پنل ارسال پیامک باعث شده کسبوکارهای زیادی بتوانند خیلی ساده و سریع اساماس بفرستند؛ ولی پنلها بدون اتصال به سایت، نمیتواند بر اساس اقدامات کاربر مثل ثبتنام، ورود، خرید و… پیامکی خودکار ارسال کند.
اینجاست که سروکلهٔ وب سرویس پیامک پیدا میشود تا با اتصال سایت، اپلیکیشن یا نرمافزار به پنل پیامکی، به شما کمک کند نتیجهٔ بهتری از بازاریابی پیامک بگیرید.
در این مقاله، قرار است ببینیم API ارسال پیامک چیست و چه کاربردی دارد؛ پس حتماً تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
وب سرویس پیامک چیست؟
ابتدا اجازه دهید با API آشنا شویم؛ API مخفف Application Programming Interface است که به برنامههای مختلف اجازه میدهد با یکدیگر صحبت و اطلاعات مبادله کنند.
مثلاً وقتی شما از ابزارهایی مثل نوینهاب برای ارسال اتوماتیک پستهای اینستاگرام استفاده میکنید، یک API وظیفهٔ اتصال نوینهاب به اینستاگرام را برعهده دارد.
حالا وب سرویس پیامک چیه؟ یک API که وظیفه دارد سایت، اپلیکیشن موبایل یا نرمافزارهایی (مثلاً حسابداری) را به پنل ارسال پیامک وصل کند.
برای مثال، فرض کنید قرار است هویت کاربران را هنگام ثبتنام در سایت تایید کنید. احتمالاً این کار را با ارسال کد تایید از طریق پیامک انجام میدهید. در این حالت، وب سرویس اساماس مثل پلی بین سایت و پنل ارسال پیامک عمل میکند تا کد تایید به دست کاربر برسد.
یک نکتهٔ مهم: تمام APIها وب سرویس نیستند؛ ولی هر وب سرویس یک API به حساب میآید. دلیل اصلی هم این است که وب سرویس به شبکه و اینترنت متکی است و بدون آن کاری پیش نمیرود.
نمیخواهیم بحث را بهسمت جزئیات فنی ببریم. فقط کافی است بدانید که وب سرویس از زبان برنامهنویسی و سیستم عامل مستقل است. درخواست فراخوانی وب سرویس در قالب فایل XML است و پاسخ هم با همین فرمت ارسال میشود.
با این تفاصیل، شما میتوانید صرف نظر از زبان برنامهنویسی مورداستفاده، این امکان را در سایت پیاده کنید. در تصویر زیر یک نمونه کد وب سرویس ارسال اساماس را میبینید:
API ارسال پیامک رایگان است؛ ولی همان طور که گفتیم، برای ارسال پیام کوتاه بهتنهایی کافی نیست؛ بلکه نیاز است جدا از آن، پنل پیامکی که معمولاً هزینه دارد. علاوه بر این، بسته به نوع پنلی که انتخاب میکنید، ممکن است برای خط پیامکی هم مجبور شوید مبلغی جداگانه در نظر بگیرید.
برای اینکه با وب سرویس اساماس بیشتر آشنا شوید، بیایید به کاربردهای آن نگاهی بیندازیم.
۵ کاربرد وب سرویس پیامک
وب سرویس ارسال پیامک در نرمافزاهای حسابداری، ارتباط با مشتریان (CRM)، انبارداری، سایت، اپلیکیشن و… ادغام میشود و کمک میکند فرایند ارسال پیامکهای مرتبط با آنها خودکار شوند. حالا چه فرایندهایی؟ چند تا از کاربردها را بررسی میکنیم تا جواب بگیرید.
ارتباط با مشتری
شما به تعامل با مشتری در سایت یا اپلیکیشن خود نیاز دارید که پیامک میتواند کار آن را بهعهده بگیرد. اینجا وب سرویس سایت (اپلیکیشن) شما را به سامانهٔ پیامکی وصل میکند و پیامهای موردنیاز در شرایط مختلف ارسال یا دریافت میکند:
- زمانی که کاربر در سایت یا اپلیکیشن شما، شمارهتلفن خود را وارد کرد، پیام کوتاه حاوی کد تأیید و خوشامدگویی برای او میفرستید
- در صورت فراموشی رمز عبور، لینک صفحۀ بازیابی رمز عبور را ارسال میکنید
- پیامکهای حاوی رمز یکبارمصرف میفرستید
- برای افرادی که درخواست کردهاند، موجودشدن محصول مشخصی را اطلاع میدهید
- پس از خرید، از مشتری بازخورد میگیرید
- وقتی ساعت و تاریخ جلسه با مشتری مشخص شد، پیامک ارسال میکنید
- برای یادآوری جلسه، پیامک ارسال میکنید
- با ارسال اس ام اس تبلیغاتی، فروش محصولات دیگر را افزایش میدهید
- محصول جدید یا بهروزرسانیها را اطلاع میدهید
- تایید سفارش را از طریق پیامک اعلام میکنید
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهنرمافزارهای اتوماسیون اداری
وب سرویس پیامکی در این قسمت هم میتواند کمک بزرگی باشد. پیگیری امور اداری چالشهای زیادی دارد؛ ولی با ارسال پیام کوتاه میتوان کار را سادهتر کرد؛ برای مثال به موارد زیر نگاه کنید:
وقتی وضعیت درخواست اربابرجوع تغییر کرد، با ارسال پیام کوتاه به او اطلاع داده شود
مدارک موردنیاز برای ثبت درخواست اربابرجوع با اساماس ارسال شود
قبول یا رد درخواست اربابرجوع در پیامکی به او اطلاع داده شود
نرمافزارهای حسابداری
با اتصال نرمافزارهای حسابداری به سامانۀ پیامکی میتوانید برای
- صدور قبض رسید
- سررسیدن زمان پرداخت چک
- تغییر وضعیت بدهکاری، بستانکاری و…
از پیام کوتاه استفاده کنید.
آموزشگاهها و دانشگاهها
آموزشگاهها و دانشگاهها میتوانند با کمک وب سرویس، سایت خود را به پنل ارسال پیامک وصل کنند. پس از آن، میتوانند کارهای مختلفی مثل موارد زیر را انجام دهند:
- برنامۀ درسی ارسال شود
- لغوشدن کلاسها یا برگزاری کلاسهای فوقالعاده اطلاع داده شود
- قرارگرفتن نمرات در سیستم اطلاع داده شود
- یادآوری پرداخت شهریه پیامک شود
- یادآوری زمان امتحان اساماس شود
نرمافزارهای بانکی
پیام کوتاه، در نرمافزارها و اپلیکیشنهای بانکی کاربردهای زیادی دارد:
- اعلام ورود کاربر به برنامه
- ارسال کد یکبارمصرف
- اعلام ماندهحساب
- سررسید قسط
- صدور چک
- برداشت از حساب و واریز به حساب
بهطور کلی، وب سرویس پیامک ثبتنام، تایید هویت (اعتبارسنجی)، اطلاعرسانی و برقراری ارتباط با مشتری را راحت، خودکار و سریع میکند.
نکته: وب سرویس به شما اجازه میدهد با ارسال پیامکهای تراکنشی (تایید سفارش، ثبت خرید، کلمهٔ عبور و…) رضایت مشتری را افزایش دهید و رابطهٔ محکمی با او برقرار کنید.
طبق آمار، از هر ۴ نفر، ۳ نفر یعنی ۷۵ درصد روی پیامکهای تراکنشی کلیک میکنند که نشان میدهد چقدر در برقراری ارتباط و بازگشت مشتری میتوانند تاثیرگذار باشند.
اگر موافق باشید، در بخش بعدی ببینیم هنگام انتخاب وب سرویس پیامک، باید به چه نکاتی دقت کنیم.
چطور بهترین وب سرویس پیامک را پیدا کنیم؟
از آن جایی که وبسرویس کدی است که به نرمافزار و سایت و اپلیکیشن شما اضافه میشود، باید در انتخاب آن دقت کنید.
در قدم اول باید ببینید که کدها قرار است در چه نرمافزار یا افزونهای ادغام شوند و یک API متناسب با آن را انتخاب کنید. بهعلاوه، کد باید نیاز شما را برطرف کند. میخواهید طی چه فرایندی پیام کوتاه ارسال کنید؟
وب سرویس پیام کوتاهی که انتخاب میکنید، باید از نرمافزار یا نوع سایت و اپلیکیشن شما پشتیبانی کند.
مثلاً اگر با کمک وردپرس سایت خود را بالا آوردهاید، باید مطمئن شوید که وب سرویس افزونههای شما را پوشش میدهد.
کدهای وب سرویس قرار است به دادههای حساسی از کسبوکار شما دسترسی داشته باشند؛ پس مهم است که سیاست حفاظت از دادههای آن شفاف باشد.
همۀ مخاطبان، پیامکهای شما را دریافت نمیکنند. برخی پیامکهای تبلیغاتی را مسدود کردهاند و برخی در دسترس نیستند. در انتخاب بهترین وب سرویس برای ارسال پیام کوتاه، سیاست بازگشت پیامهای نرسیده را بررسی کنید تا حتماً هزینۀ این پیامکها را بازگرداند.
آخرین نکته و ویژگی مهمی که در انتخاب وب سرویس پیام کوتاه باید به آن دقت کنید، پشتیبانی آن است. گاهی ایرادی کوچک مسئلهساز میشود؛ مثلاً احراز هویت کاربران با اختلال مواجه شود یا دادههای امنیتی به فرد اشتباهی ارسال شود.
یا ممکن است افزونهٔ موردنظر شما در لیست افزونههای پنل پیامکی نباشد و به کمک پشتیبانی برای آمادهکردن افزونه نیاز داشته باشید. خلاصه اینکه پشتیبانی باید بهراحتی و فوری در دسترس باشد تا هر مشکلی خیلی زود حل شود.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگاناتصال سایت و اپلیکیشن به سامانه ارسال اساماس با وب سرویس پیامک!
در این مقاله، با هم دیدیم که وب سرویس پیامک چیست و چطور کار میکند. فراموش نکنید وب سرویس پلی است بین نیازهای پیامکی سازمان شما و سامانۀ ارسال اساماس! بنابراین برای ارسال پیامک همچنان به یک پنل پیامکی نیاز دارید.
خوشحال میشویم نظرات شما را بخوانیم ? همچنین میتوانید دغدغهها و پرسشهای خود را با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.