بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران چگونه است؟

مقالات دیجیتال مارکتینگ | سها کاکا | تاریخ بروزرسانی : ۱۹ تیر ۱۴۰۲

بازار کار دیجیتال مارکتینگ

صنعت دیجیتال بسیار گسترده است و برای تازه‌واردان یا بازاریاب‌هایی که به‌دنبال یافتن جایگاه خود در این عرصه هستند، می‌تواند اقدامی چالش‌برانگیز باشد. از سروکله زدن با ابزارهای تجزیه‌و‌تحلیل داده تا تسلط بر سئو و بازاریابی محتوا، همه تنها جزئی از حیطهٔ مسئولیت‌های یک دیجیتال مارکتر است.

با اینکه بازار کار دیجیتال مارکتینگ بسیار پررقابت است؛ اما خبر خوب این است که تقاضای جهانی برای بازاریابان با مهارت‌های دیجیتال، به‌شدت در حال افزایش است؛ بنابراین هیچ‌ جای نگرانی نیست که مبادا روزی در این بازار تقاضایی وجود نداشته باشد.

اگر به‌عنوان بازاریاب قصد دارید وارد فضای دیجیتال مارکتینگ شوید و دغدغهٔ این را دارید که از کجا شروع کنید، چه اطلاعات و مهارت‌هایی را باید کسب کنید و … این مقاله برای شماست!

پس از خواندن این مقاله، مسیر راه شما در این حرفه روشن‌تر خواهد شد و می‌توانید تصمیمات بهتری برای آیندهٔ شغلی خود بگیرید.

پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا چیزی را از دست ندهید! (چنانچه تمایل به یادگیری و آموزش دیجیتال مارکتینگ دارید، می‌توانید از شرایط دوره اطلاعات کسب کنید)

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

با استناد به یکی از مرجع‌های مهم، هاب‌اسپات، تعریف این مفهوم از این قرار است:

بازاریابی به وسیله ابزارهای دیجیتال

با توجه به این تعریف، بازاریابی دیجیتال فعالیت‌های بازاریابی را شامل می‌شود که توسط ابزارها و ابزارهای «دیجیتال» انجام می‌شوند (و نه فقط به‌ وسیله ابزارهای آنلاین).

همچنین می‌توان متوجه شد که تاریخچه این نوع مارکتینگ به رواج رادیو و ظهور تبلیغات رادیویی (در اوایل دهه‌ی ۱۹۰۰) بر می‌گردد. این اتفاق خود موجب آغاز تحول اقتصاد دنیا شد. اینترنت در این تحول نقش بسیار مهمی داشته‌ است تا جایی که محدودیت زمان و مکان را از بین برد. ارتباط بین آدم‌ها به این واسطه نامحدود شده‌ است و به‌تبع آن، کسب‌و‌کارها هم از دستاوردهای نوپای بازاریابی نهایت استفاده را می‌برند.

 

چرا دیجیتال مارکتینگ و اینترنت دو جزء جدانشدنی از هم شدند؟

این سوال از از آن سوال‌هاییست که پاسخ آن کاملاً مشخص است! اصلاً چرا باید این سوال را بپرسیم؟ اما این سوال نقش پررنگی در تصمیم‌گیری برای انتخاب شغل آینده‌ی شما دارد.

مزایای اینترنت و دنیای دیجیتال

 

چه بستری بهتر از اینترنت برای بازاریابی و نفوذ به عمقِ ذهن مخاطب‌های یک کسب‌و کار؟ اینترنت به خاطر تمام ویژگی‌های خوبش، حتی باعث ارتباط آسان‌تر علوم مختلف با یکدیگر هم شده‌‌ است. گرایش‌های مختلف تحصیلی، هرکدام نقش خاص خود را در دنیای دیجیتال‌ مارکتینگ پیدا‌کرده‌اند تا به رشد بیشتر بازاریابی کمک کنند. برخی تخصص‌ها را در بخش‌های بعدی با هم بررسی می‌کنیم؛ ولی ابتدا اجازه دهید به زیرشاخه‌های بازاریابی دیجیتال نگاهی بیندازیم.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

معرفی ۱۶ زیرشاخهٔ دیجیتال مارکتینگ

هر شکلی از بازاریابی که در آن از اینترنت یا سایر اشکال ارتباطات دیجیتال استفاده شود، به‌عنوان بازاریابی دیجیتال شناخته می‌شود. این ساده‌ترین راه برای تعریف اصطلاحی است که دنیای تجارت مدرن را تحت تأثیر قرار داده است.

همان طور که ما به سمت دیجیتالی‌شدن پیش می رویم، دامنهٔ  بازاریابی دیجیتال هم  افزایش می‌یابد. این شکل از بازاریابی بسیار پویاست و مدام در حال تکامل است. چیزی که چند ماه پیش کار می‌کرد، ممکن است امروز دیگر کارساز نباشد.

در این بخش قرار است ۱۶ مورد از به‌روز‌ترین زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ در سال 2022 را با هم بررسی کنیم و تنوع آن را بشناسیم.

 

۱. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو یکی از مهم‌ترین انواع بازاریابی دیجیتال برای کسب‌وکار شما است. متخصصان سئو حجم وسیعی از بازار کار دیجیتال مارکتینگ را تشکیل می‌دهند. سئو تضمین می‌کند که صفحات وب یا مقالات شما در بالای نتایج جستجوی گوگل قرار گیرند.

فرآیند سئو معمولاً شامل تأکید بر کلمات یا عبارات کلیدی خاصی در محتوای شما است که کاربران اینترنت به دنبال آن هستند. به‌عنوان مثال، اگر شکلات می‌فروشید باید تحقیق کنید مخاطبان شما در اینترنت چه کلمات و عبارت‌هایی را در این خصوص سرچ می‌کنند و با آن کلمات مشتریان بیشتری را هدف قرار دهید. برای اینکه SEO مفید باشد، لازم است کیفیت محتوای خود را همیشه حفظ کنید.

 

۲. بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

بازاریابی موتورهای جستجو (Search Engine Marketing) یا SEM به فرآیندی گفته می‌شود که در آن از موتورهای جستجو برای کسب رتبهٔ بهتر، افزایش ترافیک و به دنبال آن افزایش فروش استفاده می‌شود. در واقع، SEM نسخهٔ پولی SEO است. با کمک SEM، یک شرکت می‌تواند فضای تبلیغاتی را که در صفحهٔ نتایج جست‌وجو (SERP) ظاهر می‌شود، خریداری کند. ایجاد پیوند بین SEO و تبلیغات در گوگل بخشی جدایی‌ناپذیر از بازاریابی موتورهای جستجو است.

 

۳. تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)

پرداخت به‌ازای هر کلیک یا PPC روشی است که هر بار که روی تبلیغ شما کلیک می‌شود، با پرداخت هزینه به ناشر، ترافیک به وب‌سایت شما هدایت می‌شود. PPC مانند نسخهٔ پولی SEO است. یکی از رایج‌ترین انواع PPC، تبلیغات گوگل است. این امکان را به شما می‌دهد تا برای کسب رتبه بالاتر در SERP های Google هزینه کنید.

PPC کاملاً شبیه بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) است؛ اما می‌تواند شامل تبلیغات نمایشی و تبلیغات وابسته (افیلیت مارکتینگ) نیز باشد.

 

۴. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی دیجیتال است که بر ایجاد، توزیع و ترویج انواع مختلف محتوا، برای تولید مشتری راغب (لید) و فروش تمرکز دارد. محتوا می‌تواند به‌صورت وبلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، ویدیو، اینفوگرافیک، پادکست و غیره باشد. محتوای سئوشده و کاربر پسند، قادر است به‌صورت ارگانیک، مشتریان جدید را جذب کند.

اگر می‌خواهید بازاریابی محتوای شما به‌خوبی کار کند، باید مخاطبان هدف خود را در نظر داشته باشید. محتوای باکیفیت نه‌تنها به افزایش فروش کمک می کند، بلکه باعث ایجاد شهرت، اعتماد و وفاداری به برند نیز می‌شود.

توجه: همهٔ  کانال‌های بازاریابی دیجیتال به‌شدت به محتوا وابسته هستند.

 

۵. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (SMM)

شبکه‌های اجتماعی بخش مهمی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ هر سازمانی است. یک متخصص سوشال باید با تبلیغ برند خود در کانال‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی، ترافیک وب‌سایت و پیج‌های شبکه‌های اجتماعی را افزایش دهد، مشتری راغب (لید) جذب کند و همچنین به افزایش آگاهی از برند کمک کند.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی با انواع دیگر بازاریابی دیجیتال مانند SEO، SEM، PPC و بازاریابی محتوا هم‌پوشانی دارد.

کانال‌های مورد استفاده برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به شرح زیر است:

  • فیس‌بوک
  • توییتر
  • اینستاگرام
  • یوتیوب
  • لینکدین
  • اسنپ ​​چت
  • پینترست

 

۶. بازاریابی ویدیویی

ایجاد آگاهی از برند از طریق پلتفرم‌های به اشتراک‌گذاری ویدیو -مثل آپارات و یوتیوب- به‌عنوان بازاریابی از طریق ویدیو شناخته می‌شود و امروزه بازار کار دیجیتال مارکتینگ به‌شدت به آن وابسته است. ویدیو مارکتینگ از انواع پرطرفدار بازاریابی دیجیتال است که با یوتیوب و ویدیوهای کوتاه مانند Reels، TikTok و Youtube Shorts، در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود.

یک متخصص در این حوزه برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی ویدیویی خوب، باید:

  • اهداف ویدیویی را تعیین کند؛
  • با تحقیق و جست‌وجو، مخاطبان هدف را شناسایی کند؛
  • یک خط داستانی یا سناریو برای ایجاد ویدیوها روایت کند؛
  • با استفاده از عناصر خلاقانه و پرطرفدار مخاطبان را درگیر کند؛
  • بودجه‌ای برای تولید ویدیو در نظر بگیرد که بتواند این کار را باکیفیت و به‌صرفه انجام دهد؛

در تصویر زیر، یکی از آمارهای بازاریابی ویدیویی وجود دارد که رشد این نوع بازاریابی دیجیتال را در طول سال‌ها نشان می‌دهد.

 

اینفوگرافیک میزان استفاده از ویدیو مارکتینگ

 

۷. اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از اشکال به‌روز بازاریابی دیجیتال است. از افرادی که فالوورهای زیادی (اینفلوئنسرها) در اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی خود دارند، برای تبلیغ محصولات و خدمات استفاده می‌شود. اینفلوئنسر به‌عنوان سفیر برند شما عمل می‌کند. او می‌تواند عکس‌ها، فیلم‌ها یا محصول شما را در شبکه‌های اجتماعی خود پست کند تا آگاهی از برند دربارهٔ  کسب‌و‌کار شما ایجاد کند و دنبال‌کنندگان خود را قانع کند که از خدمات شما استفاده کنند یا از شما محصولی بخرند.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

۸. بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی مربوط به ارسال ایمیل به مشتریان برای ارتقای کسب‌و‌کار است؛ همچنین از این بازاریابی می‌توان برای ایجاد آگاهی از برند، افزایش وفاداری مشتری و گرفتن بازخورد صادقانه از آن‌ها استفاده کرد.

یکی از راه‌های تقویت بازاریابی ایمیلی، استفاده از خبرنامه است. می‌توانید از افراد بخواهید که وقتی به وب‌سایت شما می‌آیند در خبرنامه ثبت‌نام کنند. سپس می‌توانید از این پلتفرم برای ارسال به‌روزرسانی‌های منظم دربارهٔ  محصولات و خدمات خود برای آن‌ها استفاده کنید و بهترین کمپین‌های بازاریابی ایمیلی را اجرا کنید.

 

۹. بازاریابی موبایلی

جست‌وجوهای تلفن همراه ۶۰ درصد کل حجم جست‌وجو را تشکیل می‌دهند. از این رو، یکی از مهم‌ترین انواع بازاریابی دیجیتال که برندها باید به آن توجه کنند، بازاریابی موبایلی است. وقتی تمام تلاش‌های شما در حوزهٔ دیجیتال مارکتینگ، به تجربه کاربر در تلفن همراه معطوف باشد، به آن بازاریابی موبایلی می‌گویند.

بازاریابی تلفن همراه، موارد زیر را شامل می‌شود:

  • بازاریابی پیامکی
  • اپلیکیشن‌ها
  • بهینه‌سازی درون‌برنامه‌ای (In-App Optimization)
  • بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی
  • بازاریابی مبتنی بر مکان

از آنجایی که بازاریابی تلفن همراه در حال گسترش است، باید تمام مفاهیم فوق را درک کنید و سعی کنید محتوای وب‌سایت خود را برای تلفن‌های هوشمند بهینه کنید.

 

۱۰. بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing)

بازاریابی وابسته (افیلیت مارکتینگ) نوعی بازاریابی دیجیتال است که در آن یک تجارت با کسب‌و‌کار یا شخص دیگری شریک می‌شود و برند خود را در وب‌سایت یا اپلیکیشن آن‌ها تبلیغ می‌کند. اساساً، بازاریاب‌های وابسته محصولات دیگران را می‌فروشند و وقتی مشتری خرید کرد، کمیسیون دریافت می‌کنند.

کار با شرکت‌های وابسته می‌تواند به شما کمک کند تا دسترسی به مشتریان  بیشتری داشته باشد؛ همچنین می‌تواند تلاش‌های بازاریابی شما را ارگانیک‌تر به نظر برساند.

 

۱۱. بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

زمانی که از طریق ایجاد محتوای ارزشمند دربارهٔ  برند خود آگاهی ایجاد کنید، به آن بازاریابی درونگرا می‌گویند.

در واقع در این بازاریابی وقتی مشتری نیازها و جواب سوالات خود را جستجو می‌کند، به شما می‌رسد. پس شما در این بازاریابی مستقیماً  به سراغ مشتری نمی‌روید، بلکه او خودش شما را پیدا می‌کند.

وقتی یک برند از روش بازاریابی درون‌گرا پیروی می‌کند، در درجهٔ اول استراتژی زیر را اتخاذ می‌کند:

  • جذب: از وبلاگ‌ها، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، پادکست‌ها و سایر اشکال محتوا برای جذب ترافیک استفاده می‌کند.
  • تعامل: از استراتژی‌های بازاریابی مجدد برای تعامل با مخاطبانی که قبلاً جذب شده‌اند، استفاده می‌کند.
  • تیر آخر: اکنون زمان استفاده از محتوای هوشمند و مکالمات شخصی برای تبدیل مخاطب به فروش است.

 

۱۲. بازاریابی برون‌گرا (Outbound Marketing)

هنگامی که شرکت مستقیماً با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار می‌کند و سعی بر آن دارد که محصول یا خدمت خود را بفروشد، به آن بازاریابی برون‌گرا می‌گویند. تبلیغات تلویزیونی و بازاریابی ایمیلی نوعی از بازاریابی برون‌گرا هستند. هر دو بازاریابی درون‌گرا و برون‌گرا آن دسته از انواع بازاریابی دیجیتال هستند که باید متناسب با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند.

 

۱۳. بازاریابی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی

بازاریابی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) شکل دیگری از بازاریابی دیجیتال است که شامل استفاده از امکانات داغ فناوری برای جذب مشتری است. بازاریابی AR و VR در حال حاضر گران است و تنها در صورتی باید آن را دنبال کرد که بودجه و همچنین چیز خارق‌العاده‌ای برای ارائه داشته باشید.

به‌عنوان مثال، IKEA از بازاریابی واقعیت افزوده استفاده می‌کند و به مشتریان خود اجازه می‌دهد تا ببینند مبلمان در خانه‌هایشان چگونه به نظر می‌رسد.

مقاله پیشنهادی: معرفی بهترین دوره‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ با مدرک معتبر

۱۴. بازاریابی ویروسی یا وایرال (Viral Marketing)

اصول بازاریابی ویروسی بسیار ساده است. شما محتوایی ایجاد می‌کنید که آنقدر جذاب و مورد پسند است که افراد زیادی را درگیر می‌کند و آن‌ها می‌خواهند فوراً، آن را با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارند.

برخی از شرکت‌ها از آن به‌عنوان یک شکل هوشمندانهٔ بازاریابی استفاده می‌کنند.

ویدیوها یا تصاویر ویروسی به‌طور غیرمستقیم یک محصول یا خدمات را تبلیغ می‌کنند . این یک گزینهٔ  عالی برای کسب‌و‌کارهای b2c است و بسیاری از اینفلوئنسرها و تولیدکنندگان محتوا وجود دارند که می توانند اینفلوئنسر مارکتینگ را با بازاریابی ویروسی ترکیب کنند تا دسترسی به محتوای ویروسی به حداکثر برسد.

اگر محتوایی ایجاد کنید که به‌صورت ویروسی در آید، نه‌تنها شاهد افزایش بازگشت سرمایه خواهید بود، بلکه باعث افزایش آگاهی از برند نیز خواهید شد.

 

۱۵. بازاریابی عملکرد (Performance Marketing)

بازاریابی عملکردی شامل تمام آن کمپین‌های بازاریابی است که در آن شما باید تضمین کنید که اقدام خاصی – این اقدام عملی تعریف شده است؛ مثلا کلیک رو محصول یا خرید- توسط کاربر انجام شود. تنها در این صورت است که تبلیغ کننده به شما هزینه‌ای پرداخت می‌کند.

در اینجا محبوب‌ترین معیارهای بازاریابی عملکردی آورده شده است:

  • هزینه به‌ازای هر کلیک (CPC)
  • نرخ کلیک (CTR)
  • هزینه به‌ازای هر تبدیل (CPC)
  • برداشت‌ها (Impressions)
  • هزینهٔ هر مشتری راغب (لید) (CPL)

 

۱۶. بازاریابی یکپارچه (Integrated Marketing)

نوعی از بازاریابی که به شما می‌گوید پیام یکسانی را منتشر کنید و تصویر برند یکسانی را در تمام کانال‌های بازاریابی دیجیتال ایجاد کنید، به‌عنوان بازاریابی یکپارچه شناخته می‌شود.

در اینجا، یک اینفوگرافیک توسط Adroll آمده است که به شما کمک می‌کند تا به‌طور خلاصه، بازاریابی یکپارچه را درک کنید.

 

بازاریابی یکپارچه

 

انواع تخصص‌ها در دیجیتال مارکتینگ

افراد مختلفی با پیش‌زمینه‌های تحصیلی متفاوت یا مرتبط وارد بازار کار می‌شوند. اما هدف نهایی همه آن‌ها در این حوزه، کمک به شناسایی نیاز مخاطب، برقراری تعامل موثر با مخاطب هدف، اعتماد سازی و افزایش فروش و دوام آن است. برای طی‌کردن این روند، متخصصان با مسئولیت‌های متفاوت و مکمل هم، مراحل کار را با موفقیت سپری می‌کنند. از جمله این تخصص‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متخصص تحقیق و توسعه بازار (مدیر محصول)
  • برنامه نویس وب یا اپلیکیشن
  • استراتژیست محتوا
  • تولیدکننده محتوا
  • طراح تجربه‌کاربری
  • متخصص شبکه‌های اجتماعی
  • متخصص ارتباط مشتریان
  • متخصص منابع انسانی
  • تحلیل‌گر داده‌های آماری
  • متخصص سئو
  • مجری
  • گوینده
  • عکاس
  • گرافیست
  • تدوین‌گر
  • بلاگر

اگر بخواهیم وظایف هر شغل یا مهارت‌های مورد نیاز هر کدام را بگوییم، با لیست بلند‌ بالایی از مطالبی سر و کار خواهیم‌ داشت که در حوصله‌ی این این بلاگ پست نمی‌گنجد. اگر الان این مطلب را می‌خوانید، به احتمال زیاد نسبت به یکی از این تخصص‌ها علاقه‌مند شده‌اید یا می‌خواهید برای این تصمیم‌گیری مهم زندگی‌تان، انتخاب شغل و مسیر کاری آینده‌تان با دید روشن‌تری قدم بردارید.

 

مقاله پیشنهادی: مهم‌ترین مهارت های دیجیتال مارکتینگ (۱۴ مهارت کلیدی)

 

ما تمام زیرشاخه‌های بازاریابی دیجیتال و انواع تخصص‌ها  را بررسی کردیم؛ اما دو سؤال اساسی بی‌پاسخ مانده‌اند:

  • درآمد دیجیتال مارکتر در ایران چقدر است؟
  • آیا می‌توان روی آن حساب کرد؟

در بخش بعدی، سعی می‌کنیم به این سؤال‌ها پاسخ دهیم تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید که وارد این حوزه شوید یا قید آن را بزنید.

 

درآمد دیجیتال مارکتینگ در ایران

درآمد یک دیجیتال مارکتر به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها میزان سابقه، تجربه و دانش آن فرد است. دیجیتال مارکتینگ از آن حرفه‌هایی است که نمی‌توان درآمد مشخصی برای هر پوزیشن آن در نظر گرفت.

شما ممکن است در شرکتی استخدام شوید که به‌صورت دلاری یا دینار حقوق بدهد که با عرف درآمد همان پوزیشن به ریال بسیار متفاوت می‌شود؛ در نتیجه میزان درآمد شما به اندازهٔ شرکت و میزانی که برای حقوق کارمندانشان در نظر می‌گیرند هم وابسته است.

با تمام این فرضیات، در این بخش برای ۴ پوزیشن مختلف در دیجیتال مارکتینگ، درآمد تقریبی را با توجه به میانگین عرف سازمان‌ها در ایران به شما می‌گوییم.

 

کارآموز دیجیتال مارکتینگ

اگر به‌عنوان کارآموز در شرکتی می‌خواهید مشغول به کار شوید، میزان دستمزد شما به سیاست‌های آن شرکت -اینکه اصلا به کارآموز حقوقی بدهند یا نه- بستگی دارد. عرف دستمزد برای کارآموز در شرکت‌ها از بدون حقوق تا ۳/۵ الی ۴ میلیون تومان (یا عرف اداره کار) در نظر گرفته می‌شود. البته بنابر مسئولیت‌هایی که برعهدهٔ  فرد است، ممکن است این میزان کم و زیاد شود.

 

کارشناس دیجیتال مارکتینگ

دستمزد و حقوق کارشناس دیجیتال نیز در شرکت‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. با این حال، چیزی که عرف است به‌طور میانگین، از ۵ الی ۹ میلیون تومان است و بسته به متخصص بودن و عملکرد، ممکن است این مبلغ هم متفاوت باشد.

 

کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ

کارشناس ارشد در دیجیتال مارکتینگ هم بسته به حوزهٔ تخصص و توانایی‌هایش مبلغی بین ۸ الی ۱۲ تومان دستمزد می‌گیرد. در بعضی از شرکت‌ها، کارشناس ارشد در سطح نهایی آن پوزیشن است و به‌عنون مدیر آن حوزه نیز در نظر گرفته می‌شود که در این‌صورت، میزان دریافتی به حقوق ردهٔ مدیران در این حوزه بسیار نزدیک است.

 

مدیر دیجیتال مارکتینگ

وقتی در پوزیشن مدیر دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید،‌ حقوق و دستمزد شما به‌میزان بزرگ و کوچک بودن شرکت و مسئولیت و پروژه‌ای که به شما محول شده بستگی دارد. مدیران دیجیتال مارکتینگ به‌طور میانگین، از ۱۵ میلیون تومان به بالا حقوق دریافت می‌کنند.

بازهٔ  دقیقی را نمی‌توان برای این پوزیشن تعریف کرد؛ زیرا مدیران می‌توانند گاهی خارج از عرف شرکت‌ها، میزان حقوقشان را خودشان تعیین کنند و گاهی درصدی از میزان سود شرکت که از بازاریابی دیجیتال حاصل شده را نیز طلب کنند.

 

فریلنسر

در بازار کار دیجیتال مارکتینگ، فریلنسرها درآمدهای متفاوتی دارند. این درآمد بسته به میزان تخصصشان، ساعات کاری و پروژه‌ای که انجام می‌دهند، متغیر است؛ بنابراین نمی‌توان مبلغ مشخصی در نظر گرفت. گاهی فریلنسرها از عرف درآمد مدیران در بازار کار دیجیتال هم درآمد بیشتری دارند.

اگر تصمیم گرفته‌اید وارد این حوزه شوید، باید بدانید برای استخدام، چه مهارت‌هایی را کسب کنید؛ بنابراین بیایید در بخش بعدی، به مهارت‌های اصلی دیجیتال مارکتر هم نگاهی بیندازیم.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه رپورتاژ بنویسیم

مهارت های موردنیاز برای ورود به بازاریابی دیجیتال

برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ، مهارت‌های بسیاری هست که باید داشته باشید و در خود تقویت کنید. این مهارت‌ها می‌توانند شما را از بقیه متمایز کنند و از شما یک بازاریاب دیجیتال همه‌فن‌حریف بسازند.

به‌دلیل تنوع شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ، لیست این مهارت‌ها می‌تواند بسیار بلندبالا باشد که در این بخش، ما به مهمترین آن‌ها می‌پردازیم. برای درک بهتر، این مهارت‌ها را به دو قسمت مهارت‌های سخت (hard skill) و مهارت‌های نرم (soft skill) تقسیم کرده‌ایم.

 

مهارت‌های نرم و مهارت‌های سخت برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ

 

مهارت‌های سخت

لازم است این را بدانید، مواردی که در زیر می‌آیند، مهارت‌های یک بازاریاب دیجیتال است که لازم نیست برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ در همهٔ آن‌ها متخصص باشد. کافی است دانش عمومی خود را در این زمینه‌ها گسترش دهد. بیایید با هم ۱۵ تا از مهمترین آن‌‌ها را بررسی کنیم:

 

۱. تجزیه‌وتحلیل و داده‌ها

در دیجیتال مارکتینگ، بر خلاف بازاریابی سنتی، همه چیز قابل‌اندازه‌گیری است. شما نمی‌توانید تأثیر یک بیلبورد را اندازه‌گیری کنید. چند نفر آن را دیده‌اند؟ چند نفر محصولی را در اثر دیدن بیلبورد خریداری کردند؟

اما در بازاریابی دیجیتال، به لطف تجزیه و تحلیل بازاریابی، اندازه گیری میزان دسترسی افراد و نرخ تبدیل بسیار آسان تر است؛ بنابراین باید کار با ابزارهای تحلیل داده مثل آنالیتیکس را یاد بگیرید تا بتوانید استراتژی های بازاریابی، تاکتیک ها و فعالیت های خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

 

۲. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

دانستن اینکه SEO واقعاً چگونه کار می‌کند و درک کاملی از بهترین شیوه‌ها و بهینه‌سازی محتوا برای اجرای یک کمپین بازاریابی دیجیتال موفق بسیار مهم است.

هم سئو و هم بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) کل استراتژی دیجیتالی شما را در سطح داده و محتوا مشخص می‌کند؛ بنابراین شما باید بتوانید با سایر هم تیمی‌های خود دربارهٔ این موضوع ارتباط برقرار کنید و بدون یادگیری اصول اولیه و درک اینکه چگونه SEO و SEM می‌توانند با هم کار کنند، به جایی نخواهید رسید.

 

۳. بازاریابی محتوا

محتوا هستهٔ اصلی بازاریابی دیجیتال است و بازاریابی محتوا مخاطبان هدف را به سمت برند می‌کشاند؛ اما بازاریابی محتوا به‌خودی‌خود کار بزرگی است. شما باید بتوانید محتوایی با کیفیت بالا و سئوپسند برای بسیاری از کانال‌ها ایجاد کرده و درک کنید که چگونه یک استراتژی محتوای موثر برای جذب و تبدیل مخاطب ایجاد کنید.

 

۴. بازاریابی ویدیویی

مشتریان ویدیوها را دوست دارند؛ به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی که از هر 10 نفر 8 نفر پس از تماشای ویدیوی یک برند، خرید کرده اند. وقتی مردم می‌توانند چهرهٔ شما (یا چهره شخصی که برند را تبلیغ می‌کند.) ببینند، به کسب‌وکار شما اعتماد بیشتری خواهند کرد؛ همچنین ویدیو یک محتوای فوق‌العاده و همه‌کاره برای استفاده در پلتفرم‌های مختلف است.

شما مجبور نیستند همه چیز را دربارهٔ  تولید ویدیو بدانید؛ اما دانستن اینکه چگونه بدون استخدام یک متخصص فیلم بسازید، نقطهٔ خوبی برای شروع است.

 

۵. CRM

نظارت بر تجربهٔ مشتری به شما کمک می‌کند نیازهای روبه‌رشد مخاطبان هدف خود را درک کنید. لازم است یک  بازاریاب دیجیتال، مهارت‌های مدیریت ارتباط با مشتری را که شامل استراتژی‌هایی است که می تواند برای نظارت و به حداکثر رساندن تجربه مشتری از آن‌ها استفاده کنید، توسعه دهد. ارتباط با مشتریان خود در سطح احساسی و شخصی‌تر نیز همیشه یک مزیت اضافی برای برند است؛ زیرا شانس وفاداری مشتری را افزایش می‌دهد.

 

۶. رسانه‌های اجتماعی

مهارت رسانه‌های اجتماعی فراتر از پست‌کردن مداوم محتوا است. کیفیت محتوا، ارتباط محتوا و تعامل با مخاطب ۳ فاکتور دیگری است که بازاریابان باید در هنگام ایجاد استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی بدانند. هر پلتفرم رسانه‌های اجتماعی الگوریتم خاص خود را دارد که بازاریاب دیجیتال باید با آن‌ها کاملاً  آشنا باشد تا بتواند محتوای بهتری را برای مخاطبان هدف تولید کند و داده‌های به‌دست‌آمده را ارزیابی کند؛ همچنین روند پروموت‌کردن محصول در هر پلتفرم را بداند تا بتواند در مواقع لزوم، تصمیمات استراتژیک بگیرد.

 

۷. بازاریابی ایمیلی

ارسال ایمیل برای کمپین‌های تبلیغاتی وقتی باید خیلی موثر واقع شوند، کار دشواری است. همین امر باعث می‌شود ایمیل مارکتینگ به یک مهارت مهم در بازار کار بازاریابی دیجیتال تبدیل شود. شاید از نظر خیلی‌ها خبرنامه‌ها ابزار خوبی برای جذب افراد نباشند؛ ولی طبق گزارش Hubspot، نزدیک به ۷۷ درصد بازاریابان دیجیتال گزارش می‌دهند که در طی 12 ماه گذشته، شاهد افزایش مشارکت ایمیل‌ها بوده‌اند.

 

۸. مهارت‌های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی خوب در یک بازاریاب دیجیتال شامل متغیرهایی مانند انتشار پیام‌های تاثیرگذار، ایجاد اعتماد و ایجاد روابط است. یک بازاریاب دیجیتال باید این توانایی را داشته باشد که به مسائل از منظری متفاوت نگاه کند، تا بتواند ایده‌ها را به گونه‌ای که مخاطب آن را درک می‌کند و برای او سرگرم‌کننده و ارزشمند است، به اشتراک بگذارد.

 

۹. مهارت‌های اولیه طراحی

در حالی که تیم‌های بزرگ‌تر اغلب دارای یک بخش هنری اختصاصی با طراحان گرافیک یا حتی طراحان UI/UX هستند، معمولاً انجام کارهای روزمره مانند انتخاب و دستکاری تصاویری که در فیدهای رسانه‌های اجتماعی شرکت ظاهر می‌شوند یا کنار هم قراردادن آن‌ها گاهی برعهدهٔ بازاریاب دیجیتال است. با درک شهودی از تجربه مشتری، می‌توان اطلاعات بصری را به‌گونه‌ای سازمان‌دهی کرد که ما را به مخاطبان هدف برساند.

 

۱۰. فروش و متقاعدسازی

به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتال، وظیفه شما تسلط بر هنر فروش با تکیه بر ابزارها و کانال دیجیتال است. مسلماً، قدرت متقاعدسازی در هنگام ایجاد یک تصویر برند قوی به آرامی در طول زمان رخ می‌دهد و در این فرایند، باید از هیچ تلاشی برای جذب کاربران و آزمون و خطا چشم‌پوشی نکنید.

 

۱۱. چابکی

بازاریابان دیجیتال همیشه وظایف متعدد و زیادی دارند. دانستن اینکه چگونه کارها را اولویت‌بندی کنید و در عین حال، به مسائلی که در لحظه پیش می‌آیند، پاسخ دهید، به چابکی یک آکروبات نیاز دارید.

 

۱۲. اتوماسیون سازی

در جهت کارایی و سازمان‌دهی، ابزارهایی وجود دارند که به خودکارسازی وظایف مختلف کمک می‌کنند و باعث سریع و دقیق انجام‌شدن کارهایی می‌شوند که روتین و تکراری است. باید یک بازاریاب برای تسریع امور در بخش‌هایی از کارها به اتوماسیون‌سازی دست بزند تا به کارهای مهم‌تری بپردازد. در نظرسنجی اخیر Hubspot،  ۶۸درصد بازاریابان دیجیتال گفته‌اند به‌نوعی به اتوماسیون متکی هستند.

 

۱۳. برنامه ریزی استراتژیک

همهٔ  این مهارت‌ها زمانی که یک بازاریاب دیجیتال برنامه‌ای چند مرحله‌ای را ارائه می‌کند که در طول هفته‌ها یا حتی ماه‌ها به کار می‌رود، جمع می‌شوند. دانستن چگونگی ایجاد استراتژی‌های بازاریابی که کارآمد هستند، نیازمند برنامه‌ریزی شدید و نگرش آینده‌نگر و همچنین توجه به روندهای نوظهور است. بازاریاب های دیجیتال موفق کنجکاوی سیری‌ناپذیری برای نحوهٔ  کار و تغییر همه چیز دارند –هم در صنعت خودشان و هم در سطح جهانی-. همگام ماندن با این روندها مستلزم یادگیری همیشگی است.

 

مهارت‌ٰهای نرم 

اکثر کارفرمایان بر این باورند که مهارت‌های نرم مهم‌ترین مهارتی است که کارکنان باید یاد بگیرند. در یک نظرسنجی لینکدین پی بردند:

توسعه‌دهندگان استعداد و مدیران اجرایی اظهار داشته‌اند که آموزش مهارت‌های نرم، اولویت اصلی برای توسعه تیم‌های مستعد است.

 

۱. یادگیری تفکر طراحی

ساده‌ترین راه برای به دست آوردن مهارت‌های نرم، یادگیری تفکر طراحی است. یادگیری تفکر طراحی به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های نرمی را که برای موفقیت نیاز دارید به دست آورید و در بازار کار بازاریابی دیجیتال، به‌عنوان فرد مستعدتری ظاهر شوید.

 

مدل تفکر طراحی

 

تفکر طراحی یک روش حل مسئله است که در مؤسسهٔ طراحی هاسو-پلاتنر در استنفورد توسعه یافته است و دارای پنج جزء است: 

  • همدلی کنید

درک همدلانه‌ای از مشکلی که می‌خواهید حل کنید داشته باشید. این امر مستلزم مهارت در همدلی، گوش‌دادن، مشاهده و تعامل است.

  • مشکل را تعریف کنید

از اطلاعاتی که دارید برای بیان مشکل استفاده کنید. مهارت‌هایی که در این مرحله به آن نیاز دارید عبارتند از:

تجزیه‌و‌تحلیل

تفکر انتقادی

ارتباط

  •  ایده‌پردازی کنید

ایده‌پردازی به‌معنای ایجاد ایده برای ارائهٔ راه‌حل برای مشکلی است که به‌تازگی تعریف کرده‌اید. این مرحله  به خلاقیت و تفکر خارج از چارچوب نیاز دارد.

  •  نمونهٔ اولیه بسازید

در این مرحله، شما یک نمونهٔ اولیه یا حداقل نسخهٔ قابل‌اجرایی از راه‌حل‌هایی که قبلاً طوفان فکری کرده‌اید، ایجاد می‌کنید. ایده این است که هر راه‌حل را به‌سرعت آزمایش کنید. این مرحله به مهارت‌های نرمی مانند کار گروهی، کنجکاوی و سازگاری نیاز دارد.

  •  آزمایش کنید

این مرحله شامل جمع‌آوری بازخورد و اصلاح راه‌حل‌ها است. این کار به رهبری، همدلی، سازگاری، صداقت و عینیت نیاز دارد. شما همچنین به مهارت‌های خود مدیریتی یا توانایی خوش‌بین‌ماندن و مدیریت انرژی و بهره‌وری خود نیاز دارید؛ به‌ویژه زمانی که نتایج آزمایش نشان می‌دهد که باید به نقطهٔ اول برگردید و دوباره نمونه طراحی کنید.

 

طوری نمونه اولیه بسازید که انگار می‌دانید حق با شماست، اما طوری آزمایش کنید که انگار می‌دانید اشتباه می‌کنید.

d.school در دانشگاه استنفورد

 

۲. رهبری پروژه

بازاریاب‌های دیجیتال باید بدانند که چگونه پروژه‌ها را در مراحل مختلف، در کانال‌های مختلف و متنوع، که شامل مشارکت‌های بسیاری از افراد دیگر می‌شود، پشتیبانی کنند. این امر هم به مهارت‌های رهبری و هم به سطح بالایی از آگاهی از روند سازمان نیاز دارد.

 

۳. حل خلاقانه مسئله

هر آنچه که شما به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتال سعی در انجام آن دارید، رقبای شما احتمالاً در تلاش برای رسیدن به همان هدف هستند. مزیت شما در توانایی برای نوآوری و قدرت حل مسئله نهفته است؛ همچنین راه‌حل‌های خلاقانه برای همهٔ  چالش‌های دیگری که در طول پروژه پیش می‌آیند؛ از کشف مسیرهای جدید برای کاربران تا ابداع راه‌های جدید برای گرفتن لید و نگه‌داشتن آن‌ها، همه می‌تواند مفید واقع شوند.

 

 ۴. سازگاری

یک بازاریاب دیجیتال باید پذیرای فناوری‌های نوظهور دیجیتال باشد. این فناوری‌ها همیشه بازار کار دیجیتال مارکتینگ را با تحولات بسیاری روبرو می‌کنند؛ بنابراین سازگاری با شرایط جدید و غیرمنتظره باید از ویژگی‌های شما باشد. باید توانایی یادگیری سریع فناوری‌هایی که با آن روبرو می‌شوید را داشته باشید.

پس از آنکه مهارت‌های لازم را کسب کنید، باید راهی برای ورود به بازار کار پیدا کنید؛ ولی ابتدا باید به چند سوال مهم فکر کنید و برای آن‌ها، جواب واقع‌بینانه‌ای بیابید.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

سوال‌های مهم برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ

پیش از آن‌که تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید وارد این حیطه‌ی کاری شوید یا خیر، این سوال‌ها را از خود بپرسید. با پاسخ دادن به این سوال‌ها می‌توانید بسیاری از نکات را درباره‌ی شغل آینده‌تان مشخص کنید و تصمیم مناسب‌تری بگیرید.

  • می‌خواهید فریلنسر باشید یا دوست دارید عضو یک تیم باشید؟
  • مهارت‌های فنی دارید یا فردی خلاق و ایده‌پردازید؟
  • تمایل دارید در رأس و هدایت کننده‌ی تیم باشید یا در گوشه‌ای بدون مزاحمت دیگران مشغول انجام وظایف‌ خود باشید؟
  • رابطه‌تان با اعداد و ارقام چطور است؟
  •  از نظر کاری، چه روحیات ویژه‌ای دارید؟
  • عمق مهارت‌های تکنیکی شما چقدر است؟
  • چقدر از تحلیل اطلاعات سردرمی‌آورید؟
  • انتظار شما از میزان درآمدتان چقدر است؟

فکر‌ کردن به این‌ سوال‌ها و اعتماد به شناختی که از خودتان به دست‌آورده‌اید، باعث می‌شود در ادامه‌ با دید بهتری این مسیر را طی کنید. البته یکی از راه‌های خوب کمک‌کننده در این خصوص، قرار گرفتن در محیطی است که شما را با توانایی و علایق‌تان روبه‌رو کند.

حالا، بیایید ببینیم از چه راهی وارد بازار کار شویم!

 

چگونه وارد بازار کار دیجیتال مارکتینگ شویم؟

کسانی که به‌تازگی قصد ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ را دارند، در درجهٔ اول باید به کسب مهارت‌هایی بپردازند که قبل از این برایتان توضیح دادیم. خوشبختانه دوره‌های آموزشی حضوری و آنلاین و بوت کمپ‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید و در هر کدام از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ، مهارت‌های عمومی کسب کنید.

آکادمی نووا می‌تواند گزینهٔ خوبی برای شما باشد تا 0 تا 100 این حرفه را یاد بگیرید. در انتهای مقاله، این دوره را به شما معرفی خواهیم کرد.

اگر می‌خواهید زودتر وارد بازار کار شوید و در حین کار، دانش لازم دیجیتال مارکتینگ را به دست آورید، خب بهتر است به‌عنوان کارآموز در آژانس‌های تبلیغاتی و حوزه‌هایی که در آن‌ها به بازاریاب دیجیتال نیاز است، وارد شوید و در یکی از زمینه‌ها مثل تولید محتوا، سئو یا مدیریت سوشال‌مدیا مهارت‌های لازم را کسب کرده و بعد از چند ماه به استخدام آن شرکت یا شرکت‌های دیگر درآیید. شما به هر حال باید بهایی بپردازید تا کسب مهارت کنید؛ یا هزینه کرده و به کلاس‌های آموزشی بروید یا با دریافت حقوق پایین‌تر کارآموزی کنید. در هر دو حالت، می‌توانید مهارت‌های خود را افزایش دهید و وارد بازار کار بازاریابی دیجیتال شوید.

تا اینجا، راه‌‌و‌چاه ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ را یاد گرفتیم؛ ولی حالا با تمام این اطلاعاتی که کسب کردیم، سوالی که پیش می‌آید این است که چه ضمانتی وجود دارد که این حرفه که وابسته به بازار آنلاین است، در کشور ما همواره مورد تقاضای کسب‌وکارها باشد و اصلا آیندهٔ آن در ایران چگونه است؟

 

آینده دیجیتال مارکتینگ در ایران

در عصر امروز، شاهد هستید که چقدر سرعت دیجیتالی‌شدن به‌دلیل قابل‌دسترس‌بودن اینترنت در همه‌جا، زیاد است و بازاریابی دیجیتال هر آن سعی می‌کند، گوی سبقت را از بازاریابی سنتی برباید و پیروز میدان شود.

البته شیوع ویروس کرونا در این چند سال اخیر بسیار بر این امر دامن می‌زند. خیلی از کسب‌وکارهایی که به‌صورت سنتی در این بازار رقابتی پیش می‌رفتند، به‌شدت متضرر شدند.

بازاریابی دیجیتال بستر امنی شد که کسب‌و کارها همواره با متوسل‌شدن به آن بتوانند از وقایع پیش‌بینی‌نشده تا حدی مصون بمانند و ریسک کمتری شامل حالشان شود؛ بنابراین همین امر پایه‌های دیجیتال مارکتینگ را نه‌تنها در جهان بلکه در ایران محکم‌تر کرد و باعث رونق آن شد.

تمام این تحولات باعث پیدایش فرصت‌های شغلی بیشتر در بازار کار دیجیتال مارکتینگ شدند و به‌دنبال آن، استخدام افراد متخصص در این حوزه نیز رو به افزایش است؛ بنابراین شاهد رونق این بازار هستیم.

پیش‌بینی می‌شود که تمام کسب‌و‌کارها در ایران به سمت دیجیتالی‌شدن پیش روند و همواره در سال‌های پیش رو، این شغل در راس تمام شغل‌هایی فعلی باشد.

 

معرفی دوره تئوری تا تجربه‌ی دیجیتال مارکتینگ

  • مدت زمان دوره:  ۱۳۶ ساعت
  • بازه‌ی زمانی آموزش: چهار ماه 
  • نحوه‌ی برگزاری کلاس‌ها: آنلاین

کلاس‌ها سه روز در هفته در ساعت‌های مشخص (ساعات غیر اداری) برگزار می‌شوند و دانش‌پذیران در این دوره به طور مستقیم با اساتید و منتورها در ارتباط هستند تا به همه‌ی سوال‌ها و چالش‌هایشان پاسخ داده شود.

دوره‌ی آنلاین دیجیتال‌مارکتینگ آکادمی نووا چه مفاهیمی را پوشش می‌دهد؟

در آکادمی نووا به این مفاهیم مسلط می‌شوید: 

  • مفاهیم پایه بازاریابی
  • مفاهیم پایه برندینگ
  • مفاهیم پایه محتوا
  • مفاهیم پایه سئو
  • سنجه‌های کلیدی عملکرد
  • تجزیه تحلیل رقابتی

در دوره‌ی دیجیتال مارکتینگ آکادمی نووا با کدام بسترها آشنا می‌شوم؟

  • وردپرس و افزونه‌های آن
  • طراحی صفحه فرود
  • شبکه‌های اجتماعی
  • بلاگ
  • پلتقرم‌های ایکامرس
  • اتوماسیون بازاریابی

با شرکت در این دوره، کار با کدام ابزارها را می‌آموزم؟

با توجه به اینکه تسلط بر ابزارهای زیر برای دیجیتال مارکترها یک ضرورت است، در آکادمی نووا به آموزش آن‌ها پرداخته می‌شود.

  • گوگل آنالتیکس
  • گوگل تگ منیجر
  • گوگل ترندز
  • الکسا و سیمیلار وب
  • ابزارهای سئو
  • ابزارهای تبلیغات موبایلی
مقاله پیشنهادی : بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

چرا دوره‌ی آکادمی نووا فقط بر مباحث تئوری تکیه نمی کند؟

آکادمی نووا توسط جمعی از بزرگترین شرکت‌های فعال در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ حمایت می‌شود. مجموعه‌هایی نظیر  یکتانت که سال‌هاست پیشرو کسب و کارهای مرتبط با دیجیتال مارکتینگ هستند. به همین دلیل این دوره فرصتی بسیار استثنایی ایجاد می‌کند تا بتوانید با کسب تجربه‌ی عملی، توشه‌ی ارزشمندی برای ادامه‌ی راه با خود داشته باشید. 

اما آیا فقط مباحث تئوری کافیست؟ هرگز!

طراحی و اجرای کمپین با پنل گوگل ادز، بهینه سازی کمپین‌ها و پنل یکتانت از مواردی هستند که آکادمی نووا بر آن‌ها تمرکز دارد.

روحیه‌ی یاد گرفتن و جسارت تجربه‌کردن دارید؟ آکادمی نووا بهترین‌ها را استخدام می کند! نووا به شما کمک می‌کند تا وارد یکی از شرکت‌های هم‌پیمانش شوید و در مسیر پیشرفت شما همراهتان خواهد بود. 

 

جمع‌بندی

در این مقاله، به‌صورت جامع و کامل به بررسی زیرشاخه‌‌های دیجیتال مارکتینگ و مهارت‌هایی که یک دیجیتال مارکتر باید در خود پرورش دهد، پرداختیم؛ همچنین از راه‌های کسب درآمد در این حوزه، میزان حقوق و دستمزد  و وضعیت بازار کار دیجیتال در ایران صحبت کردیم.
شما با این اطلاعات می‌توانید یک چشم‌انداز کلی برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ داشته باشید و با آگاهی کامل در این مسیر قدم بگذارید.

اگر فکر می‌کنید این مقاله برای دوستانتان نیز مفید است، حتما با آن‌ها به اشتراک بگذارید.  در صورت هرگونه سوال، نظر یا پیشنهاد، در بخش دیدگاه‌ها حتما با ما در ارتباط باشید.

منابع:

onlinemarketinginstitute | socialchimp | mygreatlearning  |  acadium  | iide | brainstation | hubspot

 

4.5/5 - (13 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
غلامرضا هوشیار
غلامرضا هوشیار
2 سال قبل

خسته نباشید میتونین چند تا کتاب برا دیجیتال مارکتینگ نام ببرید

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  غلامرضا هوشیار
2 سال قبل

سلام
وقت بخیر
پیشنهاد می‌کنیم مقالهٔ زیر رو بخونین:

۲۰ کتاب بازاریابی و فروش محبوب که باید بخوانید!

علاوه بر این ۲۰ کتاب، می‌تونیم به کتاب‌های زیر هم اشاره کنیم:

– بازاریابی سرراست (نوشتهٔ دانلد میلر و جی.جی. پترسون و ترجمهٔ مهرداد عباسی)
– هر برند یک قصه است (نوشتهٔ دانلد میلر و ترجمهٔ رسول بابایی)
– طرح بازاریابی کسب‌وکارهای کوجک (نوشتهٔ آلن دیب و ترجمهٔ فواد معصومی)

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی