کسب و کارهای زیادی هستند که به تبلیغات آنلاین تمایل دارند. در این نوع از تبلیغات میتوان شاهد هزینه کمتر و اثربخشی بیشتری بود؛ اما به همان نسبت هم حساسیت و توجه بیشتری را میطلبد. رپورتاژ آگهی یکی از انواع تبلیغات در دنیای دیجیتال است که بسیاری از کسب و کارها روی آن حساب باز میکنند و از آن برای رشد و توسعه خود بهره میبرند.
در سایر روشهای تبلیغاتی شما تنها چند کلمه فرصت دارید تا مخاطب را جذب کنید و به سمت سایت خود بکشانید؛ اما در رپورتاژ آگهی فرصت بیشتری دارید که این اتفاق میتواند یک نکته مثبت یا منفی به شمار آید. همه چیز به شما و محتوایی که مینویسید بستگی دارد. اگر رپورتاژ اثربخش و مفیدی را منتشر کنید، میتواند مزایای فراوانی را برای شما به همراه داشته باشد و بالعکس اگر محتوایی که مینویسید، بدون توجه به نکات و اصول نگارش آن باشد، نتیجه خاصی حاصل نخواهد شد.
بنابراین مهم است که یک متن عالی را به عنوان رپورتاژ انتشار دهید تا از هزینهای که کردهاید، بیشترین بازخورد را بگیرید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب به صفر تا صد آموزش رپورتاژ آگهی بپردازیم. پس حتما تا انتها ما را همراهی کنید.
فهرست مطالب
نکاتی که پیش از انتشار رپورتاژ آگهی باید مورد توجه قرار گیرند
رپورتاژ نگاری پیش نیازهایی لازم دارد که باید قبل از شروع نوشتن به آنها توجه کنید. این پیش نیازها اگر اهمیتشان بیشتر از نگارش محتوا نباشد، کمتر هم نیست. اولین و مهمترین نکتهای که باید به آن دقت کنید، این است که به اندازه کافی روی سئوی داخلی سایت خود کار کرده باشید. سئوی داخلی و سایر مواردی را که در ادامه از آنها نام برده میشود، به عنوان پیشنیازهای رپورتاژ نگاری میشناسند.
۱. سئوی داخلی
اگر محتواهای کمی را داخل سایت خود منتشر کردهاید و لینکسازی داخلی به درستی انجام نشده، بهتر است ابتدا به تولید محتوا در وبلاگ خود بپردازید و روی سئوی داخلی سایت خود متمرکز شوید.

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره
۲. مشخص کردن هدف
بعد از اینکه مطمئن شدید محتواهای سایتتان به حدی رسیدهاند که بتوانید روی سئوی خارجی کار کنید، باید سراغ مشخص کردن هدف خود بروید. هدف از انتشار رپورتاژها را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
برندینگ و افزایش آگاهی از برند
اگر هدف شما برندینگ است، باید درنظر داشته باشید که قسمتی از متن را به توضیح در مورد برند خود اختصاص دهید. به علاوه موردی که در این هدف بسیار حائز اهمیت است، تعداد زیاد بازدیدکنندگان است.
لینک سازی و سئو
اما در هدف دیگر، یعنی سئو، شما برای تقویت سئوی خارجی سایت خود رپورتاژ آگهی منتشر میکنید و چیزی که اهمیت دارد، کیفیت بالای لینکها و ارتباط آنها با سایت شماست. بنابراین تعیین هدف میتواند بسیار حیاتی و مهم باشد. البته بد نیست بدانید که بسیاری از کسبوکارها هردوی این اهداف را در نظر میگیرند تا از هر دوی آنها نفع ببرند.
3. انتخاب رسانه
در انتخاب رسانه باید ریزبینی و دقت خاصی به خرج دهید و رسانهای را برگزینید که بیشترین تناسب را با کسبوکار شما داشته باشد. تعیین هدف در مرحله قبل و حوزه فعالیت کسبوکار شما تاثیرگذارترین عوامل در انتخاب رسانه هستند. به عنوان مثال اگر حوزه کسبوکار شما مربوط به یک تخصص است، در سایتهای عمومی احتمالا به نتیجه دلخواه نمیرسید و بهتر است سایتی با موضوع مرتبط انتخاب کنید یا اگر هدف برندینگ دارید، بهتر است در خبرگزاریهای پربازدید رپورتاژ خود را نشر دهید. به غیر از ارتباط موضوعی و محتوایی، موارد زیر هم میتوانند به شما کمک کنند تا رسانه بهتری انتخاب کنید.
4. اعتبار سایت
اعتبار سایت، شاخصه کلی است و نمیتوان آن را اندازهگیری کرد؛ اما با تعریف مفاهیم دیگر و استفاده از ابزارهای گوناگون، میتوان تا حدودی متوجه آن شد. میزان ورودیهای سایت، تعداد بکلینکهای موجود در سایت، دامین آتوریتی، رتبه سایت در الکسا یا سیمیلاروب از جمله المانهایی هستند که میتوانند اعتبار یک سایت را مشخص کنند. معمولا این اطلاعات در توضیحات هر رسانه وجود دارد و میتوانید آنها را مشاهده کنید. راه دیگری که میتوان به این موارد دست یافت، استفاده از ابزار Mozbar برای دامین آتوریتی، افزونه الکسا یا سیمیلاروب برای رتبه استفاده کرد و اعتبار رسانه را مورد سنجش قرار داد.
5. انتخاب موضوع
با بررسی سایت رسانه و حوزهای که در آن فعالیت میکنید و همچنین مواردی که برای مشتریان سوال است یا ویژگیهایی که قصد بیان آن را در رپورتاژ نگاری خود دارید، میتوانید موضوع رپورتاژ آگهی خود را برگزینید. موضوع موردنظر شما نباید قبلا در آن سایت منتشر شده باشد و اگر دغدغه و سوال کاربران را پاسخ دهد، میتواند بسیار مفید و اثربخش باشد.
6. بررسی رقبا
در گام بعدی نیاز است مطالبی که کسبوکارهای رقیب منتشر کردند را نگاهی بیاندازید. اگر با موضوع مشابه در سایت رسانه هم مقالهای انتشار یافته، آن را مطالعه کنید تا برای رپورتاژ نگاری خود بتوانید از آن بهره بگیرید و نزدیکترین متن را از لحاظ لحن به آن بنویسید تا مخاطبان آن سایت تفاوتی را احساس نکنند و جنبه تبلیغاتی نداشته باشد.
7. عنوانبندی رپورتاژ
بعد از اینکه به صورت کامل موضوع و رسانه مشخص شد، نوبت به نگارش مقاله میرسد. قبل از اینکه رپورتاژ نگاری را شروع کنید، بهتر است عناوین و زیرتیترهایی که میخواهید در مورد آنها مطلب بنویسید را مشخص کنید.
یادتان باشد که در متن رپورتاژ آگهی زیادهگویی جایز نیست و فرصتی به اندازه یک متن بلاگ نخواهید داشت. بهتر است طوری عناوین را بچینید که کاربر یک مسیر را طی کند و در نهایت به قلاب شما وصل شود، بدون آنکه متوجه شده باشد. در ادامه مسیر آموزش رپورتاژ آگهی به شما خواهیم گفت که باید چگونه چنین متنی را بنویسید و مخاطب را در دام بیاندازید.
برای نوشتن رپورتاژ آگهی به چه نکاتی توجه کنیم؟
بعد از تکمیل پیشنیازها، نوبت به نگارش محتوای رپورتاژ میرسد. در این مرحله شما در کلیدیترین موقعیت انتشار رپورتاژ آگهی قرار دارید. در این مرحله قرار است تمام آنچه در آستین دارید را رو کنید تا مخاطب را با خودتان همراه کنید. پس رپورتاژ را به چشم یک متن ساده که فقط قرار است در سایت رسانه جای بگیرد، نگاه نکنید. رپورتاژ آگهی درست مثل یک فروشنده یا بازاریاب است که در یک فضای عمومی و شلوغ میخواهد تمام توجهات را سمت شما و کسبوکارتان جلب کند تا همه به سمت سایت شما بیایند.
برای نگارش چنین متنی، حتما نیاز است بدانید چه مواردی را باید رعایت کنید و چگونه یک فروشنده حرفهای را در میان شلوغی بفرستید یا بیشترین بازدهی را برای شما داشته باشد.
قوانین رسانه
درست نقطه صفر مرزی مطالعه قوانین رسانه است. مطالعه مواردی که رسانهها تحت این عنوان منتشر میکنند، هم میتواند در مراحل پیش از نوشتار و هم در مراحل نوشتن رپورتاژ آگهی صورت پذیرد. انتخاب اینکه کجای فرایند رپورتاژ نگاری قرار بگیرد را شما میتوانید تعیین کنید و کاملا اختیاری است. اگر خواندن قبل از نوشتن باعث میشود که نکات را سریعتر و دقیقتر به خاطر بیاورید، قبل از نوشتن بخوانید اما اگر خواندن قوانین در مراحل قبلی به شما کمک میکند که ذهن خود را بهتر مدیریت و دستهبندی کنید، در مراحل قبلی برای مطالعه آن اقدام کنید.
قوانین رسانه در واقع مشخص میکند که در طول مطلب چند کلمه فرصت دارید، چند لینک میتوانید قرار دهید و چه تعداد عکس باید برای رپورتاژ خود درنظر بگیرید. درنظر گرفتن این قوانین میتواند به شما کمک کند که رپورتاژ تاثیرگذارتری داشته باشید.
درنظرگرفتن معیارهای رسانه
بعد از اینکه قوانین رسانه را مطالعه کردید و با شرایط آنها آشنا شدید، باید فاکتورها و معیارهایی که رسانه ذکر کرده را در متن خود رعایت کنید. به عنوان مثال در قوانین رسانه آمده است که عناوین که صفتهای تفضیلی (تر-ترین) داشته باشند را نمیپذیرد، پس شما باید استفاده از این کلمات در عناوین را مدیریت کنید تا موجب بازگشت محتوا نشود. تعداد کلمات، تعداد لینکها و نوع لینکها هم در این مرحله مشخص میشود و میتوانید آنها را نیز درنظر بگیرید و طبق آنها محتواهای خود را تولید کنید.
استراتژی سئویی
در این مرحله نیاز دارید که با مسئول سئوی سایت صحبت کنید و از او بخواهید هدفش را شفافتر برای شما بیان کند. مثلا اگر قصد دارد روی کلمه کلیدی «فلان» شما به صفحه اصلی سایت لینک دهید، باید در جریان باشید که برای آن برنامهریزی کنید. پس از استراتژی سئویی که کارشناس سئو در نظر گرفته، مطلع شوید تا محتوای بهتری بتوانید بنویسید. در کنار آن، در رپورتاژ نگاری هم بهتر است مثل نوشتن سایر محتواها، با رعایت اصول سئو متن خود را بنویسید و در عین حال به این موضوع هم فکر کنید که قرار است محتوای شما را مخاطبان بخوانند و نه موتورهای جستجو. پس استفاده بیهوده از کلمات کلیدی و عبارات موردنظر خود و بیش از حد تبلیغاتی بودن را کنار بگذارید.
لینکسازی طبیعی
یکی از مواردی که به قدرتمند شدن و تاثیرگذاری بیشتر رپورتاژها منجر میشود، لینکسازی است؛ اما هر لینکسازی نمیتواند چنین اتفاقی را رقم بزند. باید زمانی که میخواهید لینکهای خود را در انکرتکستهای مدنظرتان قرار دهید، به شکلی این کار انجام شود که کاملا طبیعی باشد تا کاربران به چشم یک تبلیغ به آن نگاه نکنند و لینک شما را راهکاری برای مشکل خود ببینند و با آن تعامل برقرار کنند.
رعایت اصول سئو در محتوا
محتوایی که قرار است به عنوان رپورتاژ آگهی منتشر کنید، حتما باید با رعایت اصول سئو باشد. هرچقدر هم که لینکسازی انجام دهید و محتوای خوبی تولید کنید، اگر سئو شده نباشد، کمک چندانی نمیتواند به شما کند. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که در سایتهای مختلف محتوای یکسانی تولید نکنید و برای هرکدام یک محتوای جداگانه درنظر بگیرید.
داستان بگویید
یکی از مهمترین تفاوتهای رپورتاژ آگهی و محتوای بلاگ دقیقا همینجاست. در محتوای بلاگ فضای زیادی برای داستانسرایی، پرداختن به موضوعات جانبی مختلف، شرح و بسط دادن موضوع و در نهایت بررسی یک مشکل یا سوال از جنبههای گوناگون را در اختیار دارید و برای مخاطبی محتوا مینویسید که به خوبی او را میشناسید؛ اما در متن رپورتاژ شما با تعداد محدودی کلمه سروکار دارید و باید در همین تعداد تمام حرف خود را بتوانید بزنید. در محتوای رپورتاژ ممکن است مخاطب تا به حال اسمی از شما هم نشنیده باشد و موضوع مورد بحث شما کاملا برایش جدید و تازه باشد.
داستانسرایی به شما کمک میکند که مخاطبان زیادی را همراه خود کنید و آنهایی که مخاطب عام هستند هم در جریان قرار بگیرند. حتی این احتمال وجود دارد کاربری که در حال خواندن متن شماست، احساس نیاز کند و به مشتری شما تبدیل شود. این کاربر در دستهبندی مخاطبان هدف شما جایی نداشته، چون نیاز خود را نمیشناخته است و با این کار شما باعث شدهاید که او به دنبال رفع نیاز جدید خود، کسبوکار شما را همراهی کند.
به عنوان مثال کاربری در یک خبرگزاری به دنبال مطالعه اخبار روز است که یکمرتبه تیتری جذاب در مورد سرقت خودرو نظر او را به خود جلب میکند. با خواندن آن مطلب که از قضا رپورتاژ آگهی هم بوده، به این موضوع پی میبرد که چرا از راههای امنیتی گفته شده در این مطلب برای حفاظت از خودروی خود انتخاب نکند؟ و همین جرقهای برای شروع مسیر مخاطب و تبدیل آن به یک مشتری خوب و وفادار است. حال اگر محتوای نوشته شده، به خوبی داستانسرایی را رعایت کرده باشد، میتواند مخاطب را به سمت خرید هدایت کند.
لینک بیلدینگ (لینکسازی)
این ویژگی بسیار مناسب کسبوکارهایی است که به صورت مستمر رپورتاژ میروند و برنامه خاصی برای رپورتاژهای خود دارند. این کسبوکارها میتوانند لینکسازی فوقالعادهای انجام دهند؛ به شرط اینکه در هنگام رپورتاژ نگاری به آن توجه شود.
اگر قبلا در یک سایت رسانه، خبری را به عنوان رپورتاژ منتشر کردهاید، برای رپورتاژ جدید خود میتوانید یک موضوع مرتبط را انتخاب کنید که امکان لینکدهی به صورت طبیعی در آن فراهم باشد. سپس در نگارش متن خود جایی به رپورتاژی که قبلا منتشر کردهاید، لینک داخلی بدهید. با این اتفاق مطلب شما قدرت و اعتبار بیشتری خواهد گرفت و با اینکه توسط لینک داخلی به یک مقاله دیگر مرتبط میشود؛ اما چون گوگل تصور میکند که مطلب شما برای همان سایت معتبر است، ارزش بیشتری را برای سایت شما درنظر میگیرد.
صادق و ساده باشید
محتوایی که قرار است به عنوان رپورتاژ در سایت رسانه قرار دهید را نمایی از برند خود بدانید. سعی کنید که نمایی که بسیاری از مخاطبان برای بار اول با آن مواجه میشوند، یک نمای صادقانه و درست از کسبوکار شما و فعالیتهای آن باشد. در متن خود زیادهگویی نکنید، تماما از کسبوکار و خدماتی که ارائه میدهد، تعریف و تمجید نکنید، سایر رقبای خود را مورد سرزنش قرار ندهید، از الفاظ درست استفاده کنید و تعهداتی را بیان کنید که واقعا به آنها وفادارید.
با مخاطبی که میخواهد متن شما را مطالعه کند، راحت باشید. ترجیحا مشکلی که دارد را شناسایی کنید و کسبوکار خود را به عنوان راهحل به او پیشنهاد دهید و اگر در متن خود قصد داشتید مقایسهای صورت پذیرد (ترجیحا این کار را نکنید و اگر قرار است انجام دهید با نمونههای خارجی مقایسه کنید) تمام ویژگیهای مثبت و منفی خود را با صداقت بیان کنید تا مخاطب به صورت آگاهانه تصمیم بگیرد. اینکه در متن خود چیزی بگویید که مغایر با سرویسهایی که ارائه میکنید باشد، اعتماد مخاطب را از بین میبرد و قطعا هیچ کسبوکاری این اتفاق را دوست ندارد.
کال تو اکشن
کال تو اکشن را از یاد نبرید. در انتهای مطلب خود، حتما کاربران را به سمت هدفی که دنبال میکنید، سوق دهید. اگر کال تو اکشن در متن شما وجود نداشته باشد، انگار که هیچ تاثیری از محتوای خود نگرفتهاید و به راحتی کاربرانی که با محتوای شما ارتباط برقرار کردند و جذب شما شدهاند را از دست میدهید.
نداشتن کال تو اکشن درست مثل این است که ویژگیها و مزایای یک محصول را برای شخصی توضیح دهید؛ اما آدرس مغازه خود را به او ندهید تا بیاید و از محصول شما استفاده کند.

با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان
رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر مخاطب دارد؟
با آموزش رپورتاژ آگهی که تا به اینجای کار دادیم، شما باید توانایی تولید یک محتوای مفید و کاربردی برای مخاطبان رسانه را پیدا کرده و پاسخ سوال چگونه رپورتاژ بنویسیم را تا حدودی گرفته باشید. پس از انتشار رپورتاژ آگهی اگر همهچیز به خوبی پیش برود، شما میتوانید منتظر افزایش ترافیک ورودی خود باشید.
اگر متنی که منتشر کردهاید با رعایت تمامی نکات رپورتاژ آگهی که تا به اینجا گفته شد باشد، تعداد زیادی از مخاطبانی که در این سایت به دنبال رفع نیاز یا مشکل خود بودهاند را به سمت سایت شما و استفاده از خدماتی که دارید کشانده است. رفته رفته با افزایش تعداد کسانی که این مطلب را مطالعه میکنند و به آن واکنش نشان میدهند، مطلب شما در نتایج گوگل به رتبههای بهتری دست پیدا میکند. با تولید یک محتوای غنی و استفاده از ارزش و اعتباری که سایتهای رسانه دارند، به راحتی میتوانید در صدر نتایج گوگل حاضر شوید و روزانه مخاطبان فراوانی را به سایت خود بکشانید.
کلام آخر
انتشار رپورتاژ آگهی همانند راه رفتن لبه یک تیغ است. میتوان کلی هزینه کرد و نتیجهای نگرفت و از طرفی میتوان نتایج حیرتانگیزی از آن به دست آورد. تعداد رپورتاژهایی که منتشر شدهاند و پس از آن کسبوکار با افزایش ترافیک ورودی، افزایش فروش و بهبود رتبه سایت در صفحه نتایج مواجه شده است، کم نیستند.
بنابراین اگر شما هم قصد دارید که از تاثیرات مثبت رپورتاژ آگهی بهرهمند شوید، بهتر است تمامی نکات گفته شده در این مطلب را رعایت کنید و یک محتوای خوب و کاربردی بنویسید. شما چه تجربههایی از انتشار رپورتاژ آگهی دارید؟ چه موارد دیگری را در هنگام نوشتن رپورتاژ رعایت میکنید؟ خوشحال میشویم اگر نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.
درود بسیار عالی..من اگر بخواهم از کسی برای ویرایش متن و همچنین تهیه فیلم رپورتاژ کمک بگیرم کجا باید مراجعه کنم و چه قدر وقت و هزینه بکنم..
سلام
مرسی از شما که به ما فیدبک میدین
شما میتونین با فریلنسرها همکاری کنید یا از خدمات «تریبون» که یکی از زیرمجموعههای یکتانته، استفاده کنین:
خدمات تولید محتوای تخصصی تریبون
سلام خسته نباشید من اگر بخواهم برایم رپورتاژ انجام بدهید خودتان این کار را میکنید
سلام
ممنون از محبتتون
شما میتونین با کمک تریبون، رپورتاژ خودتون رو در ۱۵۰۰ رسانهٔ مختلف ایرانی – به انتخاب خودتون – منتشر کنین.
برای کسب اطلاعات بیشتر، به این صفحه مراجعه کنین: خرید رپورتاژ آگهی با تریبون.