سایت بدون راه ارتباطی، مثل جزیرهٔ دورافتاده و ناشناخته است؛ قبل از اینکه شما هم به سرنوشت خانوادهٔ دکتر ارنست دچار شوید، باید فکری برای افزایش بازدید سایت کنید. خیلی راحت بگوییم: راههای ارتباطی با سایت را خودتان باید بسازید.
چطور؟ فقط کافی است تا آخر این مقاله همراه ما باشید. قبل از اینکه شروع کنیم، باید بگوییم روشهای افزایش ورودی سایت در این مقاله در ۳ دسته قرار گرفتند:
- رایگان
- پولی
- دادهمحور
البته منظور از رایگان این نیست که هیچ پولی برای آنها خرج نمیشود؛ بلکه برای یا کلیک منجر به ترافیک کاربر هزینهای پرداخت نمیکنید؛ برعکس در روشهای پولی، انتشار هزینه دارد.
اول از همه، رایگانها!
فهرست مطالب
۱۱ روش رایگان برای افزایش بازدید وبسایت
در بخش اول از راههایی که میگوییم که بدون صرف هزینهٔ انتشار، بازدید سایت را بالا میبرند. افزایش ورودی سایت از این راهها به خلاقیت، تلاش و پشتکار شما بستگی دارد.
همچنین انتخاب یک راه و صرفاً تمرکز روی آن، آنچنان نتیجه نمیدهد؛ چراکه بیشتر این روشها به هم گره خوردهاند و باید آنها را با هم پیش ببرید. این فهرست صرفاً ذهن شما را مرتب میکند و میگوید از کجا، کار را شروع کنید (منابع: Shopify و Backlinko).
۱. تکیهکردن به سئو برای بالا آمدن سایت در رتبههای گوگل
قفل افزایش بازدید در گوگل، با یک کلید باز میشود: سئو! البته این تنها کلید نیست و در بخش بعدی از کلید غیررایگان آن خواهیم گفت.
سئو ترفندها و تکنیکهای زیادی دارد که همزمان باید روی آنها کار کنید؛ ولی اولین و مهمترین آنها تدوین نقشهٔ راه با تحقیق كلمات کلیدی است؛ کلماتی که مخاطبان کسبوکار شما آن را جستوجو کنند و از آن طریق آنها را وارد سایت خود کنید.
صحبتکردن دربارهٔ سئو و نقش آن در بالا آمدن سایت در گوگل به چند مقالهٔ مختلف نیاز دارد. در اینجا به موارد مهم خیلی کوتاه اشاره میکنیم و پس از آن، منابع موردنیاز را برای شما مینویسیم.
مشخصکردن کلمات کلیدی هدف
اول از همه، کلمات کلیدی موردنیاز خود را طی یک تحقیق کامل و جامع با بررسی رقبا مشخص کنید. این لیست نباید فقط حاوی کلمات کلیدی عمومی و کوتاه مثل «خرید»، «خرید گل» و… باشد. در این لیست، شما باید کلمات کلیدی ثانویه و همچنین دمدراز را هم مشخص کنید.
کلمات کلیدی دمدراز شاید ترافیک کمتری داشته باشند؛ ولی هم نیاز پشت آنها مشخصتر است، هم رتبهگرفتن در آنها سادهتر است و هم کیفیت ترافیک آنها بسیار بالاتر است.
در این تحقیق، شما باید علاوه بر پیداکردن کلمات، نیت پشت هرکدام را هم بنویسید تا بدانید به چه نوع صفحهای برای آن نیاز دارید. از طرفی، حتماً باید آنها را اولویتبندی کنید؛ چراکه منابع شما محدود است.
ولی همهچیز که کلمات کلیدی نیست! کارهای زیر را هم برای افزایش بازدید سایت از گوگل انجام دهید:
توجه ویژه به عنوان، متا دیسکریپشن، URL و تگ AlT
اول از همه، عنوان مقاله باید چیزی باشد که کاربر را وادار به کلیک کند؛ چیزی که با دیدن آن، مخاطب دیگر اسکرول نکند. شما ۲ عنوان دارید: عنوان داخلی (H1) و عنوان سئو.
کلمهٔ کلیدی اصلی را در عنوان سئو و فرعیها را در عنوان داخلی بنویسید؛ طبق تجربه، بهتر است ۲ عنوان متفاوت داشته باشید تا گوگل بر اساس تشخیص خود و چیزی که به نیاز مخاطب نزدیک است، یکی را نشان دهد.
پس از عنوان، ترافیک ورودی شما به توضیحات متا (متا دیسکریپشن) بستگی دارد؛ بهجای اینکه آن را با کلمات کلیدی پر کنید، یک توضیح واضح و مشخص بنویسید که صفحهٔ شما را توصیف کند.
برای صفحات سایت URLهای کوتاه و ساده انتخاب کنید؛ چراکه خزندههای گوگل، URL را کلمهبهکلمه بررسی میکنند و میفهمند. برای نمونه، ساختار URL یکی از پستهای ما را ببینید: پست بلاگ یکتانت و دربارهٔ تصویرساز یکتانت است.
www.yektanet.com/blog/63634/yektanet-image-generator
محتواهای تصویری خود را با اضافهکردن تگ ALT مرتبط بهینه کنید؛ این توضیحات به خزندههای گوگل کمک میکند بفهمند تصویر دربارهٔ چیست. از کلمات کلیدی مرتبط هم در اینجا استفاده کنید.
نکتهٔ بعدی در سئو لینکسازی است؛ هم داخلی و هم خارجی.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهلینکسازی داخلی و خارجی
با لینکسازی داخلی، نقشه و ساختار سایت خود را میتوانید پیاده کنید. بهعلاوه، گوگل بر اساس تعداد و کیفیت لینکهایی که به یک صفحه میدهید، آنها را رتبهبندی میکند. بعضی صفحات رتبهٔ بالاتر و بعضی رتبهٔ پایینتری دارند.
کاری که شما باید انجام دهید، تهیهٔ لیستی از صفحاتی با رتبههای بالاست. بعد از آن، صفحههایی که میخواهید رتبهٔ آنها را بالا ببرید، شناسایی کنید. در قدم سوم، از صفحههای لیست اول به صفحههای هدف لینک بدهید تا رتبهٔ آنها تقویت شود.
حتماً از انکرتکستهای توصیفی مرتبط با صفحهٔ هدف برای لینکدهی استفاده کنید. به ۲ نمونهٔ زیر نگاه کنید:
- ارزانترین اسپیکرهای بازار
- اینجا بخوانید
اولی، توصیف واضح و مشخصی دربارهٔ مقصد است که احتمال کلیک کاربر خیلی بیشتر است.
میرسیم به لینکدهی خارجی. لینکدهی از سایتهای معتبر دیگر به صفحههای سایت شما، یکی از معیارهای مهم برای گوگل است که اعتبار شما را میسنجد. مانند لینکسازی داخلی، مرتبطبودن، تعداد و کیفیت لینکهای خارجی هم مهم است.
راههای مختلفی برای لینکسازی خارجی دارید؛ مثلاً آنقدر مطلب خوب و کاملی بنویسید که دیگران از آن استفاده کنند و به آن لینک دهند؛ ولی رایجترین راه در ایران، انتشار رپورتاژ است.
برای انتشار رپورتاژ آگهی میتوانید مقالاتی با موضوعات مرتبط بنویسید، در آن به خودتان لینک دهید و در سایتهای منتشرکنندهٔ رپورتاژ سفارش بگذارید. این سایتها معمولاً سایتهایی معتبر با بازدید بالا هستند.
مسائل فنی و لوکال سئو
علاوهبر اینها، باید سایت خود را از لحاظ تکنیکال هم برای سئو بهینه کنید؛ مثلاً با کاهش سایز محتواهای روی صفحه، سرعت بارگذاری آن را بیشتر کنید یا آن را برای نمایش در موبایل بهینهسازی کنید.
مسئلهٔ بعدی هم لوکال سئو است: اگر میخواهید در نتایج جستوجوی محلی ظاهر شوید، تکنیکها و اصول سئوی محلی را رعایت کنید.
مثلاً اینجا بهجای اینکه روی «کلینیک دندانپزشکی» مانور دهید، تلاش شما برای حضور در «کلینیک دندانپزشکی زعفرانیه» است.
سئو که بدون تولید محتوا کامل نمیشود. این قسمت از مطلب را در ادامه باز میکنیم؛ ولی قبل از آن، بیایید منابعی را به شما دهیم که باید حتماً مطالعه کنید:
۱. تحقیق کلمات کلیدی را بهصورت عملی در مقالهٔ «آموزش تحقیق کلمات کلیدی (تجربی)» بررسی کردیم.
۲. سئو داخلی و تمام کارهایی را که باید انجام دهید هم در مقالهٔ «منظور از سئو داخلی چیست + اصول و تکنیکها» به شما یاد دادیم.
۳. سئو خارجی را در مقالهٔ «سئو خارجی چیست» یاد بگیرید.
۴. در مقالهٔ «منظور از تکنیکال سئو چیست + اصول و تکنیکها» هم ببینید چه کارهایی از نظر فنی باید انجام دهید تا سایت شما رتبه بگیرد.
۵. اگر هم دنبال رسیدن به نتایج محلی هستید، مقالهٔ «سئو محلی یا لوکال سئو چیست؟ (+ تکنیکها)» را بخوانید.
۲. تولید محتوا با هدف تبدیلشدن به متخصص یک موضوع
کارهایی که برای سئو انجام میدهید، تنها ملاک برای رتبهگرفتن صفحههای سایت نیست. محتوای صفحات وزنهٔ سنگینی در افزایش بازدید سایت است؛ محتوایی باکیفیت که مشکل مخاطب را حل میکند، راهحلی به او پیشنهاد میدهد یا پاسخ پرسش او را در دل خود دارد.
مسئله این است که چطور چنین محتوایی تولید کنیم!
اول از همه مخاطب خود را بشناسید؛ چراکه قرار است برای او بنویسید. خودتان را جای او بگذارید و ببینید چه چیزهایی برای او جالب است، چه سؤالاتی ممکن است دربارهٔ محصول شما داشته باشد یا چه مشکلاتی دارد.
مرحلهٔ بعدی ایجاد فهرستی از محتواهای مرتبط است. یک بار دیگر خود را جای مخاطب بگذارید و ببینید اگر بخواهید دربارهٔ محصول یا کسبوکار خود جستوجو کنید، از چه عبارتها و کلماتی استفاده میکنید.
قدم سوم تحقیق كلمات کلیدی است که با ابزارهای مرتبط باید انجام دهید. در این فرایند میتوانید رقبا را هم بررسی کنید و ببینید آنها چه کردهاند و چه نتایجی گرفتهاند یا چه موضوعاتی را از قلم انداختهاند.
مراحل بعدی بهترتیب تهیهٔ محتواهای مرتبط، انتشار منظم مطالب، پروموت و بهینهسازی آنهاست.
تولید محتوا بهتنهایی کافی نیست؛ باید محتواهای شما آنقدر کاربردی، فایدهدار و تجربی باشد که متخصص موضوع مرتبط با کسبوکار خود شوید. گوگل سایتهایی را ترجیح میدهد که کار خود را بلدند و متخصص حوزهٔ خود هستند.
برای اینکه در چشم گوگل، متخصص باشید، از ساختار پیلار و کلاستر برای مطالب خود استفاده کنید. محتوای پیلار ستونهای سایت شما را میسازد. این محتواها جامع و گسترده هستند و همهٔ شاخههای یک موضوع خاص را در بر میگیرند؛ مثلاً مقالهای که همهٔ شاخههای دیجیتال مارکتینگ را معرفی کرده باشد.
محتواهای کلاستر بهطور اختصاصی دربارهٔ این زیرشاخهها هستند؛ مثلاً بازاریابی پیامکی، ایمیل مارکتینگ، سئو و تبلیغات در گوگل زیرمجموعههای دیجیتال مارکتینگ هستند که میتوان برای هر کدام یک محتوای کلاستر تهیه کرد.
محتواهای پیلار و کلاستر با لینکهای داخلی به هم مرتبط میشوند و از این نظر به لینکسازی داخلی و افزایش رتبهٔ صفحات هم کمک میکنند.
محتواهای جامع و مفید فقط برای افزایش تعداد بازدیدکننده سایت از طریق گوگل به درد نمیخورد؛ بلکه با راضیکردن مخاطب، ممکن است دوباره پای آنها را به سایت شما باز کند.
برای برندهشدن در بازی تولید محتوا چند ایدهٔ خاص هم برای شما داریم:
- برای اینکه بیشتر دیده شوید، محتوایی دربارهٔ اینفلوئنسر حوزهٔ خود تولید کنید و برای او بفرستید؛ اگر اینفلوئنسر محتوای شما را در پلتفرم خود بازنشر کند، ترافیک خوبی را وارد سایت خود میکنید
- ایدهٔ دیگر این است که با استفاده از نظرات بزرگان حوزهٔ خود مقالهای تهیه کنید؛ مثلاً دربارهٔ بازاریابی بنویسید و از این افراد نقل قول کنید و به سایتهای شخصی آنها لینک دهید! با پیشقدمشدن شما، این احتمال وجود دارد که آنها هم لطف شما را جبران کنند
- میتوانید با مراجعهٔ مستقیم به اینفلوئنسرهای حوزهٔ خود، نظر آنها را دربارهٔ یک موضوع بپرسید و یک پست بلاگ با جمعآوری نظرات آنها منتشر کنید؛ با ارسال این پست برای افراد، ممکن است آن را بازنشر کنند و از آن طریق ترافیک بگیرید
- محتوای لیستی منتشر کنید؛ این محتواها عملکرد خوبی دارند و برای شما ترافیک میآورند
- برای ارزشمندکردن محتوا به آن تصاویر اختصاصی اینفوگرافی، مطالعات موردی، آمار و جدول اضافه کنید
- امکان دانلود محتواها را فراهم کنید؛ مثلاً در پایان تمام مقالات یکتانت آیکون دانلود مقاله را میبینید:
اینجا هم ما شما را تنها نگذاشتیم! میتوانید نحوهٔ تولید محتوا برای رسیدن به نتایج گوگل را در مقالهٔ «اصول سئو در تولید محتوا» مطالعه کنید.
علاوه بر تمام این موارد، یک مسئله را همیشه در ذهن داشته باشید: مقالهٔ خود را باید در صورت نیاز بهروز کنید و آخرین اطلاعات را در اختیار مخاطب بگذارید؛ گوگل به محتوای تازه علاقهٔ زیادی دارد و این مسئله را هم به مخاطب خود اعلام میکند.
مثلاً در تصویر زیر میبینید که به مخاطب گفته است این مقاله ۲۱ ساعت پیش منتشر (بهروز) شده است.
۳. تبدیل فالوورهای شبکههای اجتماعی به ترافیک سایت
فالوورهای شبکههای اجتماعی بازدیدکنندههای بالقوهٔ سایت شما هستند؛ فقط باید زمینهٔ آن را فراهم کنید. سادهترین راه اشتراکگذاری محتوای سایت در صفحات اجتماعی است؛ مثل کاری که ما در صفحهٔ لینکدین یکتانت انجام میدهیم:
راهکار بعدی بازیافت محتواست. محتواهای وبلاگ خود را طور دیگری برای شبکههای اجتماعی آماده کنید؛ مثلاً یک پیدیاف اسلایدی برای لینکدین، پست یا استوری اینستاگرام. البته این محتواها باید دعوت به مطالعهٔ کامل مطلب در سایت را داشته باشند.
برای نمونه، این پست از اینستاگرام یکتانت، بازیافت مقالهٔ «بهترین روشهای تبلیغ برای دندانپزشکی» است:
میتوانید محتواها را بهصورت استوری سریالی هم منتشر کنید که مخاطب را بیشتر درگیر خود میکند. خلاصه از تمام امکانات شبکههای اجتماعی برای هدایت ترافیک به سایت استفاده کنید.
برای گرفتن ترافیک بیشتر از شبکههای اجتماعی، دکمهٔ اشتراکگذاری را در صفحهٔ مقالات خود بگذارید. البته اول باید محتوای خوبی تولید کرده باشید که قابلیت اشتراکگذاری داشته باشد.
میتوانید به محتوای خود تصویر، اینفوگرافیک و ویدئو هم اضافه کنید که قابلیت اشتراکگذاری بالاتری دارند. بهعلاوه، از افراد بخواهید مطالب شما را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند.
و اما نکتهٔ آخر: شما در پستهای اینستاگرام، نمیتوانید لینک بگذارید، از لینک در بیو کسبوکار استفاده کنید و از مخاطب بخواهید آخرین مطالب را در سایت بخواند؛ به لینکهای دیجیاتو نگاه کنید.
۴. با برگزاری مسابقه، هیجان و ترافیک را همزمان بالا ببرید
خلاقیت و جذابیت را در یک مسابقه ترکیب کنید تا با هیجان ایجادشده، به افزایش بازدید سایت برسید. ایدهٔ مسابقه هر چیزی میتواند باشد که به کسبوکار شما مرتبط است؛ ولی نکتهٔ آن این است که بستر برگزاری مسابقه باید سایت شما باشد.
برای مثال، به ۲ نمونهٔ ایرانی اشاره میکنیم. اولی مسابقهٔ نقشهٔ گنج دیجیکالا است. در این مسابقه افراد باید در صفحات محصول دیجیکالا دنبال کدهای تخفیف ۹۹ درصد بلک فرایدی میگشتند:
البته ترافیک مسابقاتی شبیه به این موقت است؛ ولی همین که در مدتی کوتاه، مسابقه وایرال شود و افراد زیادی دربارهٔ آن بشنوند یا در آن شرکت کنند، باعث بیشتر شناختهشدن شما میشود.
مسابقاتی هم مثل پینفینیتی بیتپین هم وجود دارند که مدتها طول میکشند. این مسابقه یک سال طول کشید. یک سال افراد دربارهٔ آن حرف زدند، وارد سایت شدند و بیتپین بیشتر شناخته شد. چنین مسابقاتی به جایزههای بزرگ هم نیاز دارند؛ مثل جایزهٔ یک بیتکوین پینفینیتی.
۵. ۲ مسئله را بررسی کنید: تجربه کاربری و رابط کاربری
رابط کاربری سایت شامل تمام عناصر دیداری سایت مثل فونت، تصاویر و دکمههاست. تجربهٔ کاربری هم تجربهٔ کاربر از لحظهٔ کلیک روی لینک سایت شما تا زمانی است که از آن خارج میشود.
اگر در طراحی رابط و تجربهٔ کاربری راحتی کاربر را در نظر بگیرید:
- نرخ پرش کمتری خواهید داشت
- مخاطب را بیشتر در سایت خود نگه میدارید
- رتبهٔ بهتری در گوگل میگیرید
- ترافیک سایت را افزایش میدهید
گوگل یک معیار هم برای بررسی رابط و تجربهٔ کاربری بهنام Core Web Vitals دارد که ۳ مورد زیر را در صفحات بررسی میکند:
سرعت بارگذاری صفحات
پایداری و نبود المانهای مزاحم در صفحه
میزان تعامل کاربر با صفحه
ابزار رایگان Page Speed Insight به شما میگوید سایت شما از نظر این معیارها چگونه عمل میکند. نتیجهٔ بررسی یک صفحه را در تصویر زیر میبینید:
خب، چطور میتوانید این کار را انجام دهید؟
سایت شما باید طوری طراحی شود که کاربری بهراحتی بتواند در قسمتهای مختلف آن بگردد، بدون اینکه گیج شود یا چیزی مزاحم او شود. استفاده از منوی همبرگری گشتوگذار در سایت شما را ساده میکند. همچنین، امکان جستوجو در صفحات مختلف سایت را برای کاربر فراهم کنید.
استفاده از تصاویر باکیفیت، لیاوت چشمنواز و کاربردی و جانمایی درست بخشهای مختلف صفحه مثل دکمهها و لینکها به رابط کاربری بهتر و کاربرپسندتر کمک میکند.
برای بهبود تجربهٔ کاربری هم باید کارهایی انجام دهید که بعضی از آنها را قبلتر گفتیم؛ مثلاً سرعت بارگذاری صفحات را با کاهش حجم تصاویر بالا ببرید یا صفحات را طوری تنظیم کنید که محتواها با اسکرول کاربر بارگذاری شوند.
در بهبود تجربهٔ کاربری یک مسئلهٔ مهم وجود دارد: بهینهسازی برای موبایل.
از آنجا که گوگل اول سایت را برای موبایل ایندکس میکند، شما هم اول باید برای موبایل بهینهسازی کنید. صفحات سایت باید بهخوبی با مقیاس نمایشگرهای موبایل و تبلت جور شوند و همهچیز سر جای خود به نظر برسد.
تصاویر و ویدیوها برای تماشا در موبایل مناسب باشند، همچنین منوی سایت، لینکهای بالا و پایین، اندازهٔ فونت و…
بعد از بهبود این رابط و تجربهٔ کاربری به راهی برای بررسی میزان اثرگذاری آن نیاز دارید. ۲ راه هم وجود دارد:
- تست A/B: بعد از ایجاد تغییرات در رابط و تجربهٔ کاربری سایت، ترافیک را به ۲ بخش تقسیم کنید؛ بخشی را به نسخهٔ قدیمی و بخشی را به نسخهٔ جدید ارسال کنید و سپس نتایج را مقایسه کنید تا ببینید نرخ کلیک، پرش، تعامل و… چقدر بهتر یا بدتر شده است
- تحلیل رفتار بازدیدکننده: از ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس و هاتجر استفاده کنید تا ببینید بازدیدکنندههای سایت چگونه رفتار میکنند، در کدام بخشهای سایت تصمیم به ترک آن میگیرند، در کدام قسمت بیشتر تعامل میکنند، تعامل با کدام قسمت سختتر است و…
جلوتر دربارهٔ افزایش ترافیک سایت با کمک داده بیشتر صحبت میکنیم.
۶. به فکر انتشار پست مهمان در سایر سایتها باشید
دربارهٔ رپورتاژ بالاتر گفتیم. جدا از آن میتوانید بهصورت رایگان هم در سایتهای دیگر پست منتشر کنید؛ مثلاً در یک بدهبستان منصفانه، بهازای انتشار یک پست مهمان برای سایتهای دیگر، یک پست مهمان آنها باشید 🙂
با این کار هم بکلینک میگیرید، هم خود را به مخاطبان دیگر سایتها معرفی میکنید و میتوانید از آنها ترافیک بگیرید.
راههای دیگری هم هست؛ مثل انتشار در سایتهایی مثل ویرگول. میتوانید با کمی تغییر، مقالات خود را در ویرگول منتشر کنید و از آنجا هم ترافیک بگیرید.
۷. از بازاریابی ایمیلی برای افزایش بازدید سایت استفاده کنید
ایمیلهای مخاطبان را از راههای مختلف جمع کنید؛ مثل:
- دریافت ایمیل در ازای محتواهایی مثل ایبوک
- قراردادن فرم ثبتنام خبرنامه در جای مناسب
- جمعآوری ایمیل مخاطبان با برگزاری مسابقه
حالا با لیستی که ساختید، بازاریابی ایمیلی را برای افزایش بازدید سایت شروع کنید. بازاریابی ایمیلی راهی عالی برای بازدید گرفتن از مخاطبان فعلی است؛ کسانی که شما را از قبل میشناسند.
ایمیل ۲ امکان به شما میدهد:
- ارسال ایمیلهای پروموت محصول، فروش ویژه یا محتوا: در این ایمیلها محصولات و خدمات خود یا محتواهای جدید را به مخاطب معرفی کنید
- ارسال خبرنامه: ضمن محتواهای جذاب خبرنامه، میتوانید محصولات، خدمات، رویدادها و محتواهای جدید را معرفی کنید
برای مثال، در پایان خبرنامه یکتانت اغلب معرفی ۳ تا از مقالات سایت هم وجود دارد:
و گاهی هم رویدادهایی مثل وبینارهای رایگان معرفی میشود:
میتوانید در خبرنامه، بهصورت اختصاصی به هر کاربر مقالاتی متناسب با علایق او معرفی کنید. این کار را مدیوم انجام میدهد. خبرنامهٔ هفتگی ویرگول هم شامل معرفی مقالات بر اساس علاقهٔ کاربر است:
۸. محتواهای ویدئویی بیشتری تولید کنید
ویدئو محبوبترین شکل محتواست، چه کوتاه باشد چه بلند. با استفاده از ویدئو محتوای خود را غنیتر میکنید و مخاطبان را مدت بیشتری در صفحه نگه میدارید؛ مثلاً میتوانید برای توضیحات تکمیلی دربارهٔ یک موضوع، ویدئوی مرتبط با آن را قرار دهید:
ویدئوی زیر هم یک نمونه از کاری است که ما در مقالهٔ «روشهای تبلیغات لوازم آرایشی» کردیم:
میتوانید بهترین مقالات سایت خود را به قالب ویدیویی تبدیل کنید و آن را در پلتفرمهای ویدیویی مثل آپارات و یوتیوب منتشر کنید، از آنجا به سایت خود لینک دهید و به این ترتیب، ترافیک بیشتری راهی سایت کنید.
چه چیزهایی دیگری به شما کمک میکند؟ علاوه بر گذاشتن ویدئو در پستهای بلاگ، توصیه میکنیم ویدئوهای توضیحی دربارهٔ محصول هم آماده و در صفحههای محصولات بگذارید؛ مثل کاری که ما اینجا کردیم:
یک روش دیگر هم جلوتر میگوییم که از ویدیو مارکتینگ برای افزایش بازدید سایت بهره ببرید.
۹. بخش کامنت سایت را فعال نگه دارید
کامنتهای زیر هر بلاگ فرصت فوقالعادهای برای افزایش بازدید سایت است؛ چطور؟ در بخش کامنت میتوانید تعامل مخاطب با صفحات را بیشتر کنید، با مخاطب ارتباط مستقیم برقرار کنید، نیاز او را بشناسید و از او بازخورد بگیرید.
همهٔ اینها باعث میشود محتواهایی متناسبتر با سلیقهٔ مخاطب تولید کنید و کیفیت صفحات را بالا ببرید که نتیجهٔ آن افزایش اعتبار صفحه و جذب مخاطب بیشتر است.
نمونهای از تعامل مخاطب و کسبوکار در بخش کامنتها را، در کامنتهای مقالهٔ «متن تبلیغاتی برای جذب مشتری با پیامک» میتوانید ببینید. در این صفحه، بیش از ۱۰۰ کامنت وجود دارد که بیشتر آنها شامل متن پیامک بنا به درخواست مخاطب است.
همین کار هم به اعتبار ما نزد مخاطب اضافه میکند، هم بهعلت پاسخگرفتن از کسبوکار، رابطهٔ نزدیکتری با مخاطب شکل میگیرد.
نکته: در پاسخ به کامنتها از شخصیتهای واقعی پشت کسبوکار خود استفاده کنید:
برای کامنتگرفتن هم منتظر نمانید؛ بلکه فعالانه وارد عمل شوید. هم در طول مقاله هرجا نیاز بود، نظر مخاطب را بخواهید و هم در پایان مقاله.
برای نمونه، ما با آیکون نظر در طول مقاله ممکن است نظر مخاطب را بپرسیم؛ مثل تصویر زیر:
در پایان مقالات هم دعوت میکنیم مخاطبان نظرات خود را برای ما بنویسند:
۱۰. پادکست یا ویدئوکست منتشر کنید
با انتشار پادکست و ویدئوکست در پلتفرمهایی مثل کستباکس و یوتیوب و لینکدادن به صفحههای سایت مثل مقالات یا ایبوکها ترافیک را از آن پلتفرمها وارد سایت خود کنید؛ این کار، شکلی از تبلیغات در کانالهای تحتمالکیت خودتان است.
همچنان که میتوانید خود ویدئوکست یا پادکست را در سایت بگذارید، اگر محتوای منحصربهفردی تولید کردهاید، میتوانید متن آن را هم در سایت بگذارید.
اگر ایپزودهای زیادی تولید کردهاید، میتوانید آنها را مثل وبلاگ مقالات خود، در سایت مرتب کنید. نمونهٔ آن را در تصویر زیر میبینید:
یک ایدهٔ کمهزینهتر این است که بهجای تولید پادکست یا ویدئوکست، مهمان برنامهٔ دیگران شوید. یکی از نفرات شاخص کسبوکارتان میتواند در پادکست یا ویدئوکستهای محبوب بهعنوان کارشناس مهمان شرکت کند. شما هم در توضیحات آن قسمت، یک بکلینک بگیرید.
۱۱. مخاطب را در بلاگ سایت به متن محدود نکنید
پادکست یا ویدئوکستهایی را که با تغییر قالب محتوا تولید کردهاید، به صفحهٔ آن محتوا در بلاگ اضافه کنید.
پستهای بلاگ را هم با کمک هوش مصنوعی به قالب صوتی تبدیل کنید تا امکان گوشدادن آنها هم فراهم شود.
این کار باعث افزایش روشهای دسترسی به محتوای شما میشود و افراد نابینا هم میتوانند از آن استفاده کنند. بهبود شاخص دسترسی مقالات برای گوگل هم مهم است.
با تنوعدادن به فرمهای محتوا در بین رقبا متمایز میشوید و جدا از بهبود اعتبار صفحات سایت خود، بازدیدکنندههای وفادار پیدا میکنید؛ کسانی که دنبال قالبهای محتوایی هستند که شما ارائه میکنید.
روشهای رایگان افزایش بازدید سایت بالاخره تمام شد. در بخش بعد روشهای پولی را توضیح میدهیم.
۶ روش پولی برای افزایش تعداد بازدیدکنندههای سایت
برای انتشار روشهای پولی باید هزینه بپردازید؛ ولی این به معنای آن نیست که این روشها از سایر روشها گرانتر هستند، بلکه گاهی بهعلت زودبازده بودن، بهصرفه هم هستند (منبع: HubSpot).
یک نکته را هم اینجا اضافه کنیم. اگر قرار است به سراغ روشهای تبلیغاتی بروید، پیشنهاد میکنیم یا از آنها برای بالابردن صفحههای محصول استفاده کنید یا پستهای بلاگی که میدانید مخاطب را به مشتری تبدیل میکنند.
اگر هم از طریق تولید محتوا درآمد اینترنتی کسب میکنید و هرقدر ترافیک سایت بالاتر باشد، به نفع شماست، به سراغ پروموت مقالهها و محتواها بروید. خلاصه اینکه وقتی هدف تجاری است، خرجکردن برای تبلیغات با هدف افزایش بازدید سایت منطقی میشود.
۱. از تبلیغات کلیکی در سایتهای پربازدید بهره ببرید
هرقدر ترافیک سایت بیشتر باشد، شانس ما هم برای فروش محصول بالاتر میرود. از طرفی، میتوانید صفحهٔ محتوای خودمان هم از طریق تبلیغات کلیکی به دیگران معرفی کنیم.
خب، چه روشهای داریم؟ موارد زیر از بین روشهای تبلیغات در یکتانت برای افزایش ترافیک بهترند:
- تبلیغات بنری
- تبلیغات همسان
- تبلیغات پوش نوتیفیکیشن
- تبلیغات ویدئویی
بیایید چند نمونه را با هم بررسی کنیم. مورد اول، ۲ نمونه تبلیغات همسان (متنی و تصویر و متن) است که در آن، مخاطب محتواهای متنوع را میبیند و روی آنها کلیک میکند:
مورد بعدی هم تبلیغ محتوای سایت برای کاربران سایت چطور است؛ چطور؟ با کمک تبلیغات پوش نوتیفیکیشن.
از تبلیغات بنری و ویدئویی هم بهتر است برای افزایش ترافیک صفحهٔ محصول یا خدمت خود بهره ببرید؛ این تبلیغات برای معرفی شما به مخاطبان بسیار خوب است و اولین گام را برای زمینهسازی ایجاد علاقه برمیدارید.
برای نتیجهٔ بهتر، میتوانید صفحاتی را برای تبلیغ انتخاب کنید که متناسب با مخاطبان هدف شما هستند؛ برای این کار هم میتوانید از تنظیمات هدفمندی یکتانت استفاده کنید تا در یک صفحه با موضوع خاص با کلمات کلیدی از قبل تعیین شده و مخاطبی مشخص مثل بانوان نمایش داده شود.
پادکستهای داخل سایت را هم میتوانید با همین کمپین همسان تبلیغ کنید؛ برای مثال، اگر دربارهٔ روشهای افزایش درآمد برنامهنویسان فرانتاند پادکستی ساختهاید، در صفحات موردعلاقهٔ این افراد، با عنوان «روشهای افزایش درآمدت از برنامهنویسی رو بشناس» آن را تبلیغ کنید.
همچنین میتوانید بازدیدکنندههای قبلی سایت را با کمپینهای ریتارگتینگ مجدداً هدف بگیرید و ترافیک را به سایت برگردانید.
راه بعدی برای افزایش بازدید سایت، همان کلید دوم قفل افزایش بازدید در گوگل است.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۲. تبلیغات در گوگل برای افزایش ترافیک خریدار
سئو ماهها زمان میبرد تا نتیجه دهد و تازه رقابت سر بعضی كلمات کلیدی آنقدر سخت است که به این زودیها نمیتوان در آنها رتبه گرفت.
از بین این كلمات کلیدی، تجاریها را جدا کنید و در گوگل تبلیغ کنید. تجاریها یعنی آنهایی که مخاطبان قصد خرید بالایی از جستوجو دارند یا در مرحلهٔ تحقیق قبل از انتخاب هستند.
این افراد در آستانهٔ خرید هستند و با جذب آنها ترافیک باکیفیتی وارد سایت میکنید که با نرخ خوبی تبدیل میشوند و به درآمد میرسید؛ برای مثال، با جستوجوی «اقامتگاه مشهد» چند نتیجهٔ اول، تبلیغات در گوگل هستند:
خوبی تبلیغات گوگل این است که نیازی نیست برای هر گروه كلمات کلیدی که روی آنها تبلیغ میروید، صفحهای مخصوص بسازید یا بلاگ بنویسید؛ بلکه با یک لندینگ پیج میتوانید برای صدها کلمهٔ کلیدی در گوگل تبلیغ بروید.
البته، بعد از جذب مخاطب، فقط یک صفحهٔ فرود متناسب با نیاز مخاطب است که مسیر کاربر تا تبدیل را هموار میکند؛ برای کیوردهایی از لندینگ پیج یکسان استفاده کنید، که مخاطبانی با قصد مشابه دارند.
نکته: برای بعضی کیوردهای آموزشی که با محصول یا خدمت شما مرتبط هستند هم میتوانید تبلیغات گوگل انجام دهید؛ ولی مسئله این است که چقدر به آن مقاله برای تبدیل مخاطب جذبشده از این راه اعتماد دارید.
افزایش بازدید سایت از گوگل و سایتهای پربازدید تنها روشهای پولی بالابردن ترافیک نیستند. در ادامه ۴ روش دیگر را هم بررسی میکنیم.
۳. با کمک اینفلوئنسرها ترافیک سایت را بالا ببرید
با اینفلوئنسرهای حوزهٔ خود برای پروموت مسابقات، جشنوارهها و سایت خود همکاری کنید. اینفلوئنسرها به اینستاگرامرها محدود نمیشوند؛ افراد سرشناس حوزهٔ شما که در شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای دیگر فعالیت میکنند، شناسایی کنید و سراغ آنها بروید.
این افراد ممکن است سایت شخصی خود را داشته باشند، کانال تلگرام، صفحهٔ لینکدین، ایکس و اینستاگرام داشته باشند و در ویرگول هم بنویسند.
بسته به اینکه کسبوکار شما چیست و چه چیزی را تبلیغ میکنید، پلتفرم خود را انتخاب کنید. وقتی اینفلوئنسرها شما را تبلیغ کنند، مخاطبان آنها راهی سایت شما میشوند و در قدم اول، ترافیک افزایش پیدا میکند.
مخاطبان این افراد، آنها را قبول دارند و به انتخاب آنها اعتماد میکنند؛ پس وقتی وارد سایت شما شوند، نرخ تبدیل خوبی نشان خواهند داد. در نتیجه بهدنبال افزایش ترافیک، افزایش فروش هم خواهید داشت.
یک ایدهٔ دیگر؟ ایبوکهای آموزشی آماده کنید و برای افزایش ترافیک با اینفلوئنسرهای شناختهشده در حوزهٔ خود همکاری کنید؛ آنها ترافیکی برای دانلود ایبوک بهسمت سایت شما روانه میکنند.
۴. کمپین روابطعمومی و رپورتاژ آگهی اجرا کنید
اگر ۲ تیم روابطعمومی و مارکتینگ با هم همکاری کنند، ترافیک خوبی وارد سایت میشود و آگاهی از برند هم افزایش پیدا میکند.
تیم روابط عمومی میتواند موقعیتهای خوبی برای ظاهرشدن شما در خبرهای مطبوعات، تلویزیون و رادیو فراهم کند؛ مثلاً مصاحبهٔ یکی از افراد کلیدی کسبوکار در برنامهای تلویزیونی یا انتشار مقالهای دربارهٔ محصول یا خدمت جدید شما در رسانههای معتبر حوزهٔ کاریتان.
لزومی ندارد از این روشها لینک مستقیم به سایت خود بگیرید، بلکه شناختهشدن میان مخاطبان جدید و افزایش آگاهی آنها دربارهٔ شما، ترافیک را بهصورت غیرمستقیم وارد سایت میکند.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید، برگزاری کمپینهای رپرتاژ آگهی است. در سایتهای ناشر رپرتاژ و همچنین سایتهای خبری رپرتاژ بروید و این بار، ترافیک مستقیم بگیرید.
پیشنهاد میکنیم حتماً از پلتفرمهای معتبر مثل تریبون برای انتشار رپورتاژ استفاده کنید. کار با تریبون (زیرمجموعهٔ یکتانت) بسیار ساده است.
اگر قبلا در پنل یکتانت ثبتنام کردهاید، کافی است به سایت تریبون بروید و با همان اکانت وارد پنل شوید. پس از شارژ اکانت، میتوانید از میان ۱۰ هزار رسانهٔ ایرانی و خارجی، مناسبترین گزینهها را انتخاب کنید.
۵. از تبلیغات پیامکی برای کشاندن ترافیک به سایت کمک بگیرید
تبلیغ پیامکی با چند روش ترافیک میآورد:
- کمپینهای فروش ویژه و تخفیف پیامکی برگزار کنید
- پیامکهای شخصیسازیشده به مشتریان فعلی بفرستید و در آنها کد تخفیف، مقالهٔ جدید مورد علاقهٔ آنها و… را قرار دهید
- مسابقهها و قرعهکشیها را با پیامک پروموت کنید
- خبرنامهٔ پیامکی داشته باشید و جدیدترین موضوعات سایت را به مخاطبان اطلاع دهید
- ایبوکها، وبینارها و دورههای آموزشی جدید را با پیامک اطلاعرسانی کنید
پیامک را هم بهصورت انبوه و هم فقط برای مشتریان خود میتوانید ارسال کنید. در هر ۲ حالت امکان ارسال هدفمند پیامک وجود دارد.
برای مثال در پنل پیامکی یکتانت، شما میتوانید مخاطبان هدف خود را از دستهبندیهای مختلف بر اساس جنسیت، محل زندگی، علایق، رفتاری که در اینترنت داشتهاند و… انتخاب کنید.
۳ نمونه از تبلیغات انبوه و همچنین تبلیغ محتوا برای مشترکهای فعلی را ببینید:
۶. افیلیت مارکتینگ به شما در افزایش بازدید سایت کمک میکند
آخرین راه پولی برای افزایش بازدید سایت، افیلیت مارکتینگ است. افیلیت مارکتینگ یک راه ساده برای جذب ترافیک و فروش با کمترین زحمت از سوی شماست؛ چراکهبار اصلی جذب مشتری و افزایش ترافیک سایت شما، روی دوش همکاران در فروش است.
شما یک لینک مخصوص برای هر همکار ایجاد میکنید و در اختیار آنها قرار میدهید. آنها بهازای هر فروشی که از طریق لینک آنها اتفاق بیفتد، از شما کمیسیون میگیرند. به این مسئله هم توجه کنید حتی اگر کلیک به ترافیک تبدیل شود، تا زمانی مخاطب چیزی نخرد، هزینه نمیکنید.
اگر واسطه با انتشار پست بلاگ، محصول شما را تبلیغ کند، چند بکلینک رایگان هم میگیرید:
مخاطبانی که از این طریق وارد سایت شما میشوند، اگر تجربهٔ خوبی داشته باشند، ممکن است به مشتریانی وفادار هم تبدیل شوند.
همیشه برای افزایش بازدید سایت لازم نیست روشی را از اول اجرا کنید. گاهی هم با اصلاح روشهای قبلی، میتوانید ظرفیت آنها برای جذب ترافیک را بالا ببرید.
افزایش بازدید وبسایت با تحلیل و بهینهسازی (۵ روش دادهمحور)
دادهها به ما میگویند در جذب ترافیک چگونه عمل کردهایم؛ موفق بودهایم، شکست خوردیم یا جای بهبود داریم.
در این بخش از ۵ روش دادهمحور میگوییم.
۱. محتواهای بد را حذف یا بهروز کنید
وقتی چند سالی از فعالیت سایت شما بگذرد، قطعاً صفحههایی خواهید داشت که محتوای آنها دیگر مثل قبل خوب عمل نمیکند. با ارزیابی مداوم محتوا میتوانید این صفحات را پیدا کنید.
در مقالهٔ «کیفیت تولید محتوا را چطور بسنجیم؟» راهوروش این کار را توضیح دادهایم و همچنین تمپلیتی رایگان برای ارزیابی عملکرد محتوا قرار دادهایم.
باید همهچیز را دربارهٔ صفحات سایت بررسی کنید:
- چقدر ترافیک از منابع مختلف جذب میکنند
- نرخ پرش صفحات چیست
- چقدر طول میکشد مخاطبی صفحه را ترک کند
- مخاطب چقدر با صفحه تعامل داشته است
- اگر امکان امتیازدهی وجود داشته، چه امتیازهایی کسب کرده است
- به نظرات افرادی که کامنت گذاشتهاند هم دقت کنید
اگر محتوایی خوب عمل نکرده است، باید علت آن را پیدا و برطرف کنید. ممکن است علت در محتوای صفحه باشد. باید کل محتوای صفحهها را مطالعه کنید تا اطلاعات و آماری را که دیگر بهروز نیست و لینکها، تصاویر و ویدیوهای خراب را پیدا کنید.
گاهی با دستی به سروروی مطلب کشیدن، بهروز میشود و به کار اضافهای نیاز نیست؛ ولی گاهی نیاز است مطلب را از اول بنویسید.
با گذشت زمان کیفیت کار شما و همچنین انتظار مردم بالا میرود. ممکن است یک مقالهٔ قدیمی هم اطلاعات قدیمی داشته باشد، هم کیفیتی را که امروز در کار خود نشان میدهید، نداشته باشد.
مثلاً بهجای تصاویر کاربردی، از تصاویر تزئینی و غیرمفید استفاده کرده باشد. از طرفی کیوردهای آن همچنان پرجستوجو باشد.
این مقالات را کاملاً بازنویسی کنید و از اول محتوایی جامع و کامل بنویسید. محتواهای بهروزشده را مثل یک محتوای تازه، از کانالهای مختلف پروموت کنید و برای آنها مخاطب بیاورید.
همین مقاله که در حال خواندن آن هستید، در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ طبق بررسیها کاملاً از اول نوشته شد.
گاهی ممکن است نیاز باشد تگ تایتل و متا دیسکریپشن را بهروز کنید تا مخاطبان بیشتری وارد صفحه کنید. شاید هم اشکالی فنی وجود داشته باشد؛ مثلاً لینک مقاله ریدایرکت شده باشد.
برای مثال، ما پس از بررسی عنوان و دیسکریپشن مقالهٔ «شعار برند و شعار تبلیغاتی چیست؟» متوجه شدیم عنوان بهدرستی مقاله را توصیف نمیکند؛ پس از آپدیت عنوان ۲ اتفاق در کوئری «شعار تبلیغاتی» افتاد:
- نرخ کلیک آن ۱۲ برابر شد
- رتبهٔ آن بهطور میانگین از ۳/۹ به ۲/۱ رسید
شاید صفحاتی وجود داشته باشند که کیوردهای آنها، دیگر متناسب با نیاز شما نباشد یا دیگر مثل قبل جستوجو نشود. این صفحات با بهروزرسانی چیزی عاید شما نمیکنند و باید حذف شوند.
یادتان باشد محتواهای سایت خود را از لحاظ تکراریبودن هم چک کنید. اگر محتواهای مشابهی با URLهای متفاوت داشته باشید، خزندههای گوگل را گیج میکنید!
۲. ببینید کدام محتوا بهتر عمل میکند
وقتی محتواها را بهصورت منظم ارزیابی کنید، حتماً به محتواهایی خواهید رسید که یک سروگردن از محتواهای دیگر بالاترند؛ آنهایی که خوب عمل میکنند.
نشانههای خوب عملکردن محتوا در افزایش بازدید سایت چیست؟ مدام ترافیک وارد سایت میکنند، مخاطبان مدت زیادی در آن صفحه میمانند، با محتوای صفحه تعامل میکنند، کامنت میگذارند، امتیاز میدهند، محتوا را به اشتراک میگذارند و…
این محتواها را برای پیداکردن عوامل موفقیت آنها ارزیابی کنید. ببینید چه کردهاید که مخاطبان محتوا را دوست داشتهاند.
مثلاً ممکن است عنوان بسیار جذابی برای آن نوشته باشید و با متادیسکریپشن افراد را برای کلیک کنجکاو کرده باشید.
البته این بهتنهایی کافی نیست. شاید چیدمان بخشهای مختلف صفحه خوب بوده باشد و تجربهٔ کاربری خوبی رقم بزند، محتوای باکیفیتی تهیه کرده باشید، از مخاطب دعوت کرده باشید نظر خود را بگوید و…
تمام عوامل را پیدا کنید و آن را الگوی دیگر صفحات قرار دهید تا از تمام صفحات سایت، ترافیک بیشتری جذب کنید.
۳. از بازدیدکنندههای سایت برای افزایش ترافیک استفاده کنید
یکی از پیشنهادها این بود که دکمهٔ اشتراکگذاری را به پایان مقالات اضافه کنیم. خب، اگر چنین انتظاری از مخاطبان داریم، میتوانیم از آنها بپرسیم چقدر به این کار تمایل دارند.
نظرسنجی شاخص خالص مروجان یا «NPS» میزان تمایل افراد به پیشنهاد محصول/خدمت/سایت شما به دیگران را از ۰ تا ۱۰ بررسی میکند.
میتوانید این نظرسنجی را با پرسشهای تشریحی کامل کنید و از مخاطب بخواهید در صورت تمایل دلیل خود را از نمرهای که داده است، توضیح دهد.
حالا کلی داده دارید که بر اساس آن میتوانید صفحههای خود را بهبود دهید. ممکن است مخاطبی بهدلیل تصاویر و اینفوگرافیها، آن را به دیگران پیشنهاد دهد. شما میفهمید باید از تصاویر و اینفوگرافیهای بیشتری استفاده کنید.
شاید هم کاربری با وجود مفیدبودن صفحات، بهعلت ایرادات رابط کاربری آن را پیشنهاد ندهد؛ پس روی رابط کاربری کار میکنید.
در آخر اینکه میتوانید میزان کیفیت محتواهای خود را بسنجید تا ببینید مخاطب به چه نوع محتوایی علاقه دارد. این کار را با یک پرسشنامه انجام دهید تا عادات رسانهای مخاطب سایت خود را بشناسید.
۴. گپها و جاهای خالی را پیدا کنید
فرصتهای افزایش بازدید سایت را که از آنها، شما یا رقبا غافل بودهاید، پیدا کنید و از آن طریق ترافیک بگیرید. این فرصتها یا گپها و جاهای خالی در هر کدام از روشهایی که گفتیم، ممکن است وجود داشته باشد.
برای مثال، ممکن است کیوردهای خوبی وجود داشته باشد که تا بهحال صفحات مفیدی برای آن ساخته نشده باشد. شما میتوانید بهترین و جامعترین مطالب را برای آن تولید کنید؛ طوری که رقیبی به گرد پای شما نرسد.
ممکن است کیوردهایی برای تبلیغ وجود داشته باشد که تا پیش از این، از آنها استفاده نکرده باشید یا مخاطبان هدفی که قبلاً آنها را هدف نگرفتهاید. شاید هم تا بهحال کسی مقالهای با جمعآوری نظرات اینفلوئنسرهای صنعت شما ننوشته است و این فرصتی است که شما اولین باشید.
ایدههای این مقاله را بررسی کنید و هر کدام را که به کار نرفتهاند یا در آنها ضعیف عمل شده است، پیدا کنید و در آنها بهترین باشید.
یک ایدهٔ دیگر؟ به کامنتهای سایتهای رقیب بروید و ببینید مخاطب بهدنبال چه چیزهایی است که آنها ندارند. دربارهٔ همان محتوا تولید کنید.
در یک نمونهٔ واقعی، یکی از صاحبان سایت مهاجرت به سایت رقیب شناختهشده و فعال در حوزهٔ مهاجرت رفت و تمام نیازهای و پرسشهای مخاطبان را در بخش کامنتها لیست کرد. برای هرکدام محتوا منتشر کرد و خیلی زود به رقیب خود رسید!
۵. از هاتجر و گوگل آنالیتیکس برای رصد رفتار بازدیدکننده بهره ببرید
این ۲ ابزار دادههای خیلی زیادی دربارهٔ رفتار کاربر و عملکرد صفحات وبسایت ارائه میدهند. با استفاده از آنها، خیلی سریع و ساده، اشکال کار خود و همچنین نقطهٔ قوت خود را میفهمید.
اول از هاتجر شروع میکنیم. هاتجر مثل یک دوربین نظارتی است که کاربر را در سایت شما دنبال میکند و همهچیز را دربارهٔ رفتار او به شما میگوید.
با هاتجر اطلاعات زیر را از مخاطب به دست میآورید:
- با ابزار نقشهٔ حرارتی هاتجر میفهمید کاربر کجا کلیک، حرکت یا اسکرول میکند
- میتوانید نشستهای کاربر در سایت را ضبط کنید؛ یعنی میتوانید تعامل کاربر در سایت را تماشا کنید
- رفتارهای کاربر قبل از ترک سایت را دنبال و مشخص میکنید در چه مرحلهای از قیف تبدیل خارج شده است
- میتوانید تعامل کاربر با فرمها را هم بررسی کنید تا بفهمید در کجای فرمها کاربر از ادامهٔ پرکردن آن منصرف شده است
همین اطلاعات کافی است تا بفهمید چه چیزهایی در صفحات به بهبود و بهینهسازی نیاز دارد و آنها را تغییر دهید. در مقالهٔ «هاتجر چیست و چه کمکی به ما میکند؟» مفصل دربارهٔ کاربردها، نصب و استفاده از گزارشهای آن صحبت کردیم.
گوگل آنالیتیکس علاوهبر رفتار کاربر، اطلاعات زیادی دربارهٔ عملکرد صفحهها در اختیار میگذارد:
- منبع ترافیک واردشده به سایت را مشخص میکند؛ مثلاً جستوجوی ارگانیک، تبلیغات، شبکههای اجتماعی و سایتهای دیگر
- دربارهٔ رفتار کاربر هم اطلاعات میدهد؛ برای مثال تعداد بازدید صفحات، طول نشستها و نرخ پرش
- این ابزار دربارهٔ خود مخاطبان هم دادههایی دارند؛ اینکه جنسیت، محل زندگی، سن و علایق آنها چیست
- با تعیین هدف، میتوانید بهوسیلهٔ گوگل آنالیتیکس، تبدیلها را ردیابی کنید؛ مثلاً کاربر از کجا آمده و چه کرده تا به خرید محصول رسیده است
با داشتن این اطلاعات قادر میشوید صفحههای سایت را دقیقتر ارزیابی کنید و دربارهٔ حدف یا بهبود محتواها تصمیم بگیرید.
در مقالهٔ «آموزش مقدماتی گوگل آنالیتیکس» دربارهٔ گزارشخوانی و ایجاد گزارشهای سفارشی حرف زدیم.
همچنین، از هاتجر و گوگل آنالیتیکس برای تست A/B هم میتوانید استفاده کنید. تغییرات را ایجاد کنید و بعد نتیجهٔ آن را در این ۲ ابزار مشاهده و مقایسه کنید.
افزایش بازدیدکننده سایت برای سرپاماندن شما حیاتی است
تلاش برای جذب ترافیک بیشتر، نمیتواند مقطعی باشد؛ چراکه ترافیک همان طور که آمده است، میرود! اگر برای افزایش آن تلاش نکنید، ناچار با کاهش آن مواجه میشوید.
در این مقاله، ۲۲ روش را برای افزایش بازدید سایت از کانالهای مختلف را به شما معرفی کردیم. خیلی از این روشها، مثل بهروزرسانی محتوا برای همین صفحه انجام شده است.
گفتنیها را گفتیم، حالا آمادهایم نظرات شما را بشنویم. در بخش کامنتها نظر خود را دربارهٔ این مقاله بگویید.
سلام
در مورد کلماتی که رقابت داخل ان زیاد هست مثل فرش، فرش ماشینی، تابلو فرش
ایا این موارد راه گشا خواهد بود و میتوان به همین صورت عمل کرد
با تشکر از مطالب مفید و کارامدتون
عالییی ممنون
ممنون از لطفتون
سلام
ایمیل مارکتینگ به اسپم باکس منتهی میشه. راهی هست که اسپم نشه
خیلی عالی بود. واقعا لذت بردم از خوندن این مطلب
خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂
سلام خسته نباشید
خیلی جامع و کاربردی بود.
سلام خواهش میکنیم و خوشحالیم براتون کاربردی بوده 🙂
عالی بود بنظر شما راه های دیگری هم هست ؟
راهکارهای جدید (2020)
عالی بود ممنون
خیلی هم عالی
ممنون مفید بود واقعن
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که براتون مفید بوده :)َ
سلام و عرض ادب
مطلب بسیار مفید و کاربردی نگاشته اید امیدوارم این مطلب به دردم بخورد و باعث افزایش بازدید سایتم شود.
سلام دوست گرامی
خوشحالیم که براتون مفید بوده :)َ
مقاله های آموزشی یکتانت خیلی مفید هستن.
مرسی از محتوایی که برای خوانندگان تولید می کنید.
خوشحال شدیم کامنتتون رو دیدیم و ممنون که بهمون فیدبک میدین. 🙂
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که براتون مفید بوده :)َ
بلاگ یکتانت رو به دوستانتون معرفی کنین
سلام بسیار عالی بود ممنون از مطالب مفید شما
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که براتون مفید بوده :)َ
از بخش تولید محتوا در سایتهای نشر محتوای رایگان استفاده کردم. خیلی ممنون
خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام. عالی بود ممنون
سلام دوست عزیز. خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام من در فورکیا فروشگاه دارم هیچ بازدیدی نداره کدوم راه بهتره ؟
سلام دوست عزیز
موارد گفته شده به تنهایی جوابگو نیستند و بهتر است تمامی موارد با توجه به شرایط سایت بر روی سایت پیاده سازی شوند.
سلام خیلی کامل و بدرد بخور بود ..ممنونم از لطفتون
سلام خیلی خوشحالیم که براتون مفید بوده. به دیگر مطالب بلاگمون هم سر بزنین
سلام. ممنون مفید بود
سلام وقت بخیر .ممنون ازمطالب مفیدتون
سلام
خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂
سلام وقت بخیر .ممنون مطالبتون بسیارعالی بود
بسیار مفید بود
سلام
ممنون از شما
عالی بود ممنون
سلام. ممنون از شما بابت فیدبکتون 🙂
سلام ممنون از مطالب مفیدتون.
سلام. ممنون از شما بابت فیدبکتون 🙂
خیلی ممنون از مطالب مفید شما
خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂
عالی بود ممنون
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین 🙂
عالي خيلي ممنون جامع و كاربردي
خوشحالیم که براتون کاربرد داشته 🙂
چقدر روش هایی که معرفی کردین در عین سادگی کارایی زیادی داره. تشکر
خوشحالیم که براتون مفید بودن :)
سلام منظور از کلمات کلیدی به چه صورت انجام بدیم ؟
09351585009
سلام
راستش منظورتون رو خیلی خوب متوجه نشدیم
اما شمارهتون رو به دست همکارانمون رسوندیم تا باهاتون تماس بگیرن و توضیحات لازم رو بهتون بدن.
بسیار مطالب مفیدی بود
عالی بود و ممنون .من سایت فروش صنایع دستی اصفهان مثل خاتم وقلم زنی و…را دارم .سر در نمیارم از این مسایل .میشه سایتی معرفی کنید که با پرداخت هزینه این کار را بکنن
سلام 🙂
خیلی ممنون از فیدبکتون.
سایتهای زیادی هستن که چنین خدماتی رو ارائه میدن. با کمی جستجو میتونین به نتایج خوبی برسین. فقط حتما قبل از سپردن سایتتون به یک مجموعه، نمونه کارهاشون رو بررسی کنین تا بتونین انتخاب درستی داشته باشین.
با تشکر از مطلب خوب و کاربردی شما
با آرزوی موفقیت روز افزون
ممنون از شما 🙂
سلام.واقعان مطالب اموزنده ای دارین تشکر
سلام 🙂
ممنون از شما که مطالعه کردین و نظرتون رو برامون نوشتین.
مرسی واسه مطالب خوبتون
سلام 🙂
خوشحالیم که براتون مفید بوده.
خیلی جامع و کامل بود
خوشحالیم که به دردتون خورده 🙂
از بخش تولید محتوا در سایتهای نشر محتوای رایگان استفاده کردم. خیلی ممنون
چقدر خوب 🙂
عالی بود مصل همیشه یکتا نت عالیه
ممنون زهرای عزیز 🙂
سلام روزبخیر، دستتون درد نکنه مطالب خیلب مفید بود من چند وقته میخوام به فروشگاه اینترنتی برای پوشاک بزنم که با این مطالب یه مقداری امیدوارشدم.
سلام 🙂
خیلی خوشحالیم که تونستیم تاثیرگذار باشیم.
امیدواریم موفق باشین 🙂
بسیار عالی
خیلی خوشحالیم که اینو میشنویم 🙂
بسیار عالی و زیبا
ممنون 🙂
درود و سپاس بابت محتوای جامع و مفیدتون همانگونه که از برند خوب یکتانت انتظار میره. شاد و تندرست باشید
ممنون از شما که با دادن فیدبک ما رو در این مسیر همراهی میکنین 🙂
بسیار عالی بود
خیلی خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
خیلی عالی و مفید
خیلی خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون که به ما فیدبک میدین.
عالی بود
خیلی خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون که به ما فیدبک میدین آقای قجاوند 🙂
بسیار عالی و موثر
خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون که به ما بازخورد میدین.
درود بر شما بسیار هم عالی متشکرم
سلام
خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.
سلام و درود بر شما من برای اینکه بدونم بیشترین سرچ برای لوازم جانبی گوشی که کاربران استفاده میکنند چیست باید از کجا اقدام کنم
سلام
وقت بخیر
پیشنهاد میکنیم ۲ مقالهٔ زیر رو مطالعه کنین:
آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئو و تولید محتوا
گوگل ترندز چیست؟ (+ بررسی ۱۰ کاربرد گوگل ترندز)
درود. ممنونم از مطالبی که نوشتید. برخی هاش برای من جدید و مفید بود.
سلام
خیلی خوشحالیم اینو میشنویم و برای ما ارزشمنده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین.