۸۷ درصد مدیران اجرایی کسبوکارها فکر میکنند مشتریان به آنها اعتماد بالایی دارند؛ در حالی که طبق آمار، این عدد بهسختی به ۳۰ درصد میرسد؛ یعنی برخلاف باور مدیران اجرایی، آنها در زمینهٔ جلب اعتماد مشتری ضعیف بودهاند.
اینکه کسبوکار شما شناختهشده باشد، بهمعنای این نیست که همه به آن چشمبسته اعتماد میکنند! ولی نگران نباشید؛ قرار است با هم ۱۲ روش را در این مقاله بررسی کنیم تا پرقدرت در مسیر ساخت اعتماد مشتریان گام بردارید.
فهرست مطالب
۱۲ روش جلب اعتماد مشتری در فروش و بازاریابی
اول این نکته را به خاطر بسپارید:
برای جلب اعتماد مشتری باید تمام نقاط تماس مشتری را از اول تا آخر فرایند بازاریابی و فروش شناسایی کنیم و در تمام این نقاط کسبوکاری قابل اعتماد بهنظر برسیم.
حالا بیایید روشها را بخوانیم!
۱. عشق و علاقهٔ مشتریان فعلی را نشان دهید
طبق آمار:
- ۹۲ درصد مصرفکنندهها هنگام خرید، نظرات و نقدهای آنلاین را مطالعه میکنند
- ۸۸ درصد مصرفکنندهها به نقد و بررسی آنلاین بهاندازهٔ تستیمونیال اعتماد دارند
- ۷۲ درصد مصرفکنندهها نظرات و تجربههای مثبت مشتریان قبلی باعث میشود به کسبوکاری اعتماد بیشتری داشته باشند
حالا چه راهی برای نشاندادن تجربههای مثبت مشتریان فعلی خود دارید؟ بیایید ببینیم:
گوگل مپ
مشتریان بهخصوص وقتی قصد خرید از کسبوکارهای محلی یا فیزیکی را دارند، نظرات ثبتشده در گوگل مپ را میخوانند و بر اساس آن تصمیم میگیرند.
مثلاً وقتی قرار است کلینیک دندانپزشکی یا املاکی را اطراف محل کار یا زندگی انتخاب کنیم، به سراغ خواندن نظرات گوگل مپ میرویم.
پس علاوه بر ثبت لوکیشن در گوگل مپ، باید مشتریان را به نوشتن نظر تشویق کنید. اگر آنها تصاویر محیط کار یا محصول را هم بگذارند، شانس شما بیشتر هم میشود.
صفحۀ محصول
پس از خرید، از مشتریان بخواهید نظر خود دربارۀ محصول یا خدمت خریداریشده را در صفحۀ محصول ثبت کنند.
برای مثال، تکنولایف چند روز پس از خرید، از مشتریان خود میخواهد تا نظر خود را دربارهٔ خرید و محصول ثبت کنند.
اینجا هم اگر مشتریان تصاویر یا ویدئویی همراه با توضیحات خود ارائه کنند، تاثیر بیشتری در تصمیمگیری و جلب اعتماد مشتری آینده میگذارند.
نکته: اگر محصول شما اپلیکیشن است، امتیازدادن و ثبت نظر در برنامههای عرضهکنندۀ آن اپ، میتواند افراد را قانع کند برنامۀ شما را دانلود کنند.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهتستیمونیال
پس از ارائۀ خدمت یا محصول، سراغ مشتری بروید و از او بخواهید تجربهٔ خود را با شما در میان بگذارد. چند راه دارید:
- گفتههای مشتری را مستقیماً نقلقول کنید (متنی)
- از آنها بخواهید در یک فایل صوتی نظر خود را بیان کنند
- در یک ویدئو تجربهشان را بیان کنند
«حسابداری آنلاین کلیک» نظرات و تجربهٔ مشتریان را بهصورت صوتی در سایت گذاشته است:
«سلام ساختمان» نظر یکی از مشتریان خود را دربارهٔ اجرای کابینتهای هایگلاس جویا شده و آن را در آپارات منتشر کرده است:
تصویر زیر هم ویدئوهای نظر مشتریان را در صفحۀ اصلی یک سایت نشان میدهد:
کسبوکارهای B2B، بهتر است تستیمونیالها را همراه با اسم و سمت فرد در سایت خود قرار دهند.
از هایلایت رضایت مشتریان در اینستاگرام غافل نشوید. از مشتریان بخواهید هنگامی که از محصول استفاده میکنند؛ مثلاً اگر لباس است، وقتی آن را پوشیدهاند، عکس بگیرند و بفرستند.
بهطور کلی، تستیمونیال خوب، به شکل زیر است:
بیان مشکل
راههایی که برای رفع آن طی کرده است
کمکی که شما به او کردهاید
مطالعۀ موردی
تجربههای مثبت مشتریان را در قالب داستان موفقیت به اشتراک بگذارید. بگویید مشکل مشتری چه بود و شما چگونه توانستید کمک کنید مشکل خود را حل کند.
برای مثال، ما در بخش «داستان موفقیت» برخی تجربههای موفقیتآمیز مشتریان یکتانت را نقل کردهایم.
۲. بهترین خدمات مشتری را ارائه کنید
در ارائۀ خدمات مشتریان نکتههای زیر را دستور کار بخش فروش یا پشتیبانی قرار دهید:
- وقتی برای مشتری مسئله یا مشکلی پیش آمده و برای حل آن، با شما ارتباط برقرار میکند، همدلی نشان دهید و مشکل او را بهسرعت و باحوصله رفع کنید
- قدردانی خود از مشتری را نشان دهید؛ او کسی است که با اعتماد به کسبوکار شما کمک میکند چرخهای آن بچرخد
- پس از حل مشکل یا خرید، از مشتری بازخورد بگیرید؛ با فراهمکردن نظرسنجی هم میتوانید دادههای بیشتری از تجربۀ مشتری کسب کنید
- به بازخوردها اهمیت دهید و حتماً آنها را برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود تجزیهوتحلیل کنید
- خدمات مشتری باید یکپارچه و نشاندهندهٔ ارزشهای کسبوکار شما باشد؛ پس افرادی را برای ارتباط مستقیم استخدام کنید که بهخوبی این مسئله را منتقل کنند
- تمام افرادی که با مشتری سروکار دارند، باید بتوانند حتی در مقابل عصبانیترین مشتریان هم با خوشرویی و صبوری ظاهر شوند و تا زمانی که مشکل آنها حل نشده است، مشتری را به حال خود رها نکنند
یادتان باشد هر مشکلی راهحلی دارد؛ پس برای همه یک نسخه نپیچید! البته ممکن است مشکلات تکراری برای مشتریان ایجاد شود که اینجا پیشبینیکردن بخش سؤالات متداول کار شما را ساده میکند.
یک نمونهٔ موفق در زمینهٔ خدمات مشتری، ازکی است که پس از تجزیهوتحلیل بازخوردهای مشتریان خود متوجه شد بیمهنامهها اغلب با تاخیر تحویل داده میشوند. به همین خاطر، سرویس اختصاصی بستهبندی و ارسال ازکی اکسپرس را راهاندازی کرد.
نکته: اگر مشتریان شما کسبوکارهای دیگر هستند، اهمیت گزارش مالی برای جلب اعتماد مشتریان بسیار بیشتر میشود؛ بنابراین گزارشی شفاف از کارهایی که انجام دادهاید، در اختیارشان بگذارید.
۳. اطلاعات و سیاستهای خودتان را قایم نکنید
در ارائۀ اطلاعات شفاف و دستودلباز باشید. باور کنید با پنهانکردن اطلاعات، هیچکس عاشق جذابیت و مرموزبودن شما نمیشود.
هر اطلاعاتی را که مشتری به آن نیاز دارد، جلوی چشم بگذارید و با جزئیات توضیح دهید.
چه چیزهایی؟
- شما که هستید و چگونه میتوانند با شما تماس بگیرند: صفحۀ دربارۀ ما و تماس با ما
در صفحۀ دربارۀ ما، خودتان، مأموریت کسبوکار و حتی کارکنان خود را معرفی کنید. اگر این صفحه شامل تصویر شرکت و کارکنان هم باشد، اثر آن را دوچندان کردهاید.
در صفحۀ تماس با ما، نشانی شرکت، شمارهتلفنها، ایمیل و هر راه ارتباطی دیگری را قرار دهید. جای قراردادن آدرس شما روی نقشه هم همین صفحه است.
- قیمت محصول یا خدمت
قیمت محصول و خدمات خود را مشخص کنید. حتی اگر این قیمت به عوامل متعددی بستگی دارد، محدودۀ آن را مشخص کنید.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید، ایجاد یک سرویس تعیین قیمت است. به این شکل که کاربر متغیرهای مختلف را تعیین کند و قیمت نهایی به او نمایش داده شود.
اغلب افراد تمایل دارند اول همۀ اطلاعات را داشته باشند و بعد در صورتی که با آن موافق بودند، قدمهای بعدی را بردارند. بهعلاوه، اگر قیمت را مشخص نکنید، مشتری بنا بر چیزی که میبیند، حدسی میزند که ممکن است دور از واقعیت باشد.
درست مثل وقتی که وارد فروشگاه لباسی میشوید که کالاهایش برچسب قیمت نخوردهاند. مشتریان بسیاری ممکن است حدس بزنند لباس احتمالاً باید قیمت بالایی داشته باشد و فروشگاه را ترک کنند.
نکته: اگر آنلاینشاپ در اینستاگرام دارید، از گفتن «قیمت در دایرکت» برای افزایش نرخ تعامل خودداری کنید!
- سیاستهای بازگشت کالا و بازپرداخت پول
سیاستهای بازگشت شفاف مشتری را مطمئن میکند که حتی اگر از محصول شما راضی نبود، تحت شرایطی میتواند آن را پس دهد. این اطلاعات را در صفحۀ اصلی سایت، صفحۀ محصول و هنگام قطعیکردن خرید قرار دهید و نرخ تبدیل این صفحات را خیلی راحت بالا ببرید.
توصیه: لینک شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و کانال تلگرام خود را در سایت قرار دهید. دقت کنید لینکها سالم باشد و در شبکۀ اجتماعی ذکرشده فعال باشید.
خیلیها برای اطمینان از معتبربودن یک وبسایت، سابقۀ فعالیت آن در شبکههای اجتماعی را چک میکنند. این فرصت را برای جلب اعتماد مشتری از دست ندهید.
۴. گشتوگذار را ساده کنید
کاربران به سایت شما نمیآیند تا معما حل کنند؛ تجربۀ حضور در سایت خود را دلپذیر و ساده کنید. دستهبندی محصولات باید خوب و کاربردی، متنها و تصاویر باکیفیت، لینکها سالم، طراحی خوب و بارگذاری صفحات سریع باشد. همۀ اینها روی تجربۀ کاربر اثر میگذارد.
فرایند خرید را به چند مرحله تقسیم کنید که بدون پیچیدگی و پشت سر هم انجام شود. برای مثال، پس از نهاییکردن سبد خرید، هزینۀ ارسال محاسبه شود و مرحلۀ آخر پرداخت باشد؛ همچنین، امکان مقایسۀ کالاها با هم به مشتری کمک میکند راحتتر انتخاب کند.
سایتهای غیرفروشگاهی هم بهتر است علاوه بر نشاندادن مزایا و فایدهای که برای مشتری دارند و نه بررسی ویژگیهای دهنپرکن، بازدیدکننده را به انجامدادن کار مشخصی مثل تصویر زیر دعوت کنند.
اگر فروشگاه حضوری دارید، باید همین اصل را طور دیگری رعایت کنید. دکور زیبا و چشمنواز، فضای خالی کافی و چیدمان درست محصولات، نکاتی است که باید به آن توجه کنید.
محصولات باید در دسترس و هر گروه از محصولات مشابه، کنار هم باشند؛ مثلاً جای محصول خوراکی در قفسۀ محصولات بهداشتی نیست.
در کل، خود را جای مشتری بگذارید و ببینید چگونه میتوانید تجربهای ساده و راحت برای مشتری ایجاد کنید که فروشگاه شما را چه آنلاین و چه فیزیکی، با لبخند ترک کند ?
۵. نشان دهید به امنیت کاربر توجه میکنید
یکی از مهمترین گامها برای جلب اعتماد مشتری این است که امنیت او را تضمین کنید. چطور؟
- از درگاههای پرداخت مطمئنی که توسط شاپرک تأیید شدهاند، استفاده کنید
در این زمینه، مقالهٔ «بهترین درگاههای پرداخت ایرانی + نحوهٔ دریافت درگاه» را مطالعه کنید.
- بدون دلیل و اجازۀ کاربر او را ریدایرکت نکنید
این مورد جدا از اینکه به اعتماد مشتریان ضربه میزند، از نظر گوگل هم یک عامل منفی است.
- گواهی SSL بگیرید
Secure Socket Layer یا لایۀ اتصال امن یک گواهی است که نشان میدهد. اتصال کاربر امن است، از اطلاعات او حفاظت میشود و هیچ شخص ثالثی نمیتواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد.
اگر سایت شما این گواهی را نداشته باشد، کاربران هنگام ورود به سایت شما عبارت not secure را روی نوار آدرس میبینند و ریسک خرید یا حتی بازدید از سایت شما برای مشتریان بالا میرود. در صورت نداشتن گواهی SSL، کاربر با صفحهٔ زیر روبهرو میشود:
- برای گرفتن اینماد اقدام کنید و پس از گرفتن اینماد در صورت ثبت شکایت، به آن رسیدگی کنید
در کنار اینماد، اگر کسبوکار بزرگتری دارید، نشان ملی ثبت رسانههای دیجیتال و عضویت در اتحادیۀ کشوری کسبوکارهای مجازی را هم بگیرید.
- یک صفحه را به بیان سیاستهای محافظت از دادههای شخصی اختصاص دهید
بگویید چه اطلاعاتی را جمعآوری و از آن چه استفادهای میکنید؛ همچنین به کاربر گزینۀ نپذیرفتن جمعآوری کوکیها را دهید.
۶. به مشتری بگویید چه کسانی شما را تایید میکنند
نظرات مشتریان قبلی برای جلب اعتماد مشتری جدید عالی است؛ ولی شما تنها همین یک گزینه را برای بازتاب نظرات مثبت یا بهعبارتی ساختن تایید اجتماعی ندارید.
- نظر متخصصان حوزۀ کاری خود مخصوصاً آنهایی که شهرتی برای خود بههم زدهاند، مثل اینفلوئنسرهای اینستاگرام دربارۀ کسبوکار خود بپرسید
برای مثال، لوازم آشپزخانه تولید میکنید؟ برای اینفلوئنسرهای مطرح حوزۀ غذا بفرستید و بخواهید نظر خود را دربارۀ آشپزی با ظروف شما بیان کنند یا محصولات دارویی تولید میکنید؟ از پزشکان مطرح بخواهید محصول شما را بررسی کنند و نظر دهند.
- گواهینامههای لازم را بگیرید و در صفحۀ اصلی سایت به آن اشاره کنید
اگر تولیدکنندۀ محصولات مرتبط با سلامت مثل غذا و لوازم آرایشیبهداشتی هستید، به این مورد بیشتر توجه کنید. گواهینامههای ایزو، سیب سلامت، نشان استاندارد ایران و… گواهیهایی هستند که میتوانید بگیرید.
اگر مدرس هستید، مدارکی که گرفتهاید، نظر استادان مطرح حوزۀ خود دربارۀ شما و استانداردهای آموزشی لازم، گواهیهای مورد نیاز برای اعتماد کاربر به شما هستند.
- اگر در کارتان آنقدر خوب بودهاید که جوایز ملی و بینالمللی گرفتهاید، حتماً به آن اشاره کنید
برای نمونه، این تصویر جوایز یکتانت است که در صفحۀ دربارۀ ما قرار داده شده است.
- اگر در تعداد فروش، مشتریان، نصب اپلیکیشن و… رکوردی زدهاید، آن را با افتخار جلوی چشم مخاطب بگذارید
برای مثال، اگر در ماه پیش اپلیکیشن شما رکورد نصب بین برنامههای حسابداری شخصی فارسی گوگلپلی را شکسته است، چرا آن را به مشتریان نشان ندهید؟
طبق اصول روانشناسی فروش، وقتی مشتری ببیند افراد زیادی قبل از او به شما اعتماد کردهاند، اعتماد او هم جلب میشود.
۷. چند روش مختلف برای پرداخت در نظر بگیرید
با توجه به شرایط کسبوکار و انتظارات مشتری میتوانید روشهای پرداخت متنوعتری را در نظر بگیرید. اگر کسبوکار کوچکی هستید، ممکن است کارتبهکارت برای شما جواب دهد.
در سایت، درگاه پرداخت اینترنتی مطمئنترین راه است؛ ولی اگر امکان آن وجود داشت، گزینۀ پرداخت زمان تحویل را هم برای جلب اعتماد مشتری به روشهای پرداخت اضافه کنید. اغلب فروشگاههای آنلاین معتبر، چند درگاه پرداخت دارند تا به این شکل میزان اعتبار خود را با هدف جلب اعتماد مشتری نشان دهند.
بهطور کلی پیشنهاد ما این است که راههای مختلفی برای پرداخت داشته باشید. حتی در صورت امکان، پرداخت اقساطی و اعتباری را برای مشتریان در نظر بگیرید. برای بازگشت مشتری، میتوانید این گزینه را فقط برای برخی مشتریان ویژه تحت شرایط خاص فعال کنید.
۸. رابطهٔ احساسی و عاطفی برقرار کنید
مرحلۀ اول این است که ارتباط برقرار کنید. این ارتباط میتواند بعد از پیداکردن سایت شما در نتایج جستوجو، دیدن تبلیغات شما، معرفی یک دوست و… اتفاق بیفتد؛ ولی مرحلۀ مهمتر نگهداری از این ارتباط است. از طریق ایمیل، پیامک یا شبکههای اجتماعی ارتباط را حفظ کنید.
برای اینکه احساسات مشتری را درگیر کنید، نشان دهید که به او فراتر از اینکه خریدار شماست، اهمیت میدهید. برای مثال، میتوانید بهمناسبت تولد مشتری، به او تخفیف دهید.
در ارتباط با مشتری
- همدلی نشان دهید
- به مشکلات و چالشهای او در استفاده از محصولات اهمیت دهید
- بازخورد بگیرید
- در صورت امکان به بازخوردها عمل کنید یا حتی میتوانید دلیل عملنکردن آنی به بازخورد را با مشتری در میان بگذارید؛ مثلاً در ماههای آینده مقاله کامل میشود
مشتری باید ببیند و احساس کند که کسبوکار شما به تجربۀ خوب او از خرید اهمیت میدهد. این راهی است که به ایجاد پایگاهی از مشتریان وفادار میرسد.
۹. اولویت اول شما، باید حل مشکل مخاطب باشد
فراموش نکنید هدف نهایی کسبوکار شما حل مشکل مخاطب است. چطور مشکل را حل میکنید؟ با محصول یا خدمتی که متناسب با نیازهای مشتری ایجاد کردهاید. بهترین سایت و خدمات مشتری هم نمیتواند جایگزین محصولی شود که مشتری به آن نیاز دارد.
برای اینکه محصولی کاربردی تولید کنید که مشتریان را راضی کند، اول مخاطب خود را بشناسید. ببینید چه نیازهایی دارد و شما چگونه میتوانید به او کمک کنید.
محصول یا خدمتی که ارائه میکنید، باید نیاز مشتری را برطرف و مشکل او را حل کند. اگر پس از استفاده از محصول شما، همچنان مشکل مشتری پابرجا بود، باید علت را کشف کنید و محصول خود را ارتقا دهید.
پس از شناخت مشتری و نیازهای او، بهتر است پرسونای مخاطب را رسم کنید. تصویر زیر یک نمونهٔ ساده از پرسونای مخاطب اپلیکیشن پخش فیلم است:
۱۰. مراقب شهرت برند خود باشید
ساخت شهرت خوب ۲۰ سال طول میکشد؛ ولی خرابکردن آن فقط در ۵ دقیقه ممکن است.
کیفیت محصولات و خدمات، رضایت کارکنان و نحوۀ پاسخگویی به مشتریان در حفظ شهرت خوب برند شما اثرگذار است:
- کیفیت بالای محصول و خدمت خود را همیشه حفظ کنید
- رضایت کارکنان را جلب کنید؛ چون رضایت کارکنان و مشتریان به هم گره خورده است
- افرادی را برای بخش ارتباط با مشتری انتخاب کنید که صبور و باحوصله باشند و آنها را برای برخورد مودبانه و محترم با مشتری آموزش دهید
ممکن است برند شما بهخاطر عملکرد یکی از کارکنان یا تجربۀ بد یک مشتری در موقعیت بدی قرار بگیرد. در چنین مواقعی، مسئولیت اتفاق پیشآمده را گردن بگیرید و در کوتاهترین زمان ممکن برای حل آن اقدام کنید.
گاهی هم شایعاتی ایجاد میشود که حقیقت ندارند. در این مواقع، باید خیلی شفاف موضع بگیرید و واقعیت را توضیح دهید؛ برای مثال میتوانید ویدئو ضبط کنید یا پست بلاگ بنویسید و ماجرا را شرح دهید و بگویید چرا واقعیت ندارد.
در هر دوی این موقعیتها نقش روابط عمومی در ترمیم شهرت برند پررنگ است.
۱۱. در دسترس باشید
یکی از پایههای ساخت اعتماد این است که وقتی مشتری به شما نیاز دارد، برای کمک به او حاضر باشید. افراد به شکلهای مختلفی ارتباط برقرار میکنند. برای اینکه پاسخگوی نیاز همه باشید، چند کانال ارتباطی فراهم کنید؛ برای مثال اکثر کسبوکارها از تلفن، چت و ایمیل استفاده میکنند.
موقع خرید ممکن است سؤالات زیادی برای مشتری پیش بیاید که جواب آن را در سایت پیدا نکند. اینجا گذاشتن امکان چت آنلاین در سایت که همیشه کارشناسهای پشتیبانی برای پاسخگویی در آن حاضر باشد، خیال مشتری را راحت میکند.
اگر مشتریان زیاد و کسبوکار بزرگی دارید، جلب اعتماد مشتری از طریق تلفن آن هم نه یک خط تلفن، بلکه چندین خط تلفن برای شما ضروری است. سعی کنید اگر خدمات شما اضطراری است، پشتیبانی ۲۴ساعته در دسترس باشد.
در کسبوکارهای آنلاین بخش فروش و پشتیبانی و در کسبوکارهای حضوری، فروشندهها میتوانند با جملاتی برای جلب اعتماد مشتری به رشد کسبوکار و جذب مشتریان وفادار کمک کنند.
برای نمونه، گفتوگو را با جملاتی مثل ۲ جملهٔ زیر شروع کنید.
- چطور میتوانم به شما کمک کنم؟
- چه مشکلی دارید؟
وقتی مشتری مشکل یا پرسش خود را گفت با جملاتی مثل موارد زیر خیال او را راحت کنید.
- مطمئن باشید رسیدگی میکنیم
- شما را در جریان پاسخ قرار میدهیم
- پیشنهاد میکنیم از این محصول / خدمت استفاده کنید
- تا ۴ ساعت دیگر مشکل را پیگیری کرده و با شما تماس میگیریم
مقالهٔ «جملات مشتری پسند + ۵ جملهٔ خطرناک» را مطالعه کنید تا از جملههای بهتری استفاده کنید.
۱۲. پیشنهادها را شخصیسازی کنید
برای اینکه تجربهای شخصیسازیشده برای مشتری ایجاد کنید، از ابزارهای بازاریابی هوشمند استفاده کنید. بیشتر مشتریان ترجیح میدهند کسبوکار با استفاده از دادههایی که از رفتارها و علایق کاربران جمعآوری میکند، کار آنها را سادهتر کنند.
از ابزارهای هوشمند مثل هاتجر، کلریتی و گوگل آنالیتیکس برای ارزیابی رفتار کاربران استفاده کنید و به آنها پیشنهادهای شخصیسازیشده دهید.
مشتری شما خریدهای هفتگی یکسانی دارد؟ کالاهایی را که غالباً میخرد، جلوی چشم و در دسترس او بگذارید تا راحتتر خرید خود را انجام دهد؛ همچنین روی کالاهایی که معمولاً استفاده میکند، تخفیف دهید.
مشتری در ساعات خاصی بیشتر ایمیلها یا پیامکهای شما را باز میکند؟ در آن ساعات برای او ایمیل یا پیامک بفرستید.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگاناعتماد مشتری ساختنی است!
تمام کارهایی که ما در فرایند بازاریابی انجام میدهیم، میتواند به ایجاد اعتماد یا برعکس، تخریب آن منجر شود؛ پس هر قدم را محتاطانه و بادقت بردارید.
بیایید فرض کنید که محصولات شما معمولاً با بستهبندی آسیبدیده به دست مشتری میرسد. چه کاری میتوانید کنید که هم رضایت مشتریان و هم اعتمادشان را جلب کنید؟
اول بستهبندی محکمتری داشته باشید. از ورقهای حبابی نو برای ضربهگیری استفاده کنید. یک کار خلاقانه هم این است که روی بسته خطاب به کارکنان پست بنویسید که بیشتر مراقب محصول شما باشند؛ مثل کاری که برند دونه انجام میدهد:
کار بهتر چیست؟ یک شرکت ارسال مطمئنتر پیدا کنید که خدمات باکیفیتتری ارائه دهد.
بخش دیگری که باید خیلی حواستان به آن باشد، قولهایی است که میدهید و انتظاراتی که ایجاد میکنید. از نوشتن عنوانهای کلیکخوری که واقعیت ندارند یا چیزهایی که قابل اثبات نیستند، دوری کنید.
ننویسید «بهترین دورۀ دیجیتال مارکتینگ ایران» یا «باکیفیتترین خدمات پسازفروش لوازم خانگی در خاورمیانه»، بلکه از عدد و رقم و حقایق استفاده کنید؛ مثلاً مورداعتماد «۷۸۰۰۰ کسبوکار ایرانی».
یک نمونهٔ دیگر؟ اگر محصول شما کپی درجهیک است، ننویسید اورجینال! دروغگفتن بدترین کاری است که برای تخریب برند خود میتوانید انجام دهید.
در شکلهای مختلف تبلیغات هم بهشدت مراقب وعدههایی که میدهید، باشید. اگر نمیتوانید یکروزه محصول را تحویل دهید، قول تحویل یکروزه ندهید یا اگر برایتان ممکن نیست ۷۰ درصد تخفیف دهید، نگویید تا ۷۰ درصد تخفیف و بعد هیچ محصولی مشمول حتی ۵۰ درصد تخفیف هم نباشد.
با نظرات منفی هم بد تا نکنید؛ چراکه به شما میگویند ایراد کار کجاست. آنها را پاک نکنید، بلکه با حوصله و مسئولیتپذیری پاسخ دهید. همین کار موجب میشود مشتریان بدانند در صورت نارضایتی، باز هم حمایت و همراهی شما را خواهند داشت.
رعایت همۀ این نکتهها و انجامدادن همۀ این کارها در طول زمان کمک میکند اعتماد مشتریان را بسازید.
جلب اعتماد مشتری، اولین گام برای وفادارسازی است
در این مقاله ۱۲ روش و نکته برای جلب اعتماد مشتری گفتیم. فراموش نکنید که بازگشت مشتری زمینهساز ایجاد و افزایش وفاداری مشتری است و فقط مشتریانی برمیگردند که به شما اعتماد کرده باشند.
خوشحال میشویم نظرات شما را بشنویم ? همچنین میتوانید مشکلات و دغدغههای خود را در بخش نظرات بنویسید تا با هم گفتوگو کنیم.
منابع:
ممنون و خسته نباشید. موارد ساده و مفیدی بود که خیلی از کسب و کارها رعایت نمی کنن.
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین 🙂
بله، خیلیها به سادهترین نکات توجه نمیکنند و متاسفانه نمیتونن اعتماد مشتری رو جلب کنن.
سلام
یک جمله مشهور هست نمیدانم که از کیست ولی میگوید
صداقت بهترین سیاست است
سلام
ممنون که به پرسش ما پاسخ دادین. بله، داشتن صداقت با مشتری در ایجاد اعتماد، رابطهٔ بلندمدت و همچنین شهرت خوب تاثیرگذاره.