بالأخره بعد از ماهها بیداریکشیدن و تلاشهای شبانهروزی بیوقفه، محصولتان را ساختهاید؛ اما این تازه پلان اول ماجراست!
پلان دوم با چیدن برنامهای درستوحسابی برای معرفی محصول جدیدتان و عرضهٔ آن به بازار شروع میشود.
مهم نیست محصول شما چیست؛ چراکه اگر برنامهای برای رونمایی و آمادهکردن بازار برای پذیرش آن نداشته باشید، به احتمال زیاد در بازاریابی و فروش آن هم به دردسر خواهید افتاد.
این اتفاق ناگوار را که نمیخواهید؟!
پس تا انتهای مقاله با همراه باشید تا شما را با چموخم این فرایند و اصول و تکنیکهای عملی معرفی و عرضهٔ محصول به بازار آشنا کنیم.
فهرست مطالب
منظور از معرفی محصول چیست؟
اگر بخواهیم این مفهوم را در یک خط تعریف کنیم، میتوان اینطور گفت:
فرایند معرفی، اطلاعرسانی و ایجاد علاقه (یا نیاز) در مخاطب، قبل از تولید و عرضهٔ انبوه یک محصول به بازار.
این کار، بهجز ایجاد آمادگی در بازار و مشتری برای پذیرش محصول جدید، با سروصدایی که دربارهٔ آن به پا میکند، به افزایش سهم از بازار و فروش هم کمک زیادی میکند.
رونمایی از محصول آنقدر مهم است که استیو جابز میگوید:
ارزش یک محصول را نحوهٔ معرفی آن بیان میکند.
به همین دلیل هم خود اپل قبل از عرضهٔ انبوه محصولات جدیدش، ایونتهای پرزرقوبرقی برگزار میکند تا با دادن اطلاعات، تبوتاب و هیجان طرفداران خود را بالا ببرد.
طرفداران هم برای خرید و تجربهٔ ویژگیهای منحصربهفرد محصول جدید لحظهشماری میکنند. به این ترتیب، اپل فروش فوقالعادهای را بهمحض عرضهٔ انبوه تجربه میکند!
البته معرفی و رونمایی از محصول، به همین راحتیها نیست؛ برای اینکه با دست پر به سراغ مخاطب بروید، باید یکسری اصول را رعایت کنید.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهمعرفی محصول به بازار و مشتری در ۷ گام
قبل از رونمایی و عرضهٔ محصول جدید، شما باید ۱ + ۶ مرحلهٔ مهم را پشت بگذارید. بیایید با هم تمام این مراحل را پلهپله طی کنیم!
✔️ پیشنهاد میکنیم یک چکلیست لانچ برای خودتان تدارک ببینید تا مطمئن شوید که هیچکدام را از قلم نمیاندازید.
گام اول: مشخصکردن نیاز بازار و مشتری
معرفی و رونمایی از محصول، بدون در دست داشتن دادهها و اطلاعات موثق از شرایط بازار هدف و نیازهای مشتری، مثل رانندگی با چشمهای بسته است!
پس تحقیقات بازار اولین گامی است که باید بردارید:
تحقیقات بازار یعنی شناخت نیازها، فرصتها، مشکلات و هرچیزی که باعث میشود درک بهتری از شرایط کلی بازار داشته باشیم.
در یک کلام، در تحقیقات بازار، باید ببینید مشتریان هدف شما از محصولتان چه میخواهند.
تناسب محصول با نیاز بازار، نقش تعینکنندهای در لانچ موفقیتآمیز محصول شما ایفا میکند.
مشخصکردن این نیازها کاری ندارد؛ چون مشت نمونهٔ خروار است!
منظورمان این است که لازم نیست خیلی روی این مرحله توقف کنید و ماهها برای شناخت بازار هدف وقت بگذارید.
همین که با تعدادی از مشتریان فعلی یا بالقوهٔ خودتان از طریق طرح پرسشنامه صحبت کنید، میتوانید به جزئیات کلیدی و تعیینکنندهای دست پیدا کنید.
یک راه دیگر هم آزمایش و بررسی بیگ دیتا و رصد رفتار کاربران از طریق ابزارهایی مثل هاتجر و گوگل آنالیتیکس و… است. اگر میخواهید کار با هاتجر را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «هاتجر چیست؛ آموزش هاتجر برای افزایش فروش و تجربه کاربری بهتر!» را مطالعه کنید.
هدف از دانستن این اطلاعات، رسیدن به یک طرح شفاف و تعیین فریمورک برای انجام مراحل بعدی است.
گام دوم: شناختن رقبا
در مرحلهٔ دوم باید از بازارشناسی به رقیبشناسی برسید!
در یک مقایسهٔ کلی، تفاوتها و مزایای خود با رقبای همرده را مشخص کنید.
با جوابدادن به سؤالاتی از این قبیل، شناخت خوبی از جایگاه خودتان در برابر رقبا پیدا میکنید:
- رقبای شما چه کسانی هستند؟
- چه چیزی برند و محصول شما را از رقیب متمایز میکند؟ (مزیت رقابتیتان چیست؟)
- چرا مشتری باید محصول شما را به رقیب ترجیح بدهد؟ (ارزش پیشنهادیتان چیست؟)
- رقبا چه مقدار از سهم بازار هدف شما را در دست دارند؟
- دلایل خرید و عدم خرید مشتریان از رقبا چیست؟
با شناخت رقبا و نقاط ضعف و قوت آنها در ارائهٔ محصول مشابه با شما، تسلط بیشتری بر استراتژیهای رقابتی با آنها خواهید داشت.
گام سوم: ساختن نمونهٔ اولیه و تست
حالا دیگر نقاط ضعف و قوت خود و رقیبان را میشناسید و با نیازها و مشکلات مشتریان آشنایید؛ پس آمادهاید که محصولی بسازید تا نیاز بازار و ضعف رقبا را پوشش دهد.
برای ساخت نسخهٔ ابتدایی محصول، خیلی خودتان را به خرج نیندازید! چون ممکن است مشتریان علاقهای به محصول شما نداشته باشند و هزینه و منابعی که صرف کردید، تلف شود.
بهتر است در ساخت نمونهٔ اولیهٔ محصول، روی یک سری از ویژگیها و مشخصات اصلی که برای شما و مشتری مهم است کار کنید و بعد در مراحل بعد، با امتحانکردن محصول، نواقص و ایرادات آن را رفع کنید.
ارزیابی و بررسی جزئیات محصول را میتوانید با ارائهٔ آن به اعضای تیمتان شروع کنید.
در این مرحله، از هیچ پیشنهاد و بازخوردی راحت نگذرید و تمام پیشنهادات برای بهبود محصول را جدی بگیرید.
حتی یک تغییر ظریف و ناچیز، ممکن است به یک تفاوت بزرگ در کیفیت محصول ختم شود.
مثلاً ما سرویس جدید یکتانت (تبلیغات محتوامحور محصول) را قبل از معرفی آن، در اختیار تعدادی از مشتریهای خود گذاشتیم تا عملکرد آن را بسنجیم. بازخوردها و پیشنهادهای آنها باعث شد تا نقاط ضعف و ایرادات را پیدا و رفع کنیم و با دست پر به سراغ معرفی آن برویم.
گام چهارم: پیشبینی حاشیهٔ سود
حاشیهٔ سود یکی از سادهترین و پرکاربردترین فرمولهای مالی است که سود و زیان واقعی یک کسبوکار و توانایی آن را در کنترل هزینهها نشان میدهد.
حاشیهٔ سود انواع مختلفی دارد که ما در این بحث وارد آنها نمیشویم؛ همین قدر بدانید که یکی از رایجترین فرمولها، از تقسیم سود بر درآمد کل به دست میآید.
هرقدر رقم حاشیه سود بالاتر باشد، یعنی کسبوکار وضعیت بهتری در کنترل هزینهها، کسب سود و تولید دارد.
پیشبینی رقم حاشیهٔ سود یکی از مهمترین مراحل در عرضهٔ محصول است؛ چون با محاسبهٔ آن میتوانید پتانسیل سودآوری محصولتان را بسنجید.
بهعلاوه، پیشبینی حاشیهٔ سود، به شما دید واضحی از تعداد محصولات فروختهشده، کل درآمد حاصل از فروش و سود خالص میدهد. با دانستن این متغیرها، میتوانید کاستیهای موجود در عملکرد محصول را که مانعی بر سر راه سودآوری آن به حساب میآیند، شناسایی و رفع کنید.
گام پنجم: انجام فعالیتهای بازاریابی
تبلیغات و بازاریابی قبل از عرضهٔ محصول، حتی از بازاریابی بعد از عرضهٔ آن هم واجبتر است.
چون مخاطبان را به بحث و گفتوگو دربارهٔ آن تشویق میکند و باعث فراگیرشدن هرچه بیشتر محصول شما میشود.
بهعلاوه، علاقه یا حتی نیاز به آن را در مخاطب ایجاد و زمینه را برای فروش و جذب مخاطبان بیشتر در هنگام معرفی و بعد از آن آماده میکند.
کمپینهای روابطعمومی و همچنین تبلیغات بنری گسترده در این شرایط به کمک شما میآیند.
گام ششم: مشخصکردن زنجیرهٔ تامین
زنجیرهٔ تامین، گروهی از افراد و مشاغل را دربر میگیرد که از فرایند تولید یک محصول تا تحویل آن به مشتری دخیل هستند.
این زنجیره با تولیدکنندگان مواد اولیه آغاز میشود و زمانی به پایان میرسد که محصول نهایی به مشتری تحویل داده شود.
این رشته کاملاً به هم پیوسته است و یک اشکال کوچک در هرکدام از قسمتهای این زنجیره، میتواند فرایند تامین محصول را با مشکل مواجه کند.
حتماً تا حالا شده که خود شما هم از سایتی بهشکل آنلاین، محصولی را بخرید و بعد از هفتهها انتظار به دستتان نرسد؛ این اتفاق بهخاطر همین لنگزدن قسمتی از زنجیرهٔ تامین است.
برای اینکه بعد از معرفی و رونمایی، بتوانید هزینهها را کاهش و چرخهٔ تولید را کارآمدتر کنید، پاسخگوی تقاضای بالای مشتریان باشید و مشکلات اینچنینی برایتان به وجود نیاید، به یک زنجیرهٔ تامین بهینه نیاز دارید.
با داشتن استراتژی دقیق و مدیریت درست هریک از اجزا، برنامهریزی و گسترش روابط با تامینکنندگان میتوانید به چنین زنجیرهای دست پیدا کنید.
گام هفتم: معرفی محصول!
یک دور دیگر چکلیستمان را با هم مرور کنیم؛ همه چیز برای لانچ عمومی محصول مرتب است؟
پس محصول جدید را در صفحهٔ فرود، کمپینهای ایمیلی و رسانههای اجتماعی خود تبلیغ کنید و مخاطبین خود را تشویق کنید که اخبار مربوط به آن را منتشر کنند.
در این مرحله، محصول شما در معرض دید عموم مخاطبان هدف قرار میگیرد. از اینجا به بعد وارد فاز دوم بازاریابی و بهبود محصول میشویم.
شما باید برای دیدهشدن حداکثری محصولتان کارهایی مثل:
- ساخت یک صفحهٔ فرود (لندینگ پیج) در سایت برای محصول جدید؛
- ایجاد کمپین ایمیل مارکتینگ برای ارسال اطلاعات بیشتر دربارهٔ محصول؛
- تماس با رسانهها و اینفلوئنسرها برای پوشش خبری محصول جدید شما؛
- پروموت محصول توسط بخش روابطعمومی؛
- ارائهٔ خدمات پشتیبانی و پسازفروش؛
- اطلاعرسانی دربارهٔ بهروزرسانیهای بعدی محصول.
را جدیتر شروع کنید.
یک پیشنهاد هم برای شما داریم!
برای تبلیغات از سرویسهای مختلف یکتانت مثل تبلیغات کلیکی بیشترین بهره را ببرید. ما به شما کمک میکنیم محصول جدید را در پربازدیدترین وبسایتها و همچنین اپلیکیشنهای محبوب ایرانی به مخاطبان خود معرفی کنید.
از طرفی، اطلاعات جمعآوریشده از مراحل قبلی به شما کمک میکند مخاطب موردنظرتان را بهتر بشناسید و او را راحتتر هدف بگیرید؛ اینجاست که تبلیغات هدفمند یکتانت مثل رفتارمحور باز هم به کمک شما میآید.
بهعنوان یک نمونهٔ موفق هم اجازه دهید به مایلیدی اشاره کنیم که برای معرفی محصول، از تبلیغات همسان، بنری، همسان ریتارگتینگ، بنری ریتارگتینگ، پوش نوتیفیکیشن، رپورتاژ آگهی و تبلیغات گوگل یکتانت بهره برد.
دستاورد آنها بیش از ۳ میلیارد نمایش تبلیغات بنری، بیش از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بازدید کاربر منحصربهفرد از لندینگ کمپین و ایجاد بیش از ۲ میلیون نشست (سشن) بود.
در این مرحله و بعد از لانچ عمومی، فیدبکها و بازخوردهای مثبت و منفی زیادی از سمت مخاطبان دریافت میکنید. همهٔ این پیامها، حاوی نکات ارزشمندی دربارهٔ نقاط ضعف و قوت محصول شما هستند.
پس آنها را جمعآوری کنید و برای بهبود و ارائهٔ نسخهٔ نهایی محصولتان از آنها کمک بگیرید.
با یک برنامهٔ مشخص و دقیق، میتوانید رابطهٔ خوبی بین خودتان و مخاطبان پس از رونمایی برقرار کنید؛ همان کاری که بلوبانک بهخوبی انجام داد. همین رابطه باعث شد که کاربران مشکلات محصول را با آنها هر لحظه در میان بگذارند تا این محصول بهتر و بهتر شود.
برای گرفتن بهترین نتیجه از تبلیغات کلیکی، پیشنهاد میکنیم در دورهٔ ویدئویی رایگان «صفر تا صد کار با پنل یکتانت» همین حالا شرکت کنید تا یاد بگیرید بهترین استراتژی برای افزایش آگاهی از برند کدام است و چطور کمپینهای خود را بهینه کنید تا هزینهٔ تبلیغات را کاهش دهید.
تا اینجا با کلیت کار و نحوه معرفی محصول به مشتری آشنا شدیم؛ برای اینکه بهتر از پس این کار بر بیایید، در بخش بعدی، چند ریزهکاری و تکنیک مهم را هم با شما مرور میکنیم.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۱۴ تکنیک کاربردی برای معرفی محصول به بازار
ترفندها و تکنیکهایی که در این بخش بررسی میکنیم، اصول درجهٔ دو در معرفی و عرضهٔ محصول هستند که عملکردن به آنها درصد موفقیت شما را بالا میبرد؛ پس به دقت این تکنیکها را بخوانید و اگر سؤالی دربارهٔ آنها داشتید، حتماً برای ما بنویسید.
۱. تکلیف USP را قبل از هر کاری مشخص کنید
USP (مخفف Unique Selling Proposition) همان مزیت و منفعتی است که باعث میشود مشتری خرید محصول شما را به نمونههای مشابه رقبا ترجیح دهد؛ ارزشهای پیشنهادی منحصربهفردی مثل قیمت کمتر، کیفیت بالاتر، نوآوری در محصول و خلق تجربهٔ بهتر.
برای مثال، برند Away که در زمینهٔ تولید چمدان فعالیت میکند، توانسته در کمتر از ۷ سال، جای خودش را در بین برندهای خیلی معروف دنیا باز کند. فکر میکنید چه چیزی باعث شده است به چنین محبوبیتی دست پیدا کند؟
جواب، USP یا ارزش پیشنهادی منحصربهفرد آنهاست!
این برند در متریال محصولاتش از پلیکربنات استفاده کرد و چمدانهای مدرن و سبکی را با قیمتهای بسیار ارزانتر از نمونههای مشابه عرضه کرد.
شما هم باید ارزش پیشنهادی منحصربهفرد محصول جدیدتان را مشخص و هنگام معرفی آن، آنها را به مشتری نشان دهید.
۲. منابع موردنیاز را تهیه کنید
موفقیت یا عدم موفقیت شما در گرو منابعی مثل پول، نیرو، تجهیزات و حتی زمان است! شما باید برای بازاریابی، پروموت، معرفی و تولید انبوه محصول، به فکر تامین منابع کافی باشید.
بسته به اندازه و مقیاس محصول، رونمایی از محصولات جدید هزینهٔ متفاوتی برای شما دارد؛ این منابع ممکن است در حد استخدام چند توسعهدهندهٔ محصول باشد یا به اندازهٔ راهاندازی یک بخش کامل تولید.
۳. مخاطب موردنظرتان را تعریف کنید
«برای من اهمیت ندارد که سشوار شما بهترین و جدیدترین سشوار دنیاست؛ من اصلاً مو ندارم!»
اگر نمیخواهید بعد از معرفی محصولتان، از این دست جملات مأیوسکننده بشنوید، بهتر است مخاطب هدفتان را بشناسید و محصولتان را به آدم درستی معرفی کنید!
باید بدانید مخاطب موردنظرتان کیست، چه ویژگیهایی دارد و چرا باید محصول شما را بخرد.
لطفی که از این بابت میتوانید در حق خودتان و مخاطبان قائل شوید، ترسیم پرسونای مشتری است.
پرسونا، یک شخصیت خیالی است که نیازها، ویژگیهای رفتاری و جمعیتشناختی، اهداف و مشکلات او به مشتری ایدئال شما بسیار نزدیک است.
جوابدادن به این چند دسته سؤال میتواند کمکتان کند:
- ویژگیهای فردی مخاطب ایدئال ما چیست؟ (سن، شغل، محل زندگی، جنسیت و…)
- ویژگیهای رفتاری و شخصیتی آن چگونه است؟ (چه مهارتها و علایقی دارد، چه سرگرمیهایی دارند، چه وبسایتهایی را مرور میکنند، چه پارامترهایی در تصمیمگیری او نقش دارند و…)
- نیازها و مشکلات او چه چیزهایی هستند؟
پیشنهاد میکنیم مقالهٔ مفیدی (پرسونای مخاطب چیست) را که قبلاً در این زمینه تهیه کردیم، حتماً مطالعه کنید.
۴. اشتیاق داشته باشید!
نسبت به رونمایی از محصول جدید مشتاق باشید و این اشتیاق را به دیگران هم نشان دهید.
این کار تاثیر مثبتی روی انگیزهٔ تیم شما دارد و آنها را تشویق میکند که از تمام توانشان برای رونمایی از یک محصول بینقص مایه بگذارند.
در ضمن، اگر این اشتیاق را در فعالیتهای بازاریابیتان هم وارد کنید، میتوانید هیجان و کنجکاوی مخاطب را نسبت به رونمایی از محصول جدیدتان افزایش دهید.
۵. محصول جدید را به تیم خود معرفی کنید
اول محصولتان را به تیم خودتان معرفی کنید بعد به بازار و مشتری!
تا وقتی نتوانید محصولتان را به افراد تیم خودتان عرضه کنید و نشان دهید که محصولتان دقیقاً چیست، چه کارهایی انجام میدهد و چه ویژگیها و مزایایی دارد، احتمالاً در عرضهٔ آن به بازار هم راه به جایی نمیبرید.
از آن گذشته، وقتی تیم شما محصول را بهخوبی نشناسد، نمیتواند آن را پروموت کند. همین مسئله هم مستقیماً باعث بیاعتماد مخاطب میشود.
همچنین میتوانید از افراد بخواهید با بررسی دقیق آن، در تست و پیداکردن ایرادات محصول به شما کمک کنند و ایدههای خودشان را برای بهبود یا پروموت محصول با شما در میان بگذارند.
۶. زمانی را برای عرضهٔ محصول مشخص کنید
برای اینکه بتوانید برای بازاریابی محصول جدید برنامهریزی کنید، باید زمانبندی دقیق لانچ عمومی آن را مشخص و بدانید که چه اطلاعاتی را چه زمانی به مردم عرضه کنید.
هنگام تهیهٔ جدول زمانبندی، به این ۳ نکته هم دقت کنید:
- زمان عرضهٔ محصول رقیب
دانستن تاریخ عرضهٔ محصول رقیب، تاثیر مستقیمی در موفقیت معرفی و رونمایی محصول شما دارد!
اگر قبل از رقیب محصولتان را عرضه کنید، میتوانید با تسلط زودتر از رقیب بر بازار، فروش بیشتری داشته باشید.
اگر هم بعد از عرضهٔ رقیب، محصولتان را وارد بازار کنید، میتوانید نقاط ضعف محصول رقیب را بشناسید و با هدفقراردادن آنها بر برتری محصول خودتان تاکید کنید.
- عرضهٔ فصلی
در روزهای خاصی از سال، فروش بعضی از محصولات بیشتر میشود. با شناسایی این روزها، میتوانید زمان بهتری برای عرضهٔ محصول جدیدتان پیدا کنید.
مثلاً اواخر زمستان بهترین زمان برای عرضهٔ محصولات مربوط به عید نوروز است! یا برای آنور آبیها، اواخر پاییز بهخاطر نزدیکشدن به کریسمس، بهترین زمان برای عرضهٔ اسباببازیهای جدید کودکان است.
- بودجه
اگر تقاضا برای محصول جدید زیاد باشد، باید بودجهٔ کافی برای جوابدادن به آن را داشته باشید. اگر احساس کردید از پس این قضیه برنمیآیید،، بهتر است زمان معرفی محصول را تا مهیاکردن سرمایهٔ لازم به تعویق بیندازید.
✔️ پیشنهاد: با قراردادن یک تایمر شمارش معکوس در سایت خود که تعداد هفته، روز و ساعت باقیمانده به معرفی و رونمایی از محصول را نشان میدهد، هیجان را بالا ببرید!
۷. مخاطب را به محصول علاقهمند کنید
منتظر نمانید تا مخاطب به محصول شما علاقهمند شود و به سراغ آن بیاید؛ خودتان بذر این علاقه را بکارید و آنقدر به آن رسیدگی کنید تا گل دهد!
مثلاً یکی از راههای ایجاد علاقه، استفاده از استراتژی وایرال مارکتینگ و تولید یک محتوای ویروسی است که برای پروموت محصول بهشدت جواب میدهد.
در این روش، محتوای شما (که شامل اطلاعات کلی دربارهٔ محصول جدیدتان است) مثل ویروس در بین مخاطبان همهگیر و دیده میشود و بحثهای داغی پیرامون آن شکل میگیرد.
برای مثال اگر یادتان باشد، برند عالیس برای معرفی محصولات جدیدش (انواع طعمهای ماءالشعیر و دوغ و شیر) از این تکنیک استفاده کرد و جملهٔ «شیرشو بدم، دوغشو بدم، کدومو بدم» تا مدتها ورد زبانها بود!
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با این روش، مقالهٔ جذاب و مفیدی را که قبلاً با عنوان «بازاریابی ویروسی چیست؟ ۸ نمونه وایرال مارکتینگ در ایران» منتشر کردهایم، حتماً بخوانید.
یک راه دیگرش هم ارائهٔ نمونهٔ اولیهٔ محصول بهصورت رایگان است. خلاصه که هرچه بیشتر جلوی چشم مخاطب باشید، به نفعتان است!
۸. اطلاعات محصول خود را در اختیار رسانههای معتبر بگذارید
یک تکنیک هوشمندانهٔ دیگر در معرفی محصول به بازار، همکاری با رسانهها و ایجاد یک جو خبری است. کافی است بسته به نوع محصول، یک محتوا یا بیانیهٔ خبری ایجاد و توسط آن، اطلاعات رسمی محصولتان را به مطبوعات و رسانههای معتبر بدهید.
با انتشار این خبر در جامعهٔ هدف، همهجا صحبت از تولید محصول جدید و ویژگیهای آن رونق میگیرد. حتی ممکن است سایتهای پربازدید خبری بهشکل رایگان آن خبر را پوشش دهند و اینطوری آوازهٔ محصول شما همهجا را پر میکند.
استفاده از این تکنیک را در شرکتهای خودروسازی ایرانی مثل ایران خودرو زیاد دیدهایم.
۹. یک استراتژی متنوع برای بازاریابی بچینید
از تمام قوا برای دیدهشدن بیشتر محصول جدیدتان استفاده کنید!
برای این کار به یک استراتژی بازاریابی متنوع نیاز دارید تا بتوانید هم از طریق کانالهای آنلاین هم آفلاین، محصولتان را پروموت کنید.
در این استراتژی، با توجه به هدفتان از بازاریابی، مخاطب موردنظرتان و میزان بودجهای که برای بازاریابی کنار گذاشتهاید، باید تکنیکهای مختلف بازاریابی مثل تبلیغات کلیکی، تبلیغات گسترده در اینستاگرام، اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها و… در کنار هم بهره ببرید.
برای آشنایی بیشتر با انواع این تکنیکها، مقالهٔ «۱۳ استراتژی بازاریابی برای رشد کسبوکارها» را سر فرصت در بلاگ یکتانت بخوانید.
۱۰. محصول جدید با بیانیهٔ ماموریت همخوانی داشته باشد!
بیانیهٔ ماموریت، خلاصهٔ کوتاهی از کارهایی است که کسبوکار برای رسیدن به چشمانداز خود انجام میدهد.
به زبان سادهتر:
- شما کی هستید؛
- چه کارهایی انجام میدهید؛
- چرا این کارها را انجام میدهید.
بیانیهٔ ماموریت نهتنها برای برند شما، بلکه برای معرفی محصولات جدیدتان هم مهم است.
مطابقتداشتن محصول جدید با بیانیهٔ کسبوکار، باعث میشود محصول با ارزشهای اصلی برند همخوانی و استانداردهای لازم برای معرفی را داشته باشد.
در ضمن، هم کیفیت بالای محصول را تضمین میکند و هم مشتریان فعلی را حفظ میکند.
۱۱. از محصولات قدیمی خود استفاده کنید
یکی از تکنیکهای هوشمندانه برای معرفی محصول جدید به مشتری، ارائهٔ آن در کنار محصولات موجودتان است.
اگر در بین محصولات قدیمیتان، نمونهٔ موفقی دارید که مشتریان از آن استقبال کردهاند، برای معرفی و دیدهشدن محصول جدیدتان، میتوانید به اعتبار آن تکیه کنید.
به این مثال توجه کنید:
یک برند محصولات آرایشی بهداشتی، قبلاً یک سرم تقویتکنندهٔ مو باکیفیت و پرفروش تولید کرده است. حالا میخواهد محصول جدیدش را که یک سرم تقویتکنندهٔ پوست صورت است، به بازار معرفی کند.
این برند میآید USP و نحوهٔ ارتباط این دو محصول را مشخص و آنها را در کنار هم ارائه میکند؛ مثلاً این محصولات مرتبط را در یک پکیج قرار میدهد و با عنوان محصولات تقویتکنندهٔ پوست و مو یکجا میفروشد. یا به هرکسی که سرم مو را بخرد، سرم پوست را هم با تخفیف پیشنهاد میکند.
اینطوری هم محصول قدیمی را فروخته، هم محصول جدید را به بازار معرفی کرده است.
? نکته: این تکنیک بهدرد هر محصولی نمیخورد! بین محصول جدید و قبلی باید ارتباطی وجود داشته باشد و بهنوعی کاملکننده هم باشند.
۱۲. یک پیشنهاد ویژه برای مشتریان فعلی خود کنار بگذارید
همهٔ مردم پاداش و پیشنهادهای ویژه را دوست دارند، مشتریان فعلی شما بیشتر! چون به آنها نشان میدهد که حضور و حمایتشان برای شما ارزشمند است.
بهعلاوه، بر اساس اصل عمل متقابل یا بدهبستان در روانشناسی فروش، وقتی به مشتری پاداش یا پیشنهاد اضافهای ارائه کنید، برای جبران این کار شما، ممکن است بهصورت داوطلبانه محصول شما را به دیگران هم معرفی کند.
اینطوری با یک تیر دو نشان میزنید:
- دل مشتریان فعلی را به دست میآورید؛
- از طریق تبلیغات رایگان دهانبهدهان آنها، محصولتان بیشتر دیده میشود.
از طرفی، پای اصل زیانگریزی هم در میان است! اصلی که میگوید مردم دوست ندارند ضرر کنند. با یک پیشنهاد مثل دموی محصول، میتوانید خیال آنها را راحت کنید.
پیشنهاداتی مثل دسترسی به محصول پیش از عرضهٔ گستردهٔ آن به بازار، نسخهٔ دموی محصول، ارائهٔ کد تخفیف مدتدار و فرصت پیشسفارش یا پیش ثبتنام محصول، گزینههای مناسبی برای پیشنهاد ویژه هستند.
۱۳. از لیست ایمیل خود استفاده کنید
یکی دیگر از تکنیکهای معرفی محصول به مشتری، بازاریابی ایمیلی است. طبق گفتهٔ هاباسپات بیش از ۴میلیارد کاربر در دنیا ایمیل دارند!
شما باید لیستی از مشتریان که به روشهای مختلف، مثلاً هنگام ثبتنام در سایت و خبرنامه، ایمیلشان را در اختیار شما قرار دادهاند، تهیه و با ۲ روش، محصول جدیدتان را به آنها معرفی کنید:
- پیشنهادات شگفتانگیز، تخفیفات و بهروزرسانیهای جدید محصول را برای مشتریان ایمیل کنید؛
- با ارسال ایمیل، دربارهٔ محصول جدیدتان اطلاعات بیشتری به مشتری دهید و مزایای رقابتی آن را با او در میان بگذارید.
در کل اگر بهدنبال راهی آسان و کمهزینه برای معرفی محصولات جدیدتان هستید، روشی بهتر از ایمیل مارکتینگ پیدا نمیکنید!
برای جمعآوری ایمیل مخاطبان خود هم میتوانید فرمی در لندینگ محصول جدیدتان بگذارید. پس از آن، بهروزرسانیها و اخبار مرتبط را از طریق ایمیل ارسال کنید.
۱۴. بازاریابی ارجاعی معجزه میکند!
دوستان و آشنایان مشتریان فعلیتان هم مشتری شما هستند!
اگر یک پایگاه مشتری قوی دارید که به محصولات شما علاقهمندند، میتوانید روی کمک آنها حساب کنید.
روش کار در بازاریابی ارجاعی ساده است:
در یک طرف معادله، مشتریان فعلی قرار دارند که محصول جدید شما را به اطرافیان خود معرفی میکنند و آنها را به خرید و استفاده از آن ترغیب میکنند.
در سمت دیگر، شما هستید که باید برای انگیزهدادن به دعوتکننده و دعوتشونده، یک جایزه و پاداش در نظر بگیرید.
مثلاً کد تخفیف برای اولین استفاده از محصول یا پول نقد بهازای هر ثبتنام (کاری که بلوبانک برای معرفی محصول خود انجام داد)!
بلوبانک در زمان معرفی و رونمایی، فقط به افرادی اجازهٔ ثبتنام میداد که کد معرف داشتند. همین مسئله باعث شد که معرفی آن بر گردن مردم بیفتد و خیلی سریع نقل مجالس شود.
این هم از آخرین تکنیک!
اما یک سؤال مهم:
در چه شرایطی، زمان معرفی محصول به بازار را عقب بیندازیم؟
بعضی وقتها همهچیز آنطور که شما توقع دارید پیش نمیرود!
در این شرایط، ممکن است مجبور شوید برنامهٔ رونمایی از محصول جدیدتان را تغییر دهید و معرفی را به زمان دیگری موکول کنید:
- زمانی که محصول آماده نیست
محصول نصفهنیمه بهدرد لانچکردن و معرفی نمیخورد! برای اینکه بتوانید بهترین تجربه را برای مشتری ایجاد کنید، باید محصول کاملی برای ارائه داشته باشید.
البته لازم نیست دچار کمالگرایی شوید و خیلی وسواس به خرج دهید. اگر محصولتان ویژگیها و امکانات پایه و اصلی را دارد، میتوانید آن را معرفی کنید و اضافهکردن ویژگیهای فرعی را به بعد موکول کنید.
- وقتی محصولات قبلی شما، کیفیت مطلوبی ندارند
قبل از معرفی و رونمایی از محصول جدید، باید مطمئن شوید که مشتریان فعلی شما از محصولات موجودتان راضی هستند. اگر حتی یکی از محصولات شما کیفیتی پایینتر از حد مطلوب دارد، اول باید روی رفع نواقص آن کار کنید.
- زمانی که مخاطبان هدف آماده نیستند
بعضی وقتها، ممکن است اتفاقات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در سطح کلان (کشوری، بینالمللی) رخ دهد که اولویتهای مخاطبان تغییر کند و حواس آنها را از محصول جدید شما پرت کند.
بهتر است در این شرایط هم دست نگه دارید و زمان معرفی و رونمایی از محصول جدید را عقب بیندازید.
در بازار قوی و آماده ظاهر شوید!
تولید محصولی باکیفیت نیمی از راه است! نیمهٔ دوم و سرنوشتساز این مسیر به رونمایی و خلاقیت در معرفی محصول بستگی دارد.
مهم نیست که محصول جدید شما چیست؛ چون برای اینکه بتوانید سهم بزرگتری از بازار را به دست بیاورید و حضور قویتری بین رقبا داشته باشید، باید برنامهریزی برای معرفی را جدی بگیرید.
در این مقاله، فهمیدیم چگونه محصول خود را معرفی کنیم و سعی کردیم اصول و تکنیکهای اولیه را با شما در میان بگذاریم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی باشد ? اگر سؤال، نظر یا نقدی دارید، حتماً برای ما بنویسید تا در اولین فرصت به آنها پاسخ دهیم.
منابع:
ممنون از مقاله خوبتون
خیلی خوشحالیم مقاله برای شمامفید بوده 🙂
ممنون از شما که نظرتون رو با ما به اشتراک میذارین.
خیلی ممنون بابت اطلاعات مفیدی که به اشتراک گذاشتید
سلام
خیلی خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.
چطوری میتونم برای محصولات روتین پوست ،روتین مو روتین پوست بدن معرفی محصول کنم که هم متفاوت باشه وهم فروش بالایی داشته باشم و مشتری جذب کنم
چطور به مشتری برای روتین پوست صورت ، روتین مو ، روتین پوست بدن …
متفاوت معرفی محصول کنم تا مشتری زیادی جذب کنم
من محصول رو اینترنتی سفارش میگیرم واز طریق پست درب منزل مشتری ارسال میشود . مشتری باید پول رو به حساب من واریز کند و بعد ثبت سفارش بزنم .
شرکت این سیستم رو گذاشته .
توضیح دادم در مورد کارم تا بهتر راهنماییم کنید . ممنونم که راهنماییم میکنید??
سلام
وقت بخیر
برای جذب مشتری، پیشنهاد میکنیم مقالهٔ زیر رو مطالعه کنین:
۲۴ راه کاربردی برای جذب مشتری آنلاین و آفلاین
۴ مقالهٔ زیر هم در فروش به شما کمک میکنن:
معرفی بهترین کلماتی که فروش دارند! (+ نمونههای واقعی)
۲۰ جمله مشتری پسند که باید بشناسید (+ ۵ جمله دردسرساز)
استفاده از روانشناسی در فروش برای جذب مشتری! (۳۲ تاکتیک کاربردی)
۱۷ نکته فروش تلفنی که معجزه میکنند!
درود بر شما ، مقاله بسیار کاربردی و مفیدی بود ، سپاسگزارم .
خیلی خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.
سلام و خدا قوت مطالب بسیار مفیدی بود . در ضمن املا عالیس به این شکل درست است نه آلیس.
سلام. خیلی ممنون از توجهتون