دسترسی به مشتریان بالقوهٔ خارجی و توسعه بازار به بیرون از مرزهای ایران دیگر مثل گذشته سخت نیست. نیاز نیست حتماً با آژانسهای تبلیغاتی خارجی دستوپنجه نرم کنید تا بتوانید گوشهای از خیابان یا مغازه را از آن خود کنید.
تبلیغات در سایتهای خارجی به شما کمک میکند راحتتر و حتی با پرداخت ریالی در جایی حضور پیدا کنید که مشتریان بالقوهٔ شما زندگی میکنند!
ولی چطور؟
در این مقاله، نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی از ایران را با هم بررسی میکنیم تا ببینید چگونه میتوان هم جلوی چشم مشتریان خارجی ظاهر شد و هم چطور مشتریان ایرانی را حین گشتوگذار در سایتهای خارجی جذب کرد.
اگر آمادهاید، مستقیم و بدون حاشیه برویم سراغ درخشیدن در سراسر وب!
۴ روش تبلیغات در سایتهای خارجی
همان طور که ارسال پیامک انبوه و ارسال پیامک منطقهای برای تحقق ۲ هدف متفاوت مناسب هستند، راههای تبلیغات در سایتهای خارجی هم هرکدام برای هدفی خاص ساخته شدهاند.
بیایید با یکی از گزینههای موثر که هم برای توسعه بازار مناسب است و هم بهبود سئو شروع کنیم.
۱. انتشار رپورتاژ آگهی
به زبان ساده، رپورتاژ یک محتوای متنی (یا همان مقاله) است که در بین مقالات سایتهای بزرگ و معتبر قرار میگیرد و حاوی یک یا چند بکلینک به سایت خودتان است.
چون رپورتاژ آگهی تفاوتی با سایر مقالههای سایت منتشرکننده ندارد، حس تبلیغبودن کمتری به مخاطب القا میکند و شانس بیشتری برای خواندهشدن دارد.
با انتشار رپورتاژ آگهی با یک تیر دو نشان میزنید؛ چطور؟
هم کسبوکار یا محصول و مزایای آن را معرفی میکنید و بیشتر شناخته میشوید و هم با لینکسازی و جذب بکلینک از سایتهای قوی و معتبر، رتبهٔ سایتتان را در گوگل ارتقا میدهید.
یکی از راههای تبلیغات در سایتهای خارجی، همین انتشار محتوای خودتان (رپورتاژ) در سایتهای خارجی است.
این روش فقط یک مشکل دارد:
پیداکردن سایتهای خارجی معتبر و ارتباط برقرارکردن با آنها اصلاً کار راحتی نیست و پرداخت پول به سایتهای خارجی از ایران هم دردسرهای خاص خودش را دارد.
اما…
تریبون (یکی از زیرمجموعههای یکتانت) این مشکل را حل کرده است!
آنها بهتازگی یک سرویس جدید معرفی کردهاند که با کمک آن، میتوانید به راحتی آبخوردن، از طریق پنل فارسی و پرداخت ریالی، رپورتاژتان را در سایتهای خارجی معتبری مثل Forbes منتشر کنید.
در حال حاضر، تریبون تلاش کرده است شرایط انتشار رپورتاژ در سایتهای خارجی به زبانهای مختلف مثل روسی، اوکراینی، چینی، انگلیسی، فرانسوی و کرواتی را برای شما فراهم کند.
هرکدام از این سایتها، قوانین و استانداردهای خاص خودشان (مثل تعداد کلمات، تعداد عکسها، محل انتشار، تعداد لینکهای فالو و نوفالو و…) را برای انتشار رپورتاژ دارند. میتوانید گزینهٔ موردنظر را بسته به نیازتان از بین سایتها انتخاب کنید.
البته نگران تولید محتوای خارجی بر اساس این استانداردها نباشید! اگر مشکلی در تولید محتوای رپورتاژ خارجی دارید، خودِ تریبون این کار را برای شما انجام میدهد.
از مزایای سرویس رپورتاژ خارجی تریبون میتوان به این موارد اشاره کرد:
- توسعهٔ بازار (دسترسی به مشتریان خارجی و معرفی محصول یا خدمت به آنها)
- بهبود لوکال سئو
- افزایش اعتبار برند در سطح بینالمللی
- بهبود سئوی صفحات غیرفارسی (گرفتن بکلینک معتبر)
نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی با کمک این سرویس هم بسیار ساده است؛ کافی است بعد از ثبتنام در پنل تریبون، به سراغ بخش «رپورتاژ خارجی» بروید.
در این بخش، مشخصات هر سایت اعم از اعتبار، زبان، تعرفه و محل انتشار رپورتاژ را مشاهده میکنید. بعد از آن، گزینههای مختلف را به سبد خود اضافه میکنید و کمپین را میسازید. پس از پرداخت هزینهٔ انتشار رپورتاژ به ریال، میتوانید محتوای خود را مستقیماً در این سایتها منتشر کنید.
? توجه: شما در هر مرحله، میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان تریبون از طریق تیکت پشتیبانی در ارتباط باشید.
بیایید برویم سراغ نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی از طریق قدرتمندترین پلتفرم تبلیغاتی دنیا تا ببینیم چگونه میتوانیم بنرهای تبلیغاتی خود را در این سایتها نمایش دهیم.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۲. تبلیغات نمایشی با گوگل ادز
یکی دیگر از راههای تبلیغات در سایتهای خارجی، تبلیغات نمایشی (دیسپلی) گوگل ادز است.
گوگل، شبکهٔ نمایش بزرگ و گستردهای به نام «Google Display Network» در اختیار دارد که شامل بیش از ۲ میلیون وبسایت در سراسر وب است.
طبق آمار، شبکهٔ نمایش گوگل به شما این امکان را میدهد که به بیش از ۹۰ درصد کاربران اینترنت دسترسی داشته باشید؛ بیش از ۲/۵ تریلیون نمایش تبلیغ به بیش از ۲ میلیارد کاربر!
فوقالعاده است؟ بله!
در این روش، شما از طریق پلتفرم تبلیغاتی گوگل (گوگل ادز)، بنرهای تبلیغاتی (تصویر ثابت یا انیمیشن) را در جایگاههای مختلف (صفحه های سایتها، مقالهها و ویدئوها) نمایش میدهید.
برخلاف تبلیغات در سرچ گوگل (کمی جلوتر دربارهٔ آن توضیح میدهیم) که بر اساس کلمات کلیدی است و در SERP (صفحهٔ نتایج جستوجو) نمایش داده میشود، بهطور کلی هدفگیری مخاطبان و نمایش در تبلیغات نمایشی به دو شکل است:
- هدفگیری مبتنی بر وبسایت
در این حالت، تبلیغات در صفحههای سایتهای مختلف قرار میگیرد و به تمام مخاطبان آن سایتها نمایش داده میشود. ۳ گزینهٔ محبوب برای هدفگیری هم دارید: انتخاب سایت (ها)، نمایش بر اساس موضوع و هدفگیری مبتنی بر کلیدواژه.
در هدفگیری موضوعی، تبلیغات در صفحههایی با موضوع خاص(که از قبل مشخص میکنید) نمایش داده میشود. دستهبندی موضوعها را در تصویر زیر مشاهده کنید. (هر دسته شامل چند زیرمجموعه است)
مثلاً اگر بیمه درمانی را تبلیغ میکنید، تبلیغ شما در محتواهایی با موضوع «راهنمای انتخاب بهترین بیمه» نمایش داده میشود.
در هدفگیری مبتنی بر کلیدواژه، شما لیستی از کلمات کلیدی انتخاب میکنید و تبلیغ بر اساس آنها در صفحههای مرتبط نمایش داده میشود.
- هدفگیری مبتنی بر کاربر
روش دوم هم این است که مخاطب را بر اساس ویژگیهای جمعیتشناسی (مثل سن و جنسیت)، علایق و رفتار آنها در سطح وب دستهبندی و تبلیغ مناسب و مرتبط با هر دسته را به آنها نشان دهید.
مثلاً میتوانید کاربرانی را که بهدنبال یک محصول یا خدمت خاص هستند، بر اساس رفتارشان در اینترنت هدف بگیرید. یا میتوانید افرادی را هدف بگیرید که قبلاً از سایت شما بازدید کردهاند تا محصول یا خدمت خود را سرلوحهٔ ذهن آنها کنید. یکی از قابلیتهای این روش هم این است که میتوانید کاربران لیست ایمیل خود را مجدد هدف بگیرید.
علایق کاربران هم راهی برای هدفگیری آنهاست که دستهبندی زیر برای این کار در نظر گرفته شده است:
تبلیغات نمایشی ریسپانسیو (واکنشگرا) یکی از مزایای گوگل ادز است؛ چراکه اندازه، ظاهر و فرمت تبلیغ بهطور خودکار تنظیم میشود تا تبلیغ شما با هر جایگاه نمایش موجود مطابقت داشته باشد و عملکرد و تاثیر آن بهبود پیدا کند.
شما فقط کافی است تصاویر، لوگو، دیسکریپشن و تایتل را مشخص کنید و باقی کار را به گوگل ادز بسپارید. برای ساختن هر تبلیغ ریسپانسیو باید حداقل
- ۵ هدلاین مشخص کنید
- ۵ تصویر به گوگل ادز دهید
- ۵ دیسکریپشن بنویسید
- یک لوگوی ۱:۱ بارگذاری کنید
- یک هدلاین بلند بنویسید
- نام کسبوکارتان را وارد کنید
ترکیبکردن این موارد با یکدیگر و یافتن بهترین تبلیغ با عملکرد و تاثیرگذاری خوب هم برعهدهٔ گوگل ادز!
در حالی که تبلیغات در گوگل به شما کمک میکند وقتی محصول یا خدمت را تبلیغ کنید که کاربر در حال جستوجوی آن است، شبکهٔ نمایش به شما اجازه میدهد توجه افراد را یک پله زودتر جلب کنید؛ زودتر از جستوجو و قبل از احساس نیاز از سمت مشتری!
ولی شاید با خودتان بگویید چرا باید زمانی که کاربر در حال خواندن محتوا و گشتوگذار در وبسایتهاست، باید خودمان را تبلیغ کنیم و نه زمانی که بهدنبال راهحلی مشخص برای نیاز خود است؟
- به لطف المانهای بصری، این فرصت را دارید نام خود را در ذهن مخاطب حک کنید و خودتان را از سایر رقبا متمایز کنید
- آیا مخاطب موردنظرتان، نام شما را شنیده است؟ از وجود شما اطلاع دارد؟ همین مسئله است که ۸۴ درصد کسبوکارهای B2B اذعان داشتهاند «ایجاد آگاهی از برند» برای آنها اهمیت بیشتری دارد و پس از آن جذب لید و فروش! (منبع) چیزی که از طریق تبلیغات نمایشی رقم میخورد
- وقتی آگاهی از برند را افزایش میدهید، شانس بیشتری دارید که کاربر روی سایر تبلیغات کلیک کند و پیشنهاد شما را بپذیرد
?نکته: ۲۷ درصد کاربران بعد از دیدن تبلیغات نمایشی دربارهٔ آن محصول یا کسبوکار جستوجو میکنند و در این حالت، نرخ تبدیل آنها ۵۹ درصد افزایش پیدا میکند. (منبع)
علاوه بر این موارد، اغلب کاربران پس از کلیک روی تبلیغ بلافاصله به مشتری تبدیل نمیشوند؛ بنابراین شما باید آنها را دوباره و دوباره هدف بگیرید. بد نیست بدانید نرخ کلیک تبلیغات ریتارگتینگ ۱۰ برابر تبلیغات عادی است. (منبع)
و اما آخرین دلیل، قابلیتهای هدفگیری است که برای شما بسیار اهمیت دارد. اینکه تبلیغ را چه کسی ببیند و در چه صفحههایی با چه موضوعهایی نمایش داده شود. موضوعی که به شما کمک میکند «درست» هزینه کنید و پول خود را هدر ندهید.
یک نمونهٔ دیگر هم که تبلیغ کارگزاری فارکس است در صفحهٔ آبوهوای یکی از شهرهای ایران ببینید:
پس هم میتوانید کاربران داخل ایران و هم خارج از ایران را با این روش (برخلاف رپورتاژ که مختص کاربران خارجی است) هدف بگیرید.
نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی با کمک گوگل ادز هم بهطور خلاصه به این شرح است:
- ساختن اکانت گوگل ادز
- ورود به داشبورد
- کلیککردن روی دکمهٔ «+»
- انتخاب کمپین Display
- تعیین نام کمپین، موقعیت مکانی و زبان، قیمت پیشنهادی و. بودجه
- تنظیمات هدفگیری
- ایجاد تبلیغ نمایشی
- کلیککردن روی Create Campaign
۳. تبلیغات در یوتیوب
به این آمار توجه کنید:
- یوتیوب بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهیانه دارد
- ۶۰ درصد مردم ترجیح میدهند ویدئوی آنلاین ببینند تا برنامهٔ زندهٔ تلویزیونی!
- یوتیوب دومین سایت محبوب برای جستوجو است
- ۵۱ درصد کاربران یوتیوب، هر روز به آن سر میزنند
- کاربران بهطور میانگین ۱۹ دقیقه در روز را در یوتیوب میگذرانند
- ۷۰ درصد کاربران بعد از دیدن تبلیغ یک محصول در یوتیوب، آن را تهیه میکنند
حالا شما خودتان حدیث مفصل را از این مجمل بخوانید!
این اعداد و ارقام به شما میگوید که یوتیوب یک بستر عالی برای تبلیغات و جذب گروه بزرگی از مخاطبان هدف (خارجی و ایرانی) است.
با تبلیغات در یوتیوب، علاوه بر اینکه به جمعیت بزرگی از کاربران – که میتوانند مشتریان بالقوهٔ شما باشند – دسترسی دارید، میتوانید با بخشبندی و هدفگیری دقیق مخاطبان (مثل نمایش تبلیغ بر اساس کلمات کلیدی مرتبط، موضوع یا رفتار کاربر، اطلاعات دموگرافی و علایق مخاطب در یوتیوب) تبلیغات هدفمندی داشته باشید و تاثیر آن را دوچندان کنید.
همچنین هزینهٔ تبلیغات در یوتیوب بهازای هر بازدید حساب میشود و شما میتوانید مطمئن باشید که تکتک ریالهایی که برای تبلیغات خرج میکنید در راه دیدهشدن تبلیغ و تعامل با آن صرف میشود.
بیایید چند نمونه تبلیغ در یوتیوب را با هم ببینیم:
✔️ پریرول (قبل از پخش)
تبلیغات پری رول همان ویدئوهای کوتاهیاند که قبل از ویدئو نمایش داده میشوند.
✔️ صفحهٔ اصلی (هوم) یوتیوب
تبلیغ شما ممکن است به شکل بنری یا ویدئویی در صفحهٔ اصلی یوتیوب به کاربران نشان داده شود.
✔️ سرچ یوتیوب
شما با تبلیغات در یوتیوب، این شانس را دارید که قبل از نتایج ارگانیک جستوجو و در صدر نتایج ظاهر شوید.
همان طور که میبینید، تبلیغات در یوتیوب همیشه به شکل ویدئو نیست و شما میتوانید از آن بدون ویدئو هم بهره ببرید.
برای آشنایی بیشتر با تبلیغات در یوتیوب، پیشنهاد میکنیم حتماً مقالهٔ «انواع تبلیغات در یوتیوب + مزایا و تعرفه» را که قبلاً تهیه کردیم، بخوانید تا با تعرفه و انواع تبلیغات در این پلتفرم محبوب آشنا شوید.
نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی از طریق کمپین دیسپلی گوگل ادز را با هم دیدیم؛ ولی یک راه دیگر برای حضور در این سایتها و از طریق یک کمپین دیگر هم وجود دارد!
۴. تبلیغات در گوگل!
گوگل ادز علاوه بر شبکهٔ نمایش خود، یک موتور جستوجو هم دارد که معدن مشتری است! برای رسیدن به نتایج آن، اغلب اوقات به سئو پناه میبریم؛ ولی یک راه سریع هم بهنام تبلیغات وجود دارد.
مزیت تبلیغات در گوگل این است که شما تبلیغ خود را در جایی نمایش میدهید که اکثر کاربران در آنجا بهدنبال راهحلی برای حل مشکل خود هستند؛ بنابراین به خرید و جذب نزدیکترند.
با تبلیغات در گوگل، تبلیغ متنی شما در قالبی شبیه به نتایج ارگانیک و بدون درنظرگرفتن سئو و رتبه سایتتان، در صفحهٔ نتایج جستوجو (SERP) نمایش داده میشود. این نوع تبلیغات راهکاری عالی برای افزایش فروش آنی است.
ولی ما بهدنبال راهی برای حضور در سایتهای خارجی هستیم، درست است؟ با کمپین تبلیغاتی در گوگل، میتوانید با یک تیر ۲ نشان را بزنید: هم در نتایج گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط ظاهر شوید و هم بهصورت بنری سر از سایتهای خارجی در بیاورید.
برخلاف تبلیغات نمایشی گوگل، در این نوع تبلیغات، خودتان نمیتوانید محتوا و آیتمهای تبلیغ را طراحی کنید و همان متن تبلیغ بهطور خودکار به یک بنر تبلیغاتی نهچندان زیبا تبدیل میشود.
برای این کار کافی است هنگام ساخت کمپین، بخشهای مشخصشده در تصویر زیر تیک گزینهٔ «Include Google Display Network» را بزنید.
اگر بهدنبال جایی مطمئن برای اجرای تبلیغات در گوگل ادز میگردید، میتوانید روی فرست ادز، زیرمجموعهٔ یکتانت، حساب کنید.
شارژ اکانت گوگل ادز و همچنین کار با آن چندان راحت نیست؛ بهخصوص در تبلیغات دیسپلی. شما میتوانید اجرای کمپینهای دیسپلی و تبلیغات در یوتیوب را به فرست ادز بسپارید تا آنها اجرا و بهینهسازی را برعهده بگیرند.
یکی دیگر از خدمات این مجموعه، تبلیغات در جیمیل است که از قضا برای کسبوکارهای ایرانی بسیار مناسب است. شما با کمک آن، میتوانید هم به کاربران ایرانی و هم خارجی دسترسی پیدا کنید.
خارجیها برخلاف ما ایرانیها به ایمیل بیشتر وابستهاند و از آن برای مراودات تجاری و کارهای شخصی استفاده میکنند. جیمیل هم در این میان سهم بازار بسیار خوبی دارد (۳۰/۴ درصد طبق آمار ۲۰۲۱)؛ ۱/۸ میلیارد کاربر!
به یک نمونه تبلیغ در جیمیل نگاه کنید:
تبلیغات جیمیل از نظر ظاهری بهغیر از یک برچسب «Ad» تفاوتی با سایر ایمیلها ندارند. همان طور که در تصویر زیر میبینید، عنوان ایمیل دقیقاً مانند سایر ایمیلهای صندوق ورودی است.
وقتی کاربر این ایمیل را باز میکند، با تبلیغ شما روبهرو میشود که حاوی عکس، عنوان، توضیحات و دکمهٔ CTA است. وقتی کاربر روی دکمه کلیک کند، به لندینگ پیج شما هدایت میشود.
تا اینجا فهمیدیم که چگونه در سایت های خارجی تبلیغ کنیم. یک پیشنهاد هم برای شما داریم. شما میتوانید افرادی را که در خارج از ایران زندگی میکنند، در سایتهای ایرانی هم هدف بگیرید. برای این کار، کافی است تنظیمات نمایش تبلیغات کلیکی یکتانت را به «خارج از ایران» محدود کنید.
حالا فقط یک سؤال باقی میماند که چه کسبوکاری بهدنبال تبلیغات در سایتهای خارجی باشد؟ در بخش آخر، دربارهٔ آن بیشتر صحبت میکنیم.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگانتبلیغات در سایتهای خارجی برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
جواب این سؤال به نوع کسبوکار و مخاطبان هدف شما بستگی دارد. هرجا که مخاطب هدف شما حضور داشته باشد، میتوانید روی قدرت تبلیغات حساب کنید.
راستش را بخواهید، این روزها کاربران ایرانی زیادی (مثل خود من) برای خواندن محتواهای بهروز و معتبر سایتهای خارجی را دنبال میکنند.
خب، این یک فرصت عالی برای دسترسی به کاربران ایرانی و تبلیغات برای جذب مخاطبان هدفتان از سایتهای خارجی است.
ولی در کل، تبلیغات در سایتهای خارجی برای این نوع کسبوکارها مفیدتر است:
- کسبوکارهایی که مشتری خارجی دارند یا سرویس، خدمات و محصولات آنها به درد خارجیها میخورد (مثل فروشگاههای آنلاین که میتوانند کالا و محصولاتشان را به خارجیها بفروشند)
- کسبوکارهایی که بهدنبال جذب سرمایهگذار خارجی هستند
- کسبوکارهای حوزهٔ سلامت، بیمه و توریسمدرمانی
- هتلها، اقامتگاهها، کسانی که تورهای گردشگری برگزار میکنند و کلاً کسبوکارهایی که هدفشان جذب توریست و گردشگر است
- مؤسساتی که شرایط جذب دانشجویان بینالمللی دارند
- کسبوکارهایی که در زمینهٔ جذب مهاجر (خرید ملک، مؤسسههای حقوقی و…) فعالیت دارند
برای نمونه، اتاقک بهتازگی یک سرویس جدید برای اقامت در ترکیه با پرداخت ریالی فراهم کرده است. از آنجایی که افرادی که زیاد به ترکیه سفر میکنند، با سایتها و پلتفرمهای ترکیهای بیشتر سروکار دارند.
تبلیغات در سایتهای خارجی میتواند فرصت خوبی برای جذب مشتری، سرمایهگذار و همچنین کسانی که میخواهند اقامتگاه خود را از طریق اتاقک در اختیار بقیه بگذارند، باشد. (این فقط یک مثال فرضی و پیشنهاد بود)
در سایتهای خارجی بدرخشید!
خب! به آخر این مقاله رسیدیم و حالا میدانید برای دیدهشدن کسبوکار و محصولتان در سایتهای خارجی، باید به سراغ کدام روشها بروید.
البته گزینههای دیگری مثل تبلیغات در آمازون، تبلیغات در علیبابا، تبلیغات در فیسبوک و… هم وجود دارد؛ ولی ما سعی کردیم در این مقاله، گزینههایی را بررسی کنیم که دسترسی راحتتری دارند و برای کاربران ایرانی مناسبترند.
اگر سؤالی دارید یا به راهنمایی بیشتری دربارهٔ نحوه تبلیغ در سایتهای خارجی نیاز دارید، حتماً در بخش نظرات همین پست با ما در ارتباط باشید.