اگر بخواهید کمی در کار جذاب تولید محتوا جدی شوید، ممکن است دیگر گوشی هوشمندتان کافی نباشد. برای تولید محتوای حرفهای به وسایلی برای ضبط صدا و تصویر، نوردهی، تدوین و… نیاز داریم. فرقی هم نمیکند نوع محتوای شما چیست.
در این مقاله، میخواهیم لیست کامل وسایل تولید محتوا را معرفی کنیم؛ هرچیزی که برای تولید محتوای تصویری یا صوتی به آن نیاز دارید.
البته این مسئله را همین اول بگوییم که نیازی نیست همه را یکجا بخرید. با توجه به نیاز خود وسایل موردنیاز را تهیه کنید.
نکته: محتوای متنی را میتوانید با کمک یک لپتاپ معمولی و ابزارهای تولید محتوا آماده کنید؛ ولی شما برای بازاریابی محتوایی موفق به انواع محتوا نیاز دارید!
فهرست مطالب
۱. دوربین مناسب تولید محتوا
یکی از وسایل مورد نیاز برای تولید محتوا که حذفشدنی نیست، دوربین است. در بیشتر شبکههای اجتماعی، محتوای تصویری حرف اول را میزند. مخاطبان هم عادت کردهاند عکس و فیلمهای باکیفیت ببینند؛ گوشیهای آنها هم بهمراتب بهتر شده است و هر چیز بیکیفیتی در آن از فرسنگها مشخص است.
اگر شما با کیفیت کم ظاهر شوید، این امکان وجود دارد محتوای شما بهاندازهای که لیاقت آن را دارد، دیده نشود. برای انتخاب دوربین خوب، این ویژگیها را در نظر بگیرید تا در بخش بعد گزینههایی را که روی میز دارید، معرفی کنیم.
- کیفیت دوربین حداقل 4K و کیفیت صدای عالی
- قابلیتهای مختلف خلاقانه مثل حالتهای عکاسی و فیلمبرداری، فیلترها و قابلیت عکاسی و فیلمبرداری در نسبتهای مختلف برای استفاده در پلتفرمهای متفاوت
- دارای لرزشگیر اپتیکال یا دیجیتال برای ویدئوهای بدون لرزش
- سبک و جمعجوربودن (این ویژگی مخصوص دوربینهاست)
- قابلیت اتصال به سایر تجهیزات مثل میکروفون
- عمر باتری خوب
- استفادهٔ آسان
- حافظهٔ داخلی کافی (این ویژگی مخصوص گوشیهاست)
- پردازندهٔ قدرتمند
بهطور کلی، شما ۲ انتخاب دارید: خرید گوشی بهجای دوربین یا خرید اختصاصی دوربین. بیایید چند پیشنهاد را بررسی کنیم:
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهاستفاده از گوشی هوشمند برای تصویربرداری
گوشی هوشمند انتخاب خوبی برای تولید محتواست؛ چراکه علاوهبر فیلمبرداری، میتوانید ویرایش و انتشار ویدئو را همراه با مدیریت صفحههای خود با همان انجام دهید.
در ادامه، چند گوشی هوشمند در ردههای قیمتی مختلف را معرفی میکنیم.
گرانترین و بهترین گوشی برای فیلمبرداری، آیفون ۱۵ پرومکس
اگر بودجهٔ کافی دارید، پیشنهاد ما این است همین گزینهٔ اول را انتخاب کنید. این گوشی دوربین قدرتمندی دارد که با کیفیت 8K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه میتواند فیلمبرداری کند. آیفون ۱۵ لرزشگیر قوی دارد که کمک میکند ویدئوهای خیرهکنندهای بگیرید.
دوربین سلفی آن هم عالی است و رزولوشن ۱۲ پیکسلی در کنار فیلمبرداری با کیفیت 4K، ویژگیهای بارز آن هستند. بهعلاوه، میتوانید این گوشی را با ظرفیت حافظهٔ یک ترابایت خریداری کنید تا نگران فضای ذخیرهسازی هم نباشید.
در این گوشی پردازندهٔ قدرتمندی هم برای ویرایش حرفهای و بدون دردسر ویدیوها تعبیه شده که برای تولیدکنندههای محتوا ضروری است.
هزینه تولید محتوا با آیفون ۱۵ شاید برای همه مناسب نباشد. این گزینه برای کسبوکارهایی است که میخواهند خودشان محتوای باکیفیت تولید کنند و با خرید این گوشی، چند نشان را با یک تیر میزنند. میتوانید کار را با گوشیهای ارزانتر شروع کنید و وقتی به درآمد کافی از تولید محتوا رسیدید، گوشی خود را عوض کنید.
بهترین گوشی تولید محتوا برای طرفداران سامسونگ، S23 اولترا
اگر یک گوشی غول اندرویدی میخواهید، این مدل از سامسونگ با بودجهٔ نسبتاً، گزینهٔ خوبی است. تراشهٔ قوی S23 اولترا هر برنامهای که برای تولید محتوا نیاز دارید، بهراحتی پردازش و اجرا میکند. این گوشی هم مثل قبلی، تا فضای ذخیرهسازی یک ترابایت را ارائه میدهد.
دوربین چندگانهٔ پشت سامسونگ S22 اولترا از پس ضبط تصاویر از زوایای مختلف بر میآید و با کیفیت 8K و نرخ ۲۵ فریم بر ثانیه فیلمبرداری میکند. دوربین سلفی هم کیفیت 4K دارد.
مزیت این گوشی باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری آن است که خیال شما را برای استفادهٔ طولانی از آن راحت میکند.
قاتل پرچمدار قدرتمند، شیائومی 13T Pro 5g
اگر بودجهٔ متوسطی برای وسایل تولید محتوا دارید، این گوشی را در سبد خرید قرار دهید. شیائومی 13T pro پردازندهٔ قدرتمندی دارد که با پرچمدارها رقابت میکند. در تولید محتوا با آب سروکار دارید؟ خب، این گوشی میتواند ۳۰ دقیقه در عمق ۱/۵ متر دوام بیاورد.
دوربینهای این گوشی هم نیازهای شما را برآورده میکند. دوربین سهگانهٔ پشت ۲ لنز ۵۰ پیکسلی و یک لنز ۱۲ پیکسلی با قدرت فیلمبرداری 8K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه را دارد. دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسل است و با کیفیت ۱۰۸۰ فیلمبرداری میکند.
گلکسی S23 FE، انتخابی اقتصادی
اگر یک گوشی خوب با قیمتی نسبتاً مناسب میخواهید، این مدل از سامسونگ را بررسی کنید. این گوشی باتری خوب، قدرت پردازش مناسب و صفحهنمایش باکیفیتی دارد.
در کنار اینها، گلکسی S23 FE از دوربین پشت سهگانه بهره میبرد که رزولوشن دوربین اصلی آن، ۵۰ پیکسل است و میتواند با قدرت 8K و ۲۴ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند.
گزینهای ارزان برای شروعی قوی، موتورولا اج ۴۰ نئو
با بودجهٔ پایین میتوانید این مدل از موتورولا را انتخاب کنید. موتورولا اج ۴۰ نئو باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلیآمپری دارد که در ۴۰ دقیقه شارژ میشود.
دوربین اصلی این گوشی ۵۰ مگاپیکسل است و با قدرت 4k فیلمبرداری میکند. اگر در عرصهٔ تولید محتوا تازهوارد هستید، این گوشی کار شما را راه میاندازد.
معرفی گوشیها تمام شد. اگر وسایل تولید محتوا حرفهایتری برای تولید محتوا نیاز دارید، یکی از دوربینهایی را که در بخش بعد معرفی میکنیم، انتخاب کنید.
خرید دوربین مخصوص تولید محتوا
اگر محتوای حرفهای برای اینستاگرام و مخصوصاً یوتیوب تولید میکنید، ممکن است به چیزی فراتر از گوشی نیاز داشته باشید؛ یک دوربین. بعضی دوربینها قابلیت تعویض لنز دارند. همچنین با دوربین، ابزارهای بیشتری برای گرفتن فیلم و عکس دلخواه در اختیار شماست.
نکتهٔ جالب این است که با بودجهای در حدود یک گوشی هوشمند پرچمدار، میتوانید این دوربینها را بخرید. دوربینهای زیر گزینههای خوبی برای شما با بودجههای مختلف هستند:
نام دوربین | لنز | رزولوشن فیلمبرداری | مزایا | نقاط ضعف |
سونی A6400 (بدون آینه) | ۲۴/۲ | 4K و Full HD | فوکوس خودکار، منظرهیاب الکترونیک، امکان اضافهکردن لنز | طراحی قدیمی |
کانن Power Shot G7 X Mark III | ۲۰/۲ | 4K | قابلیت استریم و ضبط در یک زمان، فوکوس خودکار | نداشتن منظرهیاب |
گوپرو Hero 10 Black | ۲۳ | 5K، 4K و 1080 | عملکرد عالی در نور کم، تجهیزات جانبی متنوع برای نصب در جاهای مختلف، آپلود خودکار تصاویر به فضای ابری هنگام شارژ، مقاوم در برابر آب تا ۱۰ متر | فیلمبرداری 5k فضای زیادی اشغال میکند |
بعد از ضبط تصاویر باید آن را ویرایش کنید. در بخش بعد، دربارهٔ گزینههایی که برای ویرایش وجود دارد، صحبت میکنیم.
۲. گوشی یا کامپیوتر برای تدوین محتوا
فرقی نمیکند محتوای صوتی است یا تصویری، به هر حال باید آن را در گوشی یا کامپیوتر، ویرایش یا تدوین کنید. حالا کدام بهتر است؟ قبل از اینکه جواب این سؤال را بدهیم، شما به چند سؤال پاسخ دهید:
- چه کیفیتی از خروجی کار انتظار دارید؟
- حجم فایلها چقدر است؟
- طول فایلها چقدر است؟
واقعیت این است که همهٔ انواع فایلها را با گوشی هم میتوانید تدوین کنید؛ ولی ممکن است حجم و طول فایلها طوری باشد که با گوشی یا کامپیوتر خاصی فقط بتوانید آن را تدوین کنید.
مثلاً ولاگهای طولانی و باکیفیت یوتیوب را با گوشی نمیتوان تدوین کرد و به سیستم خوبی برای آن نیاز دارید؛ ولی ویدئوهای معمولی استوری و ریلز یا شورتز را بهراحتی با گوشی میتوانید تدوین کنید.
البته گوشیهایی که در بخش اول معرفی کردیم، هر کدام قدرت پردازشی دارند. مثلاً گوشی آیفون ۱۵ پرومکس برای تدوین ویدئوهای پرحجم و با کیفیت بالا مناسب است؛ در عین حال، بهعلت پردازندهٔ قوی، سریع هم خروجی میدهد.
اگر میخواهید تدوین ویدئوها و فایلهای صوتی کوتاه را ساده و بیدردسر انجام دهید، یکی از گوشیهای زیر با پردازندهٔ خوب را انتخاب کنید:
- پیکسل ۸ پرو
- شیائومی ۱۴ اولترا
- گلکسی اس ۲۴ اولترا
- آیفون ۱۴ پرومکس
- شیائومی ۱۳ تی پرو
- آیفون ۱۵ پرو
البته میتوانید از گوشیهای میانرده و اقتصادی هم استفاده کنید. گوشیهایی مثل گزینههای زیر کیفیت قابل قبولی را از خود نشان میدهند:
- شیائومی ۱۳ تی
- گلکسی اس ۲۳ اف ای
- ردمی نوت ۱۳ پروپلاس
- گلکسی A35
- موتورولا اج ۴۰ نئو
یادتان باشد ادیت ویدئوهای طولانی با گوشی، هم سختتر است، هم بهعلت راحتنبودن شما هنگام استفاده از گوشی، به ناراحتی و درد دست و گردن منجر میشود.
اگر با کامپیوتر راحتتر هستید یا میخواهید مثل ویدئوی زیر ادیت حرفهای انجام دهید؛ سعی کنید سیستم شما ویژگیهای حداقلی زیر را داشته باشد:
- سیپییو core i5 به بالا، کمک به پردازش سریع
- هارد SSD، سرعت بالاتر در خروجیگرفتن
- RAM ۸، اجرای بدون لگ و هنگی چند برنامه بهصورت همزمان
- رزولوشن Full HD برای مشاهدهٔ کیفیت ویدئو
برای ساخت پادکست و ادیت آن هم با کامپیوتر تسلط بیشتری خواهید داشت؛ ولی از آنجایی که فایلهای صوتی سبکتر هستند، میتوانید از سیستمی با مشخصات پایینتر استفاده کنید.
در صورتی هم که با لپتاپ راحت هستید یا زیاد جابجا میشوید، لپتاپهای گیمینگ را انتخاب کنید. این لپتاپها صفحهنمایش خوب و قدرت پردازش بالایی دارند؛ همان ویژگیهایی که برای تولید محتوا به آن نیاز دارید.
۲ تا از تجهیزات تولید محتوا یعنی دوربین و تدوین را تا اینجا معرفی کردیم، در ادامه سراغ یکی از مهمترین وسایل تولید محتوا، یعنی تجهیزات نورپردازی میرویم.
۳. تجهیزات نورپردازی برای تولید محتوا
نور خوب یکی از بازیگران اصلی ویدیوهای خوبی است که ضبط میکنید. نور خوب، نور کافی نیست! بلکه کافی و در جهت مناسب با رنگ مناسب باشد. برای تأمین نور خوب هنگام تولید محتوا، حداقل به یکی از تجهیزات زیر نیاز دارید.
چراغ LED
چراغهای LED را میتوانید با ابزار مناسب به دوربین یا گوشی خود وصل کنید و در محیطهای تاریک نور مورد نیاز را تامین کنید. این چراغها شارژی هستند و پس از شارژ کامل، تا چند ساعت میتوانید از آن استفاده کنید.
رینگ لایت
رینک لایت یا حلقهٔ نور یکی از وسایل تولید محتوا کاربردی است. خوبی رینگ لایت این است که نور را بهصورت یکسان پخش میکند. نور لایت روی یک سهپایه قرار میگیرد و میتوان گوشی را به آن متصل کرد.
میتوانید از رینگ لایت هم برای عکاسی و هم فیلمبرداری استفاده کنید. بهوسیلهٔ رینگ لایت میتوانید شدت و دمای نور را کنترل کنید. بسیاری از تولیدکنندههای محتوا در شبکههای اجتماعی مختلف از رینگ لایت بهعنوان منبع نور استفاده میکنند.
سافتباکس
سافتباکس نوری تولید نمیکند؛ ولی نور چراغهای دیگر را یکدست و نرم پخش میکند و نمیگذارد سایهای روی سوژه باقی بماند.
سافتباکس پارچهٔ شفافی نقرهای یا سفید است که دور آن پارچهای مشکی قرار میگیرد و بهوسیلهٔ یک قاب سیمی، روی چراغ قرار میگیرد. سافتباکس قدرت نور را زیاد میکند و در شکلهای مختلف مربع، مستطیل، ششضلعی و هشتضلعی وجود دارد. اگر در محیطی تولید محتوا میکنید که نور طبیعی وجود ندارد، سافتباکس میتواند کمبود آن را بهخوبی جبران کند.
فلاش دوربین
اگر فرایند تولید محتوای شما شامل عکاسی است (مثلاً عکاسی از محصول) فلاش دوربین به کارتان میآید. بعضی فلاشها را میتوان جدا از دوربین عکاسی هم استفاده کرد.
فلاش بهخصوص برای عکاسی نزدیک از سوژه و در نور کم مفید است. اگر دیگر تجهیزات نوری را ندارید و کارتان شامل عکاسی با دوربین است، یک فلاش دوربین تهیه کنید و کیفیت عکسهای خود را بالا ببرید.
چتر نورپردازی
چتر نورپردازی هم مثل سافتباکس نوری از خود تولید نمیکند؛ ولی نحوهٔ پخش نور آن با سافتباکس متفاوت است. اگر منبع نور شما جوابگوی نیازتان نیست، میتوانید با چتر نورپردازی، نور آن را منعکس کنید.
با چتر عکاسی میتوانید قسمتهایی را که منبع نور نتوانسته روشن کند، روشن کنید.
اگر به چند وسیلهٔ نورپردازی نیاز دارید و مشکلی بابت بودجه ندارید، میتوانید کیت نورپردازی تهیه کنید. کیتهای نورپردازی شامل چند وسیله مثل لامپ، سهپایه و سافتباکس هستند که متناسب با نیازهای مختلف تهیه دیده شدهاند.
بخش مهم دیگری از وسایل تولید محتوا که نیاز دارید، تجهیزات صوتی است. در ادامه، سراغ آن میرویم.
۴. تجهیزات صدا برای تولید محتوای خوب
چه محتوا صوتی باشد و چه تصویری، صدا در تعیین اینکه محتوا باکیفیت است یا بیکیفیت، نقش اساسی دارد. در این بخش تجهیزات موردنیاز برای صدایی خوب را معرفی میکنیم.
۱. میکروفون
وسیلهٔ اصلی ضبط صدا همین میکروفون است. میکروفون برای شکلهای مختلف ضبط صدا، انواعی دارد:
- میکروفون یقهای
روی یقه نصب میشود و معمولاً برای یک نفر قابل استفاده است. میکروفون یقهای سبک و قابل حمل است و میتوان در محیطهای خارج از استودیو هم از آن استفاده کرد. این میکروفون صدای پسزمینه و نویز را حذف میکند و صدایی شفاف به شما تحویل میدهد.
- میکروفون رومیزی
این میکروفونها برای ضبط درون استودیو روبروی افراد روی میز قرار میگیرند که صدایی خالص و شفاف بدون نویز و صدای محیط ضبط میکنند و قابلیت تنظیم زاویه دارد.
- میکروفون بوم
این میکروفون در ضبطهای حرفهای و ضبطهای زنده استفاده میشود. برد بالایی دارد و وضوح و کیفیت صدا با آن بیشتر است.
موقع خرید میکروفون به نوع استفادهٔ خود دقت کنید! مثلاً اگر میخواهید در محیط باز با افراد مصاحبه کنید، میکروفون یقهای به درد شما میخورد؛ ولی اگه پادکست با مهمان ضبط میکنید، احتمالاً میکروفون رومیزی به درد شما میخورد.
همچنین به اینکه میکروفون قابلیت اتصال به دستگاههای شما مثل لپتاپ و گوشی را بهطور مستقیم دارد یا نه هم توجه کنید.
در کنار میکروفون لوازم جانبی هم ممکن است نیاز باشد:
- فیلتر پاپ برای گرفتن لرزش صدا
- پایهٔ میکروفون برای قراردادن میکروفون در فاصلهٔ مناسب
- ایزولاتور میکروفون برای افزایش کیفیت صدا و حذف صداهای اضافه در ضبطهای حرفهای
- تقویتکنندهٔ میکروفون برای تقویت صدای شخص
- بادگیر میکروفون برای حذف نوی
۲. هدفون
هنگام مانیتورینگ یا میکس صدا، به هدفون استودیویی نیاز دارید تا صدای واقعی را دقیقاً همان طور که ضبط شده، بشنوید. هنگام تدوین یا ضبط با این هدفون خیالتان راحت است که صدای دقیق را میشنوید و میتوانید تغییرات لازم را اعمال کنید.
زمان انتخاب هدفون به ویژگیهای زیر در آن دقت کنید:
- امپدانس: اگر امپدانس کمتر باشد، به تقویت صدا با تجهیزات کمتر نیاز دارد
- محدودهٔ فرکانسی: با محدودهٔ فرکانسی بیشتر، جزئیات بیشتری از صدا را میشنوید
- حذف نویز: هدفون استودیویی باید بهطور کامل سروصداها و نویزهای پسزمینه را حذف کند تا صدا را بهخوبی بشنوید؛ میتوانید از هدفون استودیویی برای ضبط موسیقی و پادکست و تدوین ویدیو استفاده کنید
- درایور هدفون: هرچه قطر هدفون بزرگتر باشد، صدا را بهتر میشنوید (البته همیشه قطر بزرگتر بهمعنای کیفیت بالاتر نیست!)
۳. میکسر صدا
وقتی چند منبع صدا دارید، مثلاً از چند میکروفون استفاده میکنید یا موسیقی پسزمینه دارید، با استفاده از میکسر صدا، صداها را ترکیب میکنید. میکسر اجازه میدهد صدا و لحن را بهصورت دستی کنترل کنید و به دستگاه ضبط متصل میشود.
میکسرها ۲ نوع آنالوگ و دیجیتال دارند که نوع آنالوگ آن مناسب تولید محتوا بهصورت معمول است؛ ولی اگر محتوای حرفهای تولید میکنید، نوع دیجیتال را انتخاب کنید
۴. دستگاه موردنیاز برای ضبط صدا (رکوردر)
در کنار میکروفون، به دستگاهی برای ضبط صدا نیاز دارید. گوشی هوشمند و لپتاپ اولین انتخابهای شما هستند. گوشی هوشمند خیلی راحت به میکروفون یقهای و رومیزی وصل میشود. برای اتصال لپتاپ از رابط USB استفاده میشود.
دستگاههای مخصوص ضبط صدا یا رکوردر هم وجود دارد که از وسایل تولید محتوا حرفهای هستند. این دستگاهها کیفیت صدای ضبطشده را بالا میبرند و نویز آن را میگیرد. همچنین بهراحتی به گوشی هوشمند، لپتاپ و کامپیوتر وصل میشوند، سبک و قابل حمل هستند.
برای تولید محتوای انواع شبکههای اجتماعی و پادکست، با گوشی و کامپیوتر کارتان راه میافتد؛ ولی برای ضبط صدای حرفهای، در صورتی که بودجهٔ کافی و مهارت آن را دارید، از رکودرهای حرفهای استفاده کنید.
مشکل صدا، دوربین و نور تا اینجا حل شد؛ ولی بعضی از تولیدکننده ها محتوا به وسایل تولید محتوا دیگری هم نیاز دارند. در ادامه بررسی میکنیم.
۵. معرفی سایر وسایل تولید محتوا
وسایل زیر نه ضروریاند و نه همه به آنها نیاز دارند؛ ولی برای تولید بعضی محتواها و همچنین کار حرفهای، به آنها نیاز دارید. از طرفی، برخی وسایل مثل پاوربانک، کار شما را راحتتر میکنند؛ بدون نگرانی، فقط به فکر بالابردن کیفیت محتوا هستید.
۱. پرده سبز
اگر میخواهید پسزمینهٔ ویدیوها را تغییر دهید، پرده سبز چارهٔ کار شماست. این وسیله پسزمینه را از سوژه جدا میکند تا بعداً در تدوین، پسزمینهٔ دلخواه را اضافه کنید. حالا چرا سبز؟ چون این رنگ بیشترین تفاوت را با پوست انسان دارد.
اگر از پرده سبز استفاده میکنید، فاصلهٔ مناسبی بین سوژه و پرده ایجاد کنید تا نور از سوژه بازتاب نشود. دربارهٔ نوردهی با پرده سبز هم باید توجه داشته باشید که نوردهی به سوژه و پرده باید جدا انجام شود.
مهم است نوری که به پرده سبز تابیده میشود کاملاً یکنواخت باشد؛ وگرنه برای حذف آن در تدوین به مشکل میخورید.
در کنار نورهای اصلی باید از نور بکلایت و فیللایت برای نرمکردن سایههای سخت استفاده کنید؛ البته این نورها برای استفاده در استودیوهای حرفهای لازم است. اندازهٔ پرده سبز به اندازهٔ سوژهٔ شما بستگی دارد. اگر فقط یک نفر هستید که رو به دوربین ویدئوی عمودی میگیرید، یک پردهٔ سبز مستطیل عمودی متوسط نیازتان را برطرف میکند.
رنگ لباس سوژه هم نباید از طیف سبز باشد؛ در غیر این صورت همراه پسزمینه حذف میشود! همچنین بهتر است لباس راهراه نپوشند؛ چراکه تدوین را بهشدت مشکل میکند.
اگر هزینهٔ ساخت دکور پسزمینه برای شما زیاد است، با یک بار هزینه برای پردهٔ سبز خیال خود را از آن راحت کنید.
در ادامه چند پرده سبز خوب هم معرفی میکنیم:
- فون عکاسی لاکی لنز مدل L250: پارچهای باکیفیت و اندازهٔ استاندارد که مانع بازتاب نور میشود؛ همچنین قابلیت جذب نور دارد
- فون عکاسی کروماکی لند مدل C: این پرده پارچهٔ باکیفیت و ضد چروک با جذب نور بالا دارد و قابل حمل است
- فون عکاسی مدل Nonwoven: پارچهٔ ضدچروک و قدرت جذب نور زیادی دارد؛ ابعاد ۱۰۰ در ۲۰۰ است و برای تولید ویدیو با نسبت عمودی مناسب است
۲. پاوربانک برای متوقفنشدن!
بیشتر وسایل تولید محتوا شارژی هستند. حالا اگر شارژ هرکدام بخواهد وسط کار تمام شود، کار شما مختل میشود. به همین دلیل باید از پاوربانک استفاده کنید.
پاوربانکهای مختلفی با ظرفیتهای متفاوت وجود دارد. ترجیحاً پاوربانکی با ظرفیت بالا انتخاب کنید که جواب دستگاههای مختلف شما را بدهد یا بیشتر از یک پاوربانک داشته باشید. حواستان باشد ظرفیت شارژدهی واقعی پاوربانک از عددی که روی آن درج شده، همیشه کمتر است.
نکتهٔ بعدی که باید دقت کنید تعداد پورتهای پاوربانک است. وقتی که بخواهید چند وسیله را همزمان شارژ کنید، به خروجیهای بیشتری نیاز دارید.
وزن پاوربانک هم مهم است. اگر میخواهید آن را جابجا کنید، پاوربانک سبک انتخاب کنید. ما ۲ پاوربانک زیر را به شما پیشنهاد میدهیم:
- پاوربانک شیائومی مدل Redmi PB200LZM: دارای ظرفیت ۳۰ هزار میلیآمپر و ۲ درگاه خروجی (طبق تجربه، کمی سنگین است)
- پاوربانک انکر مدل A1214 PowerCore: دارای ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیآمپر و ۲ درگاه خروجی
۳. سهپایه
پایه دوربین و پایه موبایل برای تولید محتوا ابزارهای مهمی هستند؛ چراکه هم ارتفاع دوربین را تنظیم میکنند و هم آن را ثابت نگه میدارند.
سهپایهها انواع مختلفی دارند. سهپایهٔ سنتی وزن زیاد و قیمت بالایی دارند؛ ولی بهراحتی جمع میشوند و مجهز به نگهدارندهٔ موبایل هم هستند. سهپایهٔ رومیزی هم داریم که مدل کوچکتری از سهپایهٔ موبایل است و باید روی سطحهایی مثل میز قرار گیرد.
سهپایهٔ گوریلا هم داریم که ۸ پا دارد. بهراحتی جمع میشود، انعطافپذیر است و میتوان آن را در ارتفاعهای مختلف تنظیم کرد. موقع خرید سهپایه به ارتفاع و امکان تنظیم ارتفاع، وزن و استحکام آن توجه کنید. همچنین بررسی کنید میتواند گوشی یا دوربین شما را نگه دارد یا نه.
سه تا از بهترین سهپایههای بازار را در ادامه معرفی میکنیم:
- سهپایهٔ موبایل فانیمکس تی ۸۰۴: ارتفاع قابل این سهپایه قابل تنظیم است، تا ۱۶۵ سانتیمتر میرسد،۷۰۰ گرم وزن دارد و میتواند تقریباً ۳ کیلوگرم وزن را تحمل کند
- سهپایهٔ شیائومی مدل XMZPG01YM: این سهپایهٔ رومیزی امکان چرخش ۳۶۰ درجه دارد و ارتفاع آن از ۱۹ تا ۴۲ سانتیمتر است
- سهپایهٔ موبایل زومی مدل Professional ZM-160: این سهپایه برای فیلمبرداری در حالت افقی و عمودی قابل استفاده است؛ ارتفاع آن هم از ۷۰ تا ۱۶۰ سانتیمتر متغیر است
۴. گیمبال
اگر حین تولید محتوا حرکت میکنید، دیگر سهپایه نیاز شما را رفع نمیکند. در این حالت، به گیمبال نیاز دارید که لرزش دوربین یا گوشی را بگیرد. برای خرید گیمبال این نکتهها را پس ذهن داشته باشید:
جنس آن مستحکم و پایدار باشد تا بتواند بهخوبی وزن گوشی یا دوربین را تحمل کند و لرزش آن را بگیرد
- با وزن، اندازه و ابعاد دستگاه شما سازگاری داشته باشد
- جنس مقاومی داشته باشد که در اثر استفادهٔ زیاد خراب نشود
- باتری آن ظرفیت مناسبی داشته باشد
- خوشدست و سبک باشد تا بتوانید آن را بهراحتی در دست بگیرید
در جدول زیر مشخصات ۳ گیمبال خوب را میتوانید مقایسه کنید:
نام گیمبال | نکات مثبت | نکات منفی |
DJI OM 6 | دستگیرهٔ انعطافپذیر امکان قفل عمودی و افقی صرفهجویی در مصرف انرژی |
وزن زیاد قیمت بالا نیاز به مراقبت و دقت زیاد هنگام حملونقل |
Zhiyun Smooth XS | طراحی زیبا کنترل بلوتوثی امکان پخش زندهحالت SMART برای اعمال تنظیمات دقیق سبک |
عمر باتری کم پشتیبانینکردن از دوربینهای حرفهای پایدارنبودن در برابر لرزشهای شدید |
Zhiyun Crane M3S | عمر باتری زیاد صفحهنمایش لمسی بزرگ |
هزینهٔ بالا وزن زیاد |
هر ۳ گیمبال را در تصویر زیر ببینید:
پس از تهیهٔ وسایل تولید محتوا، باید کار را در جایی شروع کنیم. اغلب افراد مخصوصاً در ابتدای کار، از استودیو استفاده نمیکنند و در خانهٔ خود محتوا را ضبط میکنند؛ ولی چطور خانه را به جای مناسبی برای تولید و تدوین محتوا تبدیل کنیم؟ بیایید در بخش بعدی کمی دربارهٔ این موضوع صحبت کنیم.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگاننحوهٔ تبدیل خانه به استودیو برای تولید محتوا
مهمترین ویژگی استودیو این است که صدا به داخل آن نفوذ نمیکند. اتاقی که برای تولید محتوا انتخاب میکنید هم باید این ویژگی را داشته باشد.
تکنیکهای مختلفی برای نصب عایق در اتاق وجود دارد که آن را به استودیو تبدیل کند؛ مثل نصب عایق در گوشهها، نصب شطرنجی عایق، عایقکردن در و پنجرهها، استفاده از موکت برای کف و عایق هرمی در سقف.
یادتان باشد از هر جا که هوا میآید، صدا هم میآید؛ پس درزهای دور پنجره و در، دریچهٔ کولر و لولهٔ بخاری را بپوشانید و عایق کنید.
نکتهٔ بعدی محل قرارگرفتن میز و صندلی شما در اتاق است. اگر میز رو به دیوار است، حداقل ۳۰ سانتیمتر با دیوار فاصله داشته باشد. روی میز را تا جای ممکن خلوت نگه دارید. همچنین میز باید جای کافی برای تجهیزاتی مثل میکروفون و اسپیکرها را داشته باشد.
نکتهٔ مهم: میز و صندلی شما نباید صدا دهد؛ مثلاً با تکیهدادن به صندلی جیرجیر کند!
مسئلهٔ بعدی چینش اتاق است. جای تجهیزات نور و صدا، دوربین، سوژه، پردهٔ سبز و… باید طوری مشخص شود که فاصلهٔ مناسبی با یکدیگر داشته باشند. دربارهٔ فاصلهٔ موردنیاز بین مثلاً سوژه و منبع نور، سوژه و پردهٔ سبز، گوینده و دیوارها و… حتماً تحقیق کنید و اتاق خود را اصولی بچینید.
حالا چرا باید این همه زحمت به خودمان دهیم؟ شما بالاخره ۲ هدف دارید:
- با محتوا، محصول خود را بفروشید
- با تولید محتوا، درآمد کسب کنید
در هر ۲ حالت، تمام دارایی شما محتواست که هرقدر باکیفیت و اصولی آماده شود، شانس شما هم بیشتر است؛ حالا فرقی ندارد که میخواهید بهدنبال بلاگری بروید یا آنلاینشاپ، به محتوا نیاز دارید.
مثلاً شاید شنیده باشید کسب درآمد دلاری از محتوا! ولی آیا هر محتوایی میتواند برای شما درآمد شود؟ اگر به یوتیوبرهای حرفهای سر بزنید، میبینید ساعتها برای تدوین ویدئو وقت میگذارند تا محتوایی منحصربهفرد تولید کنند.
دربارهٔ راههای کسب درآمد هم در مقالهٔ «روشهای کسب درآمد از محتوا» صحبت کردیم. پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.
اول مشخصکردن نیاز، دوم خرید وسایل!
شاید جذابترین قسمت شروع هر کاری، خرید وسایل موردنیاز باشد. البته اگر در آغاز کار زیادهروی کنیم، ممکن است وسایل زیادی را که با هزینهٔ بالا خریدهایم، فقط انبار کنیم.
کار بهتر این است که اول نیاز خود را با توجه به نوع محتوایی که تولید میکنید، مشخص کنید و بعد وسایل را بخرید. کار را که شروع کنید، خودتان میفهمید به چه چیزهایی نیاز دارید. ترجیحاً اول از وسایلی که دمدست دارید، استفاده کنید و با جلورفتن و جدیشدن کار، وسایل دیگر را بخرید.
در این مقاله با لیست وسایل تولید محتوا آشنا شدید. شما چه تجربهای در استفاده از این وسایل دارید؟ در بخش کامنتها برایمان بنویسید 🙂