در این راهنما، قرار است دربارهٔ نحوهٔ بهینهسازی تبلیغات بنری صحبت کنیم؛ یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین روشهای تبلیغاتی که با توجه به سادگی و انواع مختلفی که دارد، توانسته طرفداران زیادی پیدا کند.
۱۲ نکته برای بهینهسازی تبلیغات بنری
برای اینکه نتیجهٔ بهتری هنگام تبلیغات بنری بگیرید، بهتر است کمپین خود را بر اساس ۳ مورد بهینه کنید:
- بنر؛
- نمایشدهنده و مخاطب؛
- بید.
ابتدا بیایید نکات مهم در طراحی بنر را بررسی کنیم!
۱. از مؤثرترین اندازههای استاندارد برای طراحی استفاده کنید
یکتانت تا امروز کمپینهای موفق زیادی را در زمینهٔ تبلیغات بنری اجرا کرده است و براساس تجربه و با توجه به جایگاههای تبلیغاتی موجود به این نتیجه رسیده است که سایزهای زیر بهترین نتیجه را دارد:
- ۱۲۰ در ۶۰۰ پیکسل (عمودی)
- ۴۶۸ در ۶۰ (افقی)
- ۷۲۸ در ۹۰پیکسل (افقی)
- ۳۰۰ در ۲۵۰ پیکسل (افقی)
- ۹۷۰ در ۲۵۰ پیکسل (افقی)
- ۳۰۰ در ۱۰۰ پیکسل (افقی)
۲. ترتیب زیر را در طراحی بنر حفظ کنید
طراحی بنر تبلیغاتی برای هر تبلیغ باید به گونهای باشد که در آن تعادل متن تبلیغی حفظ شود؛ بنابراین به ترتیب زیر توجه کنید. بنرهای تبلیغاتی کارآمد که برای افزایش آگاهی از برند (Brand Awareness) و افزایش ترافیکِ وبسایتتان طراحی شدهاند، شامل سه جزء اساسی هستند:
- لوگوی شرکت
یکی از مهمترین مواردی که باید در طراحی بنر وجود داشته باشد، لوگوی شرکت است؛ چون برای افزایش آگاهی از برندتان ضروری است. حتماً باید آن را طوری در طراحی بگنجانید که برجستهتر از سایر اجزای بنر دیده شود! البته نه آنقدر که از اهمیت پیشنهاد ویژه یا دکمهٔ کالتواکشن کاسته شود.
- ارزش پیشنهادی
ارزش پیشنهادی منافعی است که خدمات یا محصولات شما به مشتریان میرسانند. شما با دادن شرایط استثنایی به آنها، میتوانید مشتریان را جذب کنید. کیفیت بالا، قیمتهای جذاب، پیشنهادهایی مانند ۵۰ درصد تخفیف یا محدودیت زمانی برای خرید و… از جمله مواردی هستند که توجه مشتریان احتمالی را جلب میکنند.
این بخش باید فضای بیشتری از بنر تبلیغاتی را پر کند و اولین چیزی باشد که مخاطبان میبینند. برای نوشتن ارزش پیشنهادی خوب مطلب اصول تبلیغ نویسی را بخوانید تا با تکنیکهای مختلف آشنا شوید.
- دکمه فراخوان عمل (Call To Action)
دکمه فراخوان عمل (CTA) یا دعوت به اقدام، دکمه یا متنی است که کاربر با کلیک روی آن، میتواند به صفحهٔ فرود موردنظر شما وارد شود.
عبارتهایی مانند «رایگان شروع کنید»، «بیشتر بدانید» یا «همین حالا ببینید»، مثالهای خوبی از فراخوانها هستند. این دکمه باید در نقطهٔ واضح و کانونی تبلیغات شما باشد.
۳. بنر تبلیغاتی هرچه سادهتر باشد، بهتر است
تمام زیبایی، جذابیت و جلب توجه بیشتر در سادگی است. به همین دلیل، هیچکس به تبلیغات شلوغ و شلخته توجهی نمیکند و قطعاً نتیجهٔ مطلوب هم حاصل نمیشود؛ بنابراین بهتر است محتوا و تصاویر کاملا واضح، گیرا و ساده باشند تا بلافاصله بتوانید کلیک مخاطب را بگیرید. به نمونهٔ زیر نگاه کنید:
اگر دقت کنید، هر ۳ موردی را که تا اینجا بررسی کردیم، در این بنر دیده میشود:
- آنها پیشنهاد خودشان را بزرگتر نوشتهاند: ۴۰ درصد تخفیف نامحدود هر دوشنبه!
- متن کالتواکشن (CTA) آنها هم «بزن بریم» است که سعی کردهاند با استفاده از رنگ سبز، آن را متمایز کنند.
- نام مجموعه و لوگوی آن هم در بالای بنر قرار گرفته است.
۴. چارچوب مشخصی برای بنر ایجاد کنید
چشمهای افراد بهشکل طبیعی چیزی را که درون کادر مشخصی قرار دارد، میبینند. بنرهای تبلیغاتی کارامد باید کادر واضح با گرافیک مناسب داشته باشند که تا لبهها ادامه پیدا کند.
بهعنوان مثال، اگر تبلیغتان سفید رنگ است، بهدلیل بکگراند سفید غالب سایتها، معمولاً بهتر است از حاشیه طوسیرنگ بهاندازهٔ ۱ پیکسل در اطراف تبلیغ استفاده کنید.
۵. متن تبلیغ باید در یک نگاه خوانده شود
باید اندازهٔ فونت عنوان و متن اصلی با هم متفاوت و متن چند سایز کوچکتر باشد. کل متن باید چهار خط یا کمتر باشد. یک نمونه را ببینید:
نباید از فونتهایی استفاده کنید که بسیار ریز هستند. نوشتن مقدار زیادی متن یا گنجاندن مواردی چون آدرس دفتر، شماره تماس و اینماد، آدرس شبکههای اجتماعی و… بسیار اشتباه است. اشتباهتر آن است که همهٔ این اطلاعات را با اندازه فونت کمتر از ۱۰ بنویسید.
۶. از تصاویر متحرک استفاده کنید
استفاده از بنرهای تبلیغاتی متحرک در طراحی بنر تبلیغاتی تأثیرگذارتر هستند؛ ولی نباید پیام اصلی تبلیغات را منحرف کنند. انیمیشنهای ساده در حد ۱۵ ثانیه و کمتر بسیار مؤثر هستند. البته به خاطر داشته باشید که نباید بیشتر از سه بار پخش شوند.
آخرین چیزی که در این انیمیشن نشان داده میشود، باید کالتواکشن باشد؛ یعنی کاربر را به انجام عملی مشخص دعوت کنید.
مثل بنری که در اینجا میبینید:
۷. لینک به صفحهٔ فرود فراموش نشود
فراموش نکنید که حتماً بنر شما به صفحهٔ فرودی که برای این کمپین خاص طراحی کردید، لینک شود و نه صفحهٔ اصلی سایت یا صفحه تماس با ما. اگر مشتریان را به صفحهٔ اصلی سایت راهی کنید، در اکثر موارد او را دچار سردرگمی میکنید و ترجیح میدهد سریعتر آن صفحه را ترک کند.
از طرفی، او را به جایی منتقل کنید که وعده دادهاید! سعی نکنید با یک پیشنهاد فریبدهنده، ابتدا او را به یک لندینگ بکشانید و سپس با ریدایرکت، او را به صفحهٔ محصول دیگری منتقل کنید.
۸. حس فوریت را در کاربر ایجاد کنید
کاربران معمولاً به پیامهای حاوی حس ضرورت، اورژانسیبودن، عقبماندن از دیگران، محدودیت زمانی، محدودیت کالایی، محدودیت امتیازات ویژه و مواردی از این دست خیلی سریع واکنش مثبت نشان داده و به دنبال ادامهٔ ماجرا میروند.
بنابراین این موضوع را هم در پیام و هم در کالتواکشن خود بهشکل کاملاً برجسته و متفاوت در نظر بگیرید تا کاربر فوراً روی بنر شما کلیک کند. همان کاری که در مثال زیر انجام شده است:
این حس القا شده است که فقط ۲ روز به شروع تخفیفهای ویژه مانده است و پس از آن هم با کمک کالتواکشن مرتبط (با خبر شو)، به مخاطب گفته است که این فرصت را دارد تا از دیگران جا نماند!
۹. حجم فایل تبلیغاتی باید کم باشد
از آنجایی که کاربران معمولاً بهسرعت در صفحه پیمایش میکنند، اگر حجم فایل سنگین باشد، دیر بارگذاری میشود. بهترین حجم برای فایل تبلیغاتی کمتر از ۱۵۰ کیلوبایت است تا سریع در صفحه باز شود.
۱۰. از فرمت مناسب برای فایل استفاده کنید
فایل نهایی تبلیغ باید در فرمتهای JPG، PNG، GIF یا HTML5 باشد. امروزه، بنرهای ثابت و بنرهای متحرک (GIF) و بنرهای انیمیشن (HTML5) سه دستهٔ اصلی بنرها هستند.
در بنرهای ثابت، تنها یک تصویر میبینید، در بنرهای گیف، میتوانید چندین تصویر و یا نوشته به فرمت GIF نمایش دهید، در HTML5 هم ظاهر طراحی شبیه GIF است، با این تفاوت که هر تصویر یا فریم از بنر میتواند به لینکی جداگانه متصل باشد.
یک نمونه بنر ثابت و یک نمونه بنر متحرک را ببینید:
در بنر ثابت، متن و کالتواکشن در یک تصویر نمایش داده میشود؛ ولی در بنر متحرک، این فرصت را دارید که کالتواکشن را در فریمهای بعدی نمایش دهید.
مثل همین کاری که بیمیتو کرده است: ابتدا تخفیف تابستانه را برجسته و سپس راه استفاده از این تخفیف، یعنی کلیککردن را گوشزد کرده است.
نماوا هم پیشنهاد خود، یعنی تماشای آنلاین با ترافیک اینترنت رایگان را ابتدا مطرح کرده است و سپس از کاربر با یک دکمهٔ قرمز خواسته است تا «به وقت شام» را تماشا کند.
جذابیت تبلیغ و افزایش نرخ CTR یکی از راههای مدیریت هزینهها و افزایش تعداد نمایش است. در ادامه، به سراغ سایر روشهای بهینهسازی میرویم:
۱۱. تنظیمات نمایش را تغییر دهید
پس از مدتی که از کمپین تبلیغات بنری گذشت، اطلاعات کافی دربارهٔ نمایشدهندهها و عملکرد کمپین به دست میآورید. از همین اطلاعات برای افزایش بازدهی کمپین و بهینهکردن آن بهره ببرید.
برای مثال، شما میتوانید گروه مشخصی از نمایشدهندهها بسازید که تبلیغ شما فقط در آن وبسایتها دیده شود. چرا؟ پس از مدتی متوجه میشوید نهتنها نرخ کلیک آنها بالاتر است، بلکه درصد تبدیل کلیک به سشن هم بیشتر است و مشتری بهتری نصیب شما شده است.
از طرفی، گزارش کاملی از وضعیت تبلیغات بنری در روزهای مختلف در اختیار شما گذاشته میشود. شما میتوانید مشخص کنید در چه روزهایی نمایش داده شود تا بتوانید بهینه هزینه کنید؛ همان روزهایی که شانس بیشتری برای گرفتن کلیک دارید.
شما همچنین میتوانید موارد زیر را هم تغییر دهید تا به هدف خود نزدیکتر شوید:
- دستگاه نمایش (مثلاً فقط به کاربران موبایل نمایش داده شود)
- موقعیت جغرافیایی (مثلاً فقط به اصفهانیها یا ساکنان سعادتآباد نشان داده شود)
- ارائهدهندههای اینترنتی (مثلاً فقط به کاربران شاتل و همراه اول نمایش داده شود)
توجه: تغییر این تنظیمات به هدف شما و پیشنهادی که برای مخاطب دارید، بستگی دارد.
۱۲. قیمت پیشنهادی خود را افزایش دهید
ممکن است متوجه شوید علیرغم طراحی بنر تبلیغاتی جذاب، تعداد نمایش همچنان پایین است. در این شرایط، بهتر است مبلغ بیشتری برای هر نمایش در نظر بگیرید. احتمالاً پس از مدتی هم با پیامی در پنل یکتانت روبهرو شوید که به شما این موضوع گوشزد شود.
یک راه دیگر هم استفاده از بید شناور است. این قابلیت پنل یکتانت به شما اجازه میدهد برای نمایش در برخی سایتهای پربازدید بیشتر خرج کنید. به این ترتیب، یک مبلغ ثابت برای تمام نمایشدهندهها مشخص میکنید و یک مبلغ هم برای یک نمایشدهندهٔ خاص یا گروهی از نمایشدهندهها.
خود سیستم هم هنگام تعیین قیمت به شما میگوید که این مبلغ برای نمایش در سایتهای پربازدید و باکیفیت خوب است یا باید آن را افزایش دهید.
بنر تبلیغاتی خوب و مناسب تاثیر زیادی در نمایش یا عدمنمایش آن دارد و حتماً نیاز نیست مبلغ بیشتری برای نمایش تبلیغ خرج کنید. چند بنر را در این راهنما با هم بررسی کردیم؛ ولی اجازه دهید چند نمونهٔ دیگر را با جزئیات بیشتر با هم بررسی کنیم.
۴ نمونه بنر تبلیغاتی حرفهای و خوب
۱. اولین نمونه، بنر تبلیغاتی صندوق سهامی انار است. بنری ساده و متحرک که ابتدا کنجکاوی مخاطب را هدف میگیرد، سپس پیشنهاد را ارائه میکند و در نهایت هم مخاطب را به انجامدادن عملی مشخص (کلیک) دعوت میکند.
متن بنر در همان نگاه اول خوانده میشود. از دو رنگ سازمانی و لوگوی خود مجموعه هم استفاده شده است.
چه پیشنهادی پشت این تبلیغ است؟ فرصتی آسان و مطمئن (قابلخرید از سامانهٔ معاملاتی تمام کارگزاریها) برای سرمایهگذاری.
۲. بنر بیمهٔ سامان هم یک نمونه بنر تبلیغاتی خوب و موثر است که میتوان مثال زد. لوگو و کالتواکشن از ابتدا تا انتهای بنر دیده میشود. دغدغهٔ مخاطب (هزینهٔ بالای بیمهٔ بدنه) را هدف گرفته است. برای حل این مشکل هم پیشنهاد جذابی ارائه کرده است: بیمه بدنه کیلومتری! مخاطب را خیلی ساده و واضح، به خرید هوشمندانه و حسابشده دعوت کرده است.
۳. بیایید به بنر راهکار نوین سیاق هم نگاهی بیندازیم. از رنگ سازمانی و لوگوی خود در بنر استفاده کرده است. از طرفی هم در بنر سعی کرده است بگوید چگونه و با چه ابزاری، مشکل مخاطب موردنظر را حل میکند.
در آخر هم مشتری را دعوت کرده است که برای کسب اطلاعات بیشتر، روی بنر کلیک کند. همهچیز را هم میتوان در یک نگاه دید و به خاطر سپرد.
۴. شاید بپرسید چرا بنر ساده هاکوپیان را انتخاب کردیم؟ آن هم در حالی که نه شلوغ است و نه رنگوارنگ.
چون همهچیز حسابشده است. بیایید با هم بررسی کنیم:
لوگو و اسم خود را بهعنوان برندی شناختهشده در ابتدای بنر گذاشته است. در زیر آن هم به سابقه خود (بیش از پنج دهه تجربه) اشاره کرده است. در واقع، قدرت و جایگاه خود را به رخ کشیده است.
چه پیشنهادی از طریق این بنر منتقل میشود:
خرید از فروشگاه اینترنتی باسابقهترین برند پوشاک ایران.
این پیشنهاد جذابی است؛ چون احتمالا میدانید فروشگاه هاکوپیان را نمیتوان همهجا پیدا کرد.
جا دارد به ۲ نکته دیگر هم اشاره کنیم:
- مطابق با بیانیه ماموریت هاکوپیان (تمرکز بر اصالت)
- استفاده از رنگ مشکی برای اشاره به دستنیافتنیبودن برند.
خود «خرید» هم دعوت به انجام عمل بسیار مشخصی است؛ پس کالتواکشن هم فراموش نشده است
ساخت بنر تبلیغاتی تا حدود زیادی سخت و وقتگیر است. در بیشتر موارد هم صاحبان کسبوکارها به اصول طراحی و نکات ظریفی که در این مقاله گفته شده، توجه نمیکنند. همین موضوع هم باعث میشود که نتیجه خوبی از کمپین نگیرند. شاید بپرسید پس چگونه بنر تبلیغاتی بسازیم؟
ما پس از شناسایی این مشکلِ کاربران یکتانت، راهحلی بهنام «بنرساز اتوماتیک» ارائه کردیم تا این دغدغه شما را هم برطرف کنیم.
فقط کافی است موارد زیر را به بنرساز ما بدهید و بنر تحویل بگیرید:
- عنوان تبلیغ؛
- توضیحات تبلیغ؛
- رنگ برند؛
- عنوان دکمه؛
- تصویر.
اگر دوست داشتید، میتوانید لوگوی برند هم بارگذاری کنید (اختیاری است!). در آخر هم میتوانید پیشنمایش بنر را در تمام سایزها ببینید. اگر همهچیز مرتب بود، بنر را ذخیره کنید.
بنر زیر یکی از بنرهایی است که با بنرساز ما ساخته شده است:
تبلیغات خود را بهینه کنید
پس از اجرای کمپین، اطلاعات زیادی دربارهٔ عملکرد تبلیغات بنری در اختیارتان گذاشته میشود. از این دادهها استفاده کنید تا بتوانید نتیجهٔ بهتری بگیرید. برای مثال اگر تعداد نمایش شما پایین است، بنر تبلیغاتی خود را بررسی کنید و مطمئن شوید نکات گفتهشده در این راهنما را رعایت کردهاید. اگر بنر شما بهاندازهٔ کافی جذاب بود، به سراغ افزایش قیمت پیشنهادی بروید.
فراموش نکنید که بنر باید ساده، جذاب و همراه با یک کالتواکشن مشخص باشد. قرار نیست فقط برای مخاطب چشمک بزند، بلکه باید او را به انجام عملی مشخص دعوت کند.
با مراقبت از کمپین خود، میتوانید سریعتر به نتیجهٔ دلخواه خود برسید.