قانون نانوشتهای وجود دارد که میگوید:
هرقدر برای ساخت یک محصول زمان گذاشتهاید، باید همان اندازه هم برای پروموت و تبلیغ آن وقت و انرژی صرف کنید!
اپلیکیشنها هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ بهخصوص زمانی که پای آمار زیر در میان باشد:
- ۳/۵ میلیون اپلیکیشن در گوگل پلی
- ۱/۵ میلیون اپلیکیشن در اپاستور
- بیش از ۵۰۰ هزار اپلیکیشن در بازار و مایکت
حالا فکر کنید در بین اینهمه اپلیکیشن، برنامهٔ شما بدون تبلیغات شانسی برای دیدهشدن دارد؟ احتمال آن خیلی کم است.
اگر روشهایی را که برای پروموت اپلیکیشن مناسباند، نمیشناسید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید؛ چون قرار است به شما کمک کنیم بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن را متناسب با هدف و بودجهتان انتخاب کنید.
فهرست مطالب
بهترین روشهای تبلیغات اپلیکیشن کداماند؟
تبلیغات پربازدهترین روش برای افزایش تعداد نصبهای یک اپلیکیشن در مدتزمانی کوتاه است.
اما نمایش تبلیغ در هر جایی موثر است؟ بدون شک، خیر! بهتر است قبل از انتخاب بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن، مخاطب هدف خودتان را کامل و دقیق بشناسید تا بدانید چه تبلیغی طراحی کنید و آن را در کجا نمایش دهید.
فراموش نکنید که کیفیت بسیار مهمتر از کمیت است؛ پس بهدنبال این نباشید که تبلیغ خود را به میلیونها نفر فقط نمایش دهید، بلکه به این فکر کنید که درصد زیادی از آنها، عمل مورد نظر شما (مثل نصب اپلیکیشن) را انجام دهند.
با در نظر گرفتن این موضوع، بیایید ۱۰ روش موثر را با هم بررسی کنیم:
۱. با استفاده از گوگل ادز، اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید
آیا میدانستید هر ثانیه، حدود ۱۰۰ هزار جستوجو در گوگل انجام میشود؟ این فرصت خوبی برای تبلیغ اپلیکیشن است؛ ولی چطور؟
- میتوانید یک صفحهٔ فرود (لندینگ) طراحی کنید که در آن، اپلیکیشن را بهخوبی معرفی کرده باشید. پس از آن هم از تبلیغات در صفحهٔ نتایج جستوجوی گوگل استفاده کنید. به این ترتیب، فقط کافی است فردی عبارتی مرتبط با اپلیکیشن شما را جستوجو کند تا شما بهعنوان یکی از نتایج جستوجو دیده شوید.
- میتوانید از طریق کمپین نصب اپلیکیشن گوگل ادز هم اقدام کنید. این کمپین دردسر کمتری دارد؛ چون کاربر را مستقیماً از گوگل به فروشگاههای دانلود اپلیکیشن هدایت میکند. از طرفی هم کاربر با موبایل جستوجو کرده است و فاصلهٔ بین نصب و جستوجو کمتر از حالت قبل است.
در مدل دوم، گوگل ادز سه نوع تبلیغ اپلیکیشن را پوشش میدهد که بسته به هدفتان میتوانید آنها را انتخاب کنید:
- نصب اپلیکیشن؛
- تعامل با اپلیکیشن؛
- پیشثبتنام اپلیکیشن. (فقط برای اپلیکیشنهای گوگل پلی قابلاجراست)
احتمالاً الان میپرسید در این کمپین، تبلیغ ما در کجاها نمایش داده میشود؟
در این مدل، تبلیغ شما نهتنها در صفحهٔ نتایج جستوجو، بلکه در سایر داراییهای گوگل هم نمایش داده میشود. این داراییها بهحدی در زندگی افراد کاربرد دارند که میتوان گفت احتمال دیدهنشدن تبلیغ شما از زندهماندن در سقوط هواپیما کمتر است!
جاهایی که تبلیغ اپلیکیشن شما نمایش داده میشود، عبارتاند از:
- شبکهٔ جستوجو گوگل (Google Search Network)
گوگل تبلیغ شما را با عبارتهای جستوجوی مرتبط با اپلیکیشن شما یا موضوع و دستهبندی آن تطابق میدهد. در این نوع کمپین، شما لیست کلمات کلیدی را به گوگل ادز نمیدهید؟ پس چطور تشخیص میدهد که چه چیزی را با سرچ ترم کاربر تطبیق دهد؟ خود گوگل بر اساس روشهای مختلف مثل استفاده از سرچ ترم کاربران در گوگل پلی، کلمات کلیدی مرتبط با اپلیکیشن شما را آماده میکند.
- گوگلپلی
تبلیغ شما در جایجای گوگلپلی نمایش داده میشود؛ از صفحهٔ نتایج جستوجوی این فروشگاه و صفحهٔ اصلی آن گرفته تا بخش برنامههای مرتبط.
مثلاً اگر کاربر در صفحهٔ اپلیکیشنی مشابه با اپلیکیشن شما باشد، احتمال دارد تبلیغ شما را هم ببیند.
- یوتیوب
یکی دیگر از مکانهای نمایش تبلیغ اپلیکیشن از طریق گوگل ادز، صفحات و محتواهای مرتبط با اپلیکیشن شما در یوتیوب است. کاربر تبلیغ شما را بهشکل ویدئو، بنری یا در نتایج جستوجوی یوتیوب میبیند و با کلیک روی آن، به گوگلپلی و صفحهٔ دانلود برنامه هدایت میشود.
لازم به ذکر است که این تبلیغات در اپلیکیشن موبایل یوتیوب نمایش داده میشوند.
- شبکهٔ نمایش گوگل (Google Display Network)
بهجز مواردی تا الان گفتیم، گوگل شبکهٔ نمایش بزرگی متشکل از هزاران سایت و اپلیکیشنهای پابلیشر مثل جیمیل در اختیار دارد که تبلیغ اپلیکیشن را در آنها هم نمایش میدهد.
- صفحهٔ دیسکاور گوگل (Discover on Google Search)
این جایگاه در حال حاضر فقط برای تبلیغ اپلیکیشنهای انگلیسیزبان در دسترس است.
تبلیغات شما هم میتوانند بسته به مکان نمایش، فرمت متفاوتی داشته باشند؛ مثلاً تبلیغ در صفحهٔ نتایج جستوجو شامل لوگوی اپلیکیشن، دیسکریپشن و همچنین امتیاز اپلیکیشن است.
شما میتوانید تبلیغات نصب اپلیکیشن خودتان را به فرست ادز (یکی از زیرمجموعههای یکتانت و پارتنر رسمی گوگل) بسپارید.
۲. اپلیکیشن خود را از طریق ادیوری تبلیغ کنید
فرقی نمیکند که هدفتان از تبلیغات، افزایش نصب اپلیکیشن باشد یا دریافت اطلاعات لیدها، ادیوری، پلتفرم تبلیغات دروناپلیکیشنی و یکی از زیرمجموعههای یکتانت است که تبلیغ اپلیکیشن شما را در بیش از هزار برنامه و بازی پرطرفدار، به بیش از ۳۰ میلیون کاربر فعال ایرانی نمایش میدهد.
تبلیغات درون اپلیکیشنی ادیوری، در ۴ مدل ارائه میشود:
- بنری
این دسته از تبلیغات، همان بنرهای مستطیلیشکل با تصاویر گرافیکی جذاباند که در بخشهای مختلفی از یک برنامه یا بازی ظاهر میشوند و کاربر را به اقدام خاصی (مثل نصب اپلیکیشن) دعوت میکنند.
- ویدئویی
کاربران میل بیشتری به تماشای یک ویدئوی کوتاه دارند تا خواندن متن تبلیغاتی شما!
تبلیغات ویدئویی ادیوری، یکی از بهترین انواع تبلیغات برای اپلیکیشن است که در دو شکل به مخاطب عرضه میشود: تبلیغ ویدئویی جایزهدار، تبلیغ پیشنمایشی.
ویدئوهای تبلیغاتی جایزهدار آنهایی هستند که کاربر بهازای تماشای آنها، جایزهای مثل سکه، شانس مجدد و جان اضافه دریافت میکند.
ویدئوهای پیشنمایشی هم تبلیغاتی هستند که در رسانههای اشتراکگذاری ویدئو (مثل آپارات و یوتیوب و…) قبل از شروع ویدئوی اصلی پخش میشوند.
- همسان
در تبلیغات همسان اپلیکیشن ادیوری، شما فقط باید پارامترهایی مثل عنوان، توضیح اپلیکیشن و شعار تبلیغاتی را مشخص کنید. از اینجا به بعد کار، تبلیغ شما بهطور هوشمند و متناسب با قالب برنامهٔ ناشر، طراحی و منتشر میشود.
این نوع تبلیغات از نظر ظاهری تفاوتی با اپلیکیشن میزبان ندارند و همین موضوع باعث بازدهی بالای آن میشود.
- بینابینی
اگر دقت کرده باشید، بعضی وقتها که میخواهید بین صفحات یک برنامه جابهجا شوید یا یک مرحله از بازی را تمام کرده و میخواهید به مرحله بعد بروید، یک بنر تبلیغی تمام صفحه را پوشش میدهد و بعد از چند ثانیه، میتوانید آنها را رد کنید. اینها همان تبلیغات بینابینی هستند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع تبلیغات، پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «تبلیغات بینابینی چیست و چطور از آن نتیجه بگیریم؟» را مطالعه کنید.
علاوه بر این ۴ روش، میتوانید برای برگرداندن کاربرانی که قبلاً یکبار به اپلیکیشن شما سر زدهاند، از سرویس تبلیغات ریتارگتینگ ادیوری بهره ببرید.
کسانی که قبلاً از اپ شما استفاده کردهاند، به برنامهٔ شما نیاز یا علاقه دارند؛ بنابراین میشود با این سرویس، این علاقه را دوباره در آنها بیدار و کاربر را به نصب و استفاده مجدد از اپلیکیشن ترغیب کرد.
کوییز آو کینگز یکی از پابلیشرهایی است که تبلیغات درون اپلیکیشنی ادیوری در آن اجرا میشود. این بازی با ۲۰۰ هزار کاربر فعال، ۸ میلیون نمایش کامل ویدئو در ماه و چیزی حدود ۱ میلیون کلیک روی تبلیغات، بهترین و پربازدهترین گزینه برای تبلیغ اپلیکیشن شما است.
۳. تبلیغ اپلیکیشن با بازاریابی ارجاعی!
استفاده از بازاریابی ارجاعی هم در لیست بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن، قرار میگیرد.
اساس بازاریابی ارجاعی بر روابط مشتریان است.
کاربران فعلی اپلیکیشن شما، دوستان و آشنایان زیادی در اطرافشان دارند؛ شما باید همین کاربران را تشویق کنید تا دوستان خود را به دانلود و نصب اپلیکیشن دعوت کنند، البته نه همین طور خشکوخالی!
جایزه و پاداشی هم باید در کار باشد تا هر دو طرف (دعوتکننده و دعوتشونده) با میل و رغبت بیشتری این کار را انجام دهند.
بلو بانک، تپسی، بانکینو و اسنپ از نمونههای ایرانی موفق در این زمینه به حساب میآیند. هر دوی آنها یک کد دعوت را در اختیار کاربران قرار میدهند و بهازای هر دعوت موفق، مبلغی را بهعنوان هدیه در حساب آنها شارژ میکنند.
۴. از پوش نوتیفیکیشن استفاده کنید
پوش نوتیفیکیشن مدل مدرن و امروزیتر تبلیغات پیامکی است که در دسکتاپ (از طریق مرورگر) و در گوشی همراه (از طریق اپلیکیشنهای نصبشده) نمایش داده میشوند.
در این روش، شما اول باید یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کنید، بعد محتوای کوتاه و جذابی (ترکیبی از متن و عکس) بنویسید و برنامهٔ خود را معرفی و کاربر را به نصب آن دعوت کنید.
وقتی کاربر روی این نوتیفیکیشن کلیک کند، مستقیماً به مارکتهای دانلود اپلیکیشن هدایت میشود؛ خبری از لندینگ نیست و فاصلهٔ دیدن تبلیغ و دانلود کوتاه است.
بلد، همراهکارت و پزشکت از کسبوکارهایی هستند که برای تبلیغ نصب اپلیکیشن خود از سرویس تبلیغات پوش نوتیفیکیشن یکتانت استفاده کردهاند و در بازهٔ زمانی کوتاهی، تعداد نصبها و تعامل کاربران با اپلیکیشن را افزایش دادند.
داستان مسیر مشترک یکتانت و همراهکارت را هم بخوانید تا ببینید تبلیغات همسان عادی و پوش نوتیفیکیشن ما چه کمکی به همراهکارت کرده است.
? نکته: پوش نوتیفیکیشن تبلیغاتی برای نصب اپلیکیشن فقط در موبایل نمایش داده میشود.
۵. از تبلیغات در پلتفرمهای نصب اپلیکیشن غافل نشوید
اولین جایی که ما برای پیداکردن و جستوجوی اپلیکیشن به آن سرک میکشیم، مارکتهای اپلیکیشن هستند. در کنار مارکتهای بزرگ اپاستور و گوگلپلی، پلتفرمهای نصب اپلیکیشن ایرانی مثل بازار، مایکت، سیبچه و… هم مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند و کاربران زیادی از آنها استفاده میکنند.
کافهبازار، بهعنوان سردمدار مارکتهای اندرویدی ایرانی، با بیش از ۴۵ میلیون کاربر و ۲۳۳ میلیون دانلود برنامه در ماه، قابلیت تبلیغ اپلیکیشن را در سه حالت مختلف ارائه میدهد:
- هوشمند
در این مدل، شما فقط مقدار بودجهٔ کمپین و قیمت هر نصب (CPI) را مشخص میکنید و بقیه کارها مثل برنامهریزی، بهینهسازی، پیشنهاد و قیمت کلیدواژهها توسط سیستمی هوشمند تعیین و مناسبترین جایگاه تبلیغاتی برای اپلیکیشن شما انتخاب میشود.
- تبلیغات در جستوجوی کافهبازار (سرچادز)
بازار میگوید ۷۰ درصد جستوجوها به نصب تبدیل میشوند. طبیعتاً نتایج اول جستوجو هم شانس بیشتری برای دیدهشدن دارند.
تبلیغات جستوجوی بازار هم با سازوکاری شبیه به گوگل ادز، اپلیکیشن شما را بهعنوان اولین نتیجهٔ سرچ به مخاطب نشان میدهد. اینطوری برنامهٔ شما بیشتر دیده میشود و احتمال نصب آن هم بالا میرود.
مثلاً وقتی کاربر کلمهٔ «رژیم» را در بازار جستوجو میکند، در بالای نتایج ارگانیک، اپلیکیشن کرفس را هم میبیند. یا با سرچ کلمهٔ «خرید آنلاین» با اپلیکیشن اسنپ اکسپرس روبرو میشود. (این نتایج با تگ آگهی از بقیه نتایج جدا میشوند.)
اغلب صاحبان اپلیکیشن روی این نوع تبلیغ حساب ویژه باز کردند. مثلاً یکی از اپلیکیشنهای رزرو هتل و خرید بلیت تبلیغات بیلبوردی را در سطح شهر اجرا کرد. یکی از رقبای آن اما کار سادهتری انجام داد! کمپین تبلیغاتی خود را بهگونهای تنظیم کرد که اگر کاربر پس از دیدن بیلبورد، آن اپلیکیشن را جستوجو کرد، تبلیغ او نمایش داده شود.
- تبلیغات گشتوگذار (دیسکاوری)
پربازدیدترین صفحهٔ کافهبازار کجاست؟ صفحهٔ جزئیات برنامهها!
بازار هم تبلیغات دیسکاوری را در همین صفحه و با عنوان پیشنهاد بیشتر نمایش میدهد.
با همهٔ اینها، اگر اپلیکیشن شما برای مخاطبان ایرانی ساخته شده است، از تبلیغ برنامه در مارکتهای ایرانی بازخورد خوبی خواهید دید.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۶. با اینفلوئنسرها همکاری کنید
اجازه دهید تبلیغات اینفلوئنسری را هم در لیست دهتایی بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن قرار دهیم.
اینفلوئنسرها چهرههای سرشناس و اغلب محبوبی هستند که حرفشان برش دارد و میتوانند در تصمیم افراد تاثیر بگذارند.
افراد زیادی آنها را دنبال میکنند و کافی است چیزی را تبلیغ کنند یا حتی از آن استفاده کنند؛ مثلاً اپلیکیشن شما! همین باعث میشود افراد زیادی برای دانلود آن هجوم ببرند.
شما میتوانید با همکاری با اینفلوئنسرها و استفاده از همین قدرت نفوذ کلام آنها روی مخاطب استفاده و اپلیکیشنتان را تبلیغ کنید.
برای نمونه، کرفس با «سوریلند»، یکی از صفحات پرمخاطب اینستاگرام، همکاری کرد و تعداد نصبهای اپلیکیشنش را افزایش داد.
حتماً با خودتان میگویید هزینهٔ این نوع تبلیغات خیلی بالاست و از پس پرداخت آن بر نمیآیید؛ نگران نباشید! اینفلوئنسرهایی هستند که شاید محبوبیت و شهرتشان زیاد نباشد؛ اما صفحات پرمخاطبی دارند و مردم حرفهایشان را راحت میپذیرند. تازه پول کمتری هم میگیرند.
جریان کار را برای شما راحت کرده است! کافی است به لیست اینفلوئنسرهای اینستاگرام این پلتفرم سر بزنید و با استفاده از انواع فیلترها، مناسبترین اینفلوئنسر را پیدا کنید. از طرفی هم میتوانید از طریق همین پلتفرم تبلیغات را خیلی سریع و راحت انجام دهید.
? نکته: بهتر است با اینفلوئنسرهایی کار کنید که در حوزهٔ مرتبط با موضوع اپلیکیشن شما فعالیت میکنند؛ چون احتمالاً به آن نیاز دارند.
۷. لینک اپلیکیشن را پیامک کنید
احتمالاً با دیدن این عنوان حسابی جا خوردید! با خودتان میگویید در عصر اینترنت و با وجود این همه ابزارهای تبلیغاتی جدید، مگر کسی پیامکهای تبلیغاتی را باز میکند؟!
بله! نهتنها باز میشوند، بلکه طبق آمار، ۹۰ درصد پیامکها در عرض سه دقیقه بعد از دریافت خوانده میشوند.
تبلیغات پیامکی، روشی ارزان، سریع و پربازده در تبلیغ اپ است. کافی است یک کمپین پیامکی ایجاد کنید، پیامک جذابی بنویسید، لینک اپلیکیشن را ضمیمهٔ پیامک و کاربر را به دانلود و نصب اپلیکیشن دعوت کنید. تمام!
در ضمن، شما میتوانید با بخشبندی مخاطبان و مشخصکردن یکسری فیلترها، هدفگیری دقیقتری داشته باشید.
مثلاً برای تبلیغ اپلیکیشن مدیریت دوران قاعدگی، پیامک را فقط برای خانمها ارسال میکنید و بازدهی تبلیغ را افزایش میدهید. (چنانچه تمایل به استفاده از پنل ارسال پیامک دارید، میتوانید از شرایط و تعرفه یکتانت اطلاعات کسب کنید)
۸. تبلیغات کلیکی یکتانت را در برنامهٔ خود بگنجانید
چی بهتر از اینکه تبلیغ اپلیکیشن شما همزمان در چند وبسایت پربازدید قرار بگیرد، هزاران نفر آن را ببینند و فقط بابت کلیکهایی که روی تبلیغ میشود، هزینه بپردازید؟
تبلیغات کلیکی یکتانت این امکان را برای شما فراهم کرده است!
برای انجام این نوع تبلیغات، به سایت و یک صفحهٔ فرود ترغیبکننده و جذاب نیاز دارید. برای اینکه وقتی مشتریان بالقوه، تبلیغات بنری و همسان اپلیکیشن شما را در گوشهوکنار سایتهای پربازدید میبینید و روی آن کلیک میکند، مستقیم به این صفحه هدایت و با دیدن اطلاعات بیشتر، برای دانلود آن ترغیب شوند.
سرمایکس یکی از کسبوکارهایی است که برای تبلیغ اپلیکیشن خریدوفروش ارز دیجیتال خود، از تبلیغات کلیکی یکتانت بهره برده است. همان طور که در تصویر زیر میبینید، سرمایکس با طراحی لندینگ پیجی جذاب و ارائه پیشنهادی وسوسهکننده (دریافت هدیه با افتتاح حساب)، تأثیر کمپینهای کلیکی خود را افزایش داده است.
فرادرس هم برای جذب کاربر جدید، از تبلیغات همسان یکتانت استفاده کرده است. آنها با دادن پیشنهاد «۵۰ هزار تومان هدیه برای نصب»، سعی کردهاند افراد بیشتری را به نصب اپلیکیشن خود ترغیب کنند.
وقتی کاربر روی این تبلیغ کلیک کند، به صفحهٔ زیر منتقل میشود. در این صفحه، فرادرس بهخوبی دربارهٔ مزیت نصب اپلیکیشن و همچنین نحوهٔ دریافت هدیه (وعدهای که داده است) صحبت کرده است.
بهعنوان آخرین نمونه هم اجازه دهید به تبلیغات بنری آپارات در سایتهای پربازدید با کمک یکتانت اشاره کنیم.
آنها برای اینکه توجه مخاطب خود را جلب کنند، از یک بنر تبلیغاتی جذاب استفاده کردند که روی ۳ ویژگی و مزیت اصلی اپلیکیشن مانور داده است: گرفتن نوتیفیکیشن، تماشای آفلاین ویدئو و تجربه کاربری راحت!
در لندینگ هم برای اینکه کاربر را بهسمت دانلود اپلیکیشن سوق دهند، به سوشال پروف (تعداد دانلودها و امتیاز کاربران) تکیه کردهاند:
۹. تبلیغات آفلاین هم کارساز است
اگر به چشم یک محصول به اپلیکیشن نگاه کنیم، تبلیغات سنتی و آفلاین هم میتوانند در پروموت اپلیکیشن مؤثر باشند.
از بین روشهای آفلاین، تبلیغات ویدئویی در تلویزیون، مناسبترین گزینه برای تبلیغ اپ به حساب میآیند. در این روش، دایرهٔ وسیع و انبوهی از مخاطبان را هدف میگیرید و فقط در چند ثانیه، پیامتان را به مخاطب میرسانید.
برای نمونه، بیایید تبلیغ تلویزیونی ۷۲۴ را با هم ببینیم:
بهجز تیزرهای تبلیغاتی، میتوانید با اسپانسرشدن در برنامههای پرمخاطب تلویزیونی هم اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید؛ مثل کاری که بانک شهر، ۷۲۴ و بله برای تبلیغ اپلیکشنشان انجام دادند.
با این روش هم در طول برنامه، زیرنویس نصب اپلیکیشن نشان داده میشود، هم بهعنوان اسپانسر، در بخشهای مختلف برنامه از شما صحبت میشود.
۱۰. قدرت جادویی تبلیغات دهانبهدهان را دستکم نگیرید!
آخرین ایده برای تبلیغ اپلیکیشن، تبلیغات دهانبهدهان است؛ روشی ساده، رایگان و البته بسیار مؤثر.
شما بین توصیه و پیشنهاد دوستان و تبلیغات، کدامشان را بیشتر باور میکنید؟ معلوم است؛ اولی.
۹۰ درصد آدمها هم مثل شما فکر میکنند!
تبلیغات دهانبهدهان هم از دل همین رفتار مصرفکنندهها به وجود آمده است.
در تبلیغات دهانبهدهان، پشتتان به کاربران راضی گرم است! کافی است اپلیکیشنی که ساختهاید، بهاندازهٔ کافی قوی باشد، بتواند گره از کار کاربر باز کند، تجربهٔ خوب و باارزشی برای او خلق کند و در یک کلام، بر وفق مراد کاربر باشد!
آن وقت، کاربران بهصورت کاملاً خودجوش و مشتاقانه، این برنامه را به دوستان و اطرافیانش هم معرفی و آنها به نصب برنامه تشویق میکنند!
اینطوری، بدون اینکه هزینهٔ زیادی برای تبلیغ اپلیکیشن صرف کرده باشید، نام اپلیکیشن شما دهانبهدهان میچرخد و تعداد کاربران آن بیشتر میشود.
این هم از دهمین روش از لیست بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن! حالا که متوجه شدیم چگونه اپلیکیشن خود را تبلیغ کنیم، یک سؤال مهم دیگر مطرح میشود:
هزینهٔ تبلیغات اپلیکیشن چگونه محاسبه میشود؟
اینکه هزینههای کمپینهای تبلیغاتی را چگونه محاسبه کنید، بستگی به هدف شما دارد. مثلاً اگر قرار است روی نصب اپلیکیشن تمرکز کنید، باید بدانید هر نصب چقدر برای شما آب خورده است (میخورد).
شما میتوانید هزینههای تبلیغات را به ۳ روش محاسبه کنید:
- هزینه بهازای نصب (CPI)
رایجترین مدل محاسبهٔ هزینهٔ تبلیغات اپلیکیشن، هزینه بهازای نصب یا (CPI (Cost Per Install است.
اغلب اوقات، صاحبان اپلیکیشن ترجیح میدهند زمانی برای تبلیغات خرج کنند که کاربر اپلیکیشن را از طریق آنها دانلود کند. این هزینه بهشکل زیر محاسبه میشود:
تعداد نصب اپلیکیشن / هزینهٔ کل تبلیغات = CPI
برای مثال، اگر برای تبلیغات، ۵ میلیون تومان خرج کنید و ۶۲۰ نفر اپلیکیشن شما را نصب کنند، CPI عبارت است از:
۸۰۶۴/۵ = ۶۲۰ / ۵۰۰۰۰۰۰
این معیار خوبی برای سنجیدن عملکردتان به حساب میآید؛ با این روش میتوانید بفهمید آیا کانال درستی را انتخاب کردهاید؟ مخاطب درستی را هدف گرفتهاید؟ تبلیغ خوب و قانعکنندهای طراحی کردهاید؟
- هزینه بهازای کلیک (CPC)
دومین روش محاسبهٔ هزینهٔ تبلیغات، که سابقه زیادی هم دارد، هزینه بهازای کلیک (cost per click) یا CPC است.
بهتر است از این مدل برای محاسبهٔ تبلیغات کلیکی در وبسایتهای پربازدید استفاده کنید. در چنین شرایطی، شما باید بدانید برای جذب هر نفر از طریق تبلیغات چقدر خرج کردهاید.
اینجا دیگر پای نصب اپلیکیشن در میان نیست!
در واقع، شما سعی میکنید مخاطب را ابتدا به لندینگ خودتان هدایت کنید تا او را در آنجا قانع کنید که گزینهٔ بهتری از شما برای حل مشکل او وجود ندارد.
فرمول هزینه بهازای هر کلیک هم عبارت است از:
تعداد کلیکها / هزینهٔ کل تبلیغات = CPC
اگر ۱۰ میلیون تومان خرج کنید و ۱۲۰۰ نفر روی تبلیغ شما کلیک کنند، هر کلیک ۸۳۳۳ تومان برای شما آب میخورد.
گران است یا ارزان؟ این دیگر به صنعت شما و هدفتان بستگی دارد که آیا آن کانال برای تبلیغات مناسب است یا نیست!
- هزینه بهازای اقدام (CPA)
مدل بعدی هم هزینه بهازای اقدام یا همان (CPA (Cost Per Action است. این مدل برای زمانی مناسب است که شما یک قدم بیشتر از نصب اپلیکیشن برمیدارید.
به زبان سادهتر، میخواهید مخاطب نهتنها اپلیکیشن را نصب کند، بلکه عمل مشخصی هم انجام دهد؛ مثلاً چیزی بخرد، ثبتنام کند یا هویت خود را تایید کند.
بدون شک، هزینهٔ هر اقدام گرانتر از کلیک و نصب تمام خواهد شد؛ ولی دیگر مطمئن میشوید که یک کاربر باکیفیت و علاقهمند جذب کردهاید.
فرمول آن هم بسیار ساده است:
تعداد اقدامهای کاربران / هزینهٔ کل تبلیغات = CPA
این مدلها به چه دردی میخورند؟ هم برای انتخاب بهترین و مناسبترین کانالها برای کمپین، هم برای بهینهسازی عملکرد به این مدلها نیاز دارید.
شما یک قیمت مشخص برای نصب، کلیک یا اقدام کاربر در نظر میگیرید و کمپینی بر همان اساس ایجاد میکنید. این همان رقمی است که به نفع شماست و بیشتر از آن، به ضررتان تمام خواهد شد.
مثلاً بلد با انتخاب سرویس پوش نوتیفیکیشن یکتانت، توانست هزینهٔ هر نصب را ۳/۳۲ بهبود ببخشد.
تا اینجا، بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن و نحوهٔ محاسبهٔ هزینه تبلیغات را یاد گرفتیم؛ ولی یکی از دغدغههای صاحبان اپلیکیشنها، افزایش نرخ تبدیل اپلیکیشن است.
در بخش بعدی، توضیح میدهیم که چطور با بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن، نرخ تبدیل آن را بالا ببرید.
افزایش نرخ تبدیل با بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن
اجازه دهید اول خیلی خلاصه و ساده نرخ تبدیل را توضیح دهم.
نرخ تبدیل به تعداد آدمهایی اشاره دارد که از بین کل مخاطبانتان، اقدام و هدف موردنظر شما را انجام میدهند.
هدف و اقدام اصلی موردنظر شما از تبلیغ اپلیکیشن، نصب برنامه است؛ پس نرخ تبدیل اپلیکیشن میشود:
نسبت تعداد نصبها به تمام بازدیدکنندگان.
مثلاً اگر از هر ۱۰۰۰ بازدیدکننده، ۱۰۰ نفر اپلیکیشن شما را نصب کنند، نرخ تبدیل برابر با ۱۰ درصد است.
دانستن نرخ تبدیل اپلیکیشن مهم است؛ چون به ما نشان میدهد که آیا استراتژیهای فعلی تبلیغات اپلیکیشن مؤثرند یا به اعمال برخی تغییرات در آنها نیاز داریم.
کارشناسان میگویند بهطور میانگین، نرخ تبدیل ۱ تا ۲ درصد در اپلیکیشنها، رقم قابلقبول و بیشتر از این مقدار، نرخ بسیار خوبی است.
خب، برگردیم سر اصل موضوع!
شما برای اینکه بتوانید نرخ تبدیل اپ را بالا ببرید، باید عوامل مؤثر در نرخ تبدیل و نحوهٔ بهبود آنها را بدانید. اولین و مهمترین عامل هم، بهینهکردن صفحهٔ اپلیکیشن است؛ چرا؟
چون صفحهٔ اپلیکیشن، ویترین و دروازه ورود کاربر به برنامه بعد از نصب آن است و متأسفانه یا خوشبختانه، کاربر بر اساس همان صفحه و در کسری از ثانیه کل اپلیکیشن شما را قضاوت میکند!
در واقع، این صفحه مثل همان صفحهٔ فرود (لندینگ پیج) در تبلیغ کسبوکارهاست؛ جایی که اولین برخورد مخاطب با سایت یا اپلیکیشن شما اتفاق میافتد و همان جا تصمیم به ماندن یا رفتن میگیرد.
حالا چطور صفحهٔ اپلیکیشن را بهینه کنیم تا مخاطب به تبدیل نزدیک شود؟ کاری ندارد! نکات زیر را رعایت کنید:
- ارزش پیشنهادی و ویژگیهای برنامه را با تصاویر، ویدئو و اسکرینشاتهای کاربردی نشان دهید؛
- دیسکریپشن واضح و جذابی برای برنامه بنویسید؛
- لوگو و اسمی جذاب و مرتبط برای اپلیکیشن انتخاب کنید؛
- یک دکمهٔ CTA (کالتواکشن) عالی طراحی کنید.
باور کنید اگر بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن را هم انتخاب کنید، اما صفحهٔ اپلیکیشن بهقدر کافی ترغیبکننده نباشد، شانس تبدیل مخاطب را از دست میدهید!
اگر هم میخواهید کاربر را به انجام عمل مشخصی تشویق کنید و فقط بهدنبال نصب اپلیکیشن از طریق تبلیغات نیستید، بهتر است به گزینههای دیگر در اپلیکیشن خود مثل موارد زیر هم توجه کنید:
- تجربهٔ کاربری (UX) و رابط کاربری (UI)؛
- فرایند ثبتنام آسان؛
- فرایند خرید راحت و بدون دردسر.
البته بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن فقط یکی از راههاست! ممکن است روش درستی برای تبلیغات انتخاب نکرده باشید یا مخاطب درستی را هدف نگرفته باشید.
مثلاً اگر تبلیغ پیامکی خود را چشمبسته برای افراد زیادی (بدون توجه به ویژگیهای جمعیتشناختی و روانشناختی آنها) ارسال کنید، شانس کمی برای تبدیل آنها خواهید داشت.
پس به تمام موارد تاثیرگذار برای افزایش نرخ تبدیل دقت کنید.
اپلیکیشن خود را همین حالا تبلیغ کنید!
ما در این مقاله، گفتنیها را دربارهٔ بهترین روش تبلیغ اپلیکیشن گفتیم و سعی کردیم با معرفی روشها و ارائهٔ مثالهای کافی، به سؤال شما دربارهٔ اینکه چگونه اپلیکیشن خود را تبلیغ کنیم، پاسخ کاملی بدهیم.
از اینجا به بعد نوبت شماست که علمتان را به عمل تبدیل کنید و با انتخاب روشی مناسب، اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید.
طبیعتاً این روشها، مؤثرترین ایدههای تبلیغ اپلیکیشن هستند، نه تنها راههای موجود! برای همین، خوشحال میشویم روش پیشنهادی شما را هم بدانیم و دربارهٔ آنها با هم صحبت کنیم.
راستی! اگر هنوز سؤالی ذهنتان را مشغول کرده، حتماً برای ما بنویسید؛ در اولین فرصت به همهٔ آنها پاسخ خواهیم داد. ?
منابع:
عالی عالی
خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون که به ما بازخورد میدین.