یک تبلیغ ایمیلی میخواهید که زحمتهای ایمیل مارکتینگ را نداشته باشد و برخلاف آن، امکان ارسال انبوه، ولی هدفمند را داشته باشد؟
گوگل بهعنوان پدربزرگ اینترنت و تبلیغات اینترنتی، به این خواستهٔ شما هم فکر کرده و تبلیغات در جیمیل را ایجاد کرده است.
در این مقاله میخواهیم از «ی» یکی بود یکی نبود تا «د» قصهٔ ما به سر رسید تبلیغات جیمیلی را برای شما تعریف کنیم. اگر آماده هستید، ادامهٔ مقاله را بخوانید.
فهرست مطالب
تبلیغات در جیمیل چیست؟
تبلیغات در جیمیل یکی از انواع کمپینهای گوگل ادز است که در بالای اینباکس کاربران جیمیل در تبهای «Promotion» و «Social» دیده میشود؛ یعنی کسبوکار، محصول یا خدمت خود را از طریق ایمیل تبلیغ میکند. این تبلیغات با برچسب «دارای حامی مالی» یا «Sponsored» در اینباکس مشخص میشود. در نسخهٔ دسکتاپ بهشکل زیر دیده میشود:
و در نسخهٔ موبایل به این شکل است که همان طور میبینید بالای تمام ایمیلهای دریافتی برای جلب توجه قرار گرفتند:
وقتی کاربر روی این تبلیغها کلیک میکند، باز میشوند. در هر ۲ حالت، یعنی در اینباکس و بازشده، تبلیغها در جیمیل، درست مثل ایمیلهایی عادی هستند.
در حالت اول، نام کسبوکار، عنوان و یک پریویو (پیشنمایش) دیده میشود. حالت بازشدهٔ تبلیغات جیمیلی هم شامل محتواهای تعاملی مثل تصویر و ویدئو، متن پیشنهاد، دکمهٔ کالتواکشن، امکان فوروارد و ذخیرهٔ ایمیل است.
نمونه تبلیغات جیمیل بازشده در دسکتاپ شبیه تصویر زیر است:
در موبایل هم به این شکل دیده میشود:
به تبلیغات جیمیل در اینباکس، تبلیغات جیمیلی فشرده یا Collapsed و در حالت بازشده، تبلیغات جیمیلی گسترده یا Expanded گفته میشود.
جیمیل بهطور خودکار تبلیغات را بهینهسازی میکند تا محتوای آنها در موبایل، دسکتاپ و اپلیکیشن جیمیل بهخوبی و مطابق با اندازهٔ صفحهنمایش کاربر نمایش داده شود.
اگر کاربر تبلیغ جیمیلی را باز کند، ۴ کار ممکن است انجام دهد:
- روی لینک کلیک کند و به لندینگ پیج شما وارد شود
- روی دکمهٔ ستاره بزند و آن را ذخیره کند
- آن را برای دیگران فوروارد کند
- بدون هیچ کنشی، آن را ببندد
مثلاً اگر کاربر روی تبلیغ فیلیمیوم کلیک کند، به لندینگ پیج زیر هدایت میشود که مخصوص همین پیشنهاد طراحی شده است:
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به تبلیغات در ایمیل شک دارید، پیشنهاد میکنیم بخش بعدی را بخوانید تا با مزایای تبلیغات در جیمیل بیشتر آشنا شوید.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهمزایای تبلیغات در جیمیل چیست؟
وقتی میخواهیم در پلتفرمی تبلیغ کنیم، اول از همه میخواهیم بدانیم آن پلتفرم به چه تعداد مخاطب دسترسی دارد. خب، دربارهٔ جیمیل میتوانیم با اعتمادبهنفس از میلیارد صحبت کنیم: ۱/۵ میلیارد در سراسر جهان (منبع: WifiTalents).
احتمال اینکه مشتریان فعلی و مشتریان راغب شما در بین این جمعیت باشد، زیاد است.
از طرفی، افراد بیشتر از همیشه، با گوشیهای هوشمند خود ایمیلهایشان را چک میکنند. خوشبختانه جیمیل مناسب با موبایل طراحی شده و میتواند بهترین تجربهٔ کاربری را رقم بزند.
گفتیم که تبلیغات جیمیل در بالای اینباکس قرار میگیرند؛ پس میتوانید مطمئن باشید که کاربر تبلیغ شما را میبیند و حتی اگر آن را باز نکند، اثر خود در افزایش آگاهی از برند را میگذارد.
حالا اگر تبلیغ را باز کند، فقط یک کلیک دیگر تا ورود به لندینگ پیج شما دارد. طبق تجربه، لیدهایی که از تبلیغات در جیمیل جذب میشوند، کیفیت بالایی دارند.
مورد آخر هم اینکه جیمیل ۳ قالب مختلف برای تبلیغ در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید با خلاقیت خود آنها را شخصیسازی کنید (منبع: Google Support):
- قالب تصویر تکی (Single Image Ad): برای پروموشن یک پیشنهاد، خدمت یا محصول
- قالب کاتالوگ جیمیل ( Carousel Ad): برای ارائهٔ مجموعهای از پیشنهادها
- قالب ویدئویی (Video Ad): میتوانید ویدئویی از یوتیوب را انتخاب کنید (این تمپلیت در ایران در دسترس نیست)
نکته: ۲ قالب Gmail single promotion template و Gmail multi-product template از قالبهای تبلیغات جیمیل حذف شدهاند (منبع: Google Support).
در کل، تبلیغات جیمیلی تغییراتی داشته است و فقط میتوانید آن را از طریق ایجاد کمپین Demand Gen بسازید. کمپین Demand Gen به شما اجازه میدهد به ۳ میلیارد کاربر فعال دیسکاور، جیمیل و یوتیوب با انواع تبلیغات مثل تبلیغات ویدیویی و ایمیلی دسترسی داشته باشید. در بخشهای بعدی مقاله، مراحل آن را توضیح میدهیم؛ ولی قبل از آن ببینیم چه زمانی میتوانیم از مزایای تبلیغات جیمیل بهنفع کسبوکار خود استفاده کنیم.
چه زمانی به سراغ تبلیغات در جیمیل برویم؟
گفتیم تبلیغات در جیمیل را مخاطبان زیادی دریافت میکنند و تقریباً همهٔ آنها میتوانند آن را ببینند. با این توصیف میتوانیم بگوییم از این تبلیغات با قصد افزایش آگاهی از برند و شناختهشدن بین مخاطبان خود میتوانید استفاده کنید. میتوانید در کمپینهای جیمیل، به مزیتهای رقابتی برند خود و پیشنهادهای ویژهای که برای مخاطبان دارید، اشاره کنید.
به نمونه تبلیغات جیمیلی از بیمه بازار مجدد نگاه کنید. در این نمونه، بیمه بازار ابتدا به مخاطب میگوید چطور مشکل و نیاز او را رفع میکند: پشتیبانی تخصصی تا صدور بیمه. پس از آن، برای افزایش آگاهی از برند، خودش را معرفی کرده است: بازار تخصصی بیمه.
از طرفی، حالت بازشدهٔ تبلیغات جیمیلی مثل لندینگ پیج عمل میکند و از طریق آن میتوانید لید بگیرید؛ البته بهشرطی که آن را بهشکلی قانعکننده طراحی کرده باشید، کپیهای خوبی نوشته و کالتواکشن شفافی داشته باشید. تبلیغات جیمیل به همین دلیل برای پروموت کمپینهای فروش و تخفیف عالی است.
امکانات هدفگیری و شخصیسازی گستردهای که جیمیل فراهم میکند، کمک میکند بتوانید بر اساس علایق، رفتار آنلاین، اطلاعات جمعیتشناختی و سایر ایمیلهای دریافتی آنها، پیشنهادهایی متناسب برای افراد بفرستید.
برای مثال، محصولی مشابه محصولاتی که مخاطب خبرنامه یا تبلیغ آنها را دریافت میکند، به او پیشنهاد دهید.
حالا چه کسبوکارهایی میتوانند از جیمیل ادز استفاده کنند؟ بهطور کلی، کسبوکارهای زیر نفع بیشتری میبرند:
- کسبوکارهای آنلاین (e-Commerce)
- خردهفروشیها
- کسبوکارهای B2B
- کسبوکارهای ارائهدهندهٔ نرمافزار
- سفر و گردشگری
- کسبوکارهای مرتبط با سلامتی
در ادامه، به شما میگوییم چگونه در جیمیل تبلیغ کنید.
آموزش ساخت تبلیغات در جیمیل
همان طور که گفتیم ساخت تبلیغ جیمیلی فقط از مسیر «Demand Gen» امکانپذیر است. با این کمپین گوگل ادز، تبلیغات جیمیل، یوتیوب و گوگل دیسکاور را همزمان میتوانید ایجاد کنید (منبع: NestScale).
۱. برای شروع وارد اکانت گوگل ادز خود شوید و یک کمپین جدید بسازید. برای کمپین خود هدفی متناسب با تبلیغات جیمیلی مثل افزایش آگاهی از برند و جذب لید انتخاب کنید. اگر هنوز اکانت گوگل ندارید، «راهنمای ساخت اکانت گوگل ادز» را مطالعه کنید.
۲. در ادامه باید نوع کمپین خود را انتخاب کنید. روی گزینهٔ «Demand Gen» کلیک کنید.
یادتان باشد حتماً یک هدف برای تبدیل تعیین کنید که بتوانید فرایند را پیگیری کنید.
۳. در این مرحله باید تنظیمات کمپین را انجام دهید (سطح کمپین).
برای کمپین خود نام مشخصی بگذارید؛ این نام به شما کمک میکند در لیست کمپینها و گزارشها، کمپینها را از هم تفکیک کنید. هدف آن را از بین ۳ گزینهٔ تبدیل، کلیک و ارزش تبدیل انتخاب کنید.
نکته: تبدیل بهمعنای هر اقدامی است که مدنظرشماست؛ مثلاً دانلود ایبوک، پرکردن فرم، برقراری تماس یا فروش. در مقابل، ارزش تبدیل بهمعنای ارزش مالی هر تبدیل است که شما به گوگل ادز میگویید برای هر اقدام در نظر بگیرد.
در آخر، بودجه روزانه، تاریخ، مکان، زبان، دستگاه کاربر زمانبندی تبلیغ و آدرس URL کمپین را وارد کنید. ۲ تای اول اجباری و بقیه اختیاری هستند. آدرس URL هم آدرس لندینگ پیج شماست که میخواهید کاربر پس از کلیککردن روی تبلیغ به آنجا منتقل شود.
۴. در این مرحله باید تنظیمات گروه تبلیغ را انجام دهید (سطح اد گروپ).
اینجا امکانات گوگل ادز برای دستهبندی و هدفگیری دقیق مخاطبان را میبینید. میتوانید بر اساس علایق مخاطبان، دستهبندیهای سفارشی بسازید، از دادههای خود استفاده کنید، علایق و اطلاعات جمعیتشناختی آنها را مبنا قرار دهید.
۵. مرحلهٔ بعدی تنظیمات تبلیغ است (سطح تبلیغ).
در اینجا نوع تبلیغ را از بین گزینههای تصویر و ویدئو و تصویر اسلایدی انتخاب کنید.
پایینتر متن بخشهای مختلف، تصویر یا ویدئو و آدرس URL را وارد میکنید. دربارهٔ الزامات محتوا تبلیغاتی برای جیمیل، در بخش بعدی میگوییم. همچنین میتوانید در سمت راست، شکل پیشنمایش تبلیغ خود را در دسکتاپ و موبایل ببینید.
۶. در نهایت به تب «Review Campaign» بروید و روی «Publish» کلیک کنید. کار کمپین جیمیلی شما تمام شده است.
بیایید ببینیم چه نوع محتوایی برای تبلیغات جیمیلی میتوانید بسازید و چه چیزهایی ممنوع است.
الزامات و محدودیتهای گوگل ادز برای تبلیغات در جیمیل
برای حالتی از تبلیغ که در اینباکس کاربر دیده میشود، شرایط زیر را باید رعایت کنید:
- لوگو: حداقل سایز ۱۴۴ پیکسل در ۱۴۴ پیکسل و حداکثر حجم آن، ۱۵۰ کیلوبایت باشد؛ نسبت ابعاد نمیتواند چیزی غیر از ۱:۱ باشد
- نام کسبوکار: فقط اجازه دارید ۲۰ کاراکتر بهعنوان نام کسبوکار وارد کنید
- عنوان ایمیل: فقط ۲۵ کاراکتر فرصت دارید
- توضیحات: تا ۹۰ کاراکتر میتوانید مخاطب را برای بازکردن تبلیغ ترغیب کنید
محتوای شکل گسترشیافته یا بازشدهٔ تبلیغ جیمیلی هم باید طبق اصول زیر باشد:
- عنوان: ۲۵ کاراکتر
- توضیحات: ۹۰ کاراکتر
- نام کسبوکار: ۲۰ کاراکتر
- دکمهٔ CTA: در اینجا ۱۵ کاراکتر دارید
- لوگو: سایز آن حداقل ۱۴۴ در ۱۴۴ پیکسل باشد و حجم آن هم حداکثر ۱۵۰ کیلوبایت
- تصاویر: تا ۲۰ تصویر را قبول میکند و در حالت افقی، نسبت ابعاد باید ۱ در ۱/۱۹ و سایز آن هم حداقل ۶۰۰ در ۳۱۴ باشد؛ در حالت مربعی، حداقل سایز باید ۳۰۰ در ۳۰۰ باشد (حجم تصاویر در هر حالتی حداکثر ۵ مگابایت میتواند باشد)
- فرمتهای مورد قبول تصویر: JPEG و JPG و PNG
ممنوعههای تبلیغات جیمیلی
تبلیغات در جیمیل مقرراتی دارد که در صورت سرپیچی از آنها بهطور مکرر، گوگل حساب شما را تعلیق میکند. در این بخش مقاله بخشی از این مقررات را مرور میکنیم.
توصیف یا اشاره به دستهبندیهای زیر در محتوای تبلیغات جیمیلی ممنوع است:
- کالاهایی که تولید، فروش و توزیع آنها تحت قوانین خاصی امکانپذیر است؛ مثل مواد مخدر و تنباکو
- اسلحه یا جنایت مثل سلاحهای گرم، مهمات، مواد منفجره، آتشبازی، چاقو، زندان و جنایتکارها
در این دستهبندی هم اشاره به موردهای بالا در موضوعات سرگرمی مثل فیلم و بازی و تاریخی و کاستومهای هالووین مجاز است؛ همین طور، شکل مصنوعی کالاهای بالا و چاقوهای کاربردی مثل چاقوی آشپزخانه ایرادی ندارد.
- قرعهکشیهای نقدی و هدایای نقدی مثل هدایای نقدی بدون اقدام قانونی کاربر، پرسشنامهها و نظرسنجیهای پولی و قرعهکشی و اهدای هدایای نقدی
- بعضی محتواها مانند محتواهای جنسی، محتواهای مربوط به کارهایی مثل تزریق و جراحی در پزشکی و محتواهایی که باعث احساس ناراحتی میشوند (مثل مایعات و مواد زائدی که بدن تولید یا دفع میکند) هم در تبلیغات جیمیلی نامناسب شمرده میشوند
همچنین اشاره به رویدادهای منفی زندگی مثل طلاق، جدایی اعضای خانواده، بیخانمانشدن، جراحت و مشکلات مالی، بحرانهای طبیعی و انسانی، مرگ و محتواهای مرتبط با مرگ، اشاره به تبعیض و تشویق به تبعیض بر اساس ویژگیهای شخصی افراد و… در تبلیغات جیمیلی ممنوع است.
در تبلیغات جیمیلی نمیتوانید کاری از کاربر درخواست کنید که در شرایط و قوانین دیگر پلتفرمها ممنوع شده است.
تصاویر نامشخص و ناواضح مثل تصویرهای محوشده یا تصاویری که بد بریده شدهاند هم جایی در تبلیغاتی جیمیلی ندارند.
به نمونهٔ اول از فیلیمیوم برگردید. در آنجا از تصویر برای اطلاعدادن به مخاطب دربارهٔ قرعهکشی ۲۰۰ میلیون تومانی و ۸۴ درصد تخفیف استفاده شده بود.
زبان تبلیغ شما نمیتواند زشت و توهینآمیز باشد. گوگل به نگارش و املا هم اهمیت میدهد. محتوای شما نباید طوری نوشته شده باشد که بهعلت اشتباهات زبانی و نگارشی مثل غلط املایی و استفادهٔ نادرست از علائم نگارشی، خواندن آن مشکل باشد یا نامفهوم به حساب بیاید (منبع: Google Support).
شما برای تبلیغات در جیمیل میتوانید از خدمات فرست ادز (زیرمجموعهٔ یکتانت) استفاده کنید. برای شروع، کافی است فرم مشاوره رایگان را در صفحهٔ «تبلیغات در گوگل» پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
نوبتی هم باشد، نوبت این است که بگوییم چطور از تبلیغات جیمیل بهترین نتیجه را بگیرید.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۵ نکته برای گرفتن بهترین نتیجه از تبلیغات جیمیلی
با نکتههای زیر میتوانید کمپین تبلیغات جیمیلی خود را از کمپینی معمولی به کمپینی حرفهای ارتقا دهید.
۱. مخاطب خودتان را هدف بگیرید
همان طور که قبلاً گفتیم، جیمیل امکانات زیادی برای هدفگیری مخاطبان به شما میدهد. اگر بدانید مخاطب شما کیست، میتوانید مطمئن باشید گوگل راهی برای پیداکردن آنها در اختیار شما قرار میدهد.
در این بخش امکانات دستهبندی و هدفگیری مخاطبان در تبلیغات جیمیلی را بررسی میکنیم.
۱. اولین گزینهای که برای دستهبندی مخاطبان دارید، «Custom Segment» یا دستهبندی سفارشی است. وقتی وارد آن شوید، ۳ گزینه سفارشیسازی میبینید:
در گزینهٔ اول، میتوانید علایق یا قصد خرید مخاطبان را توصیف کنید یا عبارتهای را که آنها جستوجو میکنند، وارد کنید.
گزینهٔ دوم و سوم به شما این امکان را میدهد که مخاطبان رقبای خود را هدف بگیرید. در این قسمت آدرس وبسایت و نام اپلیکیشن رقبا را وارد میکنید تا بازدیدکنندهها و کاربران آنها را با تبلیغات جیمیلی خود هدف بگیرید. این افراد از آنجایی که با محصول یا خدمت شما آشنایی قبلی دارند، نرخ تبدیل بالاتری خواهند داشت.
۲. دومین راه برای دستهبندی، استفاده از دادههای شماست. با کلیک روی این گزینه، امکانات زیر برای شما باز میشود:
اول اینکه میتوانید از ابزار «Audience Builder» گوگل آنالیتیکس ۴ دستهبندیهای خود را بسازید. غیر از آن، اگر در «Audience Manager» گوگل ادز، از قبل دادههای خود را وارد کرده باشید، ۵ گزینهٔ دیگر هم برای دستهبندی خواهید داشت:
- لیست مشتریان
- افرادی که فرم شما را پر کردهاند
- کاربران کانال یوتیوب شما
- بازدیدکنندگان سایت شما
- کاربران اپلیکیشن شما
۳. راه سوم دستهبندی مشابه یا Lookalike Segment است. در اینجا میتوانید تا ۱۰ لیست مخاطبان خود را وارد کنید تا گوگل افرادی مشابه آنها را پیدا کند. به این لیست «Seed List» گفته میشود.
همین جا میتوانید لوکیشن مخاطبان خود را هم تعیین کنید. در پایین صفحه، بر اساس لیستهایی که وارد کردهاید، دستهبندی مخاطبان مشابه را ببینید:
۴. راه چهارم به شما اجازه میدهد مخاطبان را بر اساس علایق و برخی اطلاعات جمعیتشناختی آنها دستهبندی کنید.
مثلاً افرادی که به کالاهای کودکان و نوزادان علاقهمند هستند، افرادی که عادتها و ترجیحات شخصی آنها به زیبایی و سلامتی مرتبط است، افرادی که در حال ازدواج یا تأسیس کسبوکار خودشان هستند یا کسانی که دانشجو، صاحبخانه یا اجارهنشین هستند.
۵. راه بعدی برای این است که برخی دستهبندیها را استثنا کنید تا تبلیغ شما به آنها نمایش داده نشود.
۶. راه آخر هم برای این است که اطلاعات جمعیتشناختی مخاطبان را وارد کنید تا مخاطبان شما به افرادی با این مشخصات محدود شوند. در اینجا جنسیت، سن، والد بودن یا نبودن و درآمد افراد را مشخص میکنید.
با امکانات دستهبندی مخاطبان در کمپینهای Demand Gen میتوانید با دقت بالایی مخاطبان هدف خود را پیدا کنید و هدف بگیرید.
نکته: سعی کنید مخاطب خود را درک کنید و بدانید پیام شما به دست چه کسی میرسد؛ این شکلی میتوانید متن تبلیغ را بهینه کنید و همان چیزی را بنویسید که آنها را ترغیب میکند.
۲. بر این اساس پیشنهاد دهید: احتمالاً مخاطب شما را نمیشناسد
مخاطب تبلیغات در جیمیل غالباً افرادی هستند که در مراحل اولیهٔ قیف بازاریابی شما قرار گرفتهاند؛ آگاهی از برند یا اطلاعرسانی.
وقتی میخواهید برای این افراد تبلیغی طراحی کنید، باید حواستان باشد که آنها حداقل آشنایی را با کسبوکار، محصول یا خدمت شما دارند و هنوز آمادهٔ خرید نیستند (حتی اصلاً نمیشناسند)؛ پس باید پیشنهادی دهید که از آن استقبال کنند.
چه پیشنهادی؟ محتوای رایگان یا جمعآوری اطلاعات آنها. میتوانید آدرس ایمیل افراد را بگیرید و محتواهای آموزشی مرتبط برای آنها ارسال کنید یا آنها را برای وبینار رایگان خود ثبتنام کنید تا در قیف بازاریابی شما پایینتر بروند.
۳. به محتوای تبلیغ توجه کنید
تبلیغات جیمیلی مثل تبلیغاتی نمایشی عمل میکنند. اول یک عنوان و توضیحاتی کوتاه برای آشنایی و اقناع مخاطب دارید تا کلیک کند. در این حالت نمیتوانید از تصویر استفاده کنید و باید کپیهای تبلیغاتی شما بهتنهایی مخاطب را جذب کنند.
اصول تبلیغ نویسی را رعایت کنید تا متنی قانعکننده و جذاب بنویسید. باید نیاز مخاطب به خدمت یا محصول شما یا مزیت خود را برجسته کنید تا توجه او جلب شود و کلیک کند. در ادامه، فرصت بیشتری برای قانعکردن مخاطب دارید. شکل بازشدهٔ تبلیغات جیمیلی همان طور که گفتیم، مثل یک لندینگ پیج است.
در اینجا تصویر و متن را برای قانعسازی مخاطب و دکمهٔ کالتواکشن برای هدایت او به لندینگ پیج خود را در اختیار دارید. از آنجایی که کاراکترهای زیادی برای توضیح خود ندارید، باید مستقیم و سرراست بنویسید و مزیتهای رقابتی خود را برای مخاطب روشن کنید.
تصویر و ویدئو کمک میکنند این پیام را بهتر برسانید. اصلاً از تصاویر آماده و تزئینی استفاده نکنید. بهجای آن محتوای تصویری قانعکننده، تعاملی و جذابی بسازید که واقعاً روی مخاطب اثر بگذارد.
نقش خلاقیت در طراحی تبلیغات جیمیلی جذاب را دستکم نگیرید. متن و تصاویر یا ویدئوی خلاقانه تعامل مشتری را بر میانگیزد و بیشتر در خاطر او میماند. پس مثل همه نباشید و نشان دهید خلاق هستید.
تبلیغات جیمیلی به شما امکان هدفگیری دقیق مخاطبان را میدهد؛ پس در محتوای تبلیغ از آن بهرهبرداری کنید. با استفاده از شخصیسازی در تبلیغات جیمیلی برای جذب بیشتر مخاطبان میتوانید تبلیغهایی ایجاد کنید که مخاطبان هدف شما را با احتمال بیشتری جذب و تبدیل میکند.
۴. بدون کالتواکشن کاری نکنید
اگر شکل بازشدهٔ تبلیغ مثل لندینگپیج است؛ پس نمیتواند کالتواکشن نداشته باشد! کالتواکشن باید درست جلوی چشم مشتری باشد. مخاطب باید بداند با کلیککردن روی کالتواکشن چه چیزی به دست میآورد و پیشنهاد شما چه مزایایی برای او دارد.
رنگ دکمهٔ کالتواکشن را متفاوت از زمینهٔ آن انتخاب کنید تا به چشم بیاید. حتماً از فعلی استفاده کنید که به کاربر نشان دهد باید اقدامی انجام دهد؛ مثلاً بهجای «ثبتنام» از «ثبتنام کنید» استفاده کنید.
۵. گزارش کمپین را زیر نظر بگیرید
آخرین نکته دربارهٔ تبلیغات در جیمیل، پیگیری عملکرد آن است. گزارش کمپین جیمیلی اطلاعاتی به شما میدهد که کمک میکند بفهمید استراتژیهای شما چقدر کارامد هستند، چه چیزهایی دستنخورده باقی بماند و چه چیزهایی را باید تغییر دهید تا عملکرد کمپین را بهبود دهید.
برای مثال، هزینهٔ هر کلیک (CPC) برای اینکه بفهمید کلیکها مقرونبهصرفه هستند یا نه، نرخ تبدیل، ایمپرشن و نرخ کلیک برای اینکه متوجه شوید تبلیغ درست کار میکند و به مخاطب درست نمایش داده میشود یا نه (منبع: WebFX).
شاید پیش خود فکر کرده باشید اگر میتوانیم به مخاطبان ایمیل بفرستیم، چرا برای آنها در اینباکس تبلیغ نمایش دهیم. در بخش بعد، تفاوت ایمیل مارکتینگ و تبلیغات جیمیلی را بررسی میکنیم.
تفاوت تبلیغات در جیمیل با ایمیل مارکتینگ
اول ببینیم ایمیل مارکتینگ چیست. ایمیل مارکتینگ شاخههای دیجیتال مارکتینگ است که از ایمیل بهعنوان واسطهٔ ارتباط با مخاطب استفاده میکند. ایمیل مارکتینگ برای پروموت محصول یا خدمت کسبوکار با هدف افزایش آگاهی، جذب لید و خرید انجام میشود.
نکتهٔ مهم این است ایمیل شما بهدست کسی میرسد که با رضایت و بهشکلی ایمیل خود را به شما داده است. چه شکلهایی؟ بیایید چند مورد را ببینیم:
- با ایمیل در سایت ثبتنام کرده است، ولی هنوز چیزی نخریده است
- عضو خبرنامه شده است
- برای دریافت تخفیف، ایمیل خود را به شما داده است
- محتوایی را دانلود کرده است
- برای دریافت مشاوره، ایمیل خود را داده است
- از شما خرید کرده است
- در مسابقههای شما شرکت کرده است
به عبارتی، یک ارتباط اولیه از سمت کاربر شکل گرفته است؛ یک قدم بهسمت شما حرکت کرده است. حالا وقت آن است که او را به خریدار تبدیل کنید یا با ارسال ایمیلهای ترغیبکننده و آموزشی، او را حفظ کنید و حتی از این راه به فکر برگرداندن مشتری برای تکرار خرید باشید.
به یکی از ایمیلهای کمپینهای ما در تصویر زیر نگاه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میکنیم حتماً مقالهٔ «منظور از بازاریابی ایمیلی چیست (بررسی انواع استراتژیها و روشها)» را مطالعه کنید.
در مقابل، تبلیغات جیمیلی وجود دارد که فقط در ظاهر شبیه به ایمیل است و به همین دلیل، جزو تبلیغات همسان به شمار میآید. در مقالهٔ «منظور از تبلیغات همسان چیست (+ انواع)» اطلاعات بیشتری کسب کنید.
تبلیغات جیمیلی برعکس ایمیل مارکتینگ به اجازهٔ کاربر نیاز ندارد و به همهٔ کاربران عادی جیمیل نمایش داده میشود؛ یعنی کاربر هیچ تماسی با کسبوکار شما ندارد.
در ادامهٔ مقاله به مقایسه تبلیغات جیمیلی با تبلیغات گوگل ادوردز میپردازیم.
تفاوت تبلیغات جیمیلی با سایر کمپینهای گوگل ادز
اولین تفاوت محل نمایش تبلیغات است. تبلیغات در جیمیل در بالای تبهای Social و Promotion صندوق ورودی جیمیل کاربران نمایش داده میشود. سایر کمپینهای گوگل ادز هر کدام محل نمایش خود را دارند.
مثلاً تبلیغات موتور جستوجو و تبلیغات خرید در ابتدا یا بین نتایج جستوجو قرار میگیرد و تبلیغات نمایشی در سایتها و اپلیکیشنهای همکار گوگل (GDN) دیده میشود.
تبلیغ در جیمیل معمولاً با هدف افزایش آگاهی از برند و جذب لید ساخته میشود و مناسب هدفگیری مجدد کاربرانی است که از کانالهای دیگر تبدیل نشدهاند. تبلیغات نمایشی و تبلیغ در گوگل دیسکاور هم از همین جنس است. در حالی که تبلیغات موتور جستوجو کاربرانی با قصد بالای خرید را هدف میگیرد و نرخ تبدیل بالاتری دارد.
در تبلیغات جیمیلی محتوا، متن و ویدئو را برای جذب مخاطب در اختیار دارید؛ در حالی که در تبلیغات در صفحهٔ نتایج جستوجو، فقط با متن میتوانید مخاطب را قانع کنید.
هیچ مقالهٔ جامعی بدون بررسی نمونهٔ موفق کامل نمیشود. در آخرین بخش مقاله، یک نمونه تبلیغات جیمیل را بررسی میکنیم.
بررسی نمونه تبلیغات جیمیلی
در بررسی نمونههای موفق تبلیغات جیمیلی به اطلاعات زیادی دربارهٔ جزئیات کمپین نیاز داریم؛ مثل دستهبندی مخاطبان، هدف تبلیغ و نرخ تبدیل و کلیک. در اینجا این اطلاعات را نداریم؛ ولی میتوانیم یک نمونهٔ ایرانی از تبلیغات در جیمیل را بر اساس ظاهر و محتوای آن بررسی کنیم و از آن ایده بگیریم.
این تبلیغ در حالت فشرده، خیلی مستقیم و سرراست و بدون معطلی مخاطبان خود را هدف میگیرد و مزیت خود را هم بیان میکند.
بعد از نام کسبوکار، جملهٔ «با ایرانیکارت، اصل بپوش» مزیتی را که برای مخاطب به ارمغان میآورد بیان میکند. در ادامه، جملهٔ «شاید وقتشه خرید مستقیم از آمازون رو امتحان کنی، اونم با ایرانیکارت» پیام خود را کامل میکند.
سه بار اشاره به نام برند را در این تبلیغ میبینیم. گفته بودیم که هدف اول تبلیغات جیمیلی افزایش آگاهی از برند است. ایرانیکارت با درنظرگرفتن این موضوع، سعی کرده گوش و چشم مخاطب را با برند خود آشنا کند؛ به عبارتی، تلاش کرده است خود را در بالای ذهن مخاطب حک کند.
وقتی روی تبلیغ کلیک میکنیم، حالت گستردهٔ آن را میبینیم:
در تصویر لوگوی آمازون و ایرانیکارت را در یکجا (القای حس یکیبودن) و آن هم المان بصری جذاب میبینیم که سعی میکند حس خرید از آمازون را در ذهن مخاطب نقش ببندد.
جملهٔ «اصل بخر» یکی از جملات موثر در تبلیغات ایرانیکارت است که برای ترغیب بیشتر مخاطبان است؛ آن هم مخاطبی که به اصالت محصولات خود اهمیت میدهند. این مسئله نشان میدهد ایرانیکارت بهخوبی مخاطب خود را میشناسد.
در پایان، دکمهٔ کالتواکشن را میبینیم که رنگ متفاوتی از زمینه دارد. متن کالتواکشن را هم میتوانستند کمی متفاوت مثل «خرید از آمازون» بنویسند یا از همان «اصل بخر» استفاده میکردند.
از فرصت حضور در اینباکس کاربر غافل نشوید
تبلیغات جیمیل آگهی سرگردانی در یکی از سایتهایی که کاربر شاید یک بار در عمر خود به آن سر بزند، نیست. با تبلیغ در جیمیل وارد اینباکس کاربر میشوید و خیالتان راحت است که دیده خواهید شد.
در این مقاله با آموزش تبلیغات در جیمیل با شما بودیم و تمام نکتههای مهم را بیان کردیم. خوشحال میشویم نظر شما دربارهٔ این مقاله را در بخش نظرات بخوانیم.
بسیار جالب بود. ممنونم!
خوشحالیم که براتون جالب بوده. ممنون از فیدبکتون 🙂