با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

۱۴ ایده برای رونق کسب‌وکار در سریع‌ترین زمان!

رشد کسب‌وکار اینترنتی | نیکان حیدری | تاریخ بروزرسانی : ۱۱ آذر ۱۴۰۲

۱۴ ایده برای رونق کسب‌وکار در سریع‌ترین زمان!

خب، شما کسب‌وکاری دارید و وضعیت آن هم خوب است؛ ولی آیا می‌خواهید در همین سطح بمانید؟ چطور آن را بهتر می‌کنید؟ رشد کسب‌وکار سخت است؛ ولی محال نیست.

بهترین کسب‌وکارها همیشه به‌دنبال راهی – از ارائهٔ محصول جدید گرفته تا تبلیغات هدفمند – برای بهبودند. در این مقاله، قرار است ۱۴ ایدهٔ رشد و بهبود اوضاع را با هم مرور کنیم. اگر می‌خواهید درجا نزنید و سهم بیشتری از بازار داشته باشید، تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

ایده‌ها و تکنیک‌های رونق و رشد کسب‌‌وکار

بیایید مستقیم برویم سر اصل مطلب و به حاشیه نپردازیم ?

۱. حوزهٔ رشد خود را حتماً انتخاب کنید

به‌عنوان اولین قدم، باید مشخص کنید قرار است رشد در چه زمینه‌ای رخ دهد! می‌خواهید تعداد کارکنان مجموعه را افزایش دهید یا قرار است دفتر شرکت یا مغازه را تغییر دهید و به مکانی بهتر منتقل شوید؟

با تعیین حوزۀ رشد، می‌توانید استراتژی دقیق‌تر و موثرتری بچینید تا اقدامات شما ثمربخش باشد. زمینه‌های رایجی که می‌توانید در آن‌ها رشد داشته باشید، شامل موارد زیرند:

  • رشد و افزایش تعداد کارکنان مجموعه
  • گسترش دفتر فعلی و حتی فضای انبار
  • افزودن شعبه‌های جدید کسب‌وکار در موقعیت‌های مکانی مختلف شهر
  • شروع فعالیت در شهرها، استان‌ها، کشورها و قاره‌های جدید
  • افزایش محصولات و خدماتی که کسب‌وکار ارائه می‌کند
  • گسترش مکان‌های فروش مثل راه‌اندازی سایت فروشگاهی
  • بالابردن درآمد یا سود حاصل از فروش محصولات و خدمات
  • گسترش پایگاه مشتریان یا بالابردن نرخ بازگشت مشتری

با توجه به استراتژی انتخابی شما، رشد در بیش از یک مورد از موارد بالا رخ دهد. مثلاً وقتی شعبه‌های جدیدی تأسیس شوند، احتمالاً درآمد و سود هم افزایش پیدا کند.

تاسیس شعبهٔ جدید، افزایش درآمد و سود و رشد کسب‌وکار را به‌دنبال دارد

۲. حضور قوی‌تری در دنیای آنلاین داشته باشید

بر اساس آمار سایت Statista، در دنیا ۵/۸ میلیارد نفر از اینترنت استفاده می‌کنند؛ یعنی فضای آنلاین به بخشی جدانشدنی از زندگی بشر تبدیل شده است.

ایران هم از این قاعده مستثنی نیست! با وجود تمام مشکلات مربوط به اینترنت در کشورمان، سایت Datareportal ادعا می‌کند نزدیک به ۷۹ درصد مردم در ایران از اینترنت استفاده می‌کنند. همچنین طبق گزارش ۱۴۰۱ یکتانت، استفادهٔ هر ایرانی از اینترنت به‌طور میانگین ۱۶۹ دقیقه در روز است.

با توجه به این آمار و ارقام، اولین کاری که باید انجام دهید، ساخت پایگاه مشخصی در فضای آنلاین است. پیشنهاد ما ساخت سایت است که کنترل کامل آن در دست خودتان است، مردم شما را برندی معتبر می‌بینند و مکان خوبی برای انجام‌دادن فعالیت‌های بازاریابی است.

ولی راه‌اندازی سایت کافی نیست و باید کم‌کم به فکر تبلیغات کلیکی در سایت‌های پربازدید باشید تا بازار را از وجود خود آگاه کنید. این نوع تبلیغات می‌توانند آوردۀ زیاد با هزینۀ کم داشته باشند.

نمونه تبلیغات کلیکی برای رشد کسب‌وکار

از طرفی، بخش عمده‌ای از استفادهٔ روزانه از اینترنت برای جست‌وجو صرف می‌شود. به همین خاطر است که شما باید روی حضور در گوگل سرمایه‌گذاری کنید. ۳ فعالیت موثر در این زمینه عبارت‌اند از:

  • سئو (لوکال سئو برای کسب‌وکارهای محلی)
  • تبلیغات در گوگل
  • ثبت لوکیشن در گوگل مپ

اینجاست که با جست‌وجوی عبارت‌های مرتبط با کسب‌وکارتان، در صفحهٔ نتایج ظاهر می‌شوید. از طرفی، تبلیغات در گوگل یکی از قوی‌ترین کانال‌ها برای افزایش فروش به‌خصوص برای کسب‌وکارهای کوچک است.

در این تبلیغات، شما افرادی را هدف می‌گیرید که قصد خرید دارند یا در مرحلهٔ تحقیق قبل از خریدند. پیداکردن جریان درآمد در همان ابتدای کار، مسیر رشد کسب‌وکار را هموار می‌کند.

تبلیغات در گوگل با هدف فروش بیشتر

در ضمن، توصیه می‌کنیم برای تولید محتوای ارزشمند در سایت یا شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکارتان وقت بگذارید. محتوای مفید و ارزشمند می‌تواند نقش قلابی را داشته باشد که در به دام‌انداختن مخاطب هدف کاربرد دارد؛ چراکه با خلق ارزش برای آن‌ها و پاسخ به سؤالات و رفع مشکلاتی که دارند، هم تخصص خودتان را نشان می‌دهید و هم اعتماد آن‌ها را جلب می‌کنید.

و البته بهره‌بردن حداکثری از شبکه‌های اجتماعی را فراموش نکنید! با توجه به مخاطبی که دارید، در یک (چند) شبکهٔ اجتماعی اکانت بسازید.

حضور فعالانه و مستمر در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تولید محتوای جدید و کاربردی، باعث می‌شود بیشتر دیده شوید و افراد مختلفی شما را بشناسند. از طرفی، بهترین راه برای برقراری ارتباط عاطفی و نزدیک با مشتری، همین اکانت است.

در کنار فعالیت ارگانیک و پست‌های تعاملی، می‌توانید از تبلیغات گسترده و همچنین تبلیغات اینفلوئنسری در این شبکه‌ها برای رشد کسب‌وکار بهره ببرید. تبلیغات گسترده به شما کمک می‌کنند بیشتر شناخته شوید و افراد بیشتری را از وجود خود آگاه کنید.

اگر قصد دارید درآمد و سود خود را هم افزایش دهید، روی تبلیغات اینفلوئنسری حساب کنید. با توجه به اعتمادی که مردم به اینفلوئنسرها دارند، راهی مطمئن و پربازده برای فروش در مدت‌زمان کوتاه است.

به‌طور کلی، استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای حضور موثر و قدرتمند آنلاین الزامی است. کانال‌ها و روش‌های متنوع بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند با قیمت کمتری، اهداف مختلفی مثل موارد زیر را دنبال کنید:

  • گسترش مکان فروش و راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی
  • جذب مشتری جدید
  • افزایش نرخ بازگشت مشتری
  • ورود به دیگر بخش‌های بازارها با ارائهٔ محصول جدید
  • افزایش درآمد و سود
  • شروع فعالیت در شهرها، استان‌ها یا حتی کشورهای دیگر با کمک فروش آنلاین

پیشنهاد ما این است که با مقاله‌های ما در صفحهٔ «جامع‌ترین آموزش دیجیتال مارکتینگ» شروع کنید.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

۳. افراد درست را استخدام کنید

قبل از انجام هرگونه اقدامی در راستای رشد کسب‌وکار، باید مجموعه‌ای از افراد را کنارتان داشته باشید تا این فرایند را برایتان تسهیل کنند. بسیاری از متخصصان امر معتقدند داشتن تیمی کاربلد، یک ایده برای رونق کسب‌وکار محسوب می‌شود.

وقتی کارکنانی متعهد داشته باشید که رشد مجموعه برای آن‌ها ارزش دارد، کسب‌وکارتان برای دستیابی به هدف مدنظرتان آماده‌تر خواهد بود؛ به‌علاوه، باید خیالتان راحت باشد که وظایف را به افراد درستی می‌سپارید تا کار به بهترین نحو پیش برود.

وقتی مطمئن باشید کارها درست انجام می‌شوند، وقت بیشتری برای تمرکز روی امور خودتان دارید و می‌توانید استراتژی بهتری تنظیم کنید.

افراد درست، به‌اندازۀ شما نگران کسب‌وکار هستند و برای رشد آن دغدغه دارند. آن‌ها حتی اگر لازم باشد فداکاری کرده و ساعت‌های بیشتری را صرف کارکردن می‌کنند.

پس استخدام افراد درست، نه‌تنها در رسیدن به هدف «افزایش کارکنان مجموعه» به شما کمک می‌کند، نقش مهمی در افزایش درآمد و سود (یکی از اهداف رشد کسب‌وکار) دارد.

۴. تمام فعالیت‌های خود را ثبت کنید

این اصلی است که تمام کسب‌وکارهای موفق از آن پیروی می‌کنند! وقتی همه‌چیز را مکتوب داشته باشید، می‌دانید که کجا قرار دارید و با چه چالش‌هایی روبه‌رو هستید؛ در نتیجه، تصمیم‌گیری برای پشت‌سر‌گذاشتن چالش و حل مشکل راحت‌تر خواهد بود.

شما چند راه برای ثبت فعالیت‌ها دارید:

  • کاغذ
  • استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه مثل ترلو
  • فضاهای ابری مثل گوگل درایو و استفاده از گوگل شیت و گوگل داک
نمونه مستندسازی پروژه‌ها برای رشد کسب‌وکار

پیشنهاد ما استفاده از ابزارهایی مثل ترلو و فضاهای ابری است؛ چراکه تمام افراد مجموعه هر لحظه که بخواهند، به این فایل‌ها دسترسی دارند. دیگر نیاز نیست زمان زیادی را برای یافتن اسناد مرتبط کنند.

از طرفی، این ابزارها به شما اجازه می‌دهند برای هر فرد، یک سطح دسترسی مشخص تعریف کنید. علاوه بر این، تمام افراد می‌توانند نظر خود را ثبت کنند و حتی ایده‌های خود را برای رشد کسب‌وکار پیشنهاد دهند.

نکته: قبل از شروع هر پروژه، نمودار گانت چارت آن را تهیه کنید تا مسیر انجام‌دادن پروژه روشن شود. البته یک راه دیگر هم استفاده از ترلو یا گوگل داک است. با مکتوب‌کردن مسیر پروژه، هر شخصی در مجموعه می‌داند چه وظیفه‌ای دارد.

نمودار گانت چارت

۵. ریسک‌ به ریوارد را بسنجید

اجازه دهید ابتدا مفهوم ریسک به ریوارد را بیان کنیم:

ریسک به ریوارد معیاری است که مشخص می‌کند در یک معامله یا فعالیت، در مقایسه با مقداری که ممکن است در اثر شکست از دست برود، چه مقدار سود می‌تواند حاصل شود!

ریسک‌کردن همان کاری است که می‌تواند شما را به آن بالاها پرتاب کند! ولی بسیار حیاتی است که حساب‌شده پیش بروید. توجه داشته باشید که ریسک بزرگ‌تر، پاداش بیشتری به‌دنبال دارد؛ ولی در نقطۀ مقابل، در صورت شکست، ضرر آن هم سنگین‌تر خواهد بود.

قبل از هر کاری از خود بپرسید بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد، چیست؟ با پاسخ به این پرسش خواهید فهمید که بدترین سناریوی ممکن چگونه خواهد بود. هرقدر حساب‌شده‌تر تصمیم بگیرید، احتمال موفقیت و دستیابی به پاداش هم بیشتر خواهد بود.

یکی از نکات بسیار مهم در رابطه با سنجش ریسک به ریوارد، پیداکردن زمان مناسب برای شروع کسب‌وکار است! مثلاً همه‌گیری کرونا، با وجود اینکه ضربۀ بزرگی به اقتصاد جهانی زد، باعث رشد کارخانه‌های ساخت ماسک شد.

از آن طرف، راه‌اندازی رستوران در آن زمان یکی از ریسک‌هایی بود که پاداش حاصل از آن بسیار کمتر بود؛ چراکه محدودیت‌های شدیدی برای رستوران‌ها تا چند ماه وجود داشت.

۶. وایرال شوید!

عصر،‌عصر وایرال‌شدن است! اغلب افراد سعی می‌کنند با استفاده از راهکارهای متفاوت در مدت‌زمان خیلی کوتاهی (مثلاً یک روز) وایرال شوند.

برای نمونه، این روزها همه در اینستاگرام سعی می‌کنند ریلز با آهنگ‌های ترند بسازند تا افراد زیادی اکانت آن‌ها را ببینند.

اینجا پای یک مفهوم با نام حلقه‌های ویروسی وسط کشیده می‌شود؛ چیزی که کسب‌وکارها از آن برای تشویق کاربران به معرفی محصول یا خدمت خود به دیگران استفاده می‌کنند. این حلقه در نهایت باعث می‌شود محتوا به‌صورت ویروسی گسترش پیدا کند؛ یک همه‌گیری سودآور!

با فرایند ساده‌ای طرف هستیم:

  • شخصی محصول یا خدمت شما را امتحان می‌کند
  • شما (کسب‌وکار) با روش‌های گوناگون او را تشویق می‌کنید تا تجربه‌اش را با دیگران به اشتراک بگذارد
  • او قبول می‌کند و تجربه‌‌اش را با اطرافیان خود به اشتراک می‌گذارد
  • افراد جدیدی از محصول یا خدمت استفاده می‌کنند و تشویق می‌شوند تجربه‌شان را با اطرافیان خود به اشتراک بگذارند
  • این چرخه مدام تکرار می‌شود
حلقه ویروسی یا چرخه ویروسی

حلقه‌های ویروسی کاملاً به میزان اشتیاق کاربران بستگی دارند. به همین خاطر است که شما باید به کاربران انگیزه دهید.

مثلاً بلوبانک به‌ازای هر معرفی، ۵۰ هزار تومان به کاربران هدیه داد تا در مدت‌زمان خیلی کوتاهی، شبکه‌های اجتماعی از کدهای دعوت این اپلیکیشن و کارت‌های رنگی آن پر شود.

البته هیچ تضمینی وجود ندارد وایرال شوید! ولی به‌طور کلی، حلقهٔ ویروسی می‌تواند راه مناسبی برای معرفی محصول جدید به بازار و همچنین جذب مشتری جدید باشد.

سازوکار رشد کسب‌وکار با وایرال‌شدن

۷. به‌سمت تولید محتواهای ویدئویی بروید

طی چند سال گذشته، کاربران ثابت کرده‌اند توجه ویژه‌ای به محتواهای ویدئویی دارند! بنابراین، می‌توان ویدئو را یکی از عوامل موثر در رشد کسب‌وکار در نظر گرفت.

طبق آمار ویدیو مارکتینگ، ۹۰ درصد مخاطبان از طریق ویدئو، با برند یا محصول جدید آشنا می‌شوند. از آن طرف، ۹۴ درصد مارکترها هم می‌گویند کاربران از طریق ویدئو، درک بهتری از محصول و خدمت آن‌ها پیدا کرده‌اند.

بد نیست بدانید ۷۳ درصد مردم دوست دارند ویدئویی دربارهٔ طرز استفاده از محصول ببینند و ۴۹ درصد کسب‌وکارها گفته‌اند ویدئوها باعث کاهش تماس با پشتیبانی شده است. پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ «معرفی انواع ویدیو مارکتینگ (۱۵ ایدهٔ موثر)» را بخوانید تا برای شروع به کار ایده بگیرید.

برای مثال، ویدئوهای دمو (نسخهٔ نمایشی) یکی از راه‌های خوب برای معرفی محصول جدید است. یک نمونه را ببینید:

البته این پایان داستان ما نیست! شما می‌توانید از ویدئوهای تبلیغاتی برای آگاه‌سازی و شناخته‌شدن استفاده کنید.

برای مثال، کسب‌وکارهای زیادی با سوریلند همکاری می‌کنند تا افراد بیشتری از طریق انیمیشن‌های بامزهٔ آن با محصول یا کسب‌وکار آن‌ها آشنا شوند.

از طرفی، ویدئوهای خلاقانه شانس زیادی برای وایرال‌شدن دارند. این مسئله برای افزایش درآمد و سود از طریق معرفی محصول جدید، راه‌اندازی مکان فروش جدید یا حتی ورود به بازارهای جدید مثل یک اهرم قدرتمند عمل می‌کند.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

۸. از مشتریان فعلی خود بیشترین بهره را ببرید

می‌توانید با استفاده از سیستم‌های ریفرال، باشگاه‌ مشتریان و…، مشتریان فعلی را تشویق کنید تا کسب‌وکارتان را به دیگران معرفی کنند.

برای مثال، اگر کاربر شما را به دیگران معرفی کند، امتیاز می‌گیرد که با مجموع امتیازهای خود در باشگاه مشتری می‌تواند از خدمات شما استفاده کند؛ یعنی امتیاز را به‌جای پول خرج می‌کند.

فراموش نکنید که افراد از کسب‌وکارهای بدقول دوری می‌کنند؛ حتماً به وعده‌ای که می‌دهید عمل کنید تا اعتماد مخاطب جلب شود.

نکته: برای بالابردن میزان فروش، روی فروش مکمل محصولات و خدمات تمرکز کنید. مثلاً اگر کارتان فروش گیاهان آپارتمانی است، می‌توانید کود جدیدی را که آورده‌اید، به آن‌ها بفروشید.

تصویر زیر هم بروشوری است که «قهوه زندگی» همراه با محصولات خود در اختیار مشتریان می‌گذارد تا از طریق فروش مکمل (فروش سایر محصولات خود)، از مشتریان فعلی بیشترین بهره را ببرد.

نمونه فروش مکمل برای رشد کسب‌وکار

فروش مکمل به‌طور کلی یکی از راه‌های خوب برای رشد کسب‌وکار با هدف افزایش درآمد و سود است.

برای مثال، اگر به صفحهٔ محصولی در دیجی‌کالا مراجعه کنید، با بخش زیر مواجه می‌شوید. «در کنارش خریداری‌ شده» استراتژی دیجی‌کالا برای افزایش فروش از طریق فروش مکمل (کراس‌سلینگ) است.

نمونه فروش مکمل دیجی‌کالا

۹. روی خدمات مشتری عالی و جلب رضایت مشتری تمرکز کنید

حفظ مشتریان فعلی می‌تواند به رشد کسب‌وکار منجر شود و هزینهٔ آن کمتر از هزینه جذب مشتری است؛ به همین دلیل، باید خدمات بی‌نقصی در تمام مراحل به آن‌ها ارائه کنید.

ممکن است بعد از تهیۀ محصول، مشتری با مشکلی مواجه شود؛ باید مطمئن شوید افرادی داخل مجموعه هستند که دل‌سوزانه و با حوصله و دقت به آن‌ها جواب دهند.

همچنین اگر می‌خواهید از نعمت تبلیغات دهان‌به‌دهان بهره‌مند شوید، باید تجربۀ کاربری فراموش‌نشدنی برای مشتریان خلق کنید؛ به این ترتیب، آن‌ها تشویق می‌شوند شما را به دیگران معرفی کنند و در نقش سفیر برندتان ظاهر شوند؛ آن هم خودجوش و رایگان ?

توجه داشته باشید که این سکه روی دیگری هم دارد! اگر تجربۀ بدی رقم بزنید، ممکن است کاربران ناراضی در شبکه‌های اجتماعی از شما بد بگویند و نتیجه‌ای معکوس از آنچه مدنظرتان بود، حاصل شود.

یک نکته را همیشه در نظر بگیرید: خدمات مشتریان باید یکپارچه باشد. وقتی کل کسب‌وکار در خدمت ارائهٔ بهترین خدمات مشتری باشد، مسیر بازگشت مشتری ساخته می‌شود.

مقاله پیشنهادی: بهترین روش تبلیغات خدمات فنی کدام است + ۸ نمونه متن تبلیغات خدمات فنی

۱۰. برای بازگشت مشتری برنامه داشته باشید

برای حفظ مشتری و استفاده‌کردن از پایگاه مشتریان فعلی برای رشد کسب‌وکار، نیاز دارید آن‌ها را بعد از خرید اول برگردانید. این را سرلوحهٔ کسب‌وکارتان کنید که جذب مشتری پایان کار نیست! طبق اصول بازاریابی از نگاه کاتلر، جذب مشتری شروع مسیر گرفتن ارزش از مشتری است. چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟ کارهایی مثل موارد زیر:

  • سهم مشتری (میزان خرید او از شما) را افزایش دهید؛ مثلاً با دادن تخفیف کاری کنید مشتری به‌جای خرید اشتراک سه‌ماهه، به‌سمت خرید یک‌ساله برود
  • بازخوردهای مشتری را با جان و دل بشنوید و به آن‌ها عمل کنید
  • مشوق داشته باشید؛ مثلاً مبلغی از خرید اول را به مشتری برای خرید دوم برگردانید
  • خدمات مشتری یکپارچه باشد
  • رابطهٔ عاطفی و نزدیکی با مشتری در شبکه‌های اجتماعی برقرار کنید
  • محتواهای ارزشمند و رایگان از طریق ایمیل ارسال کنید
  • به‌موقع مشکل مشتری را حل کنید
  • از طریق پیامک، کدهای تخفیف ارسال کنید یا محصولات جدید و به‌روزرسانی محصول را به مشتریان فعلی اطلاع دهید

ایده‌های زیادی برای برگرداندن مشتری وجود دارد که همهٔ آن‌ها به استفاده از ابزارهای بازاریابی هوشمند مثل نرم‌افزار CRM و اتوماسیون بستگی دارد. این ابزارها به شما کمک می‌کنند طبق رفتارهای مشتری، پیشنهادهای شخصی‌سازی‌شده ارائه کنید.

البته شناخت مشتری هم نقش زیادی در برگرداندن آن‌ها دارد. مثلاً اگر مشتریان شما به قیمت حساس هستند، باید ببینید چطور می‌توانید کاری کنید که برای خرید دوم به سراغ رقبا فقط به‌دلیل قیمت پایین‌تر نروند.

توصیه می‌کنیم مقالهٔ «۷ استراتژی کاربردی، موثر و تجربی برای بازگشت مشتری» را حتماً بخوانید.

۱۱. به فکر تبلیغات زودبازده باشید

برای تبلیغ‌کردن، لزومی به خرج میلیاردها تومان نیست! حتی اگر بودجۀ محدودی در اختیار دارید، باز هم می‌توانید از مزایای تبلیغات زودبازده بهره‌مند شوید.

این نوع تبلیغات سریع نتیجه می‌دهند، آوردۀ قابل‌قبولی دارند و خرج زیادی روی دست شما نمی‌گذارند. بالاتر به استفاده از تبلیغات کلیکی یکتانت و تبلیغات در گوگل برای حضور قدرتمند اشاره کردیم.

یک راه خیلی ارزان دیگر هم برای شما داریم: تبلیغات پیامکی ? با کمک یکتانت، می‌توانید بدون خرید پنل و خط اختصاصی، پیامک‌های تبلیغاتی خود را هدفمند ارسال کنید. ۳ راه ارسال در پنل یکتانت پیش روی شماست:

  • بر اساس موقعیت مکانی
  • بر مبنای ویژگی‌های رفتاری و علایق مخاطب (مثلاً ارسال پیامک انبوه به افرادی که به خرید لوازم آرایشی و بهداشتی علاقه دارند)
  • بر اساس شغل (مثل ارسال پیامک تبلیغاتی به افراد شاغل در حوزهٔ صادرات و واردات)
پنل ارسال پیامک هدفمند یکتانت

شما همچنین می‌توانید از تبلیغات پوش نوتیفیکیشن برای جذب مشتری جدید بهره ببرید. در این روش، تبلیغ شما در کامپیوتر و موبایل افرادی نمایش داده می‌شود که پیش از این با دریافت پوش نوتیفیکیشن از طرف سایت‌های مختلف ایرانی موافقت کرده‌اند.

نمونه تبلیغات پوش نوتیفیکیشن

از دیگر راه‌های زودبازده هم می‌توان به تبلیغات در اپلیکیشن‌های ایرانی اشاره کرد. در تبلیغات درون اپلیکیشنی، شما به‌ازای اقدام کاربر پول می‌دهید. مثلاً فقط وقتی پول از حساب شما برداشته می‌شود که کاربر محصولی بخرد یا فرم شما را پر کند.

نمونه تبلیغات درون اپلیکیشنی

اگر فروشگاه شما در دیجی‌کالا است، می‌توانید از تبلیغات کلیکی این فروشگاه برای جذب مشتری استفاده کنید. افرادی این تبلیغات را می‌بینند که برای خرید یا تحقیق به دیجی‌کالا آمده‌اند و شانس زیادی دارید که زودتر و بیشتر از سایر فروشگاه‌ها دیده شوید.

نمونه تبلیغات در دیجی‌کالا

رستوران‌های اسنپ‌فود هم می‌توانند برای اینکه در صدر نتایج جست‌وجوی کاربران قرار بگیرند و زودتر از رقبا مشتری بگیرند، از تبلیغات کلیکی اسنپ‌فود استفاده کنند.

نمونه تبلیغات در اسنپ‌فود

در مقالهٔ «راه‌های تبلیغات زودبازده و پربازده» به‌طور مفصل دربارهٔ این روش‌ها صحبت کردیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه کنید.

به‌طور کلی، روش‌های زودبازده بهترین راه برای ایجاد جریان درآمدی در سریع‌ترین زمان به حساب می‌آیند. این روش‌ها به‌خصوص برای کسب‌وکارها کوچک مانند پلهٔ پرتاب عمل می‌کنند.

۱۲. مسئولیت اجتماعی خودتان را جدی بگیرید

تمام کسب‌وکارهای بزرگ، مسئولیت اجتماعی مشخصی دارند که معتقدند باعث بهتر شدن دنیا می‌شود! ثابت شده است که مردم تمایل بیشتری به خرید از مجموعه‌هایی دارند که هدفی شفاف در راستای بهبود زندگی مردم را دنبال می‌کنند؛ هدفی که پا را فراتر از فروش و کسب سود می‌گذارد.

ممکن است بخواهید بخشی از درآمدتان را به درمان سرطان اختصاص دهید، شاید هم تصمیم بگیرید یکی از حامیان کهریزک باشید. حتی ممکن است محصولاتتان را با مواد اولیۀ سازگار با محیط زیست بسازید.

نمونه کمپین مسئولیت اجتماعی

گزارش اقدامات مربوط به مسئولیت اجتماعی را در سایت، اکانت شبکه‌های اجتماعی و همچنین خبرگزاری‌ها منتشر کنید تا مخاطبان بیشتری از کارهای شما در زمینهٔ رفاه جامعه مطلع شوند.

کمپین‌های مسئولیت اجتماعی باعث می‌شوند بازار هدف به شما بیشتر اعتماد کند و در زمان نیاز، انتخاب اول آن‌ها باشید. برای آشنایی بیشتر، حتماً مقالهٔ «کمپین مسئولیت اجتماعی چیست + بررسی ۷ نمونهٔ موفق ایرانی» را مطالعه کنید.

۱۳. در برنامه‌ها و رویدادها مشارکت کنید

شرکت در رویدادهای مختلف، می‌تواند آورده‌های زیادی داشته باشد که به رشد کسب‌وکار هم کمک می‌کند. یکی از مهم‌ترین دستاوردها، شبکه‌سازی و ارتباط‌گرفتن با همکاران است. همکاری با سایر کسب‌وکارها که رقیب مستقیم شما نیستند، راه خوبی برای جذب مشتری جدید و گسترش بازار است.

می‌توانید از این افراد یاد بگیرید و وضعیت کسب‌وکارتان را بهبود ببخشید. علاوه‌ بر این، با حضور داشتن در این برنامه‌ها و رویدادها باعث می‌شود افراد زیادی شما را بشناسند.

حتی می‌توانید خودتان رویدادی برگزار کنید. وقتی میزبان باشید، دستتان برای جهت‌دهی برنامه باز است و می‌توانید آن را طوری تنظیم کنید تا بیشترین آوردۀ ممکن را در زمینۀ مدنظرتان داشته باشد.

با دادن هدایای تبلیغاتی یا رقم‌زدن تجربهٔ تعاملی (مثلاً برگزاری یک مسابقهٔ ساده) می‌توانید استفادهٔ بیشتری از ظرفیت‌های رویداد ببرید. اطلاعات علاقه‌مندان (شماره‌تلفن، ایمیل و نام) آن‌ها را حتماً بگیرید تا در آینده از طریق سایر کانال‌ها برای تبدیل آن‌ها به مشتری اقدام کنید.

مقاله پیشنهادی: ۱۵ نمونه متن برای تبلیغات کارواش: از متن افتتاحیه کارواش تا متن مخصوص جذب مشتری!

۱۴. مدام تجزیه‌وتحلیل کنید

باید داده‌هایی را که در اختیار دارید، بررسی کنید تا مسیر پیش رو برای رشد کسب‌وکار را هموارتر از قبل کنید. آنالیز وضعیت با اهداف زیر انجام می‌شود:

  • بررسی وضعیت بازار، رقبا و مشتریانی که سراغ آن‌ها می‌روند
  • پیداکردن فرصت‌ها برای ورود به بازار و تصاحب سهمی از آن
  • رفع خطاها و مشکلات مربوط به اقدامات در راستای رشد کسب‌وکار
  • شناسایی نقاط ضعف و برطرف‌کردن آن‌ها
  • شناسایی نقاط قوت و تقویت آن‌ها
  • گرفتن فیدبک از مخاطب و انجام اصلاحات مطابق میل او
  • شناسایی بهترین کانال‌های بازاریابی
  • تلاش برای ارائۀ بهترین محصول یا خدمت ممکن

مطمئن باشید هیچ برند مشهوری وجود ندارد که بدون تجزیه‌وتحلیل موارد مختلف، به موفقیت دست پیدا کرده باشد.

خب، این از ایده‌های رونق کسب‌وکار!‌ حالا بیایید به ۴ استراتژی رایج رشد نگاهی بیندازیم.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

انواع استراتژی رشد کسب‌وکار

روش‌ها و ایده‌های موثر در رونق کسب‌وکار را در بخش قبل بررسی کردیم. برای بخش پایانی این مقاله تصمیم گرفتیم ۴ استراتژی کلی رشد کسب‌وکارها را با شما در میان بگذاریم:

۱. استراتژی رشد درآمد

وقتی یک مجموعه برای افزایش درآمد در یک بازۀ زمانی مشخص (مثلاً یک‌ساله) تلاش می‌کند، با استراتژی رشد درآمد طرف هستیم. کسب‌وکارها اقدامات مختلفی را در راستای افزایش درآمد و دستیابی به سود بیشتر انجام می‌دهند:

  • سرمایه‌گذاری روی آموزش به تیم فروش برای بستن تعداد بیشتری از قراردادها
  • استفاده از ابزارهای نوین برای پیش‌بینی دقیق‌تر میزان فروش و تدوین مؤثرتر استراتژی
  • استفاده از تاکتیک‌های مقرون‌به‌صرفۀ بازاریابی برای کاهش هزینه‌های مربوط به جذب مشتری
  • آموزش مداوم تیم خدمات مشتری
  • همکاری با مجموعه‌های دیگر برای پروموت و تبلیغ محصولات یا خدمات کسب‌وکار

۲. استراتژی رشد مشتری

وقتی قرار باشد تعداد مشتریان در یک بازۀ زمانی مشخص (مثلاً ماهانه یا سالانه) افزایش پیدا کند، به استراتژی رشد مشتری نیاز داریم.

زیرنظر داشتن شاخص‌هایی مثل نرخ ریزش مشتری (Customer Churn Rate) و حتی استراتژی قیمت گذاری جزو لازمه‌های تدوین یک استراتژی رشد مشتری کارآمد هستند. تاکتیک‌های دخیل در این نوع استراتژی، موارد زیر هستند:

سرمایه‌گذاری روی تیم‌های بازاریابی و فروش کسب‌وکار

  • افزایش بودجۀ بازاریابی و تبلیغات
  • تأسیس شعبه‌های جدید در نقاطی که مشتریان بالقوۀ شما حضور دارند
  • افزودن محصولات و خدمات جدید به لیست کالاهایی که عرضه می‌شوند
  • ارائۀ رایگان برخی محصولات در کنار تخفیف‌گذاشتن روی کل محصولات و خدمات
  • ایجاد باشگاه مشتریان
  • زیر نظر داشتن پارامترهای مختلف مثل نرخ ریزش مشتری

۳. استراتژی بازاریابی رشد

خیلی ساده بگوییم: وقتی کسب‌وکاری برای افزاش سهم خود از بازار برنامه می‌چیند، پای استراتژی بازاریابی رشد در میان است. مجموعه‌هایی که این استراتژی را پیش می‌گیرند، باید راجع‌ به مواردی مثل نوع مشتری، مخاطب، مناطق جغرافیایی مختلف و… تحقیق کنند.

تاکتیک‌های زیر مخصوص این نوع استراتژی هستند:

  • ری‌برندینگ برای جلب رضایت مخاطبان جدید
  • عرضۀ محصولات جدید برای جلب توجه مخاطبانی که در بازار جدید حضور دارند
  • تأسیس شعبه در موقعیت‌های جغرافیایی متنوع
  • به‌کارگیری استراتژی‌های متفاوت بازاریابی، مثل بازاریابی محلی برای جلب توجه مخاطبان
  • اجرای کمپین‌های تبلیغاتی ۳۶۰ درجه
  •  

۴. استراتژی رشد محصول

منظور از استراتژی رشد محصول، برنامه‌ریزی و فعالیت‌های یک مجموعه برای افزایش استفاده از یک محصول، ثبت‌نام برای سرویس یا گسترش خط تولید است!

این استراتژی نیازمند سرمایه‌گذاری قابل‌توجه در محصول و تیم فنی کسب‌وکار است.

موارد زیر، تاکتیک‌های مؤثر در استراتژی رشد محصول هستند:

  • افزودن قابلیت‌ها و کاربردهای جدید به محصولات موجود
  • افزودن محصولات جدید به خط تولید
  • همکاری با تأمین‌کنندگان و سازندگان جدید
  • ورود به بازارهای جدید برای گسترش استفاده از محصول
ورود به بازار جدید

ما در یکتانت با ارائهٔ مشاوره رشد و بازاریابی به شما کمک می‌کنیم بهترین استراتژی رشد کسب‌وکار را تدوین کنید. علاوه بر اینکه راهکارها بر اساس نیاز شما، رفتار مشتریانی که دارید و همچنین وضعیت بازار هدف ارائه می‌شود، به شما کمک می‌کنیم از طریق جذب مشتری جدید و بازگشت مشتریان فعلی، فروش خود را افزایش دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحهٔ «بازاریابی اصول و فروش بیشتر با آژانس رشد و مارکتینگ» مراجعه و فرم انتهای صفحه را پر کنید.

برای رشد کسب‌وکار هدف مشخصی داشته باشید

مجموعه‌های بزرگی برای رشد تلاش می‌کنند و شکست می‌خورند؛ به‌طور معمول، دلیل شکست آن‌ها یک چیز است: نداشتن هدف واضح و مشخص!

اولین و مهم‌ترین اقدامی که باید به‌عنوان پیش‌نیاز به آن‌ نگاه کنید، تعیین هدف است. می‌خواهید در چه زمینه‌ای رشد کنید؟ قرار است کسب‌وکارتان را بزرگ کنید یا محصولات جدید را به بازار عرضه کنید؟ شاید هم هر دو…

در این مقاله، راهکارهای رشد کسب‌وکار را در اختیارتان گذاشتیم و حالا نوبت شماست که با به‌کارگیری یک یا ترکیبی از آن‌ها، وارد گود شوید.

خوشحال می‌شویم نظرات شما را بشنویم ? اگر سؤال یا مشکلی هم دارید، حتماً در بخش نظرات برای ما بنویسید.

منابع:

Business News Daily | The Hartford | New York Times | Hubspot | Investopedia

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محسن
محسن
7 ماه قبل

مطالب بسیار ارزنده و مفید بود ممنونم

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  محسن
7 ماه قبل

خوشحالیم اینو می‌شنویم 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین.

افزایش مراجع‌کننده کلینیک شما