنویسید:x

 

۲. مشخص‌کردن ساختار سایت

ساختار سایت مشخص می‌کند صفحات چقدر خوب سازماندهی شده‌اند و به یکدیگر مرتبط هستند. این نکته جزو آن دسته از اصول سئو داخلی است که برای سئو تکنیکال هم اهمیت دارد.

از ایجاد صفحات بی‌هدف و بدون برنامه مطلقاً خودداری کنید. هر صفحه باید پیرامون کلمات کلیدی مشخصی ایجاد شده باشد تا بتواند توجه گوگل را به خود جلب کند.

ضمناً، دسته‌‌بندی کنید و هر محتوا را در دستۀ خودش قرار دهید؛ به این ترتیب، برای یک کیورد، ۲ صفحه نخواهید داشت!

از طرفی، وقتی ساختار سایت را از قبل مشخص کنید، می‌‌توانید اهمیت صفحه‌ها را مشخص کنید؛ یعنی آن‌ها را برای لینک‌سازی داخلی اولویت‌بندی می‌کنید.

به قول نیل پاتل، هرقدر سایت شما ساختاربندی بهتری داشته باشد، وضعیت سئو بهتر خواهد بود و تجربۀ کاربری مناسب‌تری رقم خواهید زد.

یک نمونهٔ ساده و خوب ببینید:

ساختار سایت خوب برای سئو داخلی

این تصویر هم یک ساختار سایت نامناسب را نمایش می‌دهد:

ساختار سایت بد برای سئو داخلی

بیایید دربارهٔ نکات فنی و بهینه‌کردن ساختار صفحه‌های سایت برای سئو داخلی بیشتر صحبت کنیم.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

۳. تکنیک‌های مرتبط با ساختار صفحه و نکات فنی

بدون مقدمه سراغ نکات این بخش برویم.

 

از تگ‌های H1 تا H6 به‌درستی استفاده کنید

از H1 برای نشان‌دادن عنوان اصلی صفحه و فقط یک بار استفاده کنید. اگر سایت روی وردپرس بنا شده است، به‌صورت خودکار H1 ایجاد می‌شود. عنوان صفحه (H1) می‌تواند با عنوان سئو متفاوت باشد؛ این فرصت خوبی است که از کیوردهای ثانویه و فرعی هم در عنوان استفاده کنید. به این ترتیب، عنوانی مرتبط با عبارت جست‌وجوی کاربر نمایش داده می‌شود.

حالا وقت آن است محتوای خود را به بخش‌های کوچک‌تر، تقسیم کنید. ساختار صفحه هرقدر مشخص‌تر باشد، خواندن آن راحت‌تر می‌شود. علاوه بر نظم، خیلی‌ها برای یافتن پاسخ خود، فقط زیرعنوان‌ها را می‌خوانند و می‌فهمند هر بخش دربارهٔ چیست.

به‌ترتیب، از H2 تا H6 استفاده کنید. تعداد زیرعنوان‌ها مهم نیست؛ ولی مطمئن شوید به‌ترتیب استفاده کنید؛ یعنی از ۲ به ۶!

نحوهٔ استفاده از زیرعنوان‌ها برای سئو داخلی

توجه داشته باشید که حتی در لندینگ‌ پیج‌ها هم از این تگ‌ها استفاده کنید تا با بخش‌بندی محتوا به قسمت‌های کوچک‌تر، مسیر مطالعۀ بازدیدکننده را هموار کنید.

 

ساختار صفحه را درست بچینید

بهتر است طبق آن چیزی که مخاطب نیاز دارد، ساختار را بچینید و موضوع را الکی کش ندهید.

برای مثال، اگر کاربر قیمت دلار را سرچ کند، دوست ندارد بخش‌های طولانی دربارهٔ دلار چیست، تاریخچهٔ آن، چرا رایج‌ترین ارز دنیاست و… بخواند؛ او صرفاً قیمت دلار در آن لحظه را نیاز دارد.

ابتدا قیمت را نشان دهید و برای غنی‌کردن صفحه، در ادامه به موارد مهم با کمک زیرعنوان‌های مختلف بپردازید.

پس همان اول کار مهم‌ترین اطلاعات را ارائه کنید. این طرز فکر که کاربر را تشنه نگه داریم تا مقاله را به پایان برساند، مطلقاً جواب نمی‌دهد.

 

به URL لطفاً دقت کنید

اول از همه اینکه هرقدر URL کوتاه‌تر باشد، بهتر است. در حدی که قبلاً مسئولان گوگل اعلام کردند اگر بین ۲ صفحه با ارزش یکسان، برای دادن رتبۀ بالاتر شک داشته باشند، آن موردی را انتخاب می‌کنند که URL کوتاه‌تری دارد.

به‌علاوه، استفاده از کلمات کلیدی در URL هم به بهینه‌تر شدن اوضاع کمک می‌کند. شاید بخواهید مثل ما، URL انگلیسی استفاده کنید؛ در این حالت، توصیه می‌شود عبارتی کوتاه و هم‌معنای کیورد در انگلیسی باشد.

ولی نمونهٔ بد؟ فکر کنید URL همین پست بلاگ به این شکل بود:

  • yektanet.com/blog/asdawASGSDwq
  • yektanet.com/?p=123

ترتیب و دسته‌بندی بر اساس ساختار سایت را هم در URL رعایت کنید. برای مثال، آدرس صفحهٔ خدمت ما نباید چنین آدرسی داشته باشد:

  • yektanet.com/blog/retargeting

این صفحه که مخصوص تبلیغات ریتارگتینگ است، باید یا زیرشاخهٔ «Services» باشد یا مستقیماً بعد از نام دامنه بیاید.

 

بررسی Core Web Vitals

همان‌ طور که گفتیم، تجربۀ کاربری خوب، به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در سئو داخلی اهمیت دارد؛ Core Web Vitals هم موارد مهمی است که گوگل برای سنجش این مسئله در نظر می‌گیرد:

  • محتوای اصلی سریع بارگذاری می‌شود؟
  • ساختار صفحه مرتب و ثابت است؟
  • اولین تعامل کاربر با صفحه چقدر طول می‌کشد؟

برای سنجش این پارامتر، می‌توانید به سایت PageSpeed Insights بروید و با واردکردن آدرس سایت، نتیجه را ببینید.

بررسی CWV برای بهبود سئو داخلی

برای بهبود امتیاز CWV، سرعت سایت را بالا ببرید؛ همچنین، حذف اسکریپت‌های اضافی و مرتب‌کردن کدها هم در این زمینه کمک می‌کند. این‌ها را بگذارید کنار بهینه‌سازی تصاویر و شاهد بالا رفتن امتیاز باشید.

می‌توانید مقالۀ «برای بهبود سئو سایت چه کارهایی انجام دهیم» را بخوانید. در آنجا کامل و مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم.

نوبت، نوبت برق‌کشی سایت است!

 

۴. تدوین استراتژی مشخصی برای لینک‌سازی

کاربر و ربات گوگل باید در سایت به‌راحتی بچرخند! این مسئله در نحوهٔ لینک‌سازی گره خورده است. بیایید همه‌چیز را بررسی کنیم:

 

صفحه‌ها را اولویت‌بندی کنید

گوگل به لینک به چشم اعتبار نگاه می‌کند. به همین خاطر، بهتر است به صفحه‌های مهم از دیگر صفحه‌ها لینک دهید. از طرفی، لینک‌سازی داخلی درست، به اطمینان از ارتباط مناسب بین صفحات مرتبط منجر می‌شود (منبع: rockcontent).

خب، کدام صفحه برای شما اهمیت بیشتری دارد؟ برای مثال، بلاگ اولین ورودی از گوگل است و بهتر است از بلاگ به صفحه‌های مهمی مثل صفحهٔ دسته‌بندی یا صفحهٔ محصول لینک دهید.

در مقابل،صفحهٔ اصلی بلاگ اهمیت چندانی ندارد؛ مگر اینکه صفحهٔ خاص طراحی کرده باشید که بخواهید از آن لید بگیرید.

به اولویت‌بندی صفحه‌ها که باید برای سئو سایت فروشگاهی در نظر گرفت، نگاه کنید:

  • صفحه اصلی سایت
  • صفحهٔ دسته‌بندی محصولات
  • صفحهٔ محصول
  • مقاله‌های بلاگ
  • سایر صفحه‌ها مثل درباره ما

لینک‌های شما می‌تواند اهداف مختلفی مثل معرفی برند، خواندن مقاله‌های مرتبط، هدایت برای ثبت‌نام در سایت، تشویق به خرید، معرفی محصول داشته باشند.

 

از انکر تکست توصیفی استفاده کنید

یکی از اشتباهات رایج، استفاده از کلماتی مثل اینجا، کلیک کنید، مطالعۀ بیشتر و… به‌عنوان انکر تکست و همچنین استفاده از عبارت‌های طولانی است!

انکرتکست باید توصیفی باشد تا کاربر موضوع صفحۀ مقصد را بفهمد؛ یعنی باید به‌تنهایی معنی دهد. علاوه بر این، بهتر است در برخی لینک‌ها از کلمات کلیدی ثانویه و فرعی هم استفاده کنید.

مثلاً اگر کیورد «بهبود رتبه در گوگل» است، می‌توان از انکر تکست «روش‌های بالا آمدن سایت در گوگل» استفاده کرد.

در انکر تکست خریدمحور هم از کلماتی مثل «خرید» و «قیمت» استفاده کنید.

 

به منابع و سایت‌های دیگر لینک دهید

علاوه بر لینک‌های داخلی، باید به سایر سایت‌های خارجی لینک دهید تا موثق‌بودن محتوا را نشان دهید.

مثلاً برای نشان‌دادن تخصص و تجربهٔ نویسنده، به پروفایل او در لینکدین لینک دهید. راه دیگر هم این است مثل ما به منابع در بین متن لینک دهید.

نحوهٔ لینک‌دهی به سایت‌های خارجی در یکتانت برای سئو داخلی

اگر برای لینک‌دادن پول گرفته‌اید، حتماً ‌لینک sponsored یا حداقل nofollow باشند. از طرفی، برای لینک‌های بخش نظرات هم می‌توانید از لینک‌های UGC یا نوفالو استفاده کنید.

نکته: هرگز به صفحۀ اصلی سایت به‌عنوان منبع لینک ندهید! به مقاله، گزارش یا جایی که منبع شما بوده است، لینک دهید.

رسیدیم به یکی از موضوع‌های جذاب سئو داخلی یعنی تجربه کاربری!.

 

۵. توجه به تجربه کاربری و ارسال سیگنال مثبت!

چطور به گوگل سیگنال مثبت ارسال کنیم که تجربه کاربری خوبی در انتظار کاربر است؟ بیایید ببینیم!

 

بالای صفحه را سبک کنید

Above the fold اولین بخشی که کاربر بدون اینکه اسکرول کند، می‌بیند. این بخش را تا جای ممکن سبک نگه دارید و سراغ تصاویر سنگین و خیلی بزرگ نروید.

در پست‌های بلاگ، توصیه می‌کنیم تصویر شاخص، مقدمه و فهرست در همان ابتدا نمایش داده شوند.

شاید بهتر باشد تصویر شاخص در موبایل نمایش داده نشود. مثلاً می‌توانید باکسی با رنگ متفاوت بگذارید و مقدمه یا خلاصه‌ای از متن را بگذارید. سپس فهرست را نمایش دهید.

 

فضای سفید ایجاد کنید

ایجاد فضای سفید یا فضای خالی، یکی از مباحث طراحی است؛ ولی برای سئو داخلی سایت هم باید تا جای ممکن در صفحات مختلف، فضای سفید ایجاد کنید.

با ایجاد فضای سفید، چشم کاربر خسته نمی‌شود. از طرفی، همه کل صفحه را نمی‌خوانند و ایجاد فضای سفید دور موضوع‌های مهم – مثلاً‌ عنوان‌ها که اغلب آن را می‌خوانند – باعث می‌شود توجه آن‌ها جلب شود.

حالا چطور فضای سفید ایجاد کنیم؟ اول اینکه با طراح خودتان صحبت کنید تا به‌طور کلی برخی موارد بین فاصله‌ها، سایز نوشته‌ها، جای فهرست، Above the fold و… را مشخص کنید.

پس از آن، در خود محتوا موارد زیر را رعایت کنید:

با اینتر بین خطوط فضای سفید ایجاد کنید

  • جاستیفای نکنید!
  • از تصاویر برای بخش‌بندی هر زیرعنوان استفاده کنید
  • لیست‌ها را از یاد نبرید
  • نقل‌قول بگذارید

 

نظرات را جدی بگیرید!

ارزش ویژه‌ای برای کامنت‌های زیر مقالات قائل شوید. پاسخ‌ آن‌ها را در اولین فرصت بدهید و سعی کنید با مخاطب مکالمه برقرار کنید. کامنت، محتوایی است که کاربر برای شما تولید می‌کند و باعث می‌شود تعامل کاربران افزایش پیدا کند؛ چیزی برای ماندن بعد از تمام‌شدن پست به آن‌ها می‌دهد.

استفاده از بخش نظرات برای سئو داخلی

علاوه بر پاسخ‌گویی، گاهی اوقات پیش می‌آید که متوجه می‌شوید مقالهٔ شما قدیمی است یا به نیاز کاربر پاسخ نمی‌دهد. بر اساس همان نظرات، محتوای خود را به‌روز کنید؛ مثل کاری که ما برای مقالهٔ «آموزش تحقیق کلمات کلیدی» انجام دادیم.

حتی کامنت‌ها در کامل‌شدن ایده‌ها و نکاتی که در مقاله آورده‌اید، نقش دارند. می‌توانید مقالهٔ کامل‌تری پیش روی کاربر بگذارید؛ آن هم قبل از اینکه رقبا این فرصت را از شما بگیرند!

 

برای هر مقاله فهرست داشته باشید!

در صفحۀ همین مقاله که بالا بروید، می‌بینید فهرستی از مطالب وجود دارد. این فهرست در خلق تجربۀ کاربری مناسب کارآمد است؛ چون خواندن مقاله را برای بازدیدکننده راحت می‌کند.

از طرفی، این جدول یک سری لینک به نتیجهٔ شما اضافه می‌کند که نقش زیادی در جذب کاربر دارند. کاربر هم متوجه می‌شود چه مواردی را توضیح داده‌اید و هم خیلی راحت و بر اساس نیازی که دارد، به بخش موردنظر خود می‌رسد.

اضافه‌شدن لینک زیرعنوان‌ها در صفحهٔ نتایج جست‌وجو

رسیدیم به نکاتی برای حرفه‌ای‌شدن 🙂

 

۶. نکات آخری استادی سئوی داخلی!

بیایید ببینیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا شانه‌به‌شانه با حرفه‌ای‌ها گام برداریم.

 

تکنیک‌های سئو داخلی برای تصاویر

برای بهینه‌سازی تصاویر، نکات زیر را رعایت کنید:

  • از تصاویر اورجینال استفاده کنید
  • از تصاویر تزئینی استفاده نکنید؛ عکس‌ها باید برای کاربر ارزش ایجاد کنند (مثل اسکرین‌شات از مراحل آموزش، نمونه از تبلیغات یا اینفوگرافیک)
  • نام فایل تصویر را به انگلیسی و به‌صورت توصیفی بنویسید؛ کلمات با خط فاصله از هم جدا شوند
  • حجم تصاویر را کاهش دهید
  • تگ ALT را برای تصویر از یاد نبرید؛ به‌صورت طبیعی از کیورد برای تصاویر به‌خصوص تصاویر شاخص و تصویر محصول استفاده کنید
  • از ۳ فرمت رایج PNG ،Jpeg و Webp استفاده کنید
  • دستورالعمل مشخصی برای سایز تصاویر داشته باشید
  • در اسکیماهایی مثل Product از تصویر مناسب استفاده کنید

بر اساس تجربه، به‌جای استفاده از تصاویری که همه استفاده می‌کنند، تصاویر منحصربه‌فرد خودتان را آماده و در صفحه‌ها به کار ببرید.

مثلاً به‌جای اینکه «تصاویر محیط کاری» را جست‌وجو کنید و اولین عکس گوگل را بگذارید، تصویر محیط کاری خودتان را بگذارید.

مقاله پیشنهادی: چگونه ویدیوهای سایت خود را سئو کنیم؟ (راهکارها و ابزارها)

استفاده از اسکیماهای مرتبط برای افزایش نرخ کلیک

رتبه‌گرفتن ارزشمند است، چون افزایش ترافیک اهمیت دارد! افزایش ترافیک هم محقق نمی‌شود، مگر با افزایش نرخ کلیک. استفاده از اسکیما در کنار عنوان و متا دیسکریپشن خوب به شما کمک می‌کند این نرخ را افزایش دهید.

مثلاً اسکیمای Review نوعی تایید اجتماعی است که نشان می‌دهد چند نفر محتوای شما یا محصول را دوست داشته‌اند. با استفاده از آن، صفحهٔ شما در نتایج جست‌وجو مانند ۲ نمونهٔ زیر ظاهر می‌شود:

نمایش امتیاز صفحه با کمک اسکیمای review

اسکیمای Recipes هم برای صفحه‌های دستورپخت مناسب است. حتی می‌توانید مواد اولیه را علاوه بر مدت‌زمان پخت هم در این اسکیما بیاورید تا به این شکل در نتایج دیده شوید:

نتیجهٔ استفاده از اسکیمای revipe با هدف بهبود سئو داخلی

اسیکما همچنین به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند به درک عمیق‌تری از صفحه برسند. این هم از آن تکنیک‌های مشترک با سئو تکنیکال است. سایر کدهای اسکیما و کاربرد آن‌ها را در مقالهٔ «منظور از اسکیما چیست + راه‌های اضافه‌کردن اسکیما به سایت» بخوانید.

 

تلاش برای رسیدن به جایگاه صفر!

در برخی کوئری‌ها، گوگل پاسخ را در همان صفحۀ نتایج نشان می‌دهد تا کاربر خیلی زود پاسخ خود را بگیرید؛ به این قابلیت Featured Snippet یا جایگاه صفر می‌گویند.

نمونه جایگاه صفر

بودن در این جایگاه به نفع شماست؛ چراکه بخش زیادی از صفحهٔ نتایج را از آن خود می‌کنید. اگر جواب شما کامل باشد، شانس زیادی برای کلیک هم دارید.

چطور به این جایگاه برسیم؟ ابتدا ببینید در چه کیوردهایی توانسته‌اید در صفحه اول گوگل قرار بگیرید. پس از درست‌کردن لیست خود، بروید ببینید چه چیزی در این جایگاه نمایش داده شده است. از همان ساختار استفاده و بخش جدیدی به مقالهٔ خود اضافه کنید (منبع: Backlinko).

برای مثال، اگر تعریفی در این جایگاه ارائه شده است، شما هم تعریف مختصر و مفیدی به صفحه اضافه کنید؛ مثل کاری که ما کردیم!

نمونه جایگاه صفر

البته همیشه تعاریف در این جایگاه نمایش داده نمی‌شوند و ممکن است با لیستی از مراحل، نکات و ابزارها روبه‌رو شوید. آن زمان به ساختار زیرعنوان‌ها نگاه کنید و ببینید چطور می‌توانید به جایگاه صفر برسید.

نمونه فیچر اسنیپت لیستی

و رسیدیم به آخرین نکته دربارهٔ سئو داخلی که باید رعایت کنید: بهینه‌سازی!

مقاله پیشنهادی: CTR چیست؟ (راه‌های افزایش نرخ کلیک ارگانیک و تبلیغات با ۱۴ روش کاربردی)

بهینه‌سازی مداوم و مستمر

به‌طور کلی، سئو سایت فرایندی دائمی و طولانی‌مدت است! این‌طور نیست که یک بار همه‌چیز را درست کنید و دیگر از افزایش ترافیک لذت ببرید.  رقبا به‌راحتی و با تغییراتی می‌توانند جای شما را بگیرند! پس بهتر است مدام عملکرد سایت و صفحه‌های آن را زیر نظر بگیرید.

مثلاً ممکن است نیت کاربر از جست‌وجو تغییر کند یا با بررسی سرچ کنسول، متوجه شوید اصلاً نیت را از اول اشتباه تشخیص داده‌اید. حتی ممکن است ببینید صفحه رتبه نگرفته است.

شاید بینید سایت شما به‌خوبی در نتایج بالا می‌آید؛ ولی کسی روی آن کلیک نمی‌کند. به تایتل و متا دیسکریپشن سر می‌زنید و آن را تغییر می‌دهید.

البته ممکن است برای عباراتی سایت شما بالا بیاید که نباید؛ مثلاً صفحهٔ «تبلیغات در ورزش ۳» از یکتانت برای عبارت «ورزش ۳» هم در صفحهٔ اول دیده می‌شود. این دیگر چیزی نیست که بتوان کنترل کرد!

ولی اگر مثلاً مقالهٔ «تبلیغات کلینیک زیبایی» ما در نتایج «راه‌اندازی کلینیک زیبایی» بالا بیاید، باید به محتوا سر بزنیم و چگالی «راه‌اندازی کلینیک زیبایی» را بررسی کنیم. ببینیم کجای کار می‌لنگد.

این فقط گوشه‌ای از تجزیه‌وتحلیل عملکرد است! تمام مواردی را که تا اینجا گفتیم، باید مدام زیر نظر داشته باشید و از بروز مشکل جلوگیری کنید؛ مشکلاتی مثل سرعت پایین سایت، خرابی لینک‌ها، کیورد کنیبالیزیشن، محتوای تکراری و سایر موارد.

برای اینکه از سرچ کنسول به نفع خود استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالهٔ «گوگل سرچ کنسول چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟ (راهنمای کامل برای تازه‌کارها!)» را بخوانید.

در کنار سرچ کنسول، از گوگل آنالیتیکس هم استفاده کنید تا مطمئن شوید صفحهٔ خوبی برای میزبانی از مخاطب و هدایت آن به‌سمت هدفی که دارید، آماده کرده‌اید.

 

هر ۳ ضلع سئو را جدی بگیرید!

در این مقاله، نه‌تنها به شما گفتیم سئو داخلی چیست و چرا باید آن را جدی بگیرید، بلکه لیستی کامل از تمام کارهایی را که باید انجام دهید، در اختیارتان گذاشتیم.

نمی‌توان بدون بهینه‌سازی داخلی و فقط با تکیه‌کردن به سئو خارجی و تکنیکال نتیجه گرفت. این ۳ ستون دست در دست یکدیگر، شما را به هدف خود یعنی جذب ترافیک باکیفیت حداکثری می‌رساند.

خوشحال می‌شویم نظر شما را دربارهٔ مقاله بدانیم. اگر چیزی از قلم افتاده است، حتماً برای ما بنویسید.

4.1/5 - (10 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پویا حسنی
پویا حسنی
6 ماه قبل

نیکان عزیز ممنون از مطلب مفید و جذابت

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  پویا حسنی
6 ماه قبل

ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین آقای حسنی عزیز 🍀

مبلاد
مبلاد
2 ماه قبل
کار ما با بخش اول تکنیک‌های سئو داخلی تمام شد. چیزی ذهن شما را درگیر کرده است؟ روی آیکون روبه‌رو…" بیشتر بخوانید

کار باحالیه!

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  مبلاد
2 ماه قبل

😊

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی