با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

نظرسنجی پیامکی چیست؟ (+ ۸ نمونه متن پیامک نظرسنجی)

مقالات دیجیتال مارکتینگ | نیکان حیدری | تاریخ بروزرسانی : ۱۲ اسفند ۱۴۰۲

نظرسنجی پیامکی چیست؟ (+ ۸ نمونه متن پیامک نظرسنجی)

اگر دنبال شکلی از اجرای نظرسنجی هستید که نرخ پاسخ‌دهی بالایی داشته باشد و در عین حال، مقرون‌به‌صرفه باشد، جای درستی آمدید؛ چراکه قرار است دربارهٔ نظرسنجی پیامکی صحبت کنیم.

تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا نه‌تنها با این نوع نظرسنجی و فواید آن آشنا شوید، بلکه چند نمونه متن نظرسنجی هم بخوانید و ایده بگیرید!

نظرسنجی پیامکی چیست؟

نظرسنجی پیامکی، نوعی از نظرسنجی است که از طریق پیامک انجام می‌شود. هدف اصلی نظرسنجی پیامکی، جمع‌آوری داده‌های مختلف در موضوعات مختلف، مثل میزان رضایت مشتری از کالا یا سرویس خریداری‌شده، میزان وفاداری مشتری به برند، سنجش امتیاز NPS و… است.

بر خلاف انواع دیگر پیامک‌هایی که کسب‌وکارها برای مخاطبان خود می‌فرستند، نظرسنجی پیامکی طالب پاسخ است! به عبارتی، قرار نیست لینک صفحهٔ نظرسنجی را برای مخاطب ارسال کنید. همه‌چیز باید از طریق پیامک انجام شود. پرسش ارسال می‌شود و منتظر دریافت پاسخ خواهید ماند؛ رفت‌وبرگشت از طریق پیامک.

یک نمونه را در پیامک زیر ببینید:

نمونه نظرسنجی پیامکی برای سنجش میزان رضایت خرید

خلاصه که با استفاده از نظرسنجی پیامکی، می‌توانید اطلاعات و داده‌های ارزشمندی از مشتریان به دست آورید. داده‌هایی که کمکتان می‌کنند کسب‌وکارتان را بهبود ببخشید و در نهایت سود بیشتری به حساب خود واریز کنید.

اگر موافق باشید، در بخش بعدی، راجع‌ به فواید این کار برای کسب‌وکارها بیشتر با هم صحبت کنیم.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

نظرسنجی پیامکی چه فایده‌ای برای کسب‌وکارمان دارد؟

در ابتدا، اجازه دهید به یک مزیت بسیار مهم جمع‌آوری داده از طریق پیامک، اشاره کنیم. تقریباً همۀ مردم موبایل دارند! نکته‌ای که حتی ماجرا را جذاب‌تر می‌کند این است: حتی گوشی‌های ساده و غیرهوشمند هم امکان دریافت و ارسال پیامک را دارند.

علاوه بر دسترسی به جمعیت خوبی از مخاطبان، نرخ بازشدن پیامک را که طبق آمار ۹۸ درصد است، باید در نظر بگیرید و به‌طور میانگین، ۹۵ درصد پیامک‌ها در کمتر از ۳ دقیقه باز می‌شوند. این ۲ مسئله به‌خوبی نشان می‌دهند پیامک فرصت خوبی برای نظرسنجی از مشتریان است!

نکته: برای افزایش مدت‌زمان پاسخ‌گویی و شرکت در نظرسنجی، پیشنهاد می‌کنیم به کاربران اجازه دهید نتایج را به‌طور آنلاین مشاهده کنند.

همۀ این‌ها را کنار بگذاریم، نظرسنجی پیامکی، ۴ کاربرد اصلی دارد:

۱. تحقیقات بازار

اگر به اطلاعاتی دربارۀ سلایق و علایق مخاطبان هدفتان نیاز دارید، می‌توانید روی این شکل از نظرسنجی، برای به دست آوردن داده‌های قابل‌اتکا و همان‌طور که بالاتر هم اشاره کردیم، به‌شکلی سریع، حساب کنید.

تحقیقات بازار با ارسال پیامک نظرسنجی

۲. گرفتن بازخورد از مشتری

یکی دیگر از کاربردهای نظرسنجی پیامکی، گرفتن بازخورد از مشتری است. بازخورد یا فیدبک، شما را در بهبود وضعیت کسب‌وکار و جلب رضایت حداکثری مخاطبان هدف یاری می‌کند.

گرفتن بازخورد از مشتری با پیامک

شما همچنین می‌توانید پس از تحویل محصول به مخاطب، از او بخواهید دربارهٔ فرایند ارسال کالا – یکی از جنبه‌های مهم خرید آنلاین – نظر دهد. یکی دیگر از کاربردهای آن، سنجش عملکرد پشتیبانی است که می‌توانید پس از پایان تماس، پیامک نظرسنجی را ارسال کنید.

۳. رضایت از خرید

راضی بودن‌‌مشتری از مجموعه، محصولات و خدمات شما، بازگشت آن‌ها را تضمین می‌کند! کسب‌وکاری سودده است که مشتریان علاوه‌بر مشتریان جدید، قدیمی‌ها را هم مجدداً به سوی خود بکشاند. با نظرسنجی پیامکی، می‌توانید مطمئن شوید که مشتریان از خریدشان راضی هستند یا اگر نیستند، نقاط ضعف خود را شناسایی کنید.

۴. سنجش رویداد

اگر ایونتی (آفلاین یا آنلاین) برگزار کردید، می‌توانید پس از پایان آن، نظر شرکت‌کننده‌ها را جویا شوید. به این ترتیب، می‌توانید میزان رضایت آن‌ها را بسنجید و برای ایونت‌های بعد برنامه بچینید.

در کل، به هر منظوری که از این نوع نظرسنجی استفاده کنید، قدمی بلند در راستای ایجاد رابطۀ عاطفی محکم بین کسب‌وکارتان و مشتری برداشته‌اید. احتمالاً می‌دانید ایجاد رابطۀ عاطفی، هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت، آورده‌های زیادی برایتان خواهد داشت.

نکته: طبق نتایج تحقیقی در کره جنوبی، اگر می‌خواهید تعداد افراد بیشتری نظر خود را پس از استفاده از محصول یا خدمت با شما در میان بگذارند، بهتر است حداقل ۱۰ روز صبر کنید. البته این به نوع محصول یا خدمت شما هم بستگی دارد؛ ولی در کل برای ارسال نظرسنجی پیامکی در زمینهٔ سنجش رضایت از خرید یا گرفتن بازخورد دربارهٔ محصول، بهتر است چند روز صبر کنید.

حالا بیایید چند نمونه متن پیامک نظرسنجی را با هم مرور کنیم.

مقاله پیشنهادی: معرفی ۷ تکنیک و استراتژی بازاریابی بازگشت مشتری!

۸ نمونه متن پیامک نظرسنجی برای شروع

برای نوشتن متن پیامک نظرسنجی، می‌توانید از نمونه‌های زیر ایده بگیرید:

آرشام عزیز، قورمه‌سبزی ما رو دوست داشتی؟ اگر جوابت مثتبه، کلمۀ بله رو برامون بفرست و اگر باب میلت نبود، کلمۀ نه رو بفرست!

خیلی خوشحال می‌شیم بدونیم ایبوک «تبلیغات در گوگل» برای شما مفید بود یا نه. کافی است از ۰ (کمترین) تا ۱۰ (بیشترین) به آن نمره دهید!

امسال عید دوست داری کجا بری؟ ۱. استانبول ۲. دوبی ۳. گرجستان ۴. بالی ۵. مالزی
عدد موردنظرتان را پیامک کنید ?

برای عطر و ادکلن چقدر هزینه می‌کنید؟ ۱. کمتر از ۵۰۰ هزار تومان 2. بین ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان ۳. بیشتر از ۲ میلیون تومان
عدد موردنظرتان را به همین شماره پیامک کنید ?

کارجوی عزیز، با ۰ تا ۱۰، میزان تمایلت برای معرفی سایت شغل‌یابر به بقیه رو مشخص کن.

خانم مشیر، لطفاً با ارائۀ بازخورد خود در رابطه با کیفیت خدمات درمانی بیمارستان شمیران، به ما کمک کنید بهتر از قبل شویم. میزان رضایت خود را با ارسال عددی از ۱ (کمترین) تا ۱۰ (بیشترین) اعلام کنید!

حالا که چندوقتی میشه از ما گلدون خریدی، بهمون بگو از کیفیتشون راضی هستی یا نه؟ هرقدر پاسخت جزئیات بیشتری داشته باشه، کار ما برای بالا بردن کیفیت راحت‌تر میشه.

برای ارائهٔ خدمات بهتر، خوشحال می‌شویم نقاط ضعف و قوت فروشگاه آنلاین «برتر کالا» را به همین شماره پیامک کنید.

یک نمونهٔ واقعی هم از پذیرش ۲۴ ببینید که در آن با یک متن صمیمانه و شخصی‌سازی‌شده، از مخاطب خواسته شده نظر خود را ثبت کند. چنین رویکردی به استقبال مخاطب و شرکت در نظرسنجی ختم می‌شود:

نمونه پیامک نظرسنجی

احتمالاً الان می‌گویید چطور می‌توانم نظرسنجی پیامکی را اجرا کنم؟ بیایید ببینیم.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

نحوهٔ ارسال پیامک نظرسنجی

اگر قبلاً هم از سرویس‌های پیامکی استفاده کرده باشید، می‌دانید چقدر کار ساده‌ای در پیش دارید. فقط کافی است مطابق مراحل زیر پیش بروید:

۱. گرفتن پنل پیامکی (ثبت‌نام در سامانه‌های ارسال پیامک): اولین قدمی که باید برای ارسال هر نوع پیامک از جانب کسب‌وکارتان بردارید.

۲. گرفتن خط خدماتی: برای ارسال پیامک نظرسنجی به خط اختصاصی نیاز دارید. در مقالهٔ «ارسال پیامک با شماره مجازی چگونه است؟»، تعرفهٔ ۵ سرشمارهٔ رایج را بررسی کرده‌ایم.

۳. شارژ حساب: به ازای هر پیامکی که ارسال می‌شود، مبلغی باید بپردازید. به همین خاطر، اکانت خود را به مقدار لازم شارژ کنید.

۴. بارگذاری لیست مخاطبان: در این مرحله، شماره‌هایی را که قرار است برای آن‌ها پیامک ارسال کنید ، در پنل بارگذاری می‌کنید.

۵. انجام‌دادن تنظیمات ماژول نظرسنجی: شما باید مواردی مثل سؤال، شمارهٔ گیرنده (شماره‌ای که پاسخ مخاطب را بگیرد) و مجاز بودن یا نبودن شمارهٔ تکراری را مشخص کنید.

۶. ارسال پیامک نظرسنجی: واضح است؛ بعد از آماده‌سازی همه‌چیز، پیامک را برای مخاطب هدف خود ارسال خواهید کرد.

در بخش آخر مقاله، بیایید دربارهٔ سنجش صحت اطلاعات نظرسنجی پیامکی چند دقیقه با یکدیگر صحبت کنیم.

مقاله پیشنهادی: NPS چیست؟ چگونه وفاداری مشتریان را بسنجیم؟

سنجش اطلاعات نظرسنجی پیامکی با ۲ پارامتر مهم

در نظرسنجی، پارامترهای مهمی مثل موارد زیر اهمیت دارند:

  • روش جمع‌آوری داده‌ها (در اینجا پیامک نظرسنجی است)
  • میزان تلاش پاسخ‌گو (نرخ پاسخ‌دهی)
  • جمله‌بندی، ترتیب پرسش‌ها و نوع پرسش (باز یا چندگزینه‌ای)
  • رفتارهای اندازه‌گیری‌شده
  • دقت اطلاعات استراخ‌شده

ولی در نهایت، انتظاری که ما از نظرسنجی داریم این است که نتایجی معتبر و قابل‌اعتماد به همراه داشته باشد. اینجاست که سروکلهٔ ۲ پارامتر Validity (روایی) و Reliability (پایایی) پیدا می‌شود.

روایی به این مسئله اشاره دارد که یک ادعا، نتیجه‌گیری یا تصمیم چقدر دقیق، منطقی و توجیه‌پذیر است. به عبارتی، آیا نظرسنجی آنچه را که ادعا می‌کند نشان می‌دهد، واقعاً نشان می‌دهد یا نه؟

اجازه دهید یک مثال بزنیم. مثلاً ممکن است نتایج نظرسنجی پیامکی شما نشان دهد ۵۰ درصد مردم ایران از آیفون استفاده می‌کنند! حالا روایی به این مسئله اشاره می‌کند که این نتیجه بر اساس یک نمونهٔ آماری ۱۲ نفره است یا ۱۲ میلیونی؟

قضاوت دربارهٔ اعتبار داده‌ها مستلزم بررسی حاشیه خطا و سایر پارامترهای مهم است؛ ولی در کل، به این معناست که آیا داده‌ها از ادعای شما پشتیبانی می‌کنند یا خیر!

به‌طور کلی، روایی میزان دقت اندازه‌گیری ما را نشان می‌دهد. مثلاً آیا سؤال پیامک نظرسنجی، راه درستی برای سنجش پارامتر موردنظر ماست یا خیر؟ آیا تمام ابعاد در نظر گرفته شده‌اند؟

و اما پایایی! Reliability به این معناست که اگر ما همین نظرسنجی را دوباره در شرایط مشابه تکرار کنیم، همین نتایج به دست می‌آیند یا خیر؟ این مسئله به‌خصوص در سنجش رضایت مشتری و ردیابی وضعیت برند اهمیت دوچندانی دارد؛ چراکه تغییر پرسش، پاسخ متفاوتی را به دنبال دارد.

برای سنجش پایایی نظرسنجی پیامکی، می‌توانید همان پرسش را در ۲ مقطع زمانی مطرح کنید و ببینید نتایج تکرار می‌شوند یا نه.

روایی و پایایی نظرسنجی پیامکی

پرسیدن ۲ پرسش هم در سنجش روایی و پایایی به شما کمک می‌کنند:

  • روایی: آیا سؤالی که پرسیده‌ام، همان چیزی را اندازه‌گیری می‌کند که باید کند؟
  • پایایی: آیا اگر سؤالی را که مطرح کرده‌ام، به‌طور مداوم یک پاسخ را به‌ دنبال دارد؟

مثلاً‌ ممکن است شما بخواهید به عملکردتان پاسخ دهند. در این حالت، پرسیدن زودهنگام شاید نتیجهٔ بدی به دنبال داشته باشد یا درصد زیادی از پاسخ‌دهنده‌ها در زمان پاسخ، عصبانی یا در شرایط بدی باشند. در این حالت، بهتر است با تکرار نظرسنجی، مطمئن شوید نتایج درست است.

یک مثال دیگر بزنیم و پروندهٔ این بخش را ببندیم. به پرسش زیر نگاه کنید:

  • آیا از خرید خود راضی بوده‌اید؟

چنین پرسشی برای سنجش رضایت مشتری از نحوهٔ ارسال کالا مناسب نیست. ممکن است پاسخ بر اساس فرایند سریع خرید آنلاین باشد یا بر اساس کندی تحویل کالا! یک تغییر کوچک در پرسش نظرسنجی و اشاره‌کردن به پارامتر موردنظر، باعث می‌شود نتایج به آنچه که می‌خواهید نزدیک شوند.

نکته: پایایی، روایی را تضمین نمی‌کند و برعکس! یعنی ممکن است نتایج شما با تکرار نظرسنجی تغییر نکنند؛ ولی به این معنا نیست که پرسش مطرح‌شده در پیامک، همان چیزی را اندازه‌گیری می‌کند که می‌خواهید.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

ایجاد رابطهٔ مستحکم با مشتری از طریق ارسال پیامک نظرسنجی

فقط فروش مهم نیست! وقتی کسب‌وکاری راه‌اندازی می‌کنید، باید روی جذب عاطفی مشتری وقت بگذارید. بسیار مهم است که رابطه‌ای مستحکم و ناگسستنی بین کسب‌وکارتان و مشتریانش ایجاد شود. موضوعی که به دستاوردهای مختلف در کوتاه‌مدت و بلندمدت منجر می‌شود.

نظرسنجی پیامکی، راهی سریع و آسان برای گرفتن بازخورد، سنجش رضایت مشتری و تحقیقات بازار است. در این مقاله، با ارائۀ نمونه متن‌هایی که کارآمدی خود را ثابت کرده‌اند، سعی کردیم ذهن شما را برای نوشتن متن و پیاده‌سازی این نوع نظرسنجی آماده کنیم.

اگر سؤالی در این رابطه دارید، در قسمت نظرات آن را با ما مطرح کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی